Hirdetés
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Mini PC
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Véget vethet a firmware-káosznak az openSFI
- 
			  PROHARDVER! A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!  
 Tartalomjegyzék: 
 1. Előkészületek
 2. macOS telepítő USB létrehozása
 3. Clover telepítése
 4. macOS telepítése
 5. Telepítés utáni tennivalók
 6. Támogatott Grafikus processzorok
 7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
 8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
 9. Hasznos linkek
 10. Hasznos alkalmazások
 11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
 12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

bobooo addikt Megcsináltam az ML telepítőt de ennél a pontnál: [ IOBluetoothHCIController][start] -- completed és itt megáll... Nincs valakinek valamilyen ötlete? 
- 

Máté94 addikt 
- 

odessa32 tag Sziasztok. 
 Még mindig a GA H77N wifi telepitéssel küzdök.
 Unibeast Mountain lion.
 Multibeastben.
 Tmx 86 os dsdt
 Easybest install
 audiokext: (ennél épp) Without dsdt( With dsdt vel nem jo)
 Network Realtek (itt épp nem az lnx.... de azsem jo)
 Chameleon 2.01 Bootloader
 Más nincs beállitva.
 S naná, hogy nem indul.
- 

bobooo addikt Mivel bootoljak, ha SL-t akarok telepíteni és i3 3225 procim van? Azt tudom, hogy nem elég a -v, de mi kell még? 
- 

lama_lamm aktív tag Sziasztok! Tervezek egy miniITX hackintosh összerakását. 
 Ezekkel a komponensekkel elvileg esélyes vagyok rá, nem?Gigabyte H77N-WIFI (wifi tudom nem jó) 
 i5-2500
 GTX 650Ti Boost (Gainward)Köszi előre is  
- 

#92049152 törölt tag válasz  Ganz-[HUN]

üzenetére Ganz-[HUN]

üzenetéreNormális ember módjára veszel egy Sata hdd vagy ssd meghajtót, utána felteszel egy 10.6.3-as Retail-t varázs CD segítségével felfrissíted 10.6.8-ra, Appstore-ból megveszed a kívánt rendszer-t és egy 8gb usb-re felpakolod a telepítőt! Utána nem kell azzal szórakoznod, hogy kéne egy kext mert tölti be a rendszert. 
- 

Ceko senior tag Sziasztok! Van lehetőségem egy Dell Inspiron N7110 laptopra felraknom valamilyen Mac OS X-et? 
 Konfig a következő:
 -Processzor: Core i7 2630QM
 -Memória: 8 192 MB DDR3
 -Videokártya: Intel HD Graphics 3000/ Nvidia GeForce GT 525M
 -Hang: Realtek HD AudioVagy ezekkel a a cuccokkal esélytelen?  Köszönöm válaszokat  
- 

Ganz-[HUN] addikt PH fórum, keresés 
 TMx86
 Oké, olvatam. csak azt mondjátok meg, hogy Install után hogy kell belepakolni a Jmicronata.Kext-et, mert kell nekem, mivel ATA hddm van. Install Usb-ra oké, de.... telepített cuccra háát... +még kidobtak TM-ről azért, mert csetbe beírtam, hogy hogy kell feltelípíten InstallESD.ISO-ról az OS-t. szóval Illegális szoftverrel való bűncselekménnyel kibannoltak. Esélyem sincs hozzá, hogy meg tudjam onnan. 
 azért kösz. Szóval ugyanott vagyok. 
- 

Máté94 addikt válasz  Ganz-[HUN]

üzenetére Ganz-[HUN]

üzenetéreOlvasni kellene...  
- 

Ganz-[HUN] addikt válasz  Ganz-[HUN]

üzenetére Ganz-[HUN]

üzenetéresenki? 
- 

Máté94 addikt válasz  Ganz-[HUN]

üzenetére Ganz-[HUN]

üzenetéreMavericks még meg sem jelent, így nem mondok semmit. HD4350 inkább veszett fejsze, azt cserélni kellene. 
- 

Lazika senior tag Hali! Apple Pages-t lehet valahogy magyarosítani? 
- 

Ganz-[HUN] addikt Üdv, vki meg tudná mondani, hogy a Mervericks fel megy -e egy Gigabyte GA-X38-DQ6-ra egy C2D E6400-assal, és egy Radeon HD4350-nessel? 
 köszi.
- 

bobooo addikt Az okosoktól kérdezném, hogy VGA kimeneten életre lehet-e kelteni HD4000-et ML alatt úgy, hogy legyen QE/CI és 1280x1024-es felbontás?  
- 

speed.fox csendes tag Nos valaki?  
- 

speed.fox csendes tag Sziasztok! 
 Segítségetek szeretném kérni os x telepítéséhez a gépemre. Tudom hogy rengeteg leírás van fent a neten, de van egy komoly szövegértési problémám (most nézhetsz hülyének , nem baj) . Szóval szeretnélek megkérni titeket arra hogy segítsetek nekem röviden (és felfoghatóan számomra) a telepítésben. Jelenleg windows 8 van rajta!
 Az alkatrészeket mac os x - hez válogattam össze hogy kompatibilis legyen vele!
 Itt van a konfigurációm:
 CPU: I3 540 3,2GHZ
 Alaplap: Gigabyte GAP55UD3L
 VGA: ATI RADEON 5670 1GB GDDR5
 RAM: GEIL 2X2GB DDR3 1333
 Mivel az alaplapom képes bootolni pendriveról ezért onnan szeretném telepíteni (nincs itthon dvd -.- )
 Előre is köszönöm szépen 
- 

odessa32 tag válasz  Ganz-[HUN]

üzenetére Ganz-[HUN]

üzenetéreIgen. Bár itt már alapbol arra van állitva. 
- 

odessa32 tag Sziasztok. 
 Van valakinek tapasztalata gigabyte ga h77n wifi alalappal?
 Tegnap vettem egyet s panicol folyamatossan. Valoszinü bios beállitásokkal van gond de nem tudom hol a hiba.
- 

Ganz-[HUN] addikt Üdv. 
 Adott egy Gigabyte GA-X38-DQ6, és csak ATA vinyó. (más nincs sajnos.)
 Hogy tudnám életre kelteni az OSX Indo disztrót? KP-t sajnos nem tudok fényképezni.
 A telepítő felpakolta jMicronATA.kext az ata controller-rel.
 viszont az első indításnál (hdd-ről) kidob KP-val rengeteg IOxxxxxxFamily.Kext-file-al.
 Tippek?
- 

gergobaby aktív tag Hallo  A régebben támogatott OS X-es lapok (pl. p35ds3, p43t-es3g stb.) működnek még 10.8 alatt is? Jelenleg valami Q6600, 8GB DDR3, GTS250 konfigban gondolkozom. A Vga adott, a lap+procit most venném... Esetleg valami más javaslat? A régebben támogatott OS X-es lapok (pl. p35ds3, p43t-es3g stb.) működnek még 10.8 alatt is? Jelenleg valami Q6600, 8GB DDR3, GTS250 konfigban gondolkozom. A Vga adott, a lap+procit most venném... Esetleg valami más javaslat?
 Köszi, Hajós
- 

Tigerclaw nagyúr Be szeretnék tenni angol magyar szótárt a Szótár appba. Letöltöttem az új szótárakat, de a info szerint ezeket a Library/Dictionaries-be kellene bemásolni, ami nem létezik a gépemen. Ez változott a Mountain Lion-ban, és máshova kell másolni, vagy ez valami extra rejtett könyvtár? 
- 

blade1526 csendes tag Sziasztok! Ötleteket várok az alábbi problémámra: 
 Jelenleg az alábbi gépkonfigon dolgozok. 10.6.8-as rendszeren:
 Gigabyte Z68AP-DS3
 Core i5 3470 3200 MHZ
 ATI HD6670 1GB
 DD3 16 GB KingstoneMost probálom telepíteni a 10.6.8-at egyik barátomnak az alábbi rendszerre: 
 Gigabyte Z68AP-D3
 Core i5 3470 3200 MHZ
 ATI HD6670 2GB
 DD3 16 GB/1600 VIPER XTREME KIT 4x4 GBSajnos a telepítő felületig sem jutok el, mivel a iboot, Retali dvd kiválasztásakor egy pillanatra megjelenik az alma jel és újra indul a gép. BIOS-ban ACHI egyebek be vannak állítva. A jelenlegi gépemből átraktam a winyómat, hogy beboot-olok és kiprobálom azzal. Ugyan ez a helyzet. Bootoláskor a a boot particót kiválasztva egy pillanatra alma jel, aztán reboot. Amit kiprobáltam: Videokártya csere (hátha az a gond), RAM csere (hátha az a gond). 
 Elvileg a BIOS beállításokat is egyeztettem és ott sem találtam eltérést.Ugyan csak kiprobáltam a 10.8.4-es Montain Lion telepítőt, de teljesen ugyan azt csinálja. Azt gondolom hogy valami kis egyszerű gond van(BIOS vagy valami), csak nem lelem, hogy mi. Találkozott már valaki ilyen problámával? Ötlet? Köszi előre is! 
- 

Tonyo őstag Tapasztaltatok már olyat, hogy hakintoshtól el kezd zúgni a tv? Abba hagyta amint 50 Hz Pal-ra raktam 60 Hz NTSC-ről. 
 LG LM 615 s tv.
- 

levi.hungary tag válasz  levi.hungary

üzenetére levi.hungary

üzenetérehttp://www.tonymacx86.com/61-unibeast-install-os-x-mountain-lion-any-supported-intel-based-pc.html 
 [link]
 Ez a leírással próbálkozzak?
- 

levi.hungary tag válasz  levi.hungary

üzenetére levi.hungary

üzenetéreBocsánat ezt benéztem egy másik fórumozótól valahonnan. 
 Szóval a wifi: Ralink RT3090
 lan: Realtek RTL8168
- 

tDr1v3r veterán válasz  levi.hungary

üzenetére levi.hungary

üzenetére
- 

levi.hungary tag HP G62-b30EH (XR499EA) notebookra milyen rendszert érdemes rakni? [link] Hardverek: HP G62-B30EH 
 Cpu: Intel Core i3 m350
 Vga: Intel HD Graphics
 2gb ddr3
 Lan: Realtek RTL8102e/RTL8103e pci-e
 Wifi: Railnk RT5390Product Name Notebook 
 Product Number XR499EA
 Microprocessor 2.26 GHz Intel Core i3-350M Processor
 Microprocessor Cache Level 3 cache 3 MB
 Memory 2 GB DDR3 (1 x 2048 MB)
 Memory Max Supports up to 4 GB DDR3 memory
 Video Graphics Intel HD Graphics
 Video Memory up to 762 MB total available graphics memory
 Display 39.6 cm (15.6") diagonal High-Definition LED HP BrightView Display (1366 x 768)
 Hard Drive 320 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm
 Multimedia Drive SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support
 Network Card Integrated 10/100BASE-T Ethernet LAN
 Wireless Connectivity Bluetooth wireless networking802.11 b/g/n 
 Sound Altec Lansing speakers
 Keyboard Full size keyboard with One touch launch keys and Action keys
 Pointing Device Touch Pad with On/Off button and 2-way Scroll pad support
 PC Card Slots 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro or xD Picture cards
 External Ports
 1 VGA port
 1 stereo headphone-out
 1 microphone-in
 3 USB 2.0 ports
 1 RJ45 ethernet port
 Dimensions 24.6 cm (L) x 37.4 cm (W) x 3.18 cm (min H) / 3.68 cm (max H)
 Weight Starting at 2.20 kg
 Power 65 W AC Power Adapter6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery 
 What's In The Box Webcam with Integrated Microphone (VGA)
- 

tDr1v3r veterán 
- 

audi100td nagyúr Nem tudtok esetleg egy jó leírást arra, hogy miként tudom hozzáadni a rendszerhez a számomra szükséges "kext"-eket? tDr1v3r: köszi  
- 

bajnokpityu félisten Multibeast-tel feltettem a 2.1. akármennyi bootloadert, jól is működik. Az a kérdésem, hogy hol lehet beállítani, melyik legyen a default oprendszer? Alapban ugye marad a macOS,de jobb lenne, ha nem ő lenne a default. köszi 
- 

audi100td nagyúr USB-s telepítőt (Lion) melyik progival érdemes csinálni? Myhack-el próbáltam, nagy nehezen fel is ment a rendszer, de eléggé bugos. 
- 

tDr1v3r veterán De jó ez az Unibeast... az előbb lekaptam a legfrissebb Mountain Lion-t, megcsináltam a pendrive formázását a leírás alapján, indítanám, el is jut valameddig, de pár másodperc után installation failed-et dob. A log: Jul 5 20:20:43 Bences-Mac.local installd[724]: PackageKit: ----- Begin install ----- 
 Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local installd[724]: PackageKit: Install Failed: Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 "An error occurred while running scripts from the package “UniBeast - 2.0.1”." UserInfo=0x7fc17be9dea0 {NSFilePath=./postinstall, NSURL=file://localhost/Users/Bence/Downloads/UniBeast%20-%202.0.1.pkg#unibeast-1.pkg, PKInstallPackageIdentifier=com.tonymacx86.unibeastMacAppStore.MountainLion.pkg, NSLocalizedDescription=An error occurred while running scripts from the package “UniBeast - 2.0.1”.} {
 NSFilePath = "./postinstall";
 NSLocalizedDescription = "An error occurred while running scripts from the package \U201cUniBeast - 2.0.1\U201d.";
 NSURL = "file://localhost/Users/Bence/Downloads/UniBeast%20-%202.0.1.pkg#unibeast-1.pkg";
 PKInstallPackageIdentifier = "com.tonymacx86.unibeastMacAppStore.MountainLion.pkg";
 }
 Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: Install failed: The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.
 Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: Displaying 'Install Failed' UI.
 Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: 'Install Failed' UI displayed message:'The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.'.Amennyire kibogoztam, az Unibeast a sz*r nem én... bár lehet hogy a rendszernél van a hiba, most nincs házon belül Mac, ezért kénytelen vagyok virtuálisról csinálni a bootdrive-ot. :< 
- 

bajnokpityu félisten Csak egy kis bátorítást szeretnék írni azoknak, akik gondolkodnak,h belevágnak. egy este alatt elkészült a dual bootos hack+win8 htpcm. köszönök innen is minden segítséget.  Igazából fogalmam sincs, vmware alól miért nem indult el a nagy gépen a mac,de már mindegy... 
- 

audi100td nagyúr Sziasztok, az alábbi konfigra melyik a legfrissebb OS X verzió amit fel lehet telepíteni? ThinkPad T61: C2D T8300 
 Intel GMA X3100
 30GB Corsair Nova2 SSD
 Intel 82566MM hálókártya
 Intel 4965AGN wifi (tudtommal ez nem támogatott, de majd szerezek bele olyan kártyát ami kompatibilis vele)
 Soundmax audio
- 

koháry tag Na, úgy néz ki sikerült rábírni a rendszert, hogy magától induljon (kopp-kopp  ), úgy látszik az osx nem szereti, ha a biosban engedélyezea van a vt-d opció(valamilyen virtualizáció), de a hangot valamiért nem sikerül kicsalnom belőle. Akinek gigabyte z77-ds3h alaplapja van nem tudná megnézni mi a teendő? ), úgy látszik az osx nem szereti, ha a biosban engedélyezea van a vt-d opció(valamilyen virtualizáció), de a hangot valamiért nem sikerül kicsalnom belőle. Akinek gigabyte z77-ds3h alaplapja van nem tudná megnézni mi a teendő?
- 

válasz  Tigerclaw

üzenetére Tigerclaw

üzenetéreEsetleg a muCommander? 
- 

- 

Xero nagyúr válasz  Tigerclaw

üzenetére Tigerclaw

üzenetéreKét ablakos filekezelő. Magyar termék. 
- 

Tigerclaw nagyúr Bocs, rákattintottam a képre, de nem nagyította ki és úgy eléggé olvashatatlan volt, de a böngészőablak nagyításával jó lett. Mondjuk még kicsit turkálnom kellett, mert a default UI-n nincs kint az address book és most vettem észre hogy az "Ablak" legördülő menűnél szerepel, mint "Címpanel", de most kiraktam a menűsorra az ikonját is. Így már ha kicsit furán is, de kezelhető a dolog. (azért kiváncsi lennék, hogy hány főverziót kell még megvárnunk, mire eszükbe jut betenni 1-1 gombot az address, cc, bcc mellé, ahogy a konkurenciánál már ezer éve van. Illetve én várom a kétablakos filekezelőt is, de ahogy a Maverick finder preview-t néztem ez továbbra is csak álom marad számomra. Még egyszer, kösz a segítséget.  
- 

koháry tag Ma megint felraktam 2x a rendszert először a legújabb chameleont és a legújabb fakesmct raktam fel így nem indult magától. Másodszorra felraktam a legújabb chimerát+a fakesmc-t (multibeast nélkül) így újraindítás után magától felállt a rendszer nem volt szükség -x-re sem. Azután a multibeast elcseszte megint pedig csak az alaplapi hangot akartam engedélyezni bejelöltem a dsdt nélküli 887-es opciót, ezenkívül a trim enablert jelöltem még be meg a 3rd xy sata opciót. Újraindítás után megint nem indul a rendszer. Hogyan tudnám a hangot beállítani a multibeast nélkül. 
- 

Tigerclaw nagyúr Valaki meg tudná mondani, hogy a Mail alkalmazásban van-e valamilyen névjegyzék, e-mail címjegyzék, ami oda-vissza működik? Addig rendben van, hogy e-mail címet hozzá tudok adni a Kontaktok-hoz és már azt is megtaláltam, hogy az nem a Mail része, hanem egy külön app, de a címjegyzéknek az lenne a lényege, hogy abból jelöljem ki a címzett, cc, bcc mezőkbe a neveket vagy címeket...ez viszont nem mintha nem is létezne. 
 Szóval azt szeretném, ha van X nevem a Kontaktokban és pl. továbbítani szeretnék nekik egy levelet és persze nem szeretném egyesével beírni az X nevet a címjegyzékbe.Másik kérdés: Én vagyok a béna vagy tényleg úgy működik a Mail, hogy ha elkezdek írni egy új levelet, attól kezdve csak az Mail ablak aktív és írás közben nem tudok másik levelet, megnézni, megkeresni, abból másolni és hasonlóak? Az hogy bezárom, mentem keresek, másolok, megnyitom, beillesztem, megint bezárom, megint... ez valam vicc? Remélem valaki hamar válaszol és felvilágosít hogy nálatok minden szép és jó, csak én nem értek a Mail-hoz. - még egy: Mit lehet kezdeni azzal, hogy a Jegyzetek appot elindítom, látom a 1 másodpercig a jegyzetek fejléceit, aztán megdöglik a program: Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV) 
 Exception Codes: EXC_I386_GPFLT
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Rap, Hip-hop 90'
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

tlac
 tlac