Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
800 gwei wtf... mikor fog ez normalizalodni?
F1
-
veterán
válasz GabeE3e #71786 üzenetére
Most kéne nekik írni, hogy sajnos ez a megoldás téged nem elégít ki, azonnali hatállyal adják vissza a kártyádat és neked ugyan ne adják vissza a pénzed.
Önkényesen nem tehetik meg, hogy úgy döntenek nem kapod vissza, ha kerregő ventivel is ragaszkodsz hozzá vissza kell adják.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
BeZol
őstag
Gondoltam megosztom itt veletek, mi történt tegnap este óta velem:
Tegnap este 23:40 perc körül kaptam telegramon keresztül értesítést, hogy belogoltam a mac-emről a hiveOS accountomba. /van otthon mac-em, gondoltam asszony nézelődik a gépen a távollétemben/
Később hazaértem, egyből ránéztem (a mac-en) h mizu, és láttam h minden rendben, bár volt vmi webandroidos belépésem is, úgyhogy kizártam minden session-t, jelszót változtattam és beraktam a 2faktoros beléptetést is (gondoltam nem kell ha van telegram, úgyis látom mizu).
Néztem ethermine-on fut a gép, minden rendben akkor, úgyhogy le is feküdtem.Ma 15 után néztem megint rá ethermine-ra, és látom h hajnali 1 óta eltűnt a gép a rendszerből (tehát este dög fáradtan többet kellett volna várnom az oldaluk frissülésére...).
A következőt nem vettem észre este:
Így néz ki alapból hiveOS alatt a belőtt flight sheet (én gminer-t használok mert AMD kártya is van bent):
Én Coinbase_Walletnak neveztem el a coinbase-es addressomat, annak a címe van a Wallet Address alatt.
Amit figyelni kell, az jobb lent a Template rész, mert ezt íra át az, aki belépett a hiveOS-embe:
Tehát nem bal szélen a Wallet address-t írták át, hanem a miner-nek a Template-jében a %WAL% helyére beírták a saját walletjük címét, ezáltal pedig hiába volt beállítva a walletom, a miner így felülbírálta a dolgot és amoda termelt ("szerencsére" csak 15 órát).Ránéztem, 3,4GH/s-t lopott/loptak így össze arra a walletra...
Már nem olvasom a topicot, mert túl sok volt anno a hozzászólás naponta , úgyhogy nem tudom járt-e így már vki, de erre majd figyeljetek. + SSH elérésnek a jelszavát is írjátok át
############################################################
Lehetséges előzmények:
Nekem 2-3 hete jött e-mailem, hogy a Gaijin accountomba sikeresen beléptem vhonnan (War Thunder játék, olyan mint a World of Tanks, anno 1-2 órát játszottam vele 5-6 éve talán...), magyarul valaki esélyesen feltörte az adatbázisukat.
Ezt követően kb. rá 1 hétre a Steam-em jelzett h hagyjam jóvá a belépést... Úgyhogy átírtam a jelszót (régen 2-3 haveromnak megadtam, mert szintén több éve be se logoltam, gondoltam hátha ők azok, de persze nem hagytam jóvá a belépést).
Pár nappal később jelzett az EA nekem, hogy ideiglenes felfüggesztik az accountomat suspicious activity miatt.
Múlt héten a LinkedIn-en jelzett már mint az EA, h gyanús tevékenység, ideilenesen suspendelnek (na ekkor tényleg minden fontosabb helyen megválzotattam a régóta bejáratott jelszavam, kivéve HiveOS-t meg pl. itt ph-n a fórumbelépésem is a régi ).És akkor most 4-5 nappal később történt ez.
Gondolom vmi darkweben vagy bárhol meg lett osztva a felhasználónév + jelszó, és vkik végigpróbálkoztak több bejáratot helyen.Ez egyébként semmiség, mert pl. facebook is szénné van hackelve sztem, bármikor adtam meg ott anno ismerősnek pl. a steam vagy blizzard accountomat, 3 napon belül már csipogott a mobilon az authenticator h lépne vki befele aki nem az ismerősöm volt és totál más országból próbálkoztak. Miután ez 2-3szor előfordult, azóta ha ilyesmi van, mindig telón mondom meg az adatokat, de ja, nem kicsit turkálnak a hackerek az emberek cuccai között.
-
GabeE3e
tag
Besz*rok, visszaküldtem egy Strix 3070-et venti problémával, 4 hét után írtak, hogy csúszik a szervíz, aztán másnap hirtelen jóváírták a vételi árát a kártyának, ma meg felkerült a boltba egy ugyanolyan kártya "használt" ként + 60 ezer forintért többért 1 év garival,
Azért ez elég fillérbaszó megmozdulás volt a bolt részéről, persze lehet csak véletlen egybeesés, hogy rohadnának meg de télleg.
Ha valaki megvenné, nekem megvan még a serial Nummer- kíváncsi vagyok télleg ekkora nyomorékok-e.
Belinkelem, ha valakinek van felesleges pénze megvenni és max visszaküldeni, ha ez egy másik lhr-es kártya, akkor itt van:
[link] -
Ferdzsoo
addikt
válasz Fido01 #71783 üzenetére
Én most játszottam olyat hogy haver vett egy 3080Ti-t én pont annyiért vettem BTC-t, megbeszéltük megnézzük 1 év múlva ki járt jobban. (Addigi kitermelt Kripto+kari akkori HA-s ára.)
Szvsz sima Kriptó vételllel sokkal kevesebb problémád lesz és legalább ugyanakkora reward ratiod van, de inkább magasabb..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Fido01
aktív tag
válasz viharhozo #71782 üzenetére
a network hashrate így leírva tényleg elég ijesztő dolog
nem is gondoltam arra spekulálni, hogy megint csúszik 1-2 évet a pos csak mint lehetőség benne van a pakliban szerintem (bár lehet már nincs és tényleg legkésőbb jövő áprilisban itt lesz)
1, igen sajnos én is észrevettem, hogy a múlt heti matekhoz képest is minimum 10%-os drágulás van, ahogy írtam a 6-7.000/mh árat már inkább 7 fölött van idehaza.
2, ez mondjuk szerintem tiszta sor, kérdés, hogy pos után kilő e az árfolyam vagy csak lassan kúszik felfelé., de lefelé nem hiszem, hogy tartósan mozogna.
Sajnos ilyen téren (is) nagyon amatőr vagyok és nem látom se a piaci rést se az opciót, hogy mi fog történni, vagy mi lesz a következő nagy dobás, és lehet hogy csak a félek, hogy kimaradok belőle érzés van bennem, de szerencsére (vagy sajnos) ahhoz már elég öreg vagyok, hogy ne ugorjak azonnal bele bármibe.Egyébként se lesz egyik napról a másikra milliós tőkém hozzá szóval az hogy ma mi történik irreleváns az én helyzetemben, aztán kitudja lehet 1 hónap múlva már tisztul a kép.
Azon is gondolkoztam, hogy építek egy riget és meglátom hogyan működik a dolog, aztán ha bukta akkor se akkora mint mondjuk 6-8nál, és 1 rig még a házban is elférne és nem kéne a garázst átalakítanom.Egyébként én nem hiszek semmiben, arra keresek megoldást miből lehetne pénzt csinálni, mert ahogy érzem a klasszikus 9-5 melóval nem
-
viharhozo
addikt
válasz Fido01 #71766 üzenetére
Ezek fogos, nehez kerdesek.
Az ETH network hashrate-je 700 TH/s. Az ETC-je 23, az ERG-e 30, az RVN-e 8. Ha az ETH kiesik, az moreebbubajlesz-kategoria. Esetleg az aram kijon beloluk, de inkabb annyi sem.
Arra uzleti modellt epiteni, h majd ugyis kesik a PoS, sztem meresz dolog, megkockaztatom, h jobb az EV-je annak, ha ruletten felrakod az egeszet a pirosra.
Nagyjabol 180 nap lehet az atallasig, ezzel lehet kalkulalni, ha tobb lesz, az a szotyipenz.
En igazabol ket dolog miatt nem raknek bele most mar sok penzt:
1. A kartyak ara megint elszallt, siman +20-30% mondjuk az egy honappal ezelotti arakhoz kepest. Amikor ennyire szorit az ido, ez mar jelentos tetel.
2. Alapvetoen banyaszat szempontjabol nagyon nem jo az, h most ennyire magas az arfolyam. Sokkal jobb lenne, ha most 500 lenne, es a PoS utan ment volna fol 4000-re. Ezt ahogy nezem, eleg sokan nem ertik itt a topikban (vagy csak sok coinjuk van mar, es fontosabb nekik az arfolyam).
Termeszetesen ha hiszel vmelyik coinban, akkor siman megeri most is belevagni, mert a vart arfolyamnovekedes mindent uberel. Ugyszinten ha VGA kell, nem erdemes fel evet varni, mert ennyi ido alatt tobbet termel, mint amennyivel a VGA olcsobb lesz majd fel ev mulva.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Powerer
tag
válasz chungey9 #71777 üzenetére
Jó az 80 wattnak is falból. (https://www.youtube.com/watch?v=7BcDG11VlZY&ab_channel=SonofaTech)
-
Hohocali
aktív tag
Tudtok valakit, aki alaplap CPU foglalatot javít/cserél?
Itt a PH-n Cink Elek-et találtam, de nem válaszol se e-mail-re, se messengerre."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Dare2Live
félisten
válasz Fido01 #71774 üzenetére
1 igen. vagy annyit sem. Nem ez az első eset amikor az áramot se termelé ki a rig.
2 eth ASICok amik 100%ban túrnak tovább csak nem ETHt hanem vmi mást ethasht=ETCt. btw ezek 99%ban ott vannak ahol olcsó az áram és nincs resale értékük. És ha nem mennek csak ajtóütközőnek jók nem lehet őket eladni.
3 Igen. Egy 4*8 karis rendszerhez "sok" napelem kell.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Fido01
aktív tag
válasz Dare2Live #71771 üzenetére
Köszi a válaszokat, kicsit még értetlenkedek ha nem bánod
1, azaz kb annyit fog termelni a jelenlegi rendszer mint az áramfogyasztás? (ugye mostanában a teljes bevétel kb 10-12%-a megy el áramra) ez esetben egy erős 80-90%os esést jelent bevételi oldalról.
2, igen itt arra gondoltam, hogy az ETH Asicok esnek ki a játékból
3, itt az elszámolást nem igazán értem mire gondolsz. Az ÁFA-val egyébként hadilábon állok, most kértem állásfoglalást a nav-tól.
Na de napelemrendszer: whattomine-t segítségül hívva egy 6600XT 80w-ot eszik óránként, ha tegyük fel nagyobb rendszert építek legyen mondjuk 4*8 kártya az 2,6 KW fogyasztás/óra, ehhez akkor egy igen nagy napelem kellene nem?
1, használt VGA-ban nem nagyon gondolkozok már csak azért sem mert annyival nem olcsóbbak, hogy megérje a kockázatot.Köszönöm válaszod
-
Pietrosz
addikt
válasz bmwkiraly #71772 üzenetére
Semmi ilyesmi nincs. Legalábbis a többi algoval. ETH-et nem néztem hogy többet tudna-e ha megkapja a pcie3 x8-at de nem hiszem.
Jelenleg kettő van riseren és így tudják ezt. De az egyiket vissza fogom tenni a házba mert a riser is fogyaszt nem keveset úgy tudom. Inkább rakok rá plusz egy ventit ha melegedne nagyon.[ Szerkesztve ]
-
bmwkiraly
csendes tag
válasz Pietrosz #71770 üzenetére
A 3060ti LHR esetében is van az a bohóckodás (mint az első generációs 3060-ak esetében), hogy kell neki x8 pcie a teljes hashrate eléréséhez?
Mármint tudom, hogy LHR és nem lehet kiaknázni őket teljesen (egyelőre), de NH-n elég szépet megy a képed alapján. Szóval a kérdésem arra irányul, hogy 1 lapba elmegy ebből akár 4-5 kártya is úgy, hogy hozzák ezt a teljesítményt?[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
1 sztem az lesz mint korábban sokáig. Az áramot a napelemeseknek termeli ki.
2 Melyik algonál? Jellemzően nincs. ethashnál 40-50%ra tippelik. Az a 40-50% megy ETC....zni.
3 Ez 1001dologtól függ. Egy gamernek pl ígyisúgyis van vga karija mért ne túrjon? Akinek van rengeteg napelem a házán megint más a képlet. Aki le tudja költségelni mert annak megint más a szitu. A saját szitud találd ki. Meg nem mindegy, hogy 2021 dec vagy 2022 májusban lesz merge. Ha nincs napelemed, nem tudod elszámolni.... akkor elég necces. De aztán lehet felmegy az árfolyam 8000$ra és hude megérte. Vagy visszamegy 2000$ra és fix bukás.... 1001 dologtól függ.
1 Ez megint attól függ. pl a piac teli van pl melegített 480/570/580akkal. Pár hónapig bírja aztán max reballozni lehet vagy kuka. Ehez képest egy új/garis
2 Jellemzően nincs gond de ld feljebb.
3 Teli a net scammer ASIC lapokkal. Végig kell számolni ETH POS/MERGE mindent megkever. Persze ha van ingyen nap/áramod....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Pietrosz
addikt
Nem véletlenül mondom már egy ideje hogy érdemes Nicehash-re váltani. Ezt tudja jelenleg 2db 3060 Ti LHR. [kép] De ez folyamatosan változik, főleg a kawpow meg octopus ami meg szokott indulni akár 10 dolcsi felé is időszakosan. Namost mi van ami kb árban hasonló és új és ezt tudja? Semmi. De vegyünk pl két 1st gen 3060-at ami 100MH/s 230W az tud ETH-ben 7,86 dollárt. De egyrészt nem kapsz újat másrészt macerás. AMD-t venni max ETH-re érdemes de utána mi lesz? A 6700XT-ket is eladtam mert eth-en kívül mindenben gyengébb.
-
Fido01
aktív tag
igen a 3090 lenne a legjobb de arányaiban sokkal drágább mindegyiktől
Igen ez lett volna a lényeg, hogy tegyük fel, hogy bír egy VGA 3 évet mondjuk (bár többet is, de annyi gari szokott rájuk lenni) az időszak alatt ha folyamatosan termel és mondjuk még önerőből meg is kell finanszíroznom az áramot akkor is 3 éves időtávon jelentős profitot lehet vele realizálni (ha nem épp akkor omlik be az árfolyam).
Az Asic-ot igazából el is vetettem, nekem az a túl szép, hogy igaz legyen kategória, ha nem a legoptimálisabb esetet nézem, ráadásul nem vagyok mérnök, se jártas pl egy komolyabb szervizelésben.
Köszönöm a válaszod -
MODERÁTOR
Uj garis vga-kat vennek, de az nvidias korlatozasokat nezve lehet, hogy most jobb valasztas az amd fele kacsingatni (6600xt?) Non lhr nv kartyat szerezni manapsag nem egyszeru, de ha megis sikerul akkor fogyasztas/teljesitmeny viszonylatban meg mindig a 3060/Ti lesz a nyero. Vagy veszel 3db 3090-et abban nincs korlatozas
Optimalis kornyezetben ugyanannyit kibir. Rossz helyen tarolva es hutve persze hamarabb elhalalozhatnak.
Normalis asicot ugysem tudsz venni ha meg borul a bili akkor lesz egy draga ajtotamaszod.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már követem a kripto bányászatot sajnos csak megfigyelőként, mondhatni a DYOR-n túl vagyok viszont nagyon sok kérdés jár még a fejemben, ha hülyeséget kérdezek bocsi, lehet a válasz triviális mindegyikre.
1, Egyrészt mindenhol azt olvasni, hogy már késő beszállni (teszem hozzá ezt már 2017 óta hallom-látom, hogy felreppen) az ETH PoS-ra átállás elvileg jön jövő év első felében, véleményetek szerint mi lesz a forgatókönyv? Tudom senki nem látja a jövőt, de ugye a standard modell szerint a számolási kapacitás jelentős része ( kivéve az ASIC gépek) átállnak RVN, ETC,ERG és hasonló altokra, ahol jelentősen csökkenni fog az 1 egységre jutó reward, és a millió dolláros kérdés, hogy az árfolyam milyen mértékben képes követni.
2, Van bármi féle kimutatás arról, hogy a teljes hashrate hány %-a ASIC? ugye ez igen fontos lehet a későbbiekben.
3, Visszatérve a késői beszálláshoz, jelenleg cca 6-7 ezer/mh áron lehet VGA riget építeni, én ahogy nézegettem ez a top-end kártyákon kívül kb azonos összeg legyen az 2060, rx 6700 bármi, eszerint nagyjából 10 hónap a roi áramfizetés után. Azzal tisztában vagyok, hogy ez a jelenlegi árfolyamon történő jövőbeni becslés ami ugye elég képlékeny, viszont az elmúlt évek során szinte mindig itt körül alakult a megtérülés majd ha ugrott az árfolyam akkor rövidült (és eddig a kilengésektől eltekintve 1-2 éves időtávon mindig nőtt) Ha vállalkozói szemmel nézem, nem tudnék most olyan befektetést mondani ami 10 hónap alatt visszahozza az árát. (ha valaki tud azt szívesen veszem ) és akkor még ott a rendszer maradványértéke.Összegezve ezeket véleményetek szerint megéri beszállni avagy nem?
Sokszor hallom, hogy inkább vegyek kriptót a pénzből az sokkal tutibb megoldás, viszont ha olyan üzleti modellen gondolkozok ahol egy kezdeti nagyobb befektetést követően a működési költségeket (áram, adók esetleg hitel) fedezem a maradék megtermelt coint pedig stakelem nekem jobban tetszik, de lehet csak azért mert így olyan mintha havi jövedelmem lenne.És akkor a végére az egyéb:
1, Ha abból indulok ki, hogy fix öszegű tőkém van, szerintetek melyik az életképesebb olcsóbb (rtx2060 pl) vga-ból több riget építeni avagy drágábból kevesebbet, mert itt ugye 2 változó van, a több vga esetén ha meghibásodás történik kisebb időszakos veszteség ér, viszont a mh/w rosszabb ezért a fix működési költségeim magasabbak.
2, Stabil bányász rig esetében (értsd: megfelelően szellőző, esetleg hűtött, pormentes környezetben működő optimalizált videokártyák) élettartamára van valami általános tapasztalat?
3, mi a helyzet az ASIC gépekkel? (pl litecoin vagy hasonló) Én eléggé ódzkodok tőlük tekintve, hogy rengeteg a scam, illetve a garancia hiánya, hibásan érkezik stb, ráadásul ahogy látom értelmes megtérülési idővel max alibabaról lehetne rendelni (ott pedig ugye nagyon meg kell válogatni kivel akarok üzletelni) Van ennél megbízhatóbb hely ahonnan lehet rendelni nem scalp áron?Sajnos ez hosszú lett, azért remélem valaki végigolvassa
Köszönöm -
viharhozo
addikt
válasz #49155328 #71739 üzenetére
Forras? Ez volt az utolso ezzel foglalkozo hir, itt egyertelmuen azt irjak, a Binance nem adott eleg adatot.
Volt egy masik hir, h a Binance ujra engedelyezte a kiutalasokat fontban, de annak ehhez semmi koze, attol meg nincs mukodesi engedelyuk.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
aradebil2
senior tag
válasz Hohocali #71763 üzenetére
Na várj, én azt hittem hogy az az alaphelyzet, hogy bányászott ETH-et szeretnéd kiszedni Polygonon
Ha valós ETH-et szeretnél tartani walletben, és nem annak egy származékát (wETH-et Polygon hálózaton) akkor nem tudod kikerülni a main netet. Akkor max annyit tudsz tenni, hogy megkeresed azt az exchange-t ahol a legkisebb a withdrawal fee (Binance-n az egyik legdrágább tudomásom szerint).
Ha érted (!!!) a wrappolt tokenek lényegét, működését és bízol bennük (wrapped Ethereum - wETH), akkor egyszerűen vegyél Maticot a Binance-on, utald ki Trustwalletbe, swappold át wETH-re, és kész -
Hohocali
aktív tag
válasz aradebil2 #71755 üzenetére
Eddig - elméletben - eljutottam én is. A problémám a következő lépéssel van: ETH-t veszek a Binance-n, és withdraw Trustwallet-be. De itt bejön a fee, ami az egész kavarást értelmetlenné teszi, nem?
Vagy van erre valami jobb megoldás? A cél a Trustwallet-ben levő ETH."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Kiskokó
veterán
válasz Puffocska #71748 üzenetére
A metamaskot a BSC hálózattal kell összekötni, és onnantól elvileg van kontakt a sima Binance Walleteddel is jó, vagy A Trust Wallettet használd alapból azt tuti lehet Metahoz csatolni
De lehet hülyeséget mondok én is csak mostanában néztem rá erre, de véghez vinni még nem volt időm. Egyenlőre csináltam Metamaskot és Uniswapot amiket össze kötöttem. Rám is a Binance és Metamask összecsatolás vár. A Binance Help-nél keress rá a How to-ra 2 leírást is dobni fog, csak most melóból nem tudom linkelni.[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
-
aradebil2
senior tag
válasz Hohocali #71751 üzenetére
1. Ha eddig Binance-s ETH adress-re bányásztál és jelenleg is az oda való kiutalásra vár az ETH-ed, akkor azt már nem fogod tudni Polygonon kiszedni az előrelátható jövőben.
2. Csinálj egy Metamask addresst, állítsd át rá a minered, és mostantól az új címedre bányássz.
3. Metamaskodat kösd hozzá az Ethermine-hoz, válaszd ki a Polygonos kifizetést, és várd az utalást. Erről infókat erre találsz.
4. Swappold át a wETH-edet MATIC-ra vagy a Metamaskban/Trustwalletben, vagy valamelyik defi oldalon (pl. Quickswap, Sushiswap)
5. Metamaskból Polygon hálózaton utald be Binance-ra a MATIC-odat. Innentől kezdve pedig kezdesz vele bármit amit szeretnél. -
goodboy007
senior tag
válasz Garsza #71549 üzenetére
Köszi a helpet, ma lett meg a 3080 és egyelőre ezt sikerült kihozni belőle "-lhr -70"-nel, így már hozza a nonlhr 3070 szintjét -még ha nagyobb fogyasztással is-.
Mondjuk egyfolytában ugrál, 56-65 MH között.471.11-es driverrel tolod egyébként vagy újabbal?
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
3800+
őstag
Tapasztalt olyat valaki h gyors idozotesre allitva az amd drivert a kijelzon tobb helyen fel-fel villannak foltok mintha nagyobb pixelhibak lennenek? 6600XT 2280 Mhz memclock, alap idozitesen nem csinalja. De ha atnyomom gyors idozitesre a memoriat akkor igen. Vagy itt mar sok neki a 2280Mhz?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
madpapa
senior tag
BTC nagyot megy!
-
Hohocali
aktív tag
válasz aradebil2 #71749 üzenetére
Oké, akkor írd már le ide léci tőmondatokban, hogy hogyan juttatom el ethermine-ról az ETH-t a Trustwallet-be. Szerintem sokakat érdekelne. Sehogy se látom, hogyan tudnám kikerülni a transfer díját. Kösz!
Próbaképp kezdeményeztem (nem hajtottam végre) withdraw-t Binance-ról Trustwallet-be és Gateio-ra is (ERC20). Azt írja a fee 0,0035ETH.
Ha fordítva kezdeményezem Trustwallet-ből Binance-ra (ERC20), akkor a fee 0,0099ETH.
Mit rontok el, hogy a Binance withdraw nem horror? Épp ellenkezőleg látom.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Puffocska
tag
Tudja esetleg valaki hogyan lehet Binance fiókot importálni Metamask-ba?
Szeretném kivenni Polygon kifizetéssel Ethermine-ról a bentlévő minimális ETH mennyiséget, de valamiért a Metamask hibát dob: "Expected private key to be an Uint8Array with length 32"valamit rosszul csinálok? -
madpapa
senior tag
válasz rasotamas #71742 üzenetére
Ez egy örök kérdés. Én is agyalok hasonlón. De annyira fent vannak az árak, viszont úgy tűnik hogy nagyon viszont nem kapkodnak értük. Napok óta figyelek kártyákat és nem mozdulnak. A 6600XT árak brutálisak, annyit nem érnek. Én a magam részéről az első generációs 470/480/570/580/10xx bűvkörben már nem gondolkodnék. A 20xx,Vega,5700 től felfelé csak és inkább talán az nVidia sorozat felé mozdulnék el. Nézd át hogy hosszú távon mit szeretnél bányászni és az ahhoz legjobb ár/érték arányú kártyát próbáld meg a céláradon beszerzni. Ne mindenáron! Mert később azon dolgozni, hogy a kártya árának bukását sikerüljön csak kibányászni az nem túl jó üzlet. Persze ha hosszú távra stakelsz akkor más. Kérdés mi a bányászstratégiád?
-
veterán
Számolgattam kicsit nem lenne- érdemes venni még valami vga-t az egyszem 3070 mellé.
Nicehash profitability calculatort néztem, nem tudom LHR kártyákra mi a realitás?
Azt írja 3060Ti LHR majd 50 MH/s, sima a 3070-nel együtt 60.
Még amit néztem, hogy eléggé általánosan 250-280 nap megtérüléssel lehet számolni, de persze régebbi kisebb kártyáknál ahol gari nincs ott 1060-1070 környékén 200 alá lehet menni.
Illetve árnyalódik a helyzet, ha a tavaly ilyenkori normál árakhoz képesti felár megtérülését számolom. egy 200 ezres 1080Ti felára a 150 ezres tavalyi 1080Ti-hez képest 50 nap.Egy 160 ezres 1660S a 90 ezres normál árhoz képest 100 nap.
Míg egy 450 ezres 3070 a normál 240 ezres árhoz képest 150 nap.
A 6600XT új árral nekem 374 napra jött ki.Nem tudom belevágjak-e bármibe, inkább pár régebbi kiseb kártya kéne talán.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
RealTedMosby
tag
válasz Lanteee #71644 üzenetére
Erre lett valami megoldás?
Lehet, hogy hülyén hangzik, de érdemes lehet lekapcsolt rendszernél lehúzni az Add2PSU-ról a 2. tápot, és várni valamennyit.
Nekem ugyan csak egy sima dróttal van rövidre zárva a 2. tápom, de néha egyszerűen nem indul el, amikor felnyomom a kapcsolót az elosztón. Ilyenkor lekapcs, aztán kábel kihúz, vár, bedug, és aztán mehet a móka. -
Dare2Live
félisten
válasz RockHaRD #71717 üzenetére
Lássuk be amíg a pool csak levonta a kiutalás díját és nem vetted észre addig nem zavart.
Most, hogy kezedben a lehetőség meg zavar.És ez egy bányász topik. 99%ban nem vásárolunk vele, nem NFTzünk, nem uniswappelünk.... Itt baromira örülnünk kéne annak, hogy ilyen baromi magasak a díjak mert ez van nekünk bányászoknak visszaosztva és nem keseregni. Jobb lenne ha század ennyi lenne a kiutalási díj ha a bevételünk is század annyi lenne? Akkor félévmúlva tapsikolhatsz amikor bejön a POS és zizikbe fog kerülni a kiutalás.... igaz mint ETH bányász 0 bevételed lesz.
BTCnek nem tudom melyik alapvető céljára gondoltál, de amíg MPnként tud 6 tranzakciót addig nem emiatt nem érte el a célját.
-
Dare2Live
félisten
válasz aradebil2 #71731 üzenetére
sztem nem csak az elvek.
Majd minden évben van balhé, hogy vkit feltörtek és vitték amit találtak.
Anonim vagy. Ennek rakás előnye van akár ha venni akarsz vmit vagy ha NAVot akarod elkerülni vagy ha...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tamás9x
őstag
válasz Frozen #71715 üzenetére
Minden úgy van ahogy leírtad a feszültségeken kívül, mert az lockolva van sajnos. Clevo bios-on gondolkodom hátha ott többet lehet mozogni, csak a pci id nem egyezik még.
Nyugodj meg, nem vágja tönkre a kártyát, 61 fokonInternetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Hohocali
aktív tag
válasz Kami11 #71721 üzenetére
Hogyan utalod ki Trustwallet-be ingyen?
#71731aradebil2: csak pool-ról volt szó. Bányászol oda, aztán elutalod. Nem gondolom, hogy bármelyik pool bizonságosabb lenne.
-------------------------------------------------------------
Én bányásztam Binance pool-ra, de valahogy nem hozott annyit, mint az ethermine. De a többi PPS pool-nál is az volt az érzésem, hogy annyit hoz, mint a többi, de a kiugrásokat levágja (megtartja magának). Ez mondjuk a működésüket ismerve normálisnak tűnik. Itt egy jó összefoglaló.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
travix
aktív tag
A paypalt nem értem, én megszívtam vele, de nagyon. Nem akartam utalni bankból, hogy validáljam az eurós számlám, ezért a paypalra küldtem az eurót az ugye instant csak, hogy onnan már csak forintot küldhetsz extrém magas átváltási költséggel. A kegyelemdöfés az volt amikor átutaltam az eurós számlámra, mert azt hittem tájékoztatásképp írják ki a forintot az euró mellett utalásnál. Végül 10k-t buktam csak az utaláson ami lehetett volna 0 is: direkten coinbaseről eurós számlára. Azóta nem használok fospalt.
-
aradebil2
senior tag
Mert itt elvekről van szó: akarsz-e kitett lenni egy centralizált banknak (Binance), amit bármikor megfingathatnak/szabályozhatnak/betilthatnak vagy inkább az egész szellemiségével megegyező decentralizált vonalon (ahol saját walletedbe kerül a kripto, ami csak a tiéd).
-
Kami11
őstag
válasz Pietrosz #71725 üzenetére
Értem köszönöm a felvilágosítást.
A linkeket megnézve minimális az eltérés, eddig nem látom értelmét, hogy máshol kellene esetleg bányásznom.
Így 2018 hsz.-ra reagálva, én is maradok a megszokásnál.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Pietrosz
addikt
Fillérbaszás miatt, mert kicsivel többet hoz. Vagy nem. Lásd alábbi linkek.
Minerstaton lehet nézelődni tele van statisztikával.
Binance ETH: [link]
Hiveon ETH: [link]
Nanopool ETH: [link]
Ez alapján pl binance jobb volt utolso 7 napban mint a nanopool
Ezt most találtam: [Miningpoolsprofit.com][ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
Ezt megértem, és elfogadom, csak a fórum hsz.-it követve panaszkodnak a fórumtársak a magas kiutalási költségre, itt pedig nincs ilyen, ezért is nem értem mi az indok, hogy mégis annál a pool-nál maradnak. Ezt szerettem volna megérteni, és esetleg valami újat tanulni, mert lehet csak én nem vagyok elég tájékozott, mert nem rég kocabányászkodom.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
-
Kami11
őstag
Egy amatőr kérdés, csupán csak a tisztánlátás végett:
Miért jobb pl. a 2miners mint pl. a Binance pool? Ha oda bányászom, minden éjfélkor elszámolja a kitermelt eth.-t, 6-7 óra körül legkésőbb pedig már az walletemben van az eth, mindez ingyen, átutalási díj nélkül, ahol már azt kezdek vele amit akarok, konvertálhatom, eladhatom, gyűjthetem, vagy kiutalhatom pl. a Trust Wallet-be, ingyen.
Szóval a kérdésem az, hogy azok a poolok, amiket ti használtok miben jobbak, nyújtanak többet, hogy annál maradtok?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Danex
addikt
válasz Frozen #71718 üzenetére
Ez azon áll milyen taktikával banyaszik, ha valaki fixen elad vagy esetleg más coinba is szeretne befektetni neki most kell a pénz nem pedig 2 hét múlva.
Én pl nem csak eth-t tartok és ha mondjuk a pool-on pihen a pénzem akkor lemaradok egy Solana 3x-ről vagy az Ada is dupla annyit ment mint mondjuk az eth
-
Frozen
addikt
válasz RockHaRD #71717 üzenetére
a btc szárnyal elég rendesen nem véletlen ebbe vesz bele a legtöbb befektető és ez a top kripyto
Az eth nak most pont az a lényege ,hogy megfontoltak legyenek az utalások.Gondold át most kapkodnak sokan feleslegesen hogy ki kell venni a bányászott mennyiséget. kiveszi kb akkora díjért amiért az egész nap vagy több nap is ment a bánya. A végén lehet kevesebb folyik neki be vagy nem is éri meg annyira kapkodni.
Unpaid Balance:
0.079276 ETH
Network Fee* (112.73 Gwei):
0.002367 ETHez az enyém a jelenlegi hashratémmal kb ez nincs egy fél napi bánya ,de nem vettem ki akkor sem amikor 3380 euro volt az eth .
Ez az ár volt magasabb is már ami akár 2 napi bánya díjal is felért.
Ilyen díjak mellett szerintem hülyeség utalni és kérni.
Ez mellett nem elég hogy kiküldöd valahova váltóra vagy kulcsra ott fizetni fogsz mégegy díjat az eladásért vagy cserére szóval ezeket a díjakat közel 2x kell értelmezni. (fenti példában kb 1 utalás (8,30 euro + mire eladod vagy swapolod nekem nem ér meg 15 eurot kb 250 euro megmozgatása akinek igen annak hajrá)[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
RockHaRD
addikt
válasz shteer #71716 üzenetére
Pont most raktak ki twitterre üzenetet, hogy a magas gas price miatt most már felemelték a fee nélküli kifizetést 0.4-re (ez már vicc kategória), és 100gwei-re a maximum gas price-t.
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ugyebár a btc az eredeti célját pont az ilyen dolgok miatt nem érte el, itt volt az ETH a viszonylag alacsony tranzakciós költségekkel, és most ezt is tönkreteszik
-
Frozen
addikt
válasz Tamás9x #71714 üzenetére
Windowsban grafikai beallitas azt maxra teszed.
Ab felhuzod memoriat amenyire szeretned. A mag orajelet is lehuzod kopra majd oke.
Utana elkezded megnezni mennyi a minim frekvencia a magnal hany mv . Kb 900mv ról indulj lefele 50 enkent ha valahol elhanyatlik akkor adj neki +25 ha ez megvan akkor megkereses az mhz frekit.
A mobil az elvileg nagyon jol birja a mag csokkenest. Ha megvan minden akkor a mag orajelet ahogy huzod fel azzal fogsz aramot adni a kartyanak es az noveli egy szintig a hashratet.
( Nalam pl a 3070 kopra le van huzva a mag 495 mhz megy meg a feszultseg is a legkisebb) es a memoria is vissza van huzva biztos ami biztos nem vagyok hulye h hazavagjam a gepem nem azert vettem de igy is csordogal annyi hogy ha i 1 eredeti jatekot meg lehet venni banyabol vele.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Tamás9x
őstag
GTX1080 8GB-nál a mem use csak 77% maximum, ezen lehet valahogy állítani? kapot pirulát az 75-ről emelt 2%-ot, de tovább nem akar emelkedni, 26,42MH a csúcs,
Egyszer konfig közben felugrott 30MH-re de egy ujraindítást követően az istenért sem tudtam előhozni megint.Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- MIUI / HyperOS topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Horgász topik
- Huawei P9-P9 Lite OFF topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.