Hirdetés
- Notebook hibák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
nagyúr
válasz tDr1v3r #22033 üzenetére
Mivel mozigépnek, HTPC-nek is használnám a masinát, ezért fontos, hogy meglegyen a pontos 23,976 fps filmek alatt és nem akarok külön VGA-t, mert feleslegesnek tartom az IGP-k mellett.
Ez az indoka annak is, hogy nem Ivy Bridge alapon gondolkozom.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
LógaGéza
veterán
válasz tDr1v3r #21969 üzenetére
Asztali gépekről volt szó, közel se Workstationökről... Amiről itt beszélünk, az a két véglet. Ha azt írja, hogy Workstationoknál nem éri meg Hacklival szenvedni, akkor aláírom, mert teljesen igaza van. De azért egy sima otthoni használatra szánt, nem folyamatosan nagy számítási feladatokat végző usernek még mindig jobban megéri egy kis kínlódás, mint pl megvenni akár egy iMacet...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
levi.hungary
tag
válasz tDr1v3r #21885 üzenetére
Boltban (magyar lakcímmel) megvehető os x-ek: [link]
De a Unibeast nem csak a storeból legálisan megvásárolt 10.8-at tudja telepíteni? Azért gondolkodok, hogyha összejönne a gépen a telepítés, szívesen meg is venném, ha netán valamelyest lelegalizálnám is a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz tDr1v3r #21577 üzenetére
Nem jött be. Ugyanúgy, ugyanazzal a hibával akadt le.
Megpróbáltam -x kapcsolóval, azzal elindult.
Öröm-boldogság, gyorsan le a chimerat, telepít kész.
Csakhogy. Azóta sehogy nem indul a gép. Bármilyen boot kapcsolóra ezt dobja:Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
lordjancso
senior tag
válasz tDr1v3r #21510 üzenetére
Ez egy az AppStore-ból letöltehető Mac-es program, vagy a Windowsba kellene telepítenem? Esetleg valami VMWare extension (ha van ilyen)?
Azért kérdezem csak, mert a Google nekem sok kis ukulele gitárt dobál fel.Szerk:
Áhh azt hiszem erre a programra gondolsz: [link]
Kezdő Mac user vagyok. Hogy érdemes ezt telepíteni? Lehet az AppStore-ból?Szerk2:
Úgy látom nincs AppStore-ban (kolléga Mac-jén néztem meg).
Akkor marad a download + unzip + telepítés kombináció. Nem baj, legalább szokom a rendszert.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
CJ597132
csendes tag
válasz tDr1v3r #21454 üzenetére
nos én letöltöttem ezt a Niresh's-féle 10.8.2-t de a telepítő betöltése közben still waiting from root device-t ír ki...VMware-be pedig elindul a telepítő (tapasztalataim alapján, ha ott elindul, akkor rendes telepítésnek is működnie kell)
ez ellen mit tudnék csinálni? vagy hagyjam az egészet és keressek valami másik verziót? -
törölt tag
válasz tDr1v3r #21297 üzenetére
"Mavericks alatt natívan megy amúgy a HD7-es széria, most is azzal használom a saját 7770-em."
Szia!
10.9 alatt kell a progi vagy anélkül is megy, vagy csak a 7000Controller kextnél kell ügyködni valamit?
10.8-nál nem tudtam bejelentkezni mert vakon nem tudom megcsinálni az első indításkor való beállításokat. Integrált videokártya meg nincs sajnos.
-
Ragnar95
félisten
válasz tDr1v3r #21306 üzenetére
Te írtad, hogy Maverickset használsz már. Mennyire használható a DP6? MPlayerX, illetve Dropbox már működnek alatta rendesen, be lehet vállalni elsődleges rendszernek is bátran?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21257 üzenetére
Nem tudok. Szürkeképenyőt kapok ha yes-el bootolok alma logo után (ez még a telepítés) usbről A no nálam m nem megy. Próbáltam clver bootloaderrel is ,de az újraindítja a gépet... szal még addig se jutok el mint a chameleonnal.
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Xero
nagyúr
válasz tDr1v3r #21251 üzenetére
Régi Apple keyboardot fillérekért lehet lőni, és teljesen jó. A MacPro-hoz most én is egy ilyet használok, mert elázott az Alu ezt előkaptam a fiókból és mecha-t akarok helyette, az pedig nem egyszerű mulatság Mac layouttal ne adj Isten ISO-val megspékelve.
-
RaZroX
addikt
válasz tDr1v3r #21243 üzenetére
Na GTX650-ből nem találtam 1 slotosat, de GT640-ből igen.
Ha veszek egy ilyet, akkor csak bele rakom és megy mint a 9600GS ?Szerk.: Ja meg ebbe a ThinkCentre-be AMD kártyákból HD4xxx feletti kártyák nem működnek. Nvidia téren is lehet ilyen korlát ? Csak mert anno vettem egy HD5450-et és utólag derült ki...
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz tDr1v3r #21238 üzenetére
Még játszani szeretnék 1-2 játékkal. Most a Batman: Arkham City-t nyomom de csak minimumon élvezhető a játék. Meg Witcher 2 is érdekelne idővel szerintem.. Főképp csak olyan játékok érdekelnek amik nativan vannak Mac-re szóval emiatt nem fogok feltenni Windows-t is.
This is the way
-
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21127 üzenetére
Én is myhack-kel csináltam, de nálam a Ge=No nem játszik, mert akkor fekete a képernyő. Smc hibát írt aztán utána szürke képernyú fogad. Az smc hibát kiküszöböltem úgy hogy a 10.8.4-ből beraktam az applesm kextet, de csak fehér képernyőm van. Csomó bootflaget próbáltam,de semmi pedig a videókártyára írja is,hogy betöltve.
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21115 üzenetére
Én ma próbáltam a maverickset , de apple logo után újraindul a gépem. Próbáltam Graphics enabler yes/no-t,de semmi. Verboose modban meg nem látom mi a baja, mert annyira gyorsan újraindul. Mi használsz mág a boot.plistben? Extrában milyen kextek vannak neked? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
válasz tDr1v3r #21007 üzenetére
Igen. OS X Extended (Journaled)
Broadcom NetXtreme BCM5764M PCI-E Gigabit Ethernet Controller PCI
Intel WiFi Link 5100 AGN 1x2 MC Wireless Network Adapter PCIXiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
Tonyo
őstag
válasz tDr1v3r #20965 üzenetére
legújabb frissítést felrakta, de akkor még nem volt gond.
Amarra lejátszó konkrétan használhatatlan, olyan lassan huzza be a számokat.
Na meg ott a hang csúszás...valószínűleg ez is a tabla miatt van, mivel 3-unknak van ilyen és mindenkinél késik. Kérdés mac alatt nincs olyan driver, kodek mint win alatt a wasapi? Vagy olyan mint win alatt system kernel?
Pityu: Azt vedd számításba, hogy Nálad zenére van csak bekapcsolva, én napi szinten használom mindenre. Azt nem mondom, h nagyon lassú, de pl ha utorrentben nyomok egy olyat, hogy show in folder, na az nem pikk pakk már, hanem gondolkozik, holott egyből behozta az elején.
[ Szerkesztve ]
-
bobooo
addikt
válasz tDr1v3r #20905 üzenetére
-v -f GraphicsEnabler=No
Ugyanott megáll, de utána tovább megy és jó lesz
Nekem így már fel is települt. Raktam fel bootloadert meg minden, de most az eddig jó billentyuzetet (USB-s) nem ismeri fel.. És ha PS2-n kötök rá egeret vagy billentyűzetet azt sem ismeri fel szóval gyakorlatilag használhatatlan
[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
válasz tDr1v3r #20647 üzenetére
Asus K50in-re még nekem is sikerült felbarkácsolni, de több dolog nem kelt életre alatta, így visszatettem a gyárit win-t.
Tonymac-en nagyon hasznos tanácsokra lehet lelni, tervezem egy asztali gép összerakását, mivel iMac-re nincs pénzem, bolti árhoz viszonyítva meg azért erősebb gépet lehet összehozni minőségi alkatrészekből, így haklira esett a választásom. -
törölt tag
válasz tDr1v3r #20569 üzenetére
Hát, jó sokára is indul el. Viszont szeretném anélkül indítani. Ha nincs bekapcsolva, akkor hamar restart lesz induláskor. Szinte a legelején. Merre fele kezdjem a hibát keresni szerinted?
talamasca: Nekem eddig vacakolt a wifi. Ráment a frissítés, azóta jó A lényeg, hogy nálam nem okozott problémát. Bár ez egy laptop.
[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz tDr1v3r #20353 üzenetére
A gépvásárláskor még nem gondoltam az OS X-re.
Amúgy is az Asus tűnt a legjobb márkának, bár kicsit drágább a leírt másik 3 márkánál.
Ezért is gondoltam ma itt azt, hogy ezzel a minőségibb lappal, és HD 4000-es CPU-val gond nélkül működnie kéne az OS X-nek.Nem tudtam megvárni az 1150-es cuccokat, 1-2 évig ezek is jó drágák lesznek.
Amúgy is át akarom ugrani az 1150-es lépcsőt, hogy majd a mostani 1155 után az 1150 utánira váltsak.
Úgyis ebben lesz csak DDR4.
Nem akarok 2 évente közel 100e-et költeni csak lap+CPU-RAM-ra.Egyáltalán a hardveremmel menni fog a rendes működés külön VGA kártya nélkül, vagy az egészet felejtsem el?
Nyilván nem fogok másik lapot, és külön VGA-t venni csak azért, hogy kipróbáljam az X-et.Máté94 Nem tudtam, hogy OS X-hez ennyivel jobbak a Gigabyte lapok.
Egyelőre még nem merültem bele az OS X témába, így most még nem tudom hogy mi az a kext (driver, vagy sys file?), speedstep, SB, DSDT, ezeket ne is magyarázd most el, mert ha nem megy a lapommal a dolog, akkor felesleges bármit is megtudnom az X-ről, mert felejtős az egész.
Ha működni fog, akkor jöhetnek a magyarázatok mindenről, amiről tudnom kell.[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz tDr1v3r #20345 üzenetére
Azért sem akarok visszaolvasni, mert mindenkinek más a konfigja, amire fel akarta tenni, és pár dolog mindig eltérhet, amit másképpen kell csinálni, amire figyelni kell, és nekem csak int. VGA-m van, gondolom a többiek 90%-ának van külön VGA-ja, stb.
Ezért is akarok külön az én konfigomra egy leírást.Csak akkor fogok hozzá az egészhez, ha 1.-re, de max. 2.-ra teljesen sikerül, ha már előtte minden világos, ha látom, hogy menni fog, mert ha gond van, akkor menet közben nem lehet itt kérdeznem, mert akkor nem fog futni a Win7.
Olyat meg nem játszok, hogy elkezdem a telepítést, gond van, abbahagyom, bebootolok Win7-tel, itt kérdezek, választ várok, és ezt ismétlem.
A telepítés elkezdése előtt kell mindent megbeszélnünk, amit nem értek.Máté94:A 20346-os azt jelenti, hogy a 3225-öm HD 4000-es VGA-ját nem támogatja az OS?
Ez érdekes lenne, mert régen átállt az Apple Intel CPU-kra.
Mondjuk ahogy nézem, minden desktop Mac-ban van valamilyen külön VGA kártya. -
a1200
aktív tag
válasz tDr1v3r #20341 üzenetére
A tonymacx86.com oldal teljesen angolul van, de csak kicsit tudok angolul, 100%-ban magyar leírás kéne mindenről.
Az osx86-hu meg nem létezik, átirányít a hackli.com-ra, ez magyar, de az intel kezdők 10.8.x topikjában 2013. feb. 22-én írtak utoljára. Az általános topik kezdőknek-ben meg ápr. 25-én. Nem tudok napokig levelezni valahol, mire feltelepíthetem, és mire működni fog, holnapra kész kéne lennem.
-
KonzolKartel
őstag
válasz tDr1v3r #20023 üzenetére
Köszönöm(jük) előre is a segítséget. 300 a teljes keret. Ebben, ha úgy van, akkor venne egy alma monitort meg billt.
Arra jutottunk, hogy jobb lenne neki a hackintos, mert akkor már duál bútolna, és ha nagy ritkán játszik, akkor ott van neki a win.
Ha esetleg van kedvetek, akkor összerakhatnátok egy egy összeállítást.
Ragnar95:
Köszi, el is kezdtem böngészni!Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Clickbait
aktív tag
válasz tDr1v3r #19879 üzenetére
Tudok róla, de néztem egy tonymaces linket ha jól emlékszem, és ott azért még nem ajánlották.
Meg elvileg pár funkció kimaradt egyenlőre..
És az installja is rizikósabb valamivel. Persze ha nem vagy olyan hozzáértő.Xero: Nekem azért még megvan a varázsa valahogy. Persze csak ötlet volt. Nem találtam egyenlőre semmi normálisat, rendes áron.
[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
kkari
csendes tag
válasz tDr1v3r #19525 üzenetére
Sajnálom, de noob vagyok...
Csak azért kérdeztem, mert ez a mostani verzió ami felment a gépemre egy Hazard ( megpiszkált ) verzió. Erre volt esély, hogy felmenjen hiszen úgy faragták, hogy PC-re is felmehessen.
De ha letöltök a netről ( torrent ) egy verziót ami esetleg reatil akkor az is fel fog menni a gépemre?Bocsi, ha hülyeséget kérdezek.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest