- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszucs
csendes tag
Annyit még megteszel, hogy leírod, hogy milyen configja van?
Elsősorban az kéne, hogy milyen OSX-e van, meg milyen alaplapja. Illetve, hogy a monitora milyen felbontást visz.
Remélem nem túl sok infó.
-
mezalan
csendes tag
válasz
peterszucs #21398 üzenetére
Nem tudom mit hogyan csinál, de tesómnak megy
-
peterszucs
csendes tag
Wow, és ez működik? Ez aktív? Le tudja fordítani a digitális jelet analóggá?
-
mezalan
csendes tag
válasz
peterszucs #21396 üzenetére
Ő nagykerbe vette azt nemtudom belinkelni de ilyesmi mint ez. Csak ő 400ért vette
-
peterszucs
csendes tag
És Ő hol vette? Mert ezt vadászom már kb. négy napja, és nem nagyon találok sehol. Nem tudnál linkelni esetleg egyet?
Illetve HDMI-VGA átalakítóval nincs véletlenül tapasztalata valakinek?
-
mezalan
csendes tag
válasz
peterszucs #21394 üzenetére
Elvileg működnie kéne ezeknek az adaptereknek. Tesóm Dvi-Vga átalakítót használ hackintoson minden probléma nélkül.
-
peterszucs
csendes tag
Ja meg még annyi, hogy HDMI VGA konverter esetleg?
-
peterszucs
csendes tag
Nem megoldás tehát a DVI-I - VGA aktív adapter? Tonymacx86.com-on azt mondták, hogy az jó lehet. Meg am van most egy átalakítóm, ami szerintem passzív, de az csak a driverek telepítéséig működik. Utána összezizzen a kép és tiszta csík lesz (gondolom, mivel digitális lesz a jel).
-
Lazika
senior tag
Hali!
i5 3470hez csináltam ssdt. Smc monitor látja is a p és c stateket tegnap sikerült is vmiért sandys mbp 8.1 smbios-szal kb 6 szorzót elérnem,de miután frissítettem SU-n megint nem működik. Ivys smbiosnál meg csak két szorzó meg 16,32. Valamiért a turbó pedig egyáltalán nem megy. Valaki tudna segíteni,hogy mit kell beállítani esetleg biosba hogy menjen? Köszi
-
talamasca
senior tag
válasz
peterszucs #21390 üzenetére
Nekem a monitor-csere volt a megoldás.
Sok szívástól kíméled meg magad... -
peterszucs
csendes tag
Sziasztok!
Építettem egy customac-et, és minden királyság vele, csak az a gondom, hogy a DVI csatin keresztül, értelemszerűen digitális jelet küld az alaplap. Nekem VGA monitorom van, és ezzel igazából nincs is gond, mivel DVI-I csatlakozóról van szó, tehát analóg jelet is tud küldeni.
Kéne viszont hozzá egy adapter, méghozzá egy bizonyos aktív adapter. Tudnátok ebben segíteni?
Tudnátok linkelni egyet, mert nem akarok hülyeséget venni.
Köszi előre is!!
-
bali93
tag
válasz
mezalan #21383 üzenetére
Már miért lenne poén? Amúgy elírtam, az G580GH akart lenni.
Biztos nem a Pentiumon bukik, láttam már ilyen rendszeren is OS X-et. Keress rá amúgy a B970-esre, annyival "gyengébb", mint egy sandy bridge-s, kétmagos i3-as, hogy nem támogatja a hyper thread-et. Számítási kapacitásban jóval erősebb mint egy Core2Duo, ami alatt szintén vígan muzsikál az OS X.
Na mindegy, akkor lehet, hogy megpróbálok egy régebbi verziót felgyötörni. -
Tigerclaw
nagyúr
Meg lehet valahogy oldani, hogy external drive-ról fusson a Windows macbook air-hez? A belső 128GB SSD nagyon kicsi, arra képtelenség, hogy windows-t tegyek.
-
mezalan
csendes tag
válasz
bali93 #21376 üzenetére
Nem tudom értelmezni a kérdést egy intel pentium proci(ha létezik ilyen konfig akkor ez miatt bukik el) 8gigás rammal 2gigás vgaval.
Arról nem beszélve, hogy nulla azaz zéro találat erre:"Lenovo G5850GH".
De a lényeg, hogy ha ez létezik is és nem csak valami poén akkor a pentium procin bukott az os x terved. -
bali93
tag
Üdv!
Win8 mellé szeretnék OS X Mountain Lion-t feltenni a notebookomra, az OS X 10.8.3 telepítője azonban -miután kiválasztottam az indítóban a bootlemezt, majd másolgat pár percig szürke képernyővel- az almás logó megjelenése után kifagy. Mi lehet a probléma?Rendszer spec.:
Lenovo G5850GH (Win8 van rajta efi-s indítóval, az efi be volt kapcsolva mikor az OS X-et próbáltam feltenni, mert a Win8-am máshogy nem indul el)
Intel Pentium B970-es CPU Intel HD3000-es grafikus gyorsítóval
nVidia 630m 2GB-os VGA
8 GB DDR3 RAM
1 TB HDD (AHCI módban) -
aero.
veterán
Sziasztok
Kb. 3/4 éve próbáltam a legfrisebb OSX-szel próbát, akkor a GTS250 miatt meghiúsult a használat, mert nem igazán volt hozzá megfelelő driver, kérdezném, hogy most változott-e valamit a helyzet?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Mostanában mikor bekapcsolom a gépet akkor először bejön az asztal, a programok, befagy az egész. Újraindítás, nincs egér. Ki be dugom az egeret, ilyenkor működik. Pár hónapos 10.8 telepítés, van valakinek ötlete mi lehet a gond?
-
Lazika
senior tag
válasz
GabenBFG #21366 üzenetére
A bios tuti jól állítottad be? Itt egy leírás nézd meg: [link]. Amikor kiválasztod a pendriveot, akkor elvileg a darwin mondja,hogy nyomj meg egy gombot,hogy miről akarsz bootolni, ott van,hogy usb vagy a hdd amire felraktad azt kiválasztod és nyomsz egy-v utána enter. Bár mondom én még ilyennek nem találkoztam az okosabbak talán tudnak segíteni!
-
válasz
Lazika #21364 üzenetére
Odáig el sem jutok, hogy be tudjam írni, hogy "-v", mert már a BIOS-nál elakad. Maga a BIOS írja hogy nem talál "boot device"-t. Hiába az AHCI mód, meg "boot priority" állítgatás, csak az USB-t hajlandó felismerni. Lehet, hogy a fájlrendszert (Extended (Journaled)) nem ismeri fel a BIOS? Formázhatom-e másra a partíciót a telepítéshez, pl. MBR, mint a pendrive?
-
Sziasztok!
Sikerült felszenvednem az iAtkos féle 10.8.2 ML2-t a gépemre, de újraindítás után csak akkor hajlandó észlelni a már HDD-re telepített rendszert, ha a bedugva hagyom az USB pendrive-ot amiről telepítettem, majd az arról való bootoláskor kiválasztom, hogy a HDD-re telepített verziót indítsa és ne az installt.
Ha kihúzom és restartolok akkor azt írja hogy "no boot device".Ötlet?
Előre is kösz a segítséget.
Alaplap: Gigabyte GA-H77M-HD3 (rev. 1.0) + legújabb BIOS és ACHI beállítva
HDD: WD Blue 1TB -
Tigerclaw
nagyúr
Cambridge University Press - Advanced Grammar in Use 3rd Edition könyvéhez jár egy CD, amin van egy multimédiás szoftver Windows és OS X rendszerhez is. A cég egy másik hasonló CD-jét már feltelepítettem és működik is rendesen (a fejlesztőik csodálkoztak is ezen, mert szerintük "annak se kellene működnie") Amúgy InstallAnywhere -es telepítő, ha ez számít.
-
Tigerclaw
nagyúr
Van a Mountain Lion-nak valami olyan funkciója mint a Windowsnak, amivel egy alkalmazást kompatibilis módban lehet futtatni? Van egy szoftver amit nem tudtam telepíteni, és a fejlesztője szerint az a probléma, hogy az csak az OS X 10.5/6/7-el kompatibilis, vagyis a Lion-on még menne, de a Mountain Lion-on valami nem kompatibilis visszafelé.
A hibajelenség pedig az, hogy a telepítő hiányosan rajzolja ki telepítés közben az ablakjait és a gombokra is hiába kattintok, mert nem reagálnak. Ha viszont ezután felviszem az egérmutatót felülre a menübe és ott ráviszem a szolgáltatások menüpontra, azonnal feléled és kirajzol mindent, illetve reagál arra a kattintásra, amit korábban kattintottam a gombon. Viszont a következő ablakon megint ugyanezt csinálja, vagyis nem rajzol csak félig üres ablakot és nem reagál. Sajnos a telepítés vége előtt egy lépéssel már ez a trükk se viszi tovább.
-
Clickbait
aktív tag
Egy villamkerdes:
Mavericks D1 kepes kezelni egy HD 4870 VGA-t? -
xedos
addikt
Vaterán vettem agy Atheros AR5B93-as mini pci e half size wifi modult.
Gigabyte B75N alaplapom van. Előtte túrtam a Net-et, de kevés infó volt róla...
Beraktam a gépbe és megy rendesen Airportként!!!! -
xedos
addikt
Éppen mostanában túrtam fel a Netet a Bootcampben lévő HFS driver után.
Nincs egy mega a cucc -át tudom küldeni...
Sőt nekem eredeti APPLE billentyűzetem van - annak a drivere is megvan :-)
Hangerő szabályzó volt a lényeg. -
Xero
nagyúr
válasz
barney992 #21341 üzenetére
Rakd fel a boot camp alap drivereket és máris fogod tudni olvasni Windowson a HFS+ partíciót.
Ha megvan, virutális gépre rakj egy 10.6.8-t, vedd meg a Mountain Liont-t a store-ból, majd rakd fel unibeast-el egy pendrive-ra és hajrá.
Simán kell futnia a retail OS X-nek, mivel van DSDT a laphoz, és a VGA is megoldható.
-
barney992
csendes tag
válasz
mezalan #21342 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ! Linuxost lehet hogy megfogom próbálni, ez egyjó ötlet, énis ugytudom hogyazok kezelik a HFS+-s partíciókat!
Időközben rájöttem hogy windowson nemtudom irni a zenéim, igyhát nagyon kellene a Mac, tehát adatmentés után szeretnék feltenni egy ujabb OSX-t (mint ahogymondtma nekem elég a Lion - de ebből melyik stabil? - ).
(A másik 250s vinyón van a windows amiről most irok)
Ti mit ajánlottok?
Még 1x a konfig:
Intel Core i3 2120 3.3ghz
2GB Ram
2x 250GB HDD
Gigabyte Gt 240 1gb
Gigabyte H61M-S2PV -
mezalan
csendes tag
válasz
barney992 #21341 üzenetére
Elsőre aztmondanám, ha van egy működő windowsod hogy csinálj egy livelinuxos pendriveot(linux telepítő, a pendriveról betudod bootolni a linuxot telepítés nélkül), szerintem az olvassa a hfs vinyót, és így le tudod menteni. Vagy az is megoldás lehet ha a másik 250gigás vinyód üres, hogy oda tegyél fel újjab os x-et. Az is megoldás lehet, hogy a vinyódat rákötöd ismerősöd mac/hackintosh/linux gépére és úgy mented le.
-
barney992
csendes tag
Sziasztok! Látom még él a fórum, nagyon örültem mikor láttam hogy írogatnak még ide az emberek
Segítségért szeretnék hozzátok fordúlni, de először is elmesélem a Mac-m történetét (hátha segítségül lesz ez valakinek)
Tavaly óta működött a gépemen egy Hazard féle 10.6 os OSX melyet néhány kolléga segítségével sikerült tökéletesre megcsinálni, 10.6.8 lett belőle egy idő után.
Hibátlanul működött ezen a konfigon:
Amd athlon 64 x2 3800+, 2gb ram, 250 gb sata winchester, Asus M2n-E alaplapon, először 7600gt-vel majd egy gt 240-el
Imádtam, ezen irtma a zenéim, sokat Logic-ztam rajta.De... egy pár nappal ezelőtt meghalt az alaplapom. :/ S úgy gondoltam hogy mivel ez már régi konfig, szeretnék valami újabbat, ezért sikerült egy gépet szereznem:
Gigabyte H61M-S2PV, Intel core i3 2120, 2gb ram, (a megmentett) GT 240, 2 db 250gigás winchester (melyikből az egyiken a régi 10.6.8as OSX futott, és amin annyi anyagom maradt hátra:/ )
Szóval szeretnék tőletek ezügyben segítséget kérni, hogy esetleg hogyan tudnám megmenteni az anyagokat a winchesterről amik hátra maradtak (windowsos HFS+ system mappába másolós fájlokat próbáltam) VAGY
Hogyan lehetne ujabb OSXt feltenni (nekem elég lenne a lion) hogyne sérüljenek adataim? (egyáltalán ez a konfig mennyire jó OSX alá? )
Segítségeteket előre is köszönöm!!!!
-
Clickbait
aktív tag
És még egyetlen kérdésem lenne, hogy tudtok olyan bluetooth adaptert ami kompatibilis Apple termékekkel?
(Trackpad, billentyűzet és magic mouse?) -
Clickbait
aktív tag
tDr1v3r
Mit gondolsz, HD 7850 (VTX3D, 2GB, pontos azonosítót nem tudok mondani)
Natív működne 10.9 DP1 alatt?
Utána felmenne egészen D6-ig. -
RaZroX
addikt
-
Ragnar95
félisten
válasz
kalimist #21320 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy kipróbálom, bár lassan már itt van a végleges is igazság szerint
A shutdown nekem nem túl hosszú idő, adatlapomon szereplő iMac-en kb fél perc, a boot pedig 25mp a login screenig, a teljes bekapcsolás minden program elindulásával pedig 35mp.
Az 5mp elég durva, ML alatt mennyi volt? -
törölt tag
válasz
tDr1v3r #21297 üzenetére
"Mavericks alatt natívan megy amúgy a HD7-es széria, most is azzal használom a saját 7770-em."
Szia!
10.9 alatt kell a progi vagy anélkül is megy, vagy csak a 7000Controller kextnél kell ügyködni valamit?
10.8-nál nem tudtam bejelentkezni mert vakon nem tudom megcsinálni az első indításkor való beállításokat. Integrált videokártya meg nincs sajnos.
-
kalimist
aktív tag
válasz
Ragnar95 #21312 üzenetére
Szerintem a dp6 mar alkalmas mindennapi hasznalatra. MplayerX, dropbox mukodik. Amit en hasznalok meg plex, xbmc 11 (12 nem), office, adobe cc programok szinten hibatlanok. A taggelest nagyon megszerettem igaz, hogy ott a spotlight ha meg kell keresni valamit de nem tartom folosleges featurenak. iCloud keychain is mukodik ez sem rossz dolog. A minap vettem eszre, hogy a hacklin itthon a Network preferences-ben a wifi-nel megjelent a munkahelyi wifi is mert a telefonban (ios 7) benne van, ezek szerint mar ez is szinkronizalodik. Erezhetoen gyorsabb 10.8.4-nel es macrumorson olvastam, hogy 13 haswell air-rel akar 15-16 orat is megy akkurol de mas modelleknel is 1-2 ora javulast tapasztalnak. Ugy tudom a shutdown 'rendes' mac gepeken is sokaig tart ML-el, de ugy tunik 10.9-ben ezt is sikerult javitani.
A boot pedig nalam ssd-rol az apple logotol 5mp a desktopig.
-
kecsawi
senior tag
válasz
McSzaby #21315 üzenetére
Volt olyan, hogy garanciásan kellett cserélni másoknak az 530u3-ast, mert letéglázták linux telepítésekor. A bios uefi beállítások szerencsétlen helyzetében bekapcsolhatatlanná vált több noti is. (Külföldi tapasztalatok alapján) Olyat keresnék akinek OS-X fut Samsung 530u3-asán.
-
Clickbait
aktív tag
Köszönöm!
-
Clickbait
aktív tag
Mavericks D1 alatt egy HD 7850 kártya out-of-box működne?
Vagy kell hozzá a controller?Illetve D2-D6-ig a verziókat AppStore-n keresztül tudom beszerezni?
-
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Samsung Series 5 Ultrabookon valakinek sikerült már berúgni az ML-t?
Külföldi fórumokon olvastam róla, hogy van akinek felment, de nem tudta használni a beépített kékpernyőt, csak ha hdmin keresztül rádugta valami külső eszközre. Bárkinek valami véleménye,ötlete?
-
Clickbait
aktív tag
Mavericks D6-ot szeretnék használni, USB telepítőt D1-el kell készíteni és utána updatelni, vagy egyből mehet a D6-os verzió?
-
Clickbait
aktív tag
Köszönöm szépen, már csak keresnem kell valakit aki bevállal egy telepítőkészítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest