- OLED monitor topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sideburns
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Samsung NX300, amin M42 adapterrel használtam egy Helios objektívet.
Hosszú idő után újra elővettem, de most már valamiért az adapter bajonett felőli pereme nem nyomja be a pöcköt, ami ahhoz kell, hogy a gép felismerje, hogy objektív van csatlakoztatva. Ilyenkor a No lens üzenet jelenik meg. Lehet, hogy kicsit kopott a perem.
Tehát megpróbálnám kicsit megvastagítani és meghosszabbítani a peremet.
A kérdés csak az, hogy hogyan. (Mindezt úgy, hogy lehetőleg ne okozzak nagy kárt.)Két megoldáson gondolkozom:
- fekete szigetelőszalag
- epoxi ragasztó
Az elsődleges szempont az, hogy semmi ne jöjjön le róla, ami kárt tehetne a szenzorban.
(Volt olyan, aki egyszerűen beragasztotta a pöcköt, én ilyenre nem vetemednék.)Van olyan, aki csinált már ilyet?
Új adaptert nem szeretnék venni, mert több helyen olvastam, hogy azok már eleve nem múködnek jól. (Valamiért az NX300 bajonettje kicsit más, mint a többi modell, ami működik máson, nem biztos hogy működik ezen is.)A képeken bekarikáztam a pöcköt, illetve a perem azon részét, ami benyomja.
Minden tanácsot előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Kedvenc zene a mai napra
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- SONY FDR-AX700
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest