Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
válasz
aleister #49399 üzenetére
Értem az nagyon-nagyon hosszadalmas lenne
Jelenleg itt tartok.
Azt hiszem, hogy mivel nem csak egy kártya esik ki, hanem mindegyik, lévén lemegy a teljes mh/s 0ára így nem azzal van a hiba. De akkor még mivel lehet?
Miért megy le ilyen gyakran 0-ára?Ha csak egy kártya lenne a ludas, akkor -25 mh/s lenne és nem 0...
Ja és nem ad üzenetet, hogy melyik kártya...
"claymore low hashrate (0 kH/s), rebooting3h 48m
claymore low hashrate (0 kH/s), restarting3h 49m"most így van beállítva a watchdog
Obaz megvan
Keresd a különbséget...
H/s-->MH/sMit jelenthet itt a H/s?
nem találtam ilyet..
Hash rate denominations
1 kH/s is 1,000 (one thousand) hashes per second
1 MH/s is 1,000,000 (one million) hashes per second.
1 GH/s is 1,000,000,000 (one billion) hashes per second.
1 TH/s is 1,000,000,000,000 (one trillion) hashes per second.
1 PH/s is 1,000,000,000,000,000 (one quadrillion) hashes per second.
1 EH/s is 1,000,000,000,000,000,000 (one quintillion) hashes per second.
1 ZH/s is 1,000,000,000,000,000,000,000 (one sextillion) hashes per second. -
-
-
GreenIT
tag
válasz
aleister #49162 üzenetére
Nekem csak tegnap szoltak, igy negy alternativarol hallottam:
1. tipikus atveres volt az elmult evben a nagy kampanyozas, hogy az alapitok es nagy befektetok ki tudjanak szallni.
2. zsarolovirusok blokkolasa eredmenyes, igy megszunt a komoly veteli igeny
3. foleg azsiai es amerikai cegeknel egy jo ideje beindult a sema, hogy legyel tag, fizess havi x osszeget es garantalnak neked, de nagyreszt 1-re ment a penz, masreszt a vesztesegek miatt csokkent az ilyen tagsag, igy erosen csokkent az ugynokok altal vegzett tranzakciok szama is, nem tudtak mestersegesen magasan tartani az arfolyamokat.
4. valamilyen kereskedesi szabaly valtozasa miatt a spekulansoknak nem kell tobbet eth-t es egyeb "shitcoint"-t venniuk a tranzakciokhoz.
(ez utobbira shit coin keresesre talalhattok webes hireket, angol tudas kell hozza.) -
Dare2Live
félisten
válasz
aleister #49162 üzenetére
és mire emelkedett anno a hódba? anno dőlt bele a pénz mindha nem lenne holnap és mért?
az biztos, hogy a trend erősen negatív. amikor túladottá válik lassaít majd újra esik. De nem vagyok nagy technikais. úgy amblokk látni, hogy töke spekulativnak gondolt dolgokból elkezdett kifele áramolni
Nekem ez totál X.
-
Iginotus
addikt
válasz
aleister #49149 üzenetére
Minden gyártónál van, én az asus és sapphireral már leboltotam ilyet. Felvettem velük a kapcsolatot kérték a kártyát postázzam el az adott cimre (külföld.) számla másolattal együtt. És ők intéztek mindent plusz visszaküldést is. Korrekten.
Egy próbát megér. Emailezz nekik support@stortrec.co.uk innen szedtem: [link] -
válasz
aleister #49081 üzenetére
Majdnem minden stimmel, csak nem az ETH, hanem a BTC lesz 2k$.
Nem értem, hogy miért képzeli mindenki azt, hogy az elmúlt pár hónap árfolyamalakulása valami brutál háttérhatalmi összeesküvés és mesterséges árlenyomás eredménye lenne. Egyszerűen vége a hisztinek és beáll az 5-10éves árszínvonalnak megfelelő/annál KICSIVEL drágább szintre az árfolyam.
-
-
-
Robcsa
tag
válasz
aleister #45073 üzenetére
Nem a driver limitacioval van a gond, hanem az alaplap biosaval. Nálam ha a 14.-ik kártyát berakom, akkor konkrétan a bios-ig nem jut el és semmi képet sem ad a gép. Gondolom megnézi az alaplap, hogy milyen kártyák vannak bent és ha nem miner kartya a 14.-ik, akkor hopp én nem indulok el. Vagy nálad elindul 14.-ik kartyaval csak crash-el a Windows ? Mert nálam meg a boot-ig se jut el ilyenkor. Illetve több fórumon is írtak erről a gondrol. Amúgy bányász kartyaval szépen indul, legalábbis a fórumokon ezt írják. Nekem sajnos olyanom nincs hogy ki tudjam próbálni, de egy biztos nálam 14.-ik kártya berakasa után nem hajlandó elindulni. Ha tudsz erre valami megoldást akkor hallgatom
. De majd próbáld ki aztán majd úgyis kiderül.
-
Robcsa
tag
válasz
aleister #45062 üzenetére
Szia!
14 vga-val nem is fog. Asus elfelejtette közölni, hogy 13 kártya felett csak akkor indul el, ha a maradék 6 kifejezetten bányász kártya a gépben. Nekem sem indult el több mint 13 kártyával, aztán neten kutakodva, bukkantam erre az info-ra. Nekem pentium proci van a gépben. Ha jól emlkeszem, akkor g4560. Azzal nem lassú, de írták neten ha 13+ kártyát akarsz használni (korábban említett megkotes, miszerint kell bányász kártya a gépbe) minimum i3-at ajánlanak. Szoval az nem az oprendszer miatt van, amit tapasztalsz. Bár nem tudom, hogy jött-e bios update azóta ami megszüntette azt a megkötését hogy 13 kártya felett csak bányász kártya lehet.
-
aleister
veterán
válasz
aleister #45050 üzenetére
Hmm...a hivatalos oldalon ezt találtam:
"Windows® 7 64-bit is only supported when using 6th Generation Intel® Processors"Nekem i3-6100 van a lapban. Szóval ez nem lenne szabad, hogy gondot okozzon. Vagy mégis?
Ti milyen oprendszerrel használjátok?
-
törölt tag
-
válasz
aleister #44570 üzenetére
Nem-nem, a Monero hard fork április 6-án már megtörtént.
Ez a hivatalos Monero weboldal: https://getmonero.org/
Az eredeti blogpost a PoW változtatásról az ASIC-ok ellen: PoW change and key reuse
Mindenki ebből értesült a hard fork-ról.A Monero Hard Fork Countdown lejárt, tapasztalható is volt.
Ez a MoneroV más, ez egy új kriptovaluta:
All Monero holders as of block 1564965 will be owners of MoneroV.Most ennél tartunk kb.: 1546182
Tehát ez egy új hard fork lesz, és más néven folytatja tovább az eredeti Monero-tól függetlenül. XMV lesz a rövidítése. Akinek van Monero-ja, annak a fenti blokkszámtól lesz ugyan annyi MoneroV-je is.
-
válasz
aleister #44500 üzenetére
XMR-Stak, supportXMR.com (vagy Nanopool), Monero offline wallet generator (csak paper wallet az én vallásom szerint, és mielőtt itt generálsz, húzd ki a net kábelt a gépből).
Ha egyszerűbb kell, akkor Mining Pool Hub, ahol bányászhatod, gyűjtheted a Monero-t, aztán amikor kedved van, átkonvertálhatod valami populárisabb coin-ra, amiből már van pénztárcád. Nem kell ehhez Monero tárca. Persze ha van, akkor ide is megadhatod, hogy oda legyen kifizetve.
-
Parano1d
tag
válasz
aleister #44441 üzenetére
Az enyémen nem lehet a biosban állítani semmit, csak az órajeleket. Sem az időzítést, sem a feszültséget,(AB-ben sem mondjuk) de ez gondolom típusfüggő.
Equihash alapú coinokban 280-300 körül ment, de elég jól is fogyaszt, mostani árfolyamon jó ha az áramot kitermeli. De kis DAG-file-os Eth alapú coinoknál 22 körül tud. Ubiq alatt tuti, ősszel még Musicoinnál is ennyit produkált, de ott elég gyorsan növekedett a DAG méret, lehet már lassult.
Az új coinoknál szerintem hozza a 22Mhs-t alapórajelen. -
-
AAntii
őstag
válasz
aleister #44326 üzenetére
Én nem érzem túllihegettnek. Lehet sosem lesz belőle semmi, de ha mégis, kb. napok alatt kinyírja a gpu-s eth bányászatot, más meg most nemigen van azon a szinten, ami termel is valamicskét. Persze lehet a fejlesztőket cseppet sem fogja meghatni a gpus bányászok között kialakult konszenzus az ügyben, bár a decentralizáltságot köpnék vele arcul.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
aleister #44319 üzenetére
pár verzióval ezelőtt összevonta a fejlesztő, egy verzió, egy kernel van már mindenhez. hogy vegyes gépeken hogy működik, azt nem tudom, én csak ugyanolyan kártyákkal építettem gépeket.
nekem a 160 körüli hashrate-et sikerült Win alatt kihozni kb. 800 wattból az első gépnél, ez SMOS alatt volt 830W, nem katasztrófa, de ott van.
most már én is HiveOS-el kezdenék, de valamiért azt nem találtam meg anno, az SMOS-be meg belefutottam és miután két hétig szívtam az instabil Win 10-el, már ez is megváltás volt, igazából ha kiszámolom az órabéremet a szívással töltött időre, akkor több évig elketyeghetett volna a két gép a feeből.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
aleister #44188 üzenetére
Én tuti, hogy olyan megoldást választanék, ami hosszútávú.
Poénból meg lehetne próbálni egy Windows Server 2016 Core-t is. Grafikus felület nélküli, de pl. simán tudsz telepíteni VGA driver-t. Szerintem Claymore is futna.
Hyper-V Server 2016-tal napi tapasztalatom van, az pepitában ugyanaz. Ott tudtam telepíteni pl. nVidia driver-t.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Gray Használt, újszerű állapotban 12/512 GB Alza
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest