Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz vargalex #958 üzenetére
Köszi , telepítettem synaptickkal imagemagick-et, de sem a GUIs ikonját nem lelem, sem a terminálba beírva nem csinál semmit az imagemagick. Az előző webes alkalmazással megcsináltam. Ki fogom próbálni az átalad írt terminálos parancsot is.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Frawly
veterán
válasz vargalex #642 üzenetére
A Transmission, rTorrent is teljesen jó, de azok inkább szerverre valók. Sőt szerverre jó az uTorrent Server linuxos natív változata, ez nem desktop kliens.
Ami még nekem nagyon nem jött be az Azureus és Vuze mellett: az a Deluge, az is eléggé zabálja az erőforrásokat, a Python miatt.
-
Shyciii
veterán
válasz vargalex #456 üzenetére
vargalex
MiXplorer. Amellett hogy kiváló filekezelő, egyéb funkciókkal is bír. Pl pdf megtekintő, ftp szerver, http szerver stb. Egyik legjobb.
Amúgy az MS Office tökéletesen nyitja meg. Azzal nincs bajom a munkahelyen.colomb2
Köszi. Ez a függőség hiányzott. Gyorsan be is állítottam, hogy az a program mindig maximalizált állapotban nyíljon meg
Dave™
Miért nyalt volna vissza a fagyi? Azért mert a minimalista desktopot jobban szeretem, mert kézzelfogható előnye van? Nem az Openbox hibája, hogy a Libreoffice megjelenítője vagy rossz, vagy más szempontból nézve nincs is, mert rögtön szerkesztésre nyitja meg, ami user szempontból ugyanúgy rossz, mert nem tudja megfelelően tördelni, de mindegy. Miért kötelehző jó, gyors, kényelmes használathoz minimum 1800db csomaggal dolgozni? Zathura-val gyönyörűen működik, csak a plugint elhagytam, a terminal nem ajánlotta fel, hogy érdemes lenne feltenni (ha pacman-t használtam volna, akkor ott tisztán látszott volna, hogy még kellene).
Amúgy meg Arch Openbox előtt 2-3 hétig (ennyi idő alatt konfigoltam fel az Openboxot, meg néztem utána hogy mit hogyan, és laktam be teljesen) Arch + KDE-t használtam. És bár az Arch + KDE gyorsabb volt, fluidabb volt, mint a Manjaro + KDE, de mindezek sebességben, reakcióidőben, fluidságban messze vannak az Arch + Openbox-tól. Pedig az Openbox már ezeréve nincsen fejlesztve, de olyan kibeba..tt gyorsan teszi a dolgát a gép, hogy egyszerűen nem vágyom a körülményes KDE, Gnome és társaira. És most mondhatod, hogy az erőforrásigányüket simán elviszi a mostani gépek, de mikor egymás mellett vagy után használom, akkor érezhető, hogy igen nagy különbség van. Nem véletlen, hogy bizonyos célcsoportok vagy Openboxot, vagy Tiling-ot használnak. De szerintem ettől még nem hülyék, sőt. Amúgy nekem is simának tűnt a Manjaro + KDE mikor használtam, csak ahogy haladtam előre mindig rájöttem, hogy van annál simább, gyorsabb működés. A hatékonyságról nem is beszélve. Már amikor már jól be van löve a config[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz vargalex #433 üzenetére
De, erről pont, hogy az alkalmazás fejlesztője tehet, főleg, ha zárt forráskodú progikról van szó. Kötelessége lenne a binárist karban tartani, mindig frisset fordítani belőle, hogy az emberek friss disztrókon is használni tudják. Ezért nem éri meg zárt forráskodú progit, drivert használni, nem tudsz tőlük semmit frissíteni, mert minden modernebb csomaggal összeakadnak, bugok, anomáliák, fagyások jöhetnek elő, gyakran még telepíteni sem lehet őket.
-
Cyrin
addikt
válasz vargalex #424 üzenetére
itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vargalex #193 üzenetére
curl wttr.in/x
ERROR: Unknown location: x
---Weather report: Oymyakon, Russia
_`/"".-. Light snow
,\_( ). -7--3 °C
/(___(__) ↘ 8 km/h
* * * 14 km
* * * 0.0 mmcurl wttr.in/
ubyegon@Mint19C:~$ curl wttr.in/
Weather report: Budapest, Hungary\ / Sunny
.-. 12 °C
― ( ) ― ↙ 7 km/h
`-’ 10 km
/ \ 0.0 mm┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Fri 05 Oct ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Morning │ Noon └──────┬──────┘ Evening │ Night │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ \ / Partly cloudy │ \ / Partly cloudy │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ _ /"".-. 15 °C │ _ /"".-. 19 °C │ .-. 19 °C │ .-. 17 °C │
│ \_( ). ← 7-8 km/h │ \_( ). ← 9-10 km/h │ ― ( ) ― ← 11-14 km/h │ ― ( ) ― ← 10-12 km/h │
│ /(___(__) 20 km │ /(___(__) 20 km │ `-’ 20 km │ `-’ 20 km │
│ 0.0 mm | 0% │ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘böngészős változat
http://wttr.in/[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz vargalex #162 üzenetére
Hát per pill ha jól nézem egy word-ből kreált pdf-fel kellene megbírkózni.
qpdfview nem igazán tud vele mit kezdeni. (vagy én bénázok)szerk: a legtriviálisabbat nem is próbáltam eddig: libreoffice writer - és kezeli ezt a pdf-et
[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest