Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen széket vegyek?
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Projektor topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
Sajnos nem jott be amit korabban irtam, eselyes hogy ez a piac kifulladt egy hosszabb idore? :( Az atlag hetvegi aresesnel ez azert kicsit most erosebbnek tunik. Kerlek hagyjatok ezzel az "eloveszem a varazsgombot" dumaval. A velemenyetek erdekelne a jelenlegi piaci helyzetrol! Koszi!
-
q765
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Tök öszintén szégyenltem a hozzászólásom 20 percre rá mikor írtam.
Bevallom még reggel volt. A tiglicerin szintem nem volt rendben. Ittam pár sört, az fél kilencre rendbejöttem. Bekavart ez a hajnali Helium miner őrület.
Bocs a kérdésért nektek.
-
fireman123
őstag
Ha rajtam múlna még azt sem lehetne
, ......de nem csak eth-t lehet, kiválasztod a konkrét [gpu-t] és meg tudod nézni.....de csak algót, nem konkrét coint, egyébként kb. mindegy mert ugyis btc-t kapsz a hash kapacitásod bérbeadásáért, nem amit túrnak a gpuddal.....de talán beállítható hogy mit engedsz túrni, nem tudom pontosan (2018 elején használtam rövid ideig) mert kerülöm a Nh-t mint a macska a forró kását
-
-
Bennyboy
őstag
Mik a tapasztalatok a hardware-es wallettel?
Gondolkodom, h be kéne szerezni egyet mert annyira nem nagy befektetés és biztonságos.
Melyik ajánlott? Olvastam az összefoglalót de konkrét véleményekre is kíváncsi vagyok. köszi -
q765
tag
Sziasztok!
NH-val csak kizarólag ETH-t lehet túrni? Vagy ez függ a VGA-tól is?
-
Frozen
addikt
a trex xxx.4 verzioban hozzá lett adva a káryta szabályozás clok,temp,power stb az a kérdésem ,hogy külön a kártyákat hogy lehet szabályozini melyik koddal?
Mert pl a 3070 nél is más gyártó más a pw limit jó ahoz a kártyához.
Van valakinek ötlete? -
koko52
nagyúr
6*5700xt rigemben az egyik kártyám 0 Mhs-et produkál folyamatosan, mindegy mit csinálok vele. Ezzel crasheli a drivert is ezért most kihúztam. Ez lehet riser hiba? Vagy alaplap? Holnap mindenesetre tesztelem. Remélem nem kell gariba küldenem.
-
sfknasty
aktív tag
Valakinek volna esetleg jó beállítása Hynix memóriás Vega 56-hoz?Jelenleg amit kitudok belőle sajtolni az 48.3 Mh/s 90 wattos fogyasztás mellett.
-
Frozen
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
az a széria a rossz hűtés miatt nem ér semmit főleg bányába és drága is ennyibe
Nekem volt ilyen el is adtam aztán meg is döglött aki megvette 2 hóanpra rá, hogy mit csinált vele azt nem tudom,de vagy 2-3 x szétszedte időközben is.Most garanciáztatja aztán majd kiderül a gyártó visszadobja e más bios vagy bánya miatt.
-
Laraxior
titán
1660-ért van 3080 Gaming X Trio a notebooksbilligeren, ha valaki még bővíteni akar.
-
krepp
tag
A jobb bányász progikba van, t-rexbe én pl ezt a kapcsolót használom:
--watchdog-exit-mode 5:7:r
Ez ha a miner restart nem eredményes, még a gépedet is újraindítsa.
Ha feladatütemezőben csinálsz feladatot a parancsfájlnak, akkor el is indul automatikusan..
..és rendszergazdaként kell futtatni.. -
nagyonjjo
tag
Üdv!
Próbáltam a nicehash quickminert.
Jó benne,hogy hibáknál újraindítja a rendszert.
De kevesebbet tud -1 mh/s.
Viszont sajnos ilyen funkciót nem találok az alapl minerben.Vagy mégis lenne? -
Wolf Rambo
kezdő
RealTedMosby, Zizi123, nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
-
Frozen
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
Nem tudom miről beszélsz.
Azt meg végkép nem miért lennék kretén mert válaszolok valakinek. Vannak olyan kártyák amik bírják nálam 1850 ig bírja a strix pl..Youtubon van pár video ahol pl a 3080 szépen megy 106-108mh környékét is.... tuti az amd kártyákat is meg lehet húzni szépen csak szilicium lottó mi van nálad. -
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Ravenhez (KAWPOW) full power kell, nem lehet a fogyasztást visszavenni.
-
Zizi123
senior tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Ja, csak te valoszinuleg ETH-t banyaszol 3 kartyaval 650W-os tappal.
Egyebkent siman el fogja vinni a 2060-at is, mert a 3060 eszik 170W-ot, a 2060 is annyit, plusz a tobbi cucc. Tehat boven birni fogja.
-
RealTedMosby
tag
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Ha jól értem, a 1660 helyett vennéd a 2060-at? Azt tutira elbírja. Én egy FSP 650-nel 3 kártyát hajtok már hónapok óta.
-
Wolf Rambo
kezdő
Sziasztok!
Már érdeklődtem itt a fórumon, hogy az alaplapom elvinne e még egy 1660supert a jelenlegi 3060 mellett. Írtátok többen is, hogy igen és még a tápom is elbírná.
A kérdésem az lenne, hogy egy rtx 2060-at is elvinne e mind az alaplap, táp?
Alaplap: Asus B365M-Plus. A leírásnál ez található:
Expansion Slots
1 x PCIe 3.0 x16 (x16 mode)
1 x PCIe 3.0 x16 (max at x4 mode)
1 x PCIe 3.0/2.0 x1
Táp: FSP Hyper Pro 650W20.000 ft lenne árban a különbség, viszont ahogy néztem a 2060 sokkal jobban kaparja a Ravencoint.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
-
zaugheek
tag
Nade hol van BeLucz úr?
-
RealTedMosby
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Áh, bocs mindenkitől, félrenéztem:
[Ez volt a reddit thread] , de hiába 6700-ról szól maga a post, a bios mod-os komment az 55 MH-ról már az 5700-ra vonatkozott. -
EQMontoya
veterán
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Hogyan?
En 6000 szeriahoz nem lattam meg biosmodot, szoval ha van bármilyen forrásod, linkeld, kérlek!
-
Frozen
addikt
válasz
RealTedMosby
üzenetére
after burnerbe feltolod a memorát 2000 re sztem szépen hmegnövekszik mindenféle moka nélkül

-
htc07
addikt
tfuel-t "bányászik" valaki itt egyébként, edge node-al?
-
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Erre kíváncsi lennék hogy tud az annyit.
-
krepp
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Elég sok tapasztalatot gyűjtöttem a témában (főleg reddit, meg itt 3080topik) három féle 3080-am van, tehát gyakorlati oldalról is láttam már ezt-azt.
És azt kell mondjam minden betűddel egyetértek
Ezért nem ismételnék el semmit, csak annyit fűznék a témához (amit itt még nem olvastam), hogy a vram dokumentációjában tényleg szerepel a 104°C max de a tokozásban máshol van a hőmérséklet szenzor, ezért lehet pl hogy 110°C nál throttlingol...
A másik meg hogy nekem már kellett gyári, "olajos", nem "olajos" is, és már cserélt, 3 hónapos minuszpadot is cserélnem, mert 90°C fok fölé ment.... -
Dare2Live
félisten
válasz
szabeska
üzenetére
Az enyém koppra volt húzva 101.5MHn járattam 223wattal rigkeretben. Így ment stabilan a leírt hőfokokkal jól szellöző rigkeretben. A rigkeret +140es ventik nekem -4Ct hoztakt házhoz képest.
uhh amit kifelejtettem: A blackplatera nekem direktbe ráfúlyt venti. Az detto elég sok -hozott. Így nézett ki csak végső felállásban a 140es fújta meg hátulról 1cmről.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Vagy van egy harmadik lehetőség: Olvasom és értelmezem a topikot, amiben szinte naponta jön a kérdés, hogy kinek hány fokos bánya alatt a gyári hűtéses 3080, és nem egyszer került szóba 100 körüli szám. Ezen ragadtál le, hogy 100-at írtam, nem 95-öt? Mert akkor vedd úgy, hogy 95, ha ez megnyugtat. Mindkét gyári pados evga-m 92 fokos átlaggal bányászott amíg gyári hűtés volt rajta, játék alatt mégis 75-80 fok volt a max, pedig kétszer annyit fogyasztott.
Elkanyarodtunk a témától: Nem értetted, hogy miért spórolnak a gyártók a padon, segítettem. Nem spórolnak, csak a teljesítmény helyett az időtállóság a cél. Szívesen.
szabeska: Ezzel meg is volt akkor a napi 100 fok körüli memória kérdés

-
szabeska
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Vagy az egekig van húzva a memó
Az sem mindegy, alapon vagy +1500-on mennek pl. Nálam újrapadozás után 100 fokosak +1500-on, 80%-os ventivel, 243w, nyáron, jó szellőzésű házban, házventik is feltekerve. Előtte 106-108 volt. Nem tudom ezek jó értékek-e egyébként, de most ilyen. Jah, ha valamelyik házventit lassítom kb 10%-al, máris 2 fokot emelkedik a hőmérsékletük. Ezt így nem lehet összehasonlítani szerintem. De ez csak az én laikus véleményem 
-
q765
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Leirom énis a véleményem. Adott két 3080 (Szerk: Vertikálba). Mind a kettő 104fokos nyitott gépházban gyári paddal. A felsőt átpadoztam (szerk: Melegebb, mert az van a CPU mellett).
Ő lement 92fokra. Az alatta lévő is lement 96 fokra. Semmi nem változott. Az alatta lévőt a garija miatt már nem padoztam újra. Szerintetek nem szoftveres? Tudják hova ne rakjanak padot? Kispista (Rokon) gyártja a padokat?Szerintem szoftveres az egész. Azért van, hogy padozzon mindenki. A mem datascheetjében max hőfokra 104 fok van irva mindegyiknél. Rég kipurcant volna az összes, ha reális lenne a mutatott junkcsön temp..
-
Dare2Live
félisten
válasz
RockHaRD
üzenetére
"Bánya alatt van a gyári pados memória 100 fokon"
Még ez a mondatod se igaz. Had idézzek magamtól.
"egy gyári jó pados 3080 bányában 60%os!!! ventin 94c. 65%os ventin 92C. Nekem ilyen volt. Ha felraktam ventit 80%+ra ahol game közben lenne akkor 84C volt. Sehol se volt 100Cn."*és tegyük hozzá, hogy a mondatodnak duplán semmi értelme nincs amíg mellé nem raksz venti fordulatot.
Három lehetőség van. Vagy közöd nincs a témához vagy kifogtál egy szar pados 3080 szériát pl gigát vagy 50%on járatod a ventit bánya közben... ez utobbit kizárom.
szerk: még annyit tennék hozzá, hogy a fenti hőmérsékletek kb 23-24Cs szobában lehettek és tiszta 3080 TUF esetén.
@q765: Ennél még a bánya tönkreteszi a vgat csoda is jobb. Azt legalább nem lehet fixen cáfolni itt viszont konkrét számok vannak.
-
q765
tag
Hoztam csipszet. Én ma épp szabadnapozok. Nehogy abbahagyjátok.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Még mindig nem tudod értelmezni a mondatot

Bánya alatt van a gyári pados memória 100 fokon, játék alatt ugyanez 20-30 fokkal kevesebb, pedig kétszer annyit fogyaszt a kártya.
Így már megérted?A te hozzá nem értésedet pont az mutatja, hogy a memória hőfokokhoz hozzárendeled a kártya fogyasztását

-
Dare2Live
félisten
válasz
RockHaRD
üzenetére
"mégis bánya alatt van a padozott memória 100 fokon"
Innen nincs több kérdés. Nem tudod miről beszélsz.
@koko52: Ez egy lassú folyamat. Majd egy+ év múlva amikor már a benne lévő olaj kifolyt nézd meg.
@bitpork: Ez teljesen egyén függő. Rakás bányászt nem zavar a 100C+ és érthető. Másikat meg igen és padozza. Ez is érthető.
Persze ha kiszedi dobozból és azonnal throtling akkor 99% padozza mert MH. És azért a 3080ak jelentős részét nem is kell padozni mert normális 70%os venti mellett is 92-94C körül jár. Megint saját tapasztalat: az olaj engedősökre sokkal jobban jellemző a throtling. Ha nem olaj engedős throtlingol ott nem megfelelő méretű pad van vagy nem jól felrakva. De kicsi a merítésem lehet tévedek.Gamer vonal dettó ilyen. Vkit zavar és cseréli de ott sztem a 99% abba a kalapba tartozik, hogy amikor behozza a gépet, hogy lassú akkor már sokszor !nincs is érdemi érintkezés! a pad és a mem között. Teljesen ki van "száradva, megkeményedve" a pad.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Inkább neked nem megy a szövegértés. Nem a memória eszik 450 wattot egy 3080-on, hanem többnyire a gpu core, ezért veszi vissza mindenki a tdp-t. A padozott memóriát úgy kell értelmezni, ahogy írtam, nem úgy, hogy házilag újra padozott. Gyárilag a memóriákon pad van, a core-on meg paszta. És igen, bánya alatt jó pár embernek 100 fokos a memória némelyik 3080-nal is, játék alatt pedig 70-80, mivel teljesen más fajta terhelést kap.
Olvass kicsit a vizes topikban, meg a 3080 saját topikjában, és rájössz, hogy én is tapasztalatból beszélek.
Nem a padok ellen vagyok, (Gelid pados vizes 3080-am van,) csak nem ragadtam le ott, hogy a gyártókat szarozom az olcsó szar padjaik miatt, hanem kicsit utána olvastam, hogy mi-miért van.bitpork: Ott a pont. A gyári padot nem a teljesítményre hegyezik ki, hanem az időtállóságra. Erre remek példa a minus pad egy ps4-en mondjuk 1 év után. Nem folyt szét semmi, mégis kőkemény, száraz, a teljesítménye pedig meg sem közelíti az első pár hónapot. A gyári pad meg 3 év után is pihe-puha rajta, csak az meg alapból szarabb teljesítményű, viszont jóval időtállóbb.
-
-
GabeE3e
tag
Nemsokára jönnek az LHR-es ASUS-ok 3070-ből, első körben TUF,KO,DUAL
cikk:
[link] -
Dare2Live
félisten
válasz
RockHaRD
üzenetére
"Még mindig nem értitek, hogy nem feltétlen 2$-os padok vannak a fél milliós kártyákon. A gyártók alapvetően úgy tervezik a kártyát, hogy megbontás nélkül is elmenjen jó pár évet."
Hát lehet úgy tervezik csak nem úgy sikerül.

"Az a szarnak tűnő pad 3 év múlva is ugyanilyen teljesítményű lesz.", "Lehet, hogy kijön némelyikből az olaj, ami nem szép"
Nem lesz ugyanolyan teljesítménye. Ahogy egyre több és több olaj folyik ki belőle romlik a teljesítménye. És ha évekig rajta áll bár ritka de láttam olyat, hogy megszívta a nyák és kuka.
"Egyébként a 3080-nál egy gamingnél hiába eszik a kártya 450 wattot, a bánya meg 200-at, hogyha mégis bánya alatt van a padozott memória 100 fokon"
óóó itt lett minden világos. "bánya alatt van a padozott memória 100 fokon" Te nem értesz hozzá csak idejösz és elmondod a téveszméidet amit vhol hallottál.
Kezdjük úgy, hogy egy gyári jó pados 3080 bányában 60%os!!! ventin 94c. 65%os ventin 92C. Nekem ilyen volt. Ha felraktam ventit 80%+ra ahol game közben lenne akkor 84C volt. Sehol se volt 100Cn. És aki megvesz egy jó padot és átpadozza annak ennél is jobb eredményei tudnak lenni. "bánya alatt van a padozott memória 100 fokon" aha. -
RockHaRD
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Még mindig nem értitek, hogy nem feltétlen 2$-os padok vannak a fél milliós kártyákon. A gyártók alapvetően úgy tervezik a kártyát, hogy megbontás nélkül is elmenjen jó pár évet. Az a szarnak tűnő pad 3 év múlva is ugyanilyen teljesítményű lesz. Lehet, hogy kijön némelyikből az olaj, ami nem szép, de ezt a közepes teljesítményt hozni fogja évekig. Ehhez képest nézzetek meg egy minus padot 1 év aktív használat után. Kőkemény, teljesen száraz, és a teljesítménye sem éppen 8-as már.
Egyébként a 3080-nál egy gamingnél hiába eszik a kártya 450 wattot, a bánya meg 200-at, hogyha mégis bánya alatt van a padozott memória 100 fokon, játék alatt meg 60-70.
szerk.: Ami viszont tényleg spórolás, és hülyeség, hogy pl egy 3080 ftw3-nál miért nincs a hátlapon is pad, amikor ott a bazinagy fém lap.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Puffocska
üzenetére
Egyértelműen pad függő. Van amelyik ereszti és van amelyik nem.
Ezen felül lehet tippelgetni, hogy az olajost mi nyírja ki gyorsabban egy 3080nál pl bánya fix 220-230wattal vagy gaming ahol 310-410wattot eszik meg berakták egy dobozba ahol a beszívott levegő is nem 23 hanem 43c. Erről nekem fogalmam sincs.
Igazából ami baromi dühítő, hogy rakás 3080 meg 3090eknél is szar a pad. Miközben rajta van a drága baromi nagy borda... kiveszi a vásárló a dobozból berakja a gépbe és az első gamenal, 10perc bánya után throtlingol mert mem junc temp 110C. Cserél rajta egy gyárban kb 2$ba kerülő padot és 110C helyett 80C.

-
alázógyík
addikt
Ez a jövőre nézve remek hír.
-
3800+
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Szepen tartja inkabb a 40 pluszt. :)
-
-
3800+
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Jah igen közben olvastam... hát reméljük akkor hogy trendforduló lesz mostanában. Én nyugodt vagyok mert kiszálltam rég, de azért a kiutalt coinokat szeretném a lehető legjobban beváltani, mind mindenki más persze.

Egyébként ha igaz a Wyckoff-féle felhalmozási modell akkor meg tényleg lefele tartó trend van és lesz is még egy darabig.
-
3800+
őstag
Ugy, hogy a csokkeno trendbol a 41k-s bitcoinnal kifele nezegetunk es az elmult 2 nap massziv zold gyertyai is bizakodasra adnak okot. Persze most nagyon lenyeges hogy a mostani pumpot megtartja-e ezert is irtam korabban hogy nagyon lenyeges hogy ezutan mennyire esunk vissza vagy mennyire nem.
Illetve a mostani pump magasabbat tolt mint az elozo, es ha a kovetkezo csucsok magasabbak valamivel mint az elozoek, akkor az szerintem mar nem csokkeno trend. De ez persze sajat velemeny. :)
-
Puffocska
tag

Ezt miből vontad le?
Hetek óta masszív oldalazás van az ETH piacán, ráadásul a lokális csúcsok a korábbi 2800-2900 sávból lecsúsztak a 2500 szintre/alá június 8-óta. Csökkenő trendben oldalzunk, ebből hogyan jön hogy "meg iden nagyon jo arfolyamon valtogathatjuk a coinokat." -
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Adventi cserépedény.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Peugeot, Citroën topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Villanyszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ......de nem csak eth-t lehet, kiválasztod a konkrét

Feladta a harcot. Szoval szerintem kartya hiba.
.

Amúgy meg 70 ezres BTC árfolyam rendel