-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sideburns
aktív tag
Én próbáltam NX30-at, teljesen jó a keresője és a fogása is.
Amúgy NX300-am van, portréra Helios-t f2 rekesszel gond nélkül szemre fókuszálom, pedig elég ritkán használom.(Jól tudom, hogy neked nem volt még a kezedben sem Samsung? Csak mert sokadszorra írod ezeket az "állítólag" dolgokat...szerintem hasznosabb lenne, ha olyanról írnál, amit ismersz.)
-
sideburns
aktív tag
válasz
masterful87 #7853 üzenetére
Igen, ugyanazt kapod az EVF-ben, mint amit a hátsó kijelzőn látsz.
-
sideburns
aktív tag
válasz
masterful87 #7845 üzenetére
Van most aprón egy Samsung NX30 65ezerért (!) (nem én hirdetem).
Dönthető EVF, APS-C szenzor, rendes markolat és persze belenagyítás, focus peaking...ennyiért nem kapsz ilyen jó NEX-et szerintem, bár nem ismerem azoknak az árait. -
sideburns
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Samsung NX300, amin M42 adapterrel használtam egy Helios objektívet.
Hosszú idő után újra elővettem, de most már valamiért az adapter bajonett felőli pereme nem nyomja be a pöcköt, ami ahhoz kell, hogy a gép felismerje, hogy objektív van csatlakoztatva. Ilyenkor a No lens üzenet jelenik meg. Lehet, hogy kicsit kopott a perem.
Tehát megpróbálnám kicsit megvastagítani és meghosszabbítani a peremet.
A kérdés csak az, hogy hogyan. (Mindezt úgy, hogy lehetőleg ne okozzak nagy kárt.)Két megoldáson gondolkozom:
- fekete szigetelőszalag
- epoxi ragasztó
Az elsődleges szempont az, hogy semmi ne jöjjön le róla, ami kárt tehetne a szenzorban.
(Volt olyan, aki egyszerűen beragasztotta a pöcköt, én ilyenre nem vetemednék.)Van olyan, aki csinált már ilyet?
Új adaptert nem szeretnék venni, mert több helyen olvastam, hogy azok már eleve nem múködnek jól. (Valamiért az NX300 bajonettje kicsit más, mint a többi modell, ami működik máson, nem biztos hogy működik ezen is.)A képeken bekarikáztam a pöcköt, illetve a perem azon részét, ami benyomja.
Minden tanácsot előre is köszönök. -
sideburns
aktív tag
válasz
ccs2929 #5525 üzenetére
Biztos, hogy jót linkeltél?
Csak mert a Heliosra (58mm f2) 52mm-es menet van.
http://www.ebay.com/itm/52mm-52-Rubber-3in1-Collapsible-Lens-Hood-Canon-Nikon-/110320736776?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19afa0da08 -
sideburns
aktív tag
válasz
zolka78 #4260 üzenetére
Én itt pislogok rendesen, pár napja még ilyeneket írtál: "1:4 leképzés, f=13,5 cm. Falra vetített kép alapján erős telének mondanám, de a közelpontja (ha jól gondolom, az a 13,5 cm) alapján viszont makrónak, persze ennek meg a leképzés (?) mond ellent."
Most meg már szétszereled őket tisztítani? Biztos tele van a net oktatóanyaggal, de pár nap alatt eljutni a "fingom sincs rólá"-tól a "szakember nekem itt ne barmolja szét" dologig, lol. -
sideburns
aktív tag
Vagy ilyen mint ez?
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Carl-Zeiss-Jena-3-5-135-Sonnar-135mm-in-great-condition-/131006434054?pt=Camera_Lenses&hash=item1e80978b06Szerintem 20-nál is többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest