Hirdetés
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
válasz RealTedMosby #70696 üzenetére
Azt szeretnék bányászni, ami a legjobb befektetés/haszon mutatóval bír. Nem 2 hónapra szeretném összerakni, hanem hosszabb időre, tehát hosszú távú projekt lenne. Mint mondtam 3-4 darab 1070 vagy 1080-as kártya ésszerű befektetés lenne és nem is annyira megterhelő. De ha van más javaslat, hogy mivel mit lenne jobb és ajánlatos, azt szívesen meghallgatom.
-
RealTedMosby
tag
-
koko52
nagyúr
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni 3 kártyás rig építésében és beállításában.
Illetve mit érdemes bányászni és mivel?
Előre is köszi!Üdv: Olaj
-
Kami11
őstag
válasz Kami11 #70670 üzenetére
Végszó:
Ma reggel kaptam az értesítést, hogy nem sikerült a kiutalás.
Utolsó próbaképpen, töröltem a bankkártya adatokat, majd újabb kiutalást kezdeményezve újra megadtam minden adatát, és láss csodát, kb. fél perc alatt teljesült is a tranzakció. Igaz a számlámon még nem látszik, mert ezt elméletileg a bank írja majd jóvá az első munkanapon -gondolom én,- de kezdetnek megteszi.
Úgyhogy ezek szerint virtuális visa kártyára is lehet kiutalni, az Erste-érre legalábbis.
Mindenkinek köszönöm a segítséget ismételten!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Frozen
addikt
Hiabba csokken az eth szám az arfolyamra nem nagyon van hatassal. Ugy latszik megint csak a btc rantotta fel
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
tag
Egy kis off!
Az imént leltem rá erre a gyöngyszemre!"Ami el tud romlani, az el is fog."
-
Frozen
addikt
válasz warcat #70679 üzenetére
Egy 1000 € nal meg nem jon ki a tranzakcios díj vetel es eladas. Szoval ez veszteséges.
F.Balazs
Banyasz szempontból pont az lenne jo ha beesne az arfolyam es tobb eth kaparnanak ki a kartyak. Na meg csokkene a diff is a kevesebb banyasz miatt.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
3800+
őstag
válasz RealTedMosby #70671 üzenetére
Plusz egy 930-as --lock-cclock ---> baráti fogyasztás és hőmérséklet.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
krepp
tag
Látott már valaki olyat hogy Phoenixminern a két 6700xt-t, háromnak látja, mert az egyiket duplán. "Azok" nem is termelnek, csak amit rendesen lát...
A furcsa az hogy a "-gpus 23" kapcsolóval megy rendesen mind a két kártya, mert ezzel ugye az egyik kamu kártyát kizárom.
Ötlet?"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
reaper0220
tag
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
Phoenixminer 5.7B kint van.
-
RealTedMosby
tag
Nem tudom, ki mennyire találkozott már Hynix ram-os 1660 Super-rel, de ne kapjon szívrohamot a 23-24 MHs-től, hanem húzza LE a memória órajelét -1004-re (-502 Afterburner-ben), és lásd csodát, meg is van a 31,x MHs .
-
krepp
tag
-
Laraxior
titán
Ahol akad ott, mindig drágábban adják, mint a sima verziót.
Pl. 3070-ből lehet találni, de míg az LHR-es 900EUR körül van, az LHR mentes 1100...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
GabeE3e
tag
válasz reaper0220 #70663 üzenetére
Már csak ott van LHR mentes új kártya, ahol alapból olyan drágán adták, hogy nem vitték el az emberek
Sem a múlt héten sem ezen nem láttam egyetlen új beérkezett kártyát sem sehol, ami ne lett volna LHR-es.
Az összes gyártó ráteszi az LHR megjelölést a dobozra, egy téglalapoon belül, Asusnál,Zotacnál jobb felső sarokban van, Gainwardnál a doboz oldalán, többit nem tudom.
Az azonosítószám is különbözik a gyártók többségénél az LHR és nem LHR-es kártyáknál, kivétel a PALIT meg a Gainward , amikről tudok. -
demmer123
őstag
Ha webáruházból rendelsz garantált hogy lhr v2 verziót kapsz, mivel már semelyik boltba nincs lhr mentes.
-
Laraxior
titán
válasz reaper0220 #70663 üzenetére
Tuti módszer akkor lesz, ha vagy rákérdezel konkrétan, vagy pedig majd ha már a kezedben/gépben van, és látod a GPU nevét
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
reaper0220
tag
Hali!
A videokártya dobozán lévő cikkszámból el lehet dönteni hogy LHR-es a kártya vagy sem, de ha például webáruházból rendelek van valami tuti módszer hogy ne nyúljak mellé? -
aradebil2
senior tag
-
BeLucZ
addikt
válasz Kami11 #70647 üzenetére
Szívesen! Én ott kezdtem, de azóta sincs vele problémám, eddig minden rendben ment. Annyi hogy az elején a macskám seggéről is képet kértek meg nagyon alaposak voltak de ha mindent megcsinálsz úgy ahogy kérnek, utána már pöpec lesz. Nekem kimondottan tetszik a felülete is Coinbase Pro-nak mert átlátható, letisztult.
-
koko52
nagyúr
Hétvégére egy kis bull. Meglesz a 3300?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
jovás
aktív tag
válasz Kami11 #70643 üzenetére
Tegnap kaptam egy hírlevelet tőlük:
" Binance Spot Trading System Upgrade Notice (2021-08-13)
Fellow Binancians,
Binance will perform a scheduled system upgrade starting at 2021-08-13 02:00 AM (UTC). The upgrade will take approximately 4 hours."De ez akkor is már lejárt kb. 2 órája.
-
BeLucZ
addikt
válasz Kami11 #70643 üzenetére
Válts Coinbase Pro-ra, ott nincs ez a sok szarakodás és nem kell paráznod hogy épp melyik ország indít ellene eljárást a zavaros háttere miatt CB tiszta átlátható, nincs mutyi mint Binance-nál, aminél sok adat nem publikus a céget illetően, ez sem frankó szerintem. Coinbasenél megy rendesen a SEPA utalás is, nekem pár óra alatt mindig végbement az utalás kifele és befele is. Intézményi befektetők nagy része is Coinbase Pro-n kereskedik, nem véletlenül....
-
Kami11
őstag
válasz viharhozo #70642 üzenetére
Köszönöm a választ közben felhívtam a bankot és ott is ugyanezt mondták, hogy mennie kellene. Most várom a tranzakció kimenetelét, első körben kipróbáltam 10 euroval, hogyha mégis gond lenne, akkor ne a teljes összeget bukjam.
Már csak az a kérdés, hogy mennyi idő kell az átfutáshoz, mert tegnap este indítottam el a folyamatot, de még mindig feldolgozás alatt van a dolog.
Reggel az egész oldal le volt halva, ránézve a kiutalásra pedig azt láttam, hogy az összes pénznem kifizetése szünetel. Kezdem elveszíteni a bizalmam a Binance-el kapcsolatban!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
viharhozo
addikt
válasz Kami11 #70630 üzenetére
A virtualis nem szamit, max. akkor, ha a Binance keri, h kuldd be a kartya kepet. Akkor mondjuk szopas.
Vannak szolgaltatok, amik nem fogadnak penzt Visara. Nem tul sok, de van ilyen. Magyarrol nem tudok koztuk, tehat ha magyar a kartya, akkor szinte biztosan menni fog.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
kenwood
veterán
válasz koko52 #70640 üzenetére
Nvidianal elegge jellemzo,hogy a tul magas ocra napi 1-2 invalid share a valasz.
Erre azt mondja a paraszt,hogy "ok,boven belefer,kevesebbet bukok,mintha lejjebb vennem".
A gond ott van, hogy epoch valtasnal a napi 1-2-bol lesz orankent 50-100.
Magyaran nem a kartya szar,hanem a beallitas.Amugy en is jobbnak tartom az amdt banyaszatra, beallitas/oc szemszogbol.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
koko52
nagyúr
válasz Laraxior #70639 üzenetére
After nem kell AMD-nek. Saját drivere van amiben mindent is állíthatsz. Össze sem lehet hasonlítani NV nulla képességű driverével. Nekem van vegyes rigem is, nincs gond. Ha van akkor NV kártyák-driver miatt. AMD rigjeim hetekig mennek atomstabilan, NV rigek max 3 nap és vagy kilép a kliens, vagy invalid share hegyek stb...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Laraxior
titán
Afterburnerben ugyanugy lehet az amd kartyat is allitgatni? Nem fog osszeveszni az nvidia es az amd driver? Sajnalnam azert tonkrevagni az oprendszert
-
Pietrosz
addikt
unmineable.com-ot használja valaki? Esetleg egy referral code-ot küldene? thx
-
llacee
őstag
válasz Shkiz0 #70616 üzenetére
Én csak koca bányász vagyok játékgép 6800xt és most mellé betettem egy kis pc-n egy 580-at, ha játszom, akkor is legyen valami a kettő együtt 2 hónap alatt kitermeli a kis kártya árát, aztán lesz valami.
Az átállásig gyüjtök ezekkel, talán még1 580, de utána fontolóra veszem, hogy folytassam-e.
Ha igen akkor már valami garis 2-3 kártyával maximum, mert nem tudom elhelyezni a lakásban, de majd meglátjuk mit lehet és arra melyik gpu a jobb. -
warcat
veterán
Németeknél nem így működik, hagyták, hogy a buta átlagember, a félműveletlen félelmeivel kinyírja a jelenleg legtisztább energiatermelési módot (atomerőmű) de közben egyszerre rá kell feszülni a zöld energiára is = beszarsz olyan drága az áram. De van miből fizetni, szóval.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Shkiz0 #70620 üzenetére
Én nem gondolkozok új kártyákba, ezáltal számomra a 6600Xt 200k-s ára nem opció a teljesítménye szempontjából, mert egy majd felennyiért vásárolt használt kártya ugyanezt a teljesítményt tudja. (tudom dupla ekkora fogyival)
Pl a te esetedbe is tuti a 3090-et választanám pláne hogy aprón kapni 700k alatt is.
-
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség/tanács kellene a Binance-el kapcsolatban. Eurot szeretnék kiutalni, de a Sepa utalás nem megy ugye, Visa kártyával menne, de azom nincs, csak Virtuális kártya formájában (Erste bank). Kérdés, hogy a virtuálisra tudok-e kiutalni, ha nem, akkor mitévő legyek? Valahogy a pénzhez kellene jutni jövő hét közepéig.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Laraxior
titán
Én nem értek az ilyen bővítőscuccokhoz. Nekem van egy kártyám, néha-néha jön még hozzá egy darab, azt is teljes sávszéles riserrel kötöm hozzá. Bányászelosztót életemben nem láttam, meg 1x riserkártyát sem.
Azt tudom, hogy a legtöbb helyen korlátozott mennyiség van csak, Mindfactoryban volt, hogy valamelyikből lehetett 3-at venni, de valamelyikből 5-öt is engedett.Nekem most küldték az emailt, hogy úton a kártya. Ha szerencsém van akor szombaton ki is szállítják. Bár nem tervezek vele hosszútávra, nekem inkább csak nyűg a 2. VGA, mint előny. Csak kocabányász vagyok. Nem ebből élek.
-
q765
tag
válasz Laraxior #70617 üzenetére
Vásároltam 6 darab Giga Gaming OC, 3 ventiset...Amit küldtél áruházat ott 10 percenként mozgott a készlet. Elfogyott egy perc alatt minden .Idealon amik voltak boltok olcsósitva, egy darabra voltak korlátozva. Hiába online chatteltem akármelyik bolttal semelyik nem volt hajlandó egy darabnál többet eladni egy személynek.
Azt csinaltam, hogy az idealonál vettem meg több darabot a bolttól, mert úgy engedte. Kifizettem, és most várok mit szólnak a mókusok. Állítólag 2-3 nap múlva itt van.Másik: előbb kérdeztem az alaplapom miatt, mennyi kártya férne el bele. Találtam ilyesmiket:
Nem sok EU eladónál találtam ilyen bővítőkártyát. Ezeket is ki szeretném próbálni ezzel az összeállítással. Ebből két darabot rendeltem, meg egy rig keretet. Úgy tervezném, hogy a fő gépből kábelezem ki mind a 6 kártyát.
Nem sok, 180MH. ( szerintem csak 150lesz)
Valójában csak szedett vedett opciókat találok most a bolhapiacokon.
( Amibe került, azt a kis PC termelte ki 7 hónap alatt, centre pontosan. Ami bent van azt továbbra is Holdolom, de megelőlegeztem neki a fejlődést.)
Én hiszek abban, hogy minél előbb jobb, több kriptót birtokolni. A VGA bányászás meg a gyártók FIAT tökéjének az átváltása Kriptóra.
Hol van FROZEN?
Üdv Zoli
-
SzlobiG
félisten
Én ebbe a 6600XT-be nem látok olyan nagy rációt oké 30-35 Mhs kicsi fogyival, de sok kéne belőle, hogy legyen is mellette teljesítmény pláne így eip után.
Legalább egy 12 vga-s rig lenne belőle jó, de cirka 200k-s áron nekem biztos nem kéne.
-
nagyúr
válasz llacee #70614 üzenetére
Azért valaki azt is nézi, hogy ha tegyük fel minden úgy lesz ahogy azt mondják és decemberig megy az ETH és el kell adni a kártyákat (már amennyiben nem akar mást bányászni tovább) akkor az RX 570/580 8GB kártyák majd megint a kutyának sem kellenek még 40-50K-ért sem, míg a 6600XT nem fog 200 helyett 100-at érni várhatóan.
Másrészről a legtöbb 570/580 karin már nincs gari, és akármennyire karban volt tartva időzített bomba. Míg egy 6600XT-n van 3 év gar aztán nincs vele rizikó. Beszarik csere, vagy lóvé vissza. Egy kapugaranciás Polaris kártya esetén meg lehet megy még 3 évet is akár, de lehet megáll 1 héten belül aztán ment is ki a levesbe 100K. Melyik a jobb?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
válasz llacee #70612 üzenetére
Kezdjük ott, hogy erősen túlárazva kerül már 180k-ba nemhogy 200-ba, pl itt is van cyberporttól (német bolt) 10+ darab ennyiért már egy napja amazonra kirakva, induláskor lehetett vinni 440-450€-ért is.
A többi el lett mondva, vadiúj kártya 3 év garanciával és könnyű kiugrási lehetőséggel a következő év során minimum VS 3-4 éves elavult kártya...
EA: It's in the crate!
-
llacee
őstag
azt nem értem, hogy 200k körül 6600xt 30MH 50W miért jobb, mint egy 570-580 30MH 80W 100k-ért?
-
q765
tag
válasz Laraxior #70608 üzenetére
Megéri szerinted most beruházni pár darabra? Van ennél jobb, lesz ennél jobb alternatíva ami új, garanciás? Mondjuk számításaim szerint ez is marhasokba kerül decemberhez képest..
Kaparni kaparnának, de sehol sincsenek egy régi ezer eurós 3080hoz..Szerk: persze te is most vettél egyet de van egy sejtésem, hogy nem nagyon érdekelt mit vásárolsz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest