Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Sparkpool utan a Beepool is bezar. A gepek nyilvan termelnek majd mashova, de azert erezheto lesz, ha tomegevel ugyanoda vandorolnak.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
GAbre
veterán
Hali!
3090.Ilyen 320w-on eszik/dolgozik normálisan?
Kérdés a több memória miatt lehet limitálni valahogy mennyit ramot egyen nicehashben,hogy esetleg géppel való dolgozás.Ne adj isten játék alatt ne essen be annyira hashrate?Avatar
-
Frozen
addikt
válasz kenwood #72695 üzenetére
milyen pár tiz ezer bányász? sokkal több van belőle...
A másik persze,hogy a tranzakció adja a napi értéket, de ez is bányászoktól származhat hiszen aki korán kezdte simán adhat el , és nem szabad elfelejteni azt sem most mekkora a forgalom nft miatt is stb....
Meglátjuk mi lesz,ha eljön a december... Ez a hasamra ütök és fingom sincs hozzá kb olyan mint amikor azt mondtam eljön újra atél csak idő kérdése... csak annyira készpénznek veszik páran hogy ez most ha nem történik meg 2 hét alatt vagy 2 hónap alatt akkor már nem igaz és nem ugy lesz mindenki ugy gondolja ahogy akarja ki kell várni a frissitést aztán majd meglátjuk mi lesz a folytatás
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
3800+
őstag
Gpu driver error, no temps hibat mi okoz hiveosban? Sok az OC a kartyan?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
kenwood
veterán
válasz Frozen #72691 üzenetére
Aha, szoval szokas szerint fingod nincs semmirol, csak a hasadra utottel, es kikialltottad,hogy a halozat forgalmat nem a napi tobb millio tranzkacio adja, hanem az,hogy par tizezer banyasznak havonta 1-2 kiutalasa van.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Frozen
addikt
válasz varmi2 #72692 üzenetére
Neked és Zsoltinak is egy szere válaszolok
-nem tudod kinél mennyi eth van (akik régen kezdték több száz ezer darabot is birtokolhatnak)
-bányász is megveheti attól függetlenül,hogy bányászik én is vettem már annak ellenére ,hogy túrok mert profitáltam belőle a traden keresztül.
-meg is szorulhat valaki és eladja de lehet akár holdolja ha anyagi körülméyne engedi
Nyilván vannak befektetők is és ne abból indulj ki,hogy most alig jön már valami mert egekben van a nehézségi szint.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Frozen
addikt
válasz Fetyoka0 #72630 üzenetére
Várjuk még ki azt a decembert....
Jöhet még előtte frissítés amivel megint eltolják.Másik tényező ha leáll mire fog rászabadulni ez az irtó nagy számítási kapacitás vajon.
Az tuti ,hogy nagyon sok kártya lesz a piacon eladó amikor bekövetkezik.Az eth ára is kérdéses a jövőben hiszen a forgalom nagy részét a bányászok adják. Ezek ha elmennek akkor csak a befektetők maradnak....
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Fido01
aktív tag
Sajnálom ha flegma vagy fellengzős megnyilvánulásnak tűnt a "túl szép, hogy igaz legyen" klasszikus, de azt továbbra is fenntartom, hogy olyannyira életszerűtlen az általad linkelt ár, hogy feleslegesnek tartottam hosszasan ecsetelni miért gondolom én így (és csak én, ez nem tanács, vagy konkrét tapasztalat az adott termékkel, eladóval)
Az általad hozott példák az alábbiakban sántítanak:
1, futárkodás esete: tekintsünk el tőle mennyi egyéb járulékos költsége van az említett példának és csak egyet vegyünk alapul, a te munkaidődet, azzal csak keresel pénzt ha vezeted az autót, ebből kifolyólag jó befektetés lenne ha akár csak napi 2-3 órát a miner mellett kéne töltened?
2, ház esete: a lakás kiadás egyébként rettentően jó befektetés, viszont jó esetben 12-15 év alatt kapsz annyi bérleti díjat mint a vételárad (annak idején a portfolio elég sokat foglalkozott ilyen számításokkal, ha esetleg érdekel) ez alapján az itteni 2 hetes megtérülést nem is szabad egy kalap alá venni.Egyébként az elmúlt években rettentően sok csalásról lehet olvasni, lásd banki adatlopások, adathalász programok, MLM rendszerek, de még ismert bróker cégek is buktak meg, így én személy szerint annyit javaslok, hogy legyél nagyon körültekintő, járj utána az eladónak, vedd fel vele a kapcsolatot, kérj minta terméket, paypal-es vagy egyéb lehetőleg chargebackes fizetést, és még akkor sincs rá garancia, hogy nem szívod meg, egész egyszerűen azért mert sokkal könnyebb csalással pénzt keresni.
-
Zsopa
tag
válasz Fido01 #72671 üzenetére
Bocs de igaza vagy nem igaza annak lehet, aki állít valamit. Kérdezni, tanácsot illetve segítséget kérni jöttem (de látom a társaság jellege nem változott, csak a flegma trollkodás megy még mindig, jószándék urambocsá őszinte segítőkészség nulla). Nyilván azért kérdeztem ezt itt be, mert nem vagyok biztos benne, hogy ez így frankó... Milyen igazamról beszélsz ember? A flegmán arrogánsan odavetett nagyokos rébuszos troll válaszokra meg ha ingerült vagyok, igenis igazam van.
Ennyit kérdeztem, hogy ez a matek így tényleg oké vagy sem... erre megkezdődött a troll hadjárat... már a kérdés is ingerlő? Igen nyilván nem tűnik túl reálisnak és nyilván nem fogom blindre berendelni, pontosan ezért kértem itt tanácsot, de amit eddig kaptam a kalapomra tűzhetem. Látom máshol mennyiért megy ez a típus. Azonban ez a hirdetés meg fehéren feketén rákattintasz láthatod ennyiért van. Nem hibás, annyi hogy használt és egy nagy bányát számol fel valaki, mert valami 100 db-ot árul... A minerstat amúgy oké nyilván. -
Immy
őstag
Aha, ahogy nézem Monero-t tolják nagyon sokan cpu-val.
Tehát jól értem, hogy kimutatható különbség nincs bányászást tekintve egy intel ~6.-ik generációs procit fogadó alaplapnál összehasonlítva a legújabb chipsettel?
Danex: maximálisan egyet értek veled
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kenwood
veterán
Miert lenne benne atbaszas ?
Tok normalis, hogy egy otezer dollaros eszkozt 150-ert is meg tudsz venni.
En biztos berendelnek vagy 100 darabot belole, aztan integetnek a Lambobol a sok buta huhogonak.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Kami11
őstag
Kérdez valamit, válaszolnak rá, de ez nem egyezik az elképzelésével, és erre megsértődik. Besz@rás!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
echterion
nagyúr
Jáj, pár hete nem követem a topikot, most gondoltam, megnézem, miuz, erre ez fogad...
-
Fido01
aktív tag
alaptalan az ingerültséged, és emiatt nem is mennék bele mélyebben hogy miért nincs igazad.
Az Alibaba mint oldal alapvetően nem scam amúgy, lehet is találni olyan forgalmazókat/termékeket amik nem átverések. Én is szoktam nézelődni, ha vásárlásra adod a fejed, kíváncsian várom mi a tapasztalatod a rendeléssel és a postázási idővel kapcsolatban, mert sajnos magyarországi tapasztalatot keveset lehet olvasni neten. -
htc07
addikt
Ha lenne ilyen sem lenne már, kamionnal hordanák el a gyárból a bányászok.
Szerk. én is nézegettem már ilyeneket, pl. [link] , 2 darab lenne 200-300 dollár ausztriából, napi [80 dollár profittal], de nem tudom elképzelni hogy nincs benne valami átb...ás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zsopa
tag
Na látod így már mindjárt emberibb... segítséget kértem, nem flegma odavetett magyarázat nélküli választ. Akkor kérdezem, hogy az alibaba az egy scam hely? Vagy a magyar coin profit számláló az? Mindkét hely komolynak tűnik és évekkel ezelőtt is találkoztam már velük. A scammerek gyorsan tűnnek el... Mi lehet itt az ok vagy titok..? Nem lehet hogy valaki ár alatt adja? Mert látható ott, hogy ez az ajánlat nagy tételes... valami 100 db körüli van.
-
Fido01
aktív tag
nincs ebben semmi trollkodás, csak az én (és lehet hibás analógiám), de szerintem egy olyan ajánlat ami szerint a befektetésed 2 hét alatt megtérül majd fix hasznot termel, ráadásul minimális tőkebefektetés mellett szerintem 100% scam, ha létezne ilyen egyrészt mindenki ezt csinálná másrészt meg senki nem adná el a gépet főleg ennyiért.
-
-
Zsopa
tag
https://www.alibaba.com/product-detail/Bitmain-Antminer-S17-S17PRO-50T-53T_1600161948869.html?spm=a2700.details.0.0.627048aegfOv1G
https://minerstat.com/hardware/antminer-s17-pro?lang=hu
Eszerint tehát ez napi 12 dollárt termel legálisan... Két hét alatt visszahozza az árát. Vélemény? -
2018
senior tag
válasz RealTedMosby #72649 üzenetére
Minden relatív.
-
aktív tag
Van esetleg valami új hír arról hogy meddig lesz bányászható az ETH?
-
kenwood
veterán
válasz llacee #72643 üzenetére
Te az uj kartyakrol beszelsz,en meg a regiekrol. Rx580,5600,5700, vega, gtx 1660, 2060,2070 es a tobbiek.
Ha elkezdik ezeket esz nelkul a piacra boritani a banyabol kiszallok, akkor mindegy,hogy mekkora az ellatas a boltokban.
Senki nem fogja 380-ert megvenni a 6700-at, ha 480$ az msrp, es a hasznalt 5700 80k, az 580 8gb meg 30-50.[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
válasz kenwood #72623 üzenetére
Nem csak a bánya körül forog a világ.
A chip hiány még mindig megvan pl egy core switchet 6 hónapra vállalt a cisco a héten nekünk. Meg ugye jön az n+1. hullám
Szóval ha vége az ethnak és egy darabig gombokért lehet bányászni, attól még nem fogja a nagyker/kisker jelentősen olcsóbban adni a kártyát, mert kevés van. ezért szerintem a használt is hasonlóan "jó" áron lesz.
Meg vannak akik szerintem velem egyetemben kivárnak, hogy hátha lesz valami más ha nem is azonnal, de pár hónapig elvannak a dobozban is akár.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Normál lapot érdemes venni amin van 5-6 pci meg 2 m2 foglalat. Ebbe így 7-8 VGA fér. Szerintem a mining lapoknál sincs semmi extra felkészítés. Annyi hogy extra áramot adhattsz neki ami tök felesleges mert már évek óta a risert közvetlenül tápláljuk. A normál lapok is bírják a gyűrődést sok 3+ éves lap dolgozik, de ott a 36 hó jótállás is. Ilyen lapot már 30-40ert kapsz ami gyorsan megvan magyar garis és eladni is könyebb ha úgy alakul.
Amúgy se érdemes 8nál többet tenni egy rigbe. 1m hosszú riggel operálok egy ilyenbe 7-8 kártya érzi igazán jól magát szellőzés szempontjából. Kábelek is így pont elérnek mindenhova. -
k1raly
aktív tag
-
-
viharhozo
addikt
Azert erdekes, h a network hashrate-en a vilagon semmi nem latszik a kinai balhebol.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
k1raly
aktív tag
Én a helyedben olyan alaplapot választanék amin van 6 pcie meg 2 m2 foglalat akkor könnyen megvan oldva a 8 slot, továbbá nem kell 80-100eért alaplapot venned. ryzen3al raktam össze több gépet de 2-3 vga felett random elment a gép offlineba több esetben, ennek a megoldását a napokban találtam meg hiveos fórumon, úgyhogy mostmar ez sem okoz problémát ami miatt inkább intelt vennék.
-
Immy
őstag
válasz SzlobiG #72622 üzenetére
Elosztókat próbálnám elkerülni és akkor olyan alaplapra lenne szükségem, ahol alapból 8 PCIe csati van. Mivel risert fogok használni ezért nem szükséges olyan hosszúnak lenni mint amit ali-n hírdetnek mert a kártyákat nem az alaplapba fogom dugni közvetlenül.
Sok helyen írnak consumer alaplapokról, hogy a 24/7-et nem annyira bírják a folyamatos üzemenet majd pár nap vagy hét után. Emiatt próbálnék alapból olyan szériát választani ami ilyen fajta működésre már fel van készítve.
A fő kérdés, hogy intel vagy amd? Sokan a legkisebb ryzen3-at preferálják a támogatott PCIe csatornák miatt, míg mások még kisebb teljesítményű intel procival mennek.
@DUPPLY: taníts mester
[ Szerkesztve ]
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
fireman123
őstag
sziasztok, próbálta már valaki az ezil poolt, ahol duálban eth+zilt lehet bányászni? ....jobban hozhat így a két coin együtt mint ha csak eth megy?
-
kenwood
veterán
Vajon egy olyan EIP, ami a decemberi difficulty bombot attolja jovo evre, mennyi ido alatt fut at a rendszeren a bejelentestol ?
Marmint kb. mikor mondhatjuk azt, hogy meg nem jelentettek be, holnap mar keso lenne, igy biztosan meglesz meg iden ?Nekem kicsit fura, hogy meg a majusi ATH arakon mennek a vgak, 10-12 honapos ROI-val. Mig hivatalosan ket honap mulva vege a jateknak,es lehet majd havi 10 dollaerert, 3-4 eves ROI-val bohockodni a kis coinokkal
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Intel vagy amd procis lapban érdemes gondolkodni 8as rig építésénél?
Alin találtam mining specifikus alaplapokat, ezek mennyire megbízhatóak? [link]
üdv.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Emperor_
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a HiveOS ingyenes e ebben az esetben:
- 1 db rig 3 db VGA-val,
- ETH bányászat,
- flexpool.io-ra bányásznék vagy a viabtc.com-ra.Nekem picit ködös, amit erről írnak az oldalukon .
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Danex
addikt
Share után kapsz pénzt, share alapján számolják a poolok a Valós hashrate-et, a Reported hashrate az az amit a bányászprogi lejelent a poolnak, hogy ő ennyivel bányászik _papíron_ .
Tehát lehetne csinálni olyan bányaprogit ami 2000mhs-el bányászik (reported), de a valós az csak 30(calculated).
Pl amd oldalon ezért ajánlott a TRM is pl, mert bár kevesebb Mhs-t tud mint a Phoenix többen is azt jelezték vissza, hogy mégis a TRM -nek magasabb a valós hashrate-je. -
3800+
őstag
válasz fahrii #72604 üzenetére
Kezdem érteni! A reported egy dolog de gondolom az számít hogy egy adott share-t mekkora mhs-sel talált az adott kártya és gondolom ezekből számolja a calculated hashratet. Ami feltűnő volt hogy kb 1 óra üzem után míg a 42 Mhs-sel túró 5600XT talált 50 share-t, addig az állítólagos 47 Mhs-sel túró 3060Ti meg 24-et. Gondolom azért ekkora különbség nem lehetne azonos hashrate mellett. És ugyanezt vettem észre az lhr mode 2 nél, is ahol ugrál a fogyasztás, akkor is egy leszúrásnál a hashrate is leesik 40-ről 30-ra és a végeredmény kevesebb share. De lehet rosszul logikázom, csak próbálom megérteni.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Vitwooo
újonc
válasz Allihoppa #72589 üzenetére
Igen biztos hogy legközelebb nem őket választom azt mondta bármi kérdésem van nyugodtan irjak hívjam stb.. és amikor feltettem neki ezt a kérdést hogy segítsen hogyan kell átváltani vagy valami azt irta e-mailben az ő cége nem foglalkozik ilyenekkel… és küldött egy linket hol próbálkozzak…
Amikor elmentem a Átvenni a riget annyit mondott csak nyomjam fel a tápot és indul magától farmol.én persze tettem fel pár kérdést azért de nagyon részletesen nem tért ki a dolgokra..
Amugy már segítettek mi a gond én egy kalap alá vettem mindent és nem tudtam hogy a poolomrol kell kiutalni az ETH-t -
Vitwooo
újonc
válasz s7evcsenko #72582 üzenetére
Igen ez volt a probléma nem tudtam hogy a poolomrol ki kell utalni a pénztárcámba köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- Xbox Series X 1TB lemezes 1 ÉV GARANCIA / AJÁNDÉK
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest