Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz
luciferc #5139 üzenetére
A medencét nem akarják használni 7-10 napja, ezért inmentől a ráfordított időnek már nincs határhaszna, sőt csakis a biztosan legjobb megoldás a legolcsóbb és tart a legrövidebb ideig, ami kb szumma 4-6 óra (leeresztés, tisztítás, töltés). Amíg megpróbáltam megmenteni, na az az idő (és pénz: vegyszer, áram, víz) ment pocsékba.
-
balojazz
aktív tag
válasz
luciferc #5129 üzenetére
10 naponta mindenképp új levelet nyitok. Ha gyártási gond lenne, időnként furcsa, nagy ugrások lennének a PH-ban. De akár pluszolok, akár mínuszolok, a PH csak az alsó vagy a fölső határon volt, és onnan visszamegy normálba. Nyugodtan kizárható a PH-probléma. Valami más lesz az ok. De ha nem is azonosítható az ok, a megoldás mi lehet? Csodazsák? És ha az, akkor hány mikronos az alga?
-
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #5115 üzenetére
40dBa az rohadt hangos. Szerintem.
En peldaul allergias vagyok a hangokra, ezert is hasznalok Razer Blade laptopot amin sikerult kb passzivra kihozni a 'lajtos' hasznalatot. (office, Spotify, remote work, web browsing). Ha meg idonkent jatszok, akkor felveszem a zajszuros Sony fejhallgatot es az mindent nemit.
Igy a 15" 300Hz-es kijelzo frissiteset sem kell varialnom, es kijon belole egy 8 oras munkanap bedugas es fenyerovel varialas nelkul. A proci maximum 50-55 fokos - a dedikalt RTX kartya meg ilyenekhez nem igazan kell. Aztan ha kell akkor ott van.
A Vapor Chamber azt is kihuti ha kell (procinak es GPU-nak kulon VC van)De peldaul klimanal a 20-21dBa az a hatar ahol lehet aludni, mert nem hallod ha megy. Folotte 2-3dB-vel mar ugye duplazodik a zaj (3dB ketszeres, 10dB tizszeres hangerot jelent). Nekem a hazban Mitsubishi klimak vannak, azok 20-21dBa hangosak. Nyaron hutenek, telen futenek.
Lehet mellettuk aludni. (nincs is mas futes a hazban). De viszont a kulteri az inverteres, igy kis terhelesen (pl. telen amikor csak tartjak a homersekletet a lakasban) ha alajuk allsz, akkor nem hallod hogy megy. Ez rohadt sokat szamit - hiszen miert hangoskodna a kulteri ha epp resz terhelesen megy? Az inverteres leveszi a fordulatszamot, mig a sima az ki es be kapcsolgat maximalis hangerovel.
Azaz a 30dBa es 40dBa kozott tizszeres hangero van. Az pedig nagyon sok.
Lattam videokat, ahol ezeket a kulteri egysegeket probaltak (a medencezok es nem a klimasok) halkitani. Kis fakucko, zajvedo szirszarral kibelelt nagyobb kucko, stb.
Nem veletlenul. Mert altalaban ez a medence kozvetlen kozeleben van - holott extra szivattyuval es csohejat alkalmazva kb barmilyen messze el lehetne vinni - es onnan mar zavaro.Van ra gyartoi megoldas is. Nem veletlenul letezik.
Szoval ha teheted, akkor vedd a halkabbat. Az azt jelenti, hogy adott teljesitmeny szinten halkabb, hatekonyabb, jobb. Ezt nem csereled ki, szoval elsore vegyel jot.
Az elmeny - hogy nem bug nonstop valami - megeri. -
Márton
nagyúr
válasz
luciferc #5102 üzenetére
Multitabletta van benne, idén 2x raktam bele 1-2 deci algaölő folyadékot.
Mivel egy szezonban 8-10 alkalommal van használva, amúgy meg letakarva és nem űzzük olyan profin a dolgot, mint kellene, ph-t nem mérünk (hú, már hallom ezért mit kapok itt). De hát ez van
Egyszerűen csak fel akartam gyorsítani a csodazsákos tisztítási folyamatot, hisz eleve a gyárilag kapott vízforgató sokak szerint csak vicc. -
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #4937 üzenetére
A 34 fokos medence az 'lohugy'.
Ha valaki olyanra vagyik, akkor az nem medenceben akar furodni, hanem jacuzziban melegedni. Nem ugyanaz - 35 fokos vizben uszni mar valoszinuleg egeszsegtelen.
Telen meg ertheto is lenne a melegre vagyakozas, de nyaron, a kinti 35 fok tukreben kicsit olyba tunik, hogy valakinek komoly gondja van a hohaztartasaval....
Erre egy pelda: van par tacskonk otthon. Azok takaroznak be mindig. Nyaron is, a 35 fokban is. Igaz nekik a test homersekletuk magasabb az emberenel.
Tegnap sikerult motort vasarolni a gyereknek. Haza is hoztuk, 300+ kilometert mentunk erte. At is irattuk ossze is raktuk.
Utana (este 9 utan) beestem a 31 fokos medencebe, leterdeltem, es kertem egy sort a nejemtol. Mert a 31 fokot melegnek ereztem (ugy, hogy odakint 26 fok volt)... -
korcsi
veterán
válasz
luciferc #4903 üzenetére
Most fürdés után belement a 4 liter 20%-os sósav maradéka (kb 3dl), és 8,1 volt a PH.
Én 7,8 alatt még nem is láttam a PH-t, tablettás és elektronikus kütyüvel mérve se.
A víz amúgy tiszta egy üveggel töltött homokszűrő megy napi 2 órát, az is érdekes, hogy egy hónapja van meg de még nem kellett vissza mosatni, majdnem ugyanannyi az ellenállása mint új korában, multi tabi van benne ( Aquacorrect Total Blue ) hetente elfogy belőle 5db 20g-os, új korába csap vízzel volt feltöltve, és kétszer volt eddig klór sokk (Aquacorrect 56%-os klór sokk tabi 3db 20g-os). -
dib0079
csendes tag
válasz
luciferc #4848 üzenetére
Dehogy! Ezek szabályzott körök. Nem úgy működik, hogy beadunk valamennyi energiát és lesz, ami lesz. Amit írtam, annak az a lényege, hogy a túl gyors és a túl lassú áramlás sem jó. Nézd meg a hőszivattyúd adatlapját, megadnak ott egy ideális áramlási tartományt! Ez típusonként és teljesítményenként változó. Nyilván azért adják meg, mert ebben a tartományban lesz a legjobb a hőátadás. Ami nem azt jelenti, hogy ebből lefelé vagy felfelé kilógva felrobban a hőszivattyú. Pusztán annyit, hogy csökken a hatásfoka. Tehát, nem általánosságban igaz, hogy lassú áramlás (kevesebb, de melegebb víz) = gyors áramlás (több, de kevésbé meleg víz).
-
hcol7
senior tag
válasz
luciferc #4826 üzenetére
klorsokk, aztan algaolo, pelyhesito, kozben porszivozgatas, es folyamatos szures, meg napi 2 visszamosas-oblites.
szerk: azert kellett bizrosra mennem, mert eleve a normal napirend reszekent bentvolt kombitabi, meg ment a szuro, es emellett zoldult be -nagyvaloszinuseggel- a kutviztol.
mindenkepp igenyelte a "kezi" torodest : ) de kezd latszani az eredmenye, azert oromkodtem ide nektek ; ) -
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #4782 üzenetére
Gyerek azt mondja, hogy sotetben latszik, ahogy belul szikrazik amikor a teszt gombot megnyomja. Majd meglesem - hatha ez mar nem normalis mukodes.
Mondjuk nalam a szivattyu is galvanikusan levalasztott. A forgo resz nem fem tengellyel van meghajtva, igy a motor meghibasodasa soran a vizzel erintkezo resz nem kaphat a motor felol semmit.
-
válasz
luciferc #4746 üzenetére
Igaz, így belegondolva a csík tényleg amatőr szint, jobb a tablettás. Ezt én is csak idén kezdtem el használni, de sok fejfájástól kíméltem volna meg magam, ha eleve ezzel kezdek.
A lényeg viszont, hogy van külön oxigénes, és klóros mérő (és tabletta), oda kell figyelni, melyiket veszi az ember.
hcol7: a labdákat is lehet visszaöblíteni. Ha meg bezöldültek, a kerti átöblítés után bedobom a mosógépbe 15 percre, szebbek lesznek, mint új korukban.
-
bigrob
őstag
válasz
luciferc #4698 üzenetére
Időközben most találtam rá én is arra az Intexre, az is tetszik.
Bestwaytől tartok, mert sok helyen olvastam, hogy nem a legjobb választás, egy értékelésnél erre a szűrőre írták hogy 1 szezon után mintha anyaghiba miatt elkezdett volna kilyukadni és repedezni a fő test része... Természetesen nem kapható az a rész külön.
A kérdés, hogy Steinbach compact 50 vagy Intex 26646?
Árban kb ugyanott van, egy helyről 5000-el olcsóbb az intex.
Intex 5,7m3/h, 220W fogyi, 23kg 0,4-0,8 és 0,7-1,2 homok is mehet bele.
Steinbach 6,6m3/h, 450W fogyi, 15kg 0,7-1,2 homok -
Hunfiu12
csendes tag
válasz
luciferc #4540 üzenetére
Kb egy hete lett feltöltve. Utánna egy nappal néztem, akkor 7.8 volt, kapott 200gr-ot. Kedden mértem következőnek akkor már 8 körül lehetett, 500gr-ot raktam bele és akkor utánna a következő mérés volt a #4501-es beírásomkor a 7.4. Ami mára már ugye elkezdett 7.6 lenni inkább.
Amit még eltudok képzelni, hogy ez a teszter a szar. Lehet kéne venni egy digitálisat ami megbízható, ha valaki esetleg tud ilyet ajánlani, persze nem a világ összes pénzéért.
-
Bandit21
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
luciferc #4353 üzenetére
Ha meghallom a klórmérés-szót, már fel is megy a vérnyomásom.
A 3 féle tesztcsíkból 1 méri a klórt, a másik kettő soha nem mutat semmit.
Vettem az obiban tablettás mérőt, PH+Cl-t akartam, PH+ O2-t sikerült (persze kibontás után jöttem rá)
Oké, másnap visszamentem, vettem egy PH+Cl-t, hazamentem, abból meg vki a boltban kilopta a mellé csomagolt tablettákat. -
Dorian
félisten
válasz
luciferc #4349 üzenetére
Nálam is úgy van, hogy a 7,3-as medencéhez 6,6 m3/h-ás szűrőm (450W-os a teljesítménye, nem is merem megmérni akkor a fogyasztása mekkora lehet
) van és egy kis sóbontóm, aminek napi 7 óra kell, így a szűrő napi 8-at jár. Legalább alaposan átszűri a vizet
Nálam délelőtt 11-kor indul, este meg takarva van a medence és megtartja a klórt. -
csudri
őstag
válasz
luciferc #4339 üzenetére
Én lehet picit fölélőttem a homokszűrőt ezzel a 4m3-es teljesítménnyel a 6m3-es medencéhez.
Az mennyire hülye megoldás, hogy ha mondjuk csak fűteni akarom, mert már frankón be van sóbontózva, tiszta, hogy csinálok egy olyan kört a rendszerbe, hogy a gyári fos Intex szűrő kavarja, hogy menjen a hőszivattyú?Azt nem tudom, hogy a skimmerrel mi legyen? Mert ahhoz viszont kellene a power, hogy érjen is valamit, főleg, hogy nekem is a lógatós van, nem a kivágós.
-
csudri
őstag
válasz
luciferc #4327 üzenetére
A Steinbach Mini hőszipkához vettem egy bypass szettet is [link] , mert gyorsan kellett valami, nem értem rá magam megcsinálni, de itt áramlási erősséget nem lehet szabályozni, csak igen-nem választásom van.
A szűrő egy Intex 26644 (4m3/h), ez vajon sok egy ilyen kis cuccnak? Ma töltöttem fel a medencét, 19 fokos a víz benne, kb. hány nap lehet, mire a 6m3-ből valami gyerekeknek is kellemes hőfok lesz?A másik kérdés mennyi szűrőlabda kell egy szűrőbe? Nagy baromságot csináltam, ha addig tölöttem labdával, amig homokkal kellene? Nem volt megadva, hogy hány kilő homok benne bele, úgyhogy fingom sincs hány g labda kellene bele.
-
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #4210 üzenetére
Mivel nekem a homok szuro es a pumpa nem egy gyartotol szarmazik, igy az egeszet felszereltem egy OBI-ban kaphato sarga falelemzre. (a szokasos epitkezeseken hasznalt sarga, 25mm vastag cucc). Az ala tettem egy soros rekeszt. Igy nem a foldon azik, illetve a szivattyu sem 1 metert emel, csak kb felet. Win-Win.
(mivel nekem nincs csap a skimmer csatijanal, igy siman zarjuk a pumpat, a skimmer csatijat a medencebe benyulva befogjuk, aztan letekerem a szivattyu elo szurojeneke fedelet, es igy nem folyik ki a viz. Berakom a kombi tablettat, vissza zarom, aztan szures allasba rakom a homok szurot es mehet tovabb.)
Nem tudom hogyan epithetnek be legalabb 32mm atmeroju szelepet. Amit eddig lattam az mind szukitett volna legalabb 5 mm-t a viz utjan - az meg nem celom, hogy megfojtsam a pumpat.
Adtak a medencehez anno par darab szurke gumi dugot. Azt is lehetne hasznalni a szivo agban, hogy szepen elzara a viz utjat.
Heti 1x ez kb masfel perc - es kb a ph-t sem kell meregetni. Azt kb havonta merjuk es ennyi.
-
Dorian
félisten
válasz
luciferc #4119 üzenetére
"Magas összlúgosság mellett nem lesz savas az oldat"
Dehogynem. Tavaly vegig magas volt az összlúgossagom, de enyhen savas volt a víz, 7 körül.
Idén szintén 180 körüli az összlúgosság, és jó indulattal 6,8 a ph. Most tettem bele óvatosan ph+t így 7,2-re növeltem, az összlúgossag is egyből sötétebb zöld lett.
2 külön gyartmány csíkkal is néztem előtte-utána. -
csudri
őstag
válasz
luciferc #4089 üzenetére
Ójaj, akkor ezek szerint pontosan kell belőni, hogy mennyit megy egy nap, abban a naív hitben voltam, hogy összerakom, aztán tőlem aztán mehet 0-24-ben. Ha bypass ágra rakom a sóbontót, attól még a homokszűrő és a hőszivattyú mehet 0-24-ben nem?
Vagy a vízforgatás / szűrés is felesleges folyamatosan? -
Flowtation
őstag
válasz
luciferc #4084 üzenetére
Akkor ha jól értem, maga a szivattyú hajtja keresztül ezen a vizet? Ezért addig megy a sóbontás ameddig a szivattyú üzemel? Mi általában úgy szoktuk, hogy nappal megy folyamatosan, kivéve amikor fürdünk (asszony félelme), este lefekvéskor meg kikapcsolom, már amikor eszembe jut. Ha így van akkor eleget megy nem?
Nagyobb medence idén még biztos nem lesz, ugye már szezon van, tehát jó áron nem lehet venni, valamint a homokszűrőnk is a kicsi, 3m3/h teljesítményű van. Szóval medencét is meg szűrőt is kellene cserélnem egyszerre, de azt most nem "szeretnék".szerk: A PH ok, hogy figyelni kell, azt tudom.
-
-
csudri
őstag
válasz
luciferc #4031 üzenetére
5 illetve 7 évesek. A kisebbik gyerekhez lesz belőve a vízmagasság most.
Viszont lehet inkább csak a métermagas medence lesz ebből, mert abba elvileg 85cm mély mehet max, nekünk meg most annyi sem kell a gyerekek miatt, a 122-es medencében elég hülyén nézne ki a 60cm víz, ott már valszeg tényleg a csatlakozók magasságával is lenne probléma. -
Tosee
őstag
válasz
luciferc #3399 üzenetére
Tulajdonképpen 3 vezeték van a burkolat alatt, ami rongálás nélkül bontható volt. A gumi tömítésre figyelni kell összerakásnál, de nem egy nagy dolog ha valaki konyít kicsit hozzá. Simán vissza lehet rakni a 3 vezetéket, még be is van jelölve, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni. Azt azért csekkold előtte, hogy nincs e valami matrica a burkolatok között vagy festett csavar stb a gari vesztés miatt!
-
Tosee
őstag
válasz
luciferc #3381 üzenetére
Itt írtam pont erről, az enyém is pont ilyen. Ha a saját időzítője megy, és végigmegy az X órás program, megáll. Másnap ugyan abban az időpontban kezdi az elejéről a programot. Ez esetben nem old le a relé. Ha már közbe iktatok egy időzítővel ellátott konnektort, akkor lekapcsol amint az időzítős konnektoron letelik az idő, és kikapcsolja az áramot (hiába van a szűrő folyamatos üzemre állítva).
Mivel esetemben nem volt garancia, és más megoldást nem találtam, így vettem egy kültéri dugvillát és beszereltem ennek a "doboznak" a helyére. Azóta simán megy a mezei időzítős konnektorról is a programozott idők szerint. Ha van a házban ÁVK akkor ennek amúgy sem sok értelme van.
Persze erre nem buzdítok senkit, mindenki saját felelősségére iktassa ki a gyártó megoldását! Pláne ha nincs a rendszerben FI-relé! -
-
válasz
luciferc #3380 üzenetére
Ezt mutatja a teszt: [kép]
Viszont tegnap 2,5 óra alatt 25 fokról felmelegítette 32 fokra a medencét az ixcr26, 23 fok volt a levegő mikor indítottam és este 9 órakor már csak 20 fok akkor érte el a kívánt 32 fokot. (ma picit feljebb tolom majd este ez kevés volt ücsörgéshez, gondolom a hideg levegő miatt)
Reggelre 6-ra 28 fokig hűlt vissza, most az előbb kapcsoltam vissza, nálunk 16 fok van, egész jól megmaradt kevesebbre tippeltem volna.
A fém fal miatt azért tartok, hogy tényleg hideg időben mennyit ad le a környezetnek, igazából egy nagy hőleadóként fog működni. -
Smish
tag
válasz
luciferc #3257 üzenetére
Volt hogy reggel, volt hogy este, volt hogy vegyszerezés elött mértem, utána nem, csak másnap. Vagy csak egyszer mértem, azt is csak a felszínen.
Most minden reggel mérek a medence 2 pontján kb a közepéig lemerítve a csíkot és átlagolok.
Bevegyszerezem amennyire kell, vízforgató bekapcs 4 órára, délután csobb
Így nekem jól működik a rendszer.
Éjszakára be a vízforgató 8 órára, így kb napi 8x átforgatja a vizet. Tiszta is -
válasz
luciferc #3319 üzenetére
50-es van végig ragasztott, a csatlakozásoknál hollandis logikusan, itt egy előzetes "összeszerelés", annyi, hogy még került 1-1 csap a szívó és a befúvó oldalra közvetlenül a medence leválaszthatósága miatt, illetve kapott a hőszivattyú 1-1 könyököt (ki/be ponton), hogy a flexibilis ne a gyári bekötést terhelje, hanem a könyököt.
Szűrő szivattyúnál lehetne hosszabb villanyvezeték, de szerencsére (még nem szedtem mondjuk szét) oldhatónak néz ki a táp és van tömszelence, így ki lehet cserélni, az amúgy vicces 1mm-es kábelt, meg be tudom vezetni a hőszivattyúba, hogy tudja vezérelni.
Mondjuk a 3x2,5-es vezetéket se értem a szivattyúnak, miközben 6A a max amit felvesz, 12A-re kell biztosítani. Vannak itt érdekes dolgok...
Holnap délután már szeretném tölteni... mondjuk ma még rohangáltam körlyukasztó után, meg kellett még egy könyök, 16:59-re estem be az üzletbe (17-kor zár, hétfő a következő nap), mert a 2 közelebbi medencés boltban, lópikula sincs. -
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #3251 üzenetére
En csak azt latom mennyien szivnak vele.
Ranezesre marhasag, ha ennyi problema van vele.Uszoda szag nalunk sincs, en erzem a viz illatan ha tul van tolva a klor.
Nejem par orara (2-3) beinditja a szurot, az tolja bele a klort a kombi tablettabol es ennyi. Random, hogy reggel vagy delutan vagy este megy. Most nincs rajta idozito meg taviranyito. Majd ma elo keresem.
Te vagy az ellen pelda, lehet kellene nemi szamitast vegezni mekkora medenceben milyen sobonto mennyi klort termel es hasonlok. Csak itinerkent a tobbieknek.
Amit latok az a teljes osszevisszasag. Osszlugossag, vizkemenyseg, stb. Biztosan szamitanak, de egy csapvizzel feltoltott medenceben mi az amit a kombi tabletta es a pH minusz osszetevoi ( megfelelo aranyban hasznalva) nem tudnak kordaban tartani? Hosszu tavon nalam max a szaharai homok zavar be, arra meg csodazsak es kesz.
Vagy en vagyok szerencses, vagy valaki valamit rosszul csinal.
Ezert kellene sobonto hasznalatahoz egy jo leiras....
-
Smish
tag
válasz
luciferc #3240 üzenetére
Küzdök folyamatosan a medencével, sósavhoz még nem nyúltam, de jövőre azzal kezdem az biztos. Kicsit kezd sokba kerülni a vegyszer, ahogy a gépész ismerős is jósolta, de javul a helyzet szerencsére.
Tegnapelőtt ugye az új műszer más értékeket mutatott mint a sima mérőcsík.
Na eddig az derült ki hogy még sem pontatlan egyik sem annyira, csak következetlenül mértem.
Tehát a digitális műszer nem érte meg a befektetést, nem sokkal pontosabb mint az olcsó
mérőcsík.Összesen eddig 3kg ph- és 1 liter aquafix vízlágyító van benne. Meg a többi
Egész eddig a klór szintem 0 volt. csak egyszer ment fel 0,9-ig. Ennek nem tudom
az okát, talán a 8 feletti ph szint?
Kezdetben volt 240-es teljes lúgosság, 8-as ph és 0 klórMost több mérés alapján van 100-110 teljes lúgosság, 6,4 ph, 7,9 klór
Ez utóbbi azért lehet ilyen magas mert éjszakára kikötöztem a klór adagolót a vízforgató visszatérő ága elé közvetlenül.
Hú ez egy igazi bokszmeccs
Na most szellőztetek, délután nyomok bele kis ph+ ha nem megy feljebb magától.
Remélem a teljes lúgosság kezd beállni.Eddig a konklúzió hogy érdemes sokszor, több helyen is mérni a medencét.
Erre egy 1500 forintos mérőcsík készlet bőven jó. Nem sokkal pontosabb a digitális. -
Dorian
félisten
válasz
luciferc #3235 üzenetére
Csak a halál és az adó a biztos, de két különféle tesztcsíkkal mértem, ugyanazt adták.
Mármint ugyanazt, h nem jó, hiszen 6,8: Múltkor tévesen lecsökkentettem. De a klórszint egyértelműen alacsony, a másik csík erre inkább nullát ad, mint 0.5-öt. Az összlugra pedig 120-at. De a PH ugyanaz.
Nem várok a sóbontóra, teszek bele klórt: Ilyen fehéres‐áttetsző foszlányok is úszkálnak benne -
Smish
tag
válasz
luciferc #3211 üzenetére
Na fölbosszantottam magam. A reggeli méréskor 6.7-6.8 pht
mértem. A teljes lúgosság meg maradt az egekben.
Hát ez nem volt épp logikus, ezért elmentem az egyik helyi barkácsboltba és "rámsóztak" egy optikai mérőt.
E szerint most a víz így néz ki:
Na ez már sokkal hihetőbb és alátámasztja amit írtál.
Tényleg felment a ph.
Most kapott egy kiló ph- t, délutánra átforgatja kétszer aztán mérek újra. -
FőDudu
veterán
válasz
luciferc #3214 üzenetére
Mert en ramentem szeles szigetelo szalaggal es azota nem tud elcsuszni.
A normal verzional kockas volt a medence alja, mert ahogy tomorodik - mert mind tomorodik egy kicsit, meg a lepesallo is) 1-2mm hezag kesz kozottuk.Elcsuszni tuti nem tudtak, belejuk toltam vagy 200 darab 200mm hosszu csavart ami a kemeny foldbe volt belehajtva.
Na ilyen itt nincs. Nincs szetcsuszas, sima az alja ahogy kell.
Az enyem 3cm vastag sarga verzio. -
Smish
tag
válasz
luciferc #3214 üzenetére
Ha tök sík a felület, nekünk pl beton, akkor ha álsz egy xps lapon, akkor a széleknél szorítod lefele a körülötte levőket is.
Ezt a "sima" xps nem tudja.
Nyilván ha ész nélkül huzza-vonja az ember a medencét, ezek is el tudnak csúszni, finoman igazgatva azonban szinte lehetetlen elszúrni a dolgot, nem lehet eltolni egyiket a másiktól. -
-
Dorian
félisten
válasz
luciferc #3201 üzenetére
Nem biztos. Nekem is folyamatosan maxon, 240 körül van az összlúgosság (két külön-fajta típusú tesztcsík, többször mérésre is ugyanazt mutatja, így nem lehet mérési hiba), de 2 hét alatt csökkent csak a "maximális jóról" "minimális jóra", tehát alig változott a PH.
06.02-án, a kezdéskor 7,8 volt a PH, tettem bele phmínuszt, levitte kb. 7-re
06. 16-án 7,2 volt, ekkor tévedésből raktam bele némi phmínuszt, így lement 6,8-ra.
Azóta nem néztem. -
Piftuka
veterán
válasz
luciferc #2757 üzenetére
A "Clean Pool" szett kapcsán nem tudom. A flakonokon, a dobozon, és a mellékelt cseh nyelvű papíroson nem találtam erre vonatkozó információt.
Bár őszintén szólva nem is érdekel. Használom, amíg kitart. Örülök, hogy még a hátra lévő hetekben nem kell a tablettás klór tesztelővel vacakolnom.
-
Vackor1
tag
válasz
luciferc #2741 üzenetére
Ki leszek átkozva és ez a minimum
, mert azóta már én is olvastam csomó mindent - mint említettem minden linket megnyitottam itt, amit májustól írtatok , és kettő is arról szól, hogy hogyan kell kezdeni a medencézést , és az egyikben konkrétan midkét "szer" megtalálható, a nem teljesen javallottak között , teljesen természetes, hogy ilyen helyeken a profi szereket ajánlják - , de ő 10 köb vizenként egy csapott evőkanál rézgálicot és két liter hypot használ. Nyilván ez amatőr dolognak tűnik ( vagy az is ), de nem saját fejéből vette, tényleg medence karbantartással - telepítéssel foglalkozó ember mondta neki , azt viszont állítom, hiszen én is voltam a medencéjében, hogy tavaly is, idén is a víz tökéletesen tiszta- idén ráadásul a gépészet nélkül -, az is igaz, hogy nem tudom milyen a phja a víznek ill. mik vannak benne, szemre tökéletes és senkinek nem lett baja eddig.
-
Vackor1
tag
válasz
luciferc #2737 üzenetére
Nem baj, az is több az én "tudásomnál"
, köszönöm, és inkább a tapasztalat érdekel, mint a bolti leírások...
Amúgy egyik nagyon kedves barátnőmnek van egy fix,telepített, baromi nagy medencéje, de medencés topikban el se merem mondani, hogy mit ajánlott. Évekig vette ő is a különböző szereket hozzá, aztán egyik karbantartás alkalmával a medencés-embere mondott neki pár dolgot, azóta csak azt használja és kristálytiszta a víz, igaz ph-t nem mér, szóval ha csak abból derül ki, hogy belehal-e vmi bacivírusba, akkor ez még hátravan..
Viszont tavaly is, idén is úsznak, pancsolnak benne , ráadásul idén elég későn kezdte el feltölteni és ő sem töltötte a szkimmerig/forgatóig, azaz nála sem megy a gépészet - ott mondjuk elég komoyl cuccok vannak külön kis házikóban - és mégis tökéletesen tiszta, leszámítva a bogártetemeket, azokat mondjuk halászni kell.
Meglátjuk, én most rendeltem mérőkét, csütörtökön megyek Pestre, akkor elhozom, hétvégén megmérem, hogy így , kezelés nélkül - ill. az általa ajánlott sarlatánsággal
- mit mutat majd.
-
Piftuka
veterán
válasz
luciferc #2668 üzenetére
"Tudsz egy linket a komplexebb vízelemzőkre?"
Íme: Taylortechnologies - Test Kits
A 6, vagy 9 komponenses szettel már kötött klórt, TA értéket, stb. is lehet mérni. Az Amazon.com és eBay.com oldalán rendelhetőek a szettek. (Ha az Aqualing nem embereli meg magát, akkor télen-jövő tavasszal én is onnan rendelek egyet.)
"A zeobrite sima zeolit szűrőközeg"
Igen, annak egy fajtája. Több féle zeolit kőzet van, de a lényege, hogy nagyon kis mikron méretű szennyeződést is szűr. Tujaldonképpen a pelyhesítő használatát is feleslegessé teszi.
Az akvarisztikában (és ha jól tudom macskaalomként is) elterjedt a használata. Az itteni medencézésnél viszont nem.
-
Piftuka
veterán
válasz
luciferc #2647 üzenetére
Igen, az amcsiknál vödör méretű papír patronokkal szerelt, nagy teljesítményű vízforgató berendezéseket is használnak.
Még egészen nagy uszodák, strandmedencék szűrését is azzal oldják meg sok esetben.
Nem gondolom, hogy marketing oka van az ezekkel kapcsolatos termékhiánynak nálunk. Egyszerűen az ottani tipikus, kis manufaktúrák, amcsi cégek által készített termékek nagy része soha nem jut el még Európába sem.
Nézd meg, mit szenved az importőr a Taylor vízelemzővel is! (És a kinti kínálatban ráadásul még sokkal komplexebb, nagy szettek is kaphatóak abból is.)
A Zeobrite szűrőközegről itt az emberek zöme nem is hallott.
Ahogyan elképzelni sem tudja, hogy vannak egészen nagy teljesítményű papírszűrős vízforgatók is.
A hazai vállalkozások zöme az egyszerű utat választja: a "bejáratott" consumer márkákat forgalmazza, azzal szerez gyors hasznot.
Ez van.
-
DoItYourself
addikt
válasz
luciferc #2645 üzenetére
A papírszűrős szerintem azért nem célszerű, mert nehéz a tisztítása. Ez az elnevezés erősen félrevezető, mert az anyaga olyasmi, mint az S-bag porszívózsáké, ami egy többrétegű anyag, de leginkább műanyagból van. Ezzel meg ugye gyártjuk a műanyag szemetet, be is tiltanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- TCL LCD és LED TV-k
- Ingatlanos topic!
- Canon EOS DSLR topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Kugoo Kirin G1
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest