Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
Ez gáz... velem már történt ilyesmi17 BTC-m bánja. Most még 0,001 se volt a nicehason, mert a Winminerrel szórakoztam az "azonnali" PayPal kifizetés miatt,.
Nem örülök az akciónak, de ez is igazolja a pesszimista hozzáállásom. Kishalként lefölözni a hasznot amint lehet, amíg lehet. Most is úgy gondolom, amíg Coinban a pénz addig nincs biztonságban.
Persze így extraprofit sincs...Más: Ez a régi driver kéne: Catalyst 12.1 hotfix (incl. opencl)
-
deadwing
addikt
Most komolyan, mégis mire számítotok?
Electroneum Pool Network
Hash Rate: 82.56 MH/sec
This Pool
Hash Rate: 225.79 KH/secHányszor de hányszor elhangzott már, és nem csak az én számból, hogy a legkisebb poolokat el kell kerülni.
Miért nem bányásztok akkor szólóban? Nem lenne túl nagy különbség.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Bossp
addikt
Köszi!
Az első opciót próbáltam, nagyon gyorsan melegedett és kevesebbett hashelt mint előtte!
Core Clock 1500
-23% Power limit
Memory Clock 1000
feszültségen nem kéne babrálnom? a HBM hőmérsékletét meddig lehet engedni?Köszi! (Egyenlőre ether aztán bele ásom magam a többibe is, eddig ethert bányásztam 390-el és 1070-el)
ui. a Memory Clock nagyon gyorsan leszabályoz 800-ra pár másodperc után :S ötlet?
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Goose-T
veterán
Rálőttem próbából az RX560-omat, mert a másik poolon procival bányászok. Nem egy nagy szám eddig, 180 H/s-ig ment fel, de még növekszik. A Ryzen 5 1600X 300-400 H/s körül tolja 6 szálon.
Szerk.: alakul ez, már 235-tel nyomul. Ez a hibaüzenet mit jelent? Állandóan tolja a Claymore AMD GPU miner:
server: bind failed with error: 10048 (port for remote management is busy, use different -mport value), next attempt in 20sec...
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
deadwing
addikt
Inkább csak mázli... A luck nem örök sosem. De én a helyedben kipróbálnék másik poolt is ami nagyobb és emiatt több blokktalálata van és ezért a nyereség is egyenletesebb mint egy nagyon kicsit esetében ami ha nincs luck, akkor kb semmit sem fog hozni.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
Nem.
AB egyenlőre. Inkább a Wattmant használjam? most felnyomtam 3000-re a venti így 92 C-ről vissza esik 85-re de így is marad 800-on vegyem magasabbra a temp targetet 70 ről? vagy az csak a gpu-t figyeli?
ui.: AB-vel a 1070-em is ezt csinálta -200 a Ramnak csak bányászásnál ezért 200-al feljebb kelléett állítanom. Ha elindítom hidegen egyből vissza veszi. :S
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Kicsi kutakodás után, sokan írták hogy throttlingol a Memory Clock... Na de ezt az X-aktát. 1100 mV ról levettem 1050mV-ra az órajelet hagytam fixen 945-ön így nem throttlingol a Memory és fixen nyomja a 34,5 MH/s-t de a HBM Temp uganúgy 91-ig kúszik fel! akkor az nem a memória hőmérséklete? Nem értem. Meg mi az hogy gyári beállításokkal Throttling? come on!
-
Bossp
addikt
A GPU-t belőtte mahogy írtad... A Memory Voltage-t hagytam 1000-en. ventit belőttem 3000-re és 37,5-el hasít! a memóriát még nem is birizgáltam... GPU: 60 C Hot Spot: 90 C HBM : 86C.
Most meglesem mit bír a memory... sokkal többet Hashel alul feszelve.... fura lény ez a VEGA xD viszont a fogyasztás még mindig rettentően nagy a Power Limittel mi legyen? Hőmérséklet cél-t ne dobjam maxra hogy ne legyen semmiképp throttling?"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Belőttem a memóriát is úgy ahogy írtad, így a fogyasztás nem vészes (280 watt a telejs rendszer külső fogyasztása, 390-el is ennyit mértem) 44-et Hashelt 1 percig majd szép fokozatosan leesett 40,5-40,7-re. Pedig most sehol nincs throttling egyik órajelen sem. A HBM még így is fura 86 C (GPU 59 HS 87). felhúztam a HBCC-t 16000-re nem csak 8k-ra kellene? játékoknál ez nem okozhat majd fagyást? Power limitet ne bántsam?
-
Bossp
addikt
Hőmérséklet gond van még mindig... ahogy nézem HBM 86 C-nél kezd el throttingolni de érdekes hogy 40 alá nem megy akkor sem ha vissza veszem a ventit és 90 C-re felkúszik. Nem látom hol a thorrtling mert az órajelek fixek. 70 %-os ventinél fix 44 megvan itt nem éri el a 85-öt a HBM. át kell rendeznem a szobát mert a konvektortól fél méterre magasan van így a langyos meleg levegőt szívja a gép há befelé. de jó lenne ha találnék valami beállítást amivel nyernék pár fokot... vagy pucolhatom a kártyát hetente mert igen a határon vagyok
-
Plasticbomb
addikt
Az utat már kitaposták:
Ez normál driveren, nem kell ide blockchain, nem ad annyi pluszt, hogy egy normál napi használatban lévő gépnél megérje azt a szenvedést játékok alatt.
Ref hűtőhöz viszont 3000 RPM kelleni fog, hogy ne főjön meg a HBM. Hja, és ha auto ventiszabályozással akarod használni, akkor a max csuszkát maxra, minimum 800 és target temp 50 fokra, akkor a fogja a HBMet elég jól hűteni a ref hűtő, mivel a GPU nem kap érdemi terhelést, nem is melegszik igazán, de a HBM az maxon jár, ami ebben az esetben már igencsak forró lesz. És ha van egy kis affinitásod hozzá, akkor thermal grizzly pasztával érdemes újra pasztázni a GPU-HBM kombót, jó párunknak hozott 5-10 fok nyereséget a gyárihoz képest.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
fogtunder
nagyúr
Kitöröltem az Excavatort, ugyanúgy nem jó. A Poolon be van állítva minden. Annyi fejlemény, hogy a Claymore is kifagy két óra után minden előjel nélkül, akár dual, akár single mining. A Winminer meg megy napokig stabilan.
Ma még teszek egy kört a SMOS vonalon, elvileg már minden AMD verzió dagfix kernelen van, hátha jó lesz. Ha nem, akkor új Windows jön.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Dictator^
veterán
MSI Afterburner szerint 1898/5005
Boost Clock / Base Clock / Memory Frequency
1683 MHz / 1569 MHz / 11124 MHz (OC Mode)
1657 MHz / 1544 MHz / 11016 MHz (Gaming Mode)
1582 MHz / 1480 MHz / 11016 MHz (Silent Mode)Látszólag a ewbf jobban "felrántja", viszont 66 fokon van folyamatosan.
720-735 így.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
szazbolha
addikt
Két kérdésem lenne:
A Coinbase-re milyen limittel küldi a btc-t a Nicehash? 0,01 vagy 0,001?
A Coinbase SEPA kiutaláshoz milyen autentikáció kell? jogsi feltöltés? videó?+1 kérdés: ha a coinbase-ről a te coinbase pénztárcádba utalnám, akkor mennyi a fee. (ha nem sikerülne SEPA komform legyek)
-
szazbolha
addikt
A te írásod adta a végső lökést hogy az anonimitást feladjam, és küldtem nekik jogsi képet.
Remélem nem bánom meg. A meghívás nem sikerült, mert már régebben is reggelve voltam, csak elfeledkeztem erről.Most jön az a rész, hogy a winminer és nicehas crypto részét összehasonlítom. Aztán visszatérek nicehashra ha az a jobb (coinbase utalással, mert náluk egy bitet sem hagyok).
Remélem ezt sem bánom meg... -
Dr. Romano
veterán
Eddig is vártam a visszaigazolást. Kb egy napig írja ki a szokásos ablakot hogy kis türelmet a validálás pár perc alatt kész. Utána meg mindenféle beavatkozás nélkül átváltozik ilyenné és a feltöltött doksi kap egy faliedet.
Az egész folyamat alatt én a dokumentum feltöltése után nem nyomok semmit, csak várok türelmesen, de kb. egy nap után mindig ez a végeredmény.
szazbolha
Nem tudunk mit tenni, próbálkozunk tovább ezekszerint...
A krakenre végül sikerült regelni, de úgy hogy széterőszakoltam egy órán keresztül az F5-öt
Azonban kell egy B-terv is a Coinbase személyében.Danex
Délben még nálam is utaltak.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Janou
őstag
Már ne is haragudjunk de az piszok sok... 15% a semmire? A leadózott mindenből még további 15%?
Így nézd: A jelenlegi helyzetet nézve az évből 1 hónapot Viktornak kapálsz... Jó ez így? (nem)
Illetve ha jól tudom 600e az adómentes egyéb jövedelem... Ugye? Mi van akkor ha minden évben bevallok 600e-t belőle amíg tisztára nem mosom a pénzt?[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Nem lehet ez ügyben NAV állásfoglalást kérni? Valaki kérdezte már őket?
Ha "csak" 15% SZJA jön le belőle, akkor ennyit még megér szerintem, hogy számlára legálisan kerülhet a pénz SEPA utalással és nyugodtan aludhat az ember, még ha a befizetett adónak nincs is sok értelme. De a 22% EHO-val együtt a 37% kicsit erős lenne.
Akkor inkább kivárom míg elfogadják sok helyen mint pénzt és úgy költöm el. Vagy később, ha esetleg külföldön folytatom életemet többek között az efféle adók miatt, akkor majd külföldön váltom be és adózom le. Amúgy is HODL!
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Ja igen, 100/500. Hát kipróbáltam tegnap és csak a reset segített. Mint mondtam, nekem alapból OC a 1080-om. Ez azt jelenti, hogy 2050-től indul ha MSI AB-ben elkezdem tolni. A +100 már 2150MHz-et jelentene amit nem bír és szerintem ott már rég nem gazdaságos.
De mondom, egyszerűen nem bírtam letesztelni, hogy mekkora tuning érné meg mert folyton átváltott más algoritmusra és olyankor nagyon lassan éri el a stabil Mh/s értéket.
Lehet, hogy azt fogom csinálni, hogy amelyik algo a legjobban erőlteti a gépemet azt fogom lefixálni, hogy bányássza a nicehash addig amíg nem tapasztalom ki az optimális OC-t. Aztán meg visszarakom automatára, a többit lazán bírni fogja. -
szazbolha
addikt
Véleményem szerint a periféria kábelek általában 10-15A-ra lehetnek tervezve 1 db sárga 12V vezeték van rajtuk (persze lrhrt van ami többet is elbír). A 3 db riser meg max 18-19A-t is felvehet.
Szóval ha lehet akkor ne legyen 3 rajta, csak van még egy periféria (sata+molex) tápkábel azon a tápon.(#36843) Hack3er Én jó kártyának tartoma 1060/3GB StormX-ot. Van amelyik jobban megy mint a giga. A hűtése miatt olyan olcsó. (és majd nehezen eladható - 2-hőz van másik hűtőm, de a tobit ki veszi meg? 1060 topicban írtam a hűtő átalakításról is.)
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
Lehet ez nekem is megoldotta volna a gondjaimat, de a SMOS-el leírhatatlanul kevesebb a szívás, sokkal jobb távmenedzsmentre, elég neki egy pendrive, nem kell SSD és azonnal kezelte mind a 6 kártyát és a 4GB RAM is sok neki. 2$/gép/hó, de ha csak azt nézed az SSD-n mennyit spórolsz, akkor már nem rossz.
-
fogtunder
nagyúr
algo switch nincs, a MPH-on meg lehet adni, milyen algora mész és ő vált, de pontosan nem tudom, mi alapján, tegnap pl. egyész nap Zcasht akart túrni, miközben a Whattomine Zclassicot mondott. lehet igaza lett volna végül, de felülírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Külpolitika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CPU léghűtés kibeszélő
- Windows 11
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
- !!!!! KERESEK !!!!! FEKETE ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB vagy Extreme
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asztali számítógép (I3-7100, 128GB M2 SSD, WIN 10 Home)
- HP Odyssey 15.6-16.4 új noti és túra hátizsák fekete piros
- ÚJ Akyga 600w tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest