-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghard
őstag
Egy sima 10.8at raktam fel unibeast-es pendriveról úgy, hogy az ATI6000Controller.kext filet töröltem és GraphicsEnabler=No-t írtam előtte.
Miután felment, tettem fel az alaplapomhoz DSDT-t és egy rakat kextet, amit forumon találtam a HD6950es kártyához.
Ezután simán indítottam de fehér kép és kurzor van csak, próbáltam GraphicsEnabler=No és Yest is, sehogy sem működik.
Valahogy be tudnék lépni, hogy szerkeszteni tudjam a fájlokat? -
tDr1v3r
veterán
Win alól letöltöd, TransMac-el meg bemásolod a telepítőre. Felül fog írni fájlokat, csak szólok...
-
spyduck
nagyúr
válasz
mongoose123 #21188 üzenetére
Nagyon jó, pont erre gondoltam, viszont nem engedi telepíteni
Ötlet? -
Darko
senior tag
MyHack-el telepítenék pendrive-ról Mavericks DP1-et, de elakadok a cél partíció kijelölésénél. Egy olyan HDD-re menne amin két partíció van, 100 és 900 GB-os részek. Eredetileg NTFS partíciók voltak, de lemezkezelővel töröltem a 100-ast, és most már naplózott MAC partíció lett belőle, de még így sem engedi oda telepíteni a rendszert. Mi lehet a gond?
-
mongoose123
aktív tag
-
Lazika
senior tag
Hali!
ML-nél,hogy lehet beállítani,hogy ha húzom az egeret a dock-on, akkor mozogjanak az ikonok? -
RaZroX
addikt
válasz
B@ldrick #21174 üzenetére
Tedd fel még az AC97-es audio kextet. Nekem úgy indult be a VoodooHDA.
Az egér görgetést a beállitásokban meg lehet oldani, a gyorsitott mozgásra meg több app is van hogy kikapcsolhasd/állithasd.A monitort VGA-val próbálnám inkább. PS/2-es egeret rendszer inditás után huzd ki és dugd vissza utána elvileg menni fog, de ezt minden bekapcsolásnál be kell játszani, szóval maradjon az USB-s szerintem.
Szerk.: Amugy retail vagy iatkos ?
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Felhúztam a jól működő 10.6.3 helyére myhack-el 10.8.4-et, elsőre nem bootolt de sikerült myhack-el chameleont újratenni, viszont bootolás során kikapcsolódik a monitor (-x-nél is), párszor elindult de nemigen segít rajta már a "Graphics Mode"="1024x768x32" sem. Ha bejön az OSX akkor a beállításokban bent van a 1024 és 100Hz de következőre megint nem lesz jó. Próbáltam 1680-as monitorral ott több sikerrel jön be de ott is produkálja ezt. Dvi-dsub átalakítóval kötöm rá a monitort, lehet ez a gond?MultiBeast-el beraktam a PS2 kextet, de az egér nem megy csak a bill. Usb-s meg fordítva görög
Még mindig megszokatlan nekem az osx egérgyorsítás metódusa, ha lassan mozgatom nem mozdul ha gyorsan akkor meg...
AD1984 hanghoz kellene kext, voodoohda 2.8.4-el nem megy pedig SL-on még vmelyik korábbi verziójával használtam.
TL-WN322G usb-s wifi-t (atheros) is jó lenne működésre fogni, próbáltam már kextet keresni. System profiler-ben USB 2.0 WLAN-ként megjelenik.Konfig: Dell Optiplex 755
Intel Dual Core E2200
Q35+ICH9 Sata2 AHCI
Nvidia 8600GT
3G RAM, Seagate 160G -
Csabee.
nagyúr
válasz
Máté94 #21170 üzenetére
Köszi. Valamiért nem futott le az unibeast..
Most ott tartok hogy -x el elindul a rendszer. Működik már a hálózat is.. Viszont valószínűleg a VGA-val van a baj mert normál módba nem indul el. DVI -on van rákötve most a monitor. Az érdekes az hogy -x-el a full hd felbontáson szépen megy a dolog..HD4000-hez van valami bevállt kext? Vagy mit csináljak hogy normálisan elinduljon ?
-
RaZroX
addikt
Ha van egy szektorhibás HDD-m azt mivel tudom rendbehozni ML alól ?
-
Csabee.
nagyúr
Egy részletes tesztelt kipróbált telepítő készítést tudtok linkelmi ami megy hd4000-en?
Hdmi-n nincs kép dvi on szintén vga-n elindul -x-el. -
Ghard
őstag
Üdv
ML (10.8)-at csináltam pendrive bootra, de sajnos az alma lógó után fehér képet kapok.
Gondolom a hd6970 nem tetszik neki, hogy lehetne megoldani a telepítést? -
Csabee.
nagyúr
válasz
Máté94 #21163 üzenetére
Nem biztos hogy bevan àllítva. Myhacktoolal krealtam a pendriveot. Azon mintha nem mac mini lenne. Van jel igen dvion! A telepito elindul majd a szurke almalogo betoltesekor szetcsikozodik a kep..
-x el elindil de akkor pendriveot nem ismeri fel s igy a chimerat sem tudom telepiteni..
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Profilomon látható a configom! Szépen működött az osx a 460 gtx-el, azonban azt eladtam! Hd4000 alaplapi vga-val nem akar bebootolni csak safe módba. Viszont így se net se küldő hdd-t nem kezel.. Mit javasoltok? Van dvi kábelem de azon sincs kèp.. Lehet rossz a kábel?? Létezik több féle dvi ?
-
xedos
addikt
Myhackel felment a 10.8.2, volt kép, de nemvolt hang és LAN.
Feltettem a RealtekRTL81xx-0_0_90.pkg-t. utána nem indult el :-(
-x sem:-(Nagyon régen csináltam. Hogyan kell kext-el berakni? -kext helperrel?
Hol vannak amikor csak valamit át kell írni a gyáriban?
B75n alaplapon Realtek 8111E LAN és ALC892 AUDIO VAN.
Találtam DSST-is hozzá, de azt hogyan kell betölteni?Most éppen a régi iMac G4-et próbálom DVI-s re alakítani... :-)
-
bobooo
addikt
Felraktam a 10.8at, és frissítettem combo-val 10.8.4re, de bootolaskor befagy ennel a pontnál:
[IOBluetoothHCIController][start]
Próbáltam már -v -f GraphicsEnabler=No-val de ugyanaz... elotte ezekkel a bootflagekkel simán elindult....
Előre is köszönöm a válaszokat
-
RaZroX
addikt
Jaj de jó nekem meg végre működik a képernyőfélvétel közbeni hangfelvétel. Anno Lion-on kiirta hogy kell neki egy szoftver hogy ez müködjön de az meg nem tudott feltelepülni vagy csak nem működött már nem emlékszem. Most meg felrakta és megy minden, veszi a hangot is.
Ugye nem olyan rég óta van a megújult Google Maps. Na van annak alkalmazása, hogy ne flash / html5 (nemtudom melyikkel megy) alapon menjen ?
-
xedos
addikt
Mosz szembesültem vele:
Használtan vettem a 2011-es iMacet Mountain Lionnal - de gyárilag 10.6 volt rajta:-(
Azért engedi csak pénzért letölteni a 10.8-at... Pedig az eladó még usb kulcsot is adott 10.8-al :-(
mongoose123: kösz a segítőkész hozzászólást... -
koháry
tag
Üdv. Ha a hacklimen jogosultság-ellenőrzést végzek, az törölheti a telepített kexteket vagy okozhat bármi más problémát a működésben? A felhasználóváltás nagyon lassan megy nálam, ezért gondoltam, hogy esetleg megpróbálkozom ezzel,hátha segít a problémán.
-
Ragnar95
félisten
Az Alkalmazások mappában kell lennie a Mountain Lion előzetesének telepítése alkalmazásnak, bár ha gyárilag ML-el jelent meg az iMac és most 10.8.4 van rajta, akkor nem tudom, hogy lehetne oda bevarázsolni, de ha bent van az alkalmazások között, akkor a Unibeast megtalálja és elkészíthető a bootolható pendrive
-
xedos
addikt
Összeállt a hardver!
B75-ös alaplap lett a vége.
Unibeast-et installálnám egy pendrivera, de nem sikerül.
Eredeti iMac-en csinálnám - 10.8.4-es rendszer van rajta.
Nem engedi letölteni az appstoreból frissen a 10.8.4-et :-(
Install Pendriveom és recovery particióm is van- de, hogy lesz ebből unibeastes USB? -
HollyBoni
veterán
Most 5450 van, csak akarok új kártyát, érdeklődtem menni fog e.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
HD6850 megy 10.8-alatt?
-
tDr1v3r
veterán
IOReg-ben milyen név alatt van az onboard audio device ID-je?
Szerk: úgy tűnik hogy az AppleHDADriver lesz az.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segtíteni,hogyan kell efi stringet csinűálni az nvidia kártyámhoz? Mavericks még mindig szürke, amikor bootolok pendrive-ról hátha az segítene! Köszi
-
RaZroX
addikt
10.8.4-ben van valami nvidia frissités ? vagy bármi amitől smooth-abb lehet a rendszer ? sokkal "folyékonyabbak" a dolgok. Több az fps-em..
Az animációk meg minden.
-
RaZroX
addikt
Combo Update-el tudok 10.8.0-ról egyből 10.8.4-re update-elni ?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21128 üzenetére
Nekem a GE=No a videókártyám (AMD HD7770) miatt kell, nálad még jó lehet anélkül... bár ahogy látom nem.
Amúgy felment a hálókártya drivere MultiBeast-ből, most fasza mert van net is, ráadásul újraindítás nélkül.
Már csak a hangot kéne valahogy életre keltenem, mondjuk VoodooHDA nélkül...
(#21129): i3 3225 + GTX 650 az adatlapja alapján.
-
Lazika
senior tag
válasz
tDr1v3r #21127 üzenetére
Én is myhack-kel csináltam, de nálam a Ge=No nem játszik, mert akkor fekete a képernyő. Smc hibát írt aztán utána szürke képernyú fogad. Az smc hibát kiküszöböltem úgy hogy a 10.8.4-ből beraktam az applesm kextet, de csak fehér képernyőm van. Csomó bootflaget próbáltam,de semmi pedig a videókártyára írja is,hogy betöltve.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21119 üzenetére
GE=No-val egyből bootol nálam... én myHack-el csináltam a telepítőt, azzal okés volt, kivétel a telepítés vége aminél azt írta hogy nem sikerült, a felajánlott restart mint opció meg csodásan bebugolt, ahányszor kattintottam rá annyiszor dobta ki újra az albakot.
Kextekről fingom sincs, majd megnézem. De nem raktam fel semmit se, vagyis próbáltam Multibeast-tel, de nem ment fel (vagy nem tudja használni) egyik sem.
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion dv3 6110eh laptopom. i7, 8gb ram, ssd...
Erre feltudok tenni valamilyen Mac-et? Ha igen akkor hogyan? Zenéléshez, zeneszerkesztéshez és videóvágáshoz lenne jó. Egyik ismerős ajánlotta mivel elvileg atom stabil, viszont nem nagyon akarok mac-es gépet venni.
+ A dual boot megoldható Win8 + Mac?Előre is köszönöm!
-
RaZroX
addikt
Hogyan tudok DSDT-t csinálni a lapomhoz ha nincs hozzá patch ?
Itt nem találtam meg a Thinkcentre m55p-t.
-
Lazika
senior tag
-
xedos
addikt
OK!
Nézegetem az alaplapokat:
GA-Z77N-WIFI vagy ASROCK H77M-ITX ???
Mindkettőn megy rendesen a lan-audio és a sleep? -
tDr1v3r
veterán
Mavericks alatt lesz normális támogatás a 7-esekre (nemrég próbáltam, annyi hogy GraphicsEnabler=No stringgel kell bootolni, de a felbontásos mizériámon kívül tökéletes), most csak elég öszvér van, nem megy normálisan a framebuffer... mondjuk van rá megoldás, de így kicsit necces 10.8.3-4 alatt a használata.
-
xedos
addikt
Találtam egy VGA-t ami egész jó teljesítményű és viszi...
Sapphire 7750 Low profile
[link]Most egy i5-ös iMac-em van 6750-el...
De ha "olcsón" össze tudnék rakni egy Hackintosht, akkor eladnám... -
sanp
tag
válasz
V.Stryker #21109 üzenetére
A rendes megoldás pedig ez:
Fix Incorrect Clock Settings in Windows When Dual-Booting with OS X or Linux -
xedos
addikt
Lehet visszatérek...
Egy mini Hackintosht szeretnék építeni.
Mini ITX lap, i5 proci és valami low profil VGA +SSD
Mit ajánlotok amivel a legkevesebb szenvedés van?
Érdemes Haswelles alaplap+proci, vagy jóval olcsóbb az ivy Bridge?
A haswell VGA-ja kiválhat egy max középkategóriás low profil VGA-t??? ATI 6570? -
RaZroX
addikt
Mért van az hogy VoodooHDA 2.7.3 alatt használhatatlanul halk a mikrofon ? Voodoo és a hang beállitásokban is legérzékenyebben van de üvölteni kell a mikrofonba. iAtkos alatt is ez volt és azthittem azért csinálja mert nem Retail. Mit lehet ezzel kezdeni ?
-
V.Stryker
nagyúr
Hosszú ideje tartó sz.patásom okára jöttem ma rá. A jelenség az volt,hogy ha megfeszültem akkor se jöttem rá, hogy miért állítódik el a windows 7 órája, vissza két órával. Újratelepítettem, bios-ban beállítottam, akkor jó volt, majd egyszer csak megint két órával kevesebbet mutatott. Aztán ma rájöttem. Ha az osx-et elindítom, utána a bios órája 2 órával vissza állítódik és onnantól a windows-é is. Az osx-ben az óra pontos, minden jól be van lőve. Teljesen érthetetlen.
Tehát Biosban az óra beállítva - windowsban az óra pontos - restart - osx indít - restart - biosban az óra -2 órával elállítva - windowsban az óra -2 órával elállítva.
Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest