- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Apple MacBook
- AMD FX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Köszi! Végül a SMP nem vált be, mert anyáméknak nem Chromecast TV van otthon. Viszont megnéztem a Kodi-t és gond nélkül működik (mappákat oszt meg a hálózaton, ami még jobb is, mint castolni).
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Windows-on megoldott, hogy a WMP-vel castoljak a TV-re az otthoni hálózaton keresztül video fájlokat. Van ilyesmire megoldás Linux alatt is?
A VLC-ben van valami streaming szolgáltatás, de nem tudtam beüzemelni. (Ha fontos, akkor a TV egy Samsung UE40F6670.)
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

curl wttr.in/xERROR: Unknown location: x
---Weather report: Oymyakon, Russia
_`/"".-. Light snow
,\_( ). -7--3 °C
/(___(__) ↘ 8 km/h
* * * 14 km
* * * 0.0 mmcurl wttr.in/ubyegon@Mint19C:~$ curl wttr.in/
Weather report: Budapest, Hungary\ / Sunny
.-. 12 °C
― ( ) ― ↙ 7 km/h
`-’ 10 km
/ \ 0.0 mm┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Fri 05 Oct ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Morning │ Noon └──────┬──────┘ Evening │ Night │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ \ / Partly cloudy │ \ / Partly cloudy │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ _ /"".-. 15 °C │ _ /"".-. 19 °C │ .-. 19 °C │ .-. 17 °C │
│ \_( ). ← 7-8 km/h │ \_( ). ← 9-10 km/h │ ― ( ) ― ← 11-14 km/h │ ― ( ) ― ← 10-12 km/h │
│ /(___(__) 20 km │ /(___(__) 20 km │ `-’ 20 km │ `-’ 20 km │
│ 0.0 mm | 0% │ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘böngészős változat
http://wttr.in/ -
vargalex
félisten
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

Összekevertem: én az OpenWeather Gnome Shell kiterjesztést használom.
-
vargalex
félisten

-
BoB
veterán
-
ubyegon2
félisten
-
Shyciii
veterán
Erre az arch kiröhög 😁 amúgy a pamac-ben van olyan, hogy automatikusan törölje a gazdátlan összefüggéseket, de alapból nincs bekapcsolva. Gondoltam nem véletlenül

Sajnos a .config mappában is Máténak cumókok, úgyhogy onnan kézzel törlök. -
ubyegon2
félisten
Attól én nem tartanék, hogy a Linux is koszolódna.....valamennyire biztosan persze, de ha ezeket a parancsokat is alkalmazod néha a
removemellett, akkor kevésbé:sudo apt-get purgesudo apt-get autoremovesudo apt-get cleansudo apt-get autoclean -
Shyciii
veterán
Ebben igazad van, de tájékozódásra mindenképpen szuper az oldal!

Néha én is meg szoktam lepődni, mennyi alternatíva van!
A linkelt saját weboldalakra mindenképp be szoktam nézni.ha nem muszáj, akkor nem telepítek 10-20 progit, hogy melyik lehet megfelelő
Ez elég hangulatfüggő és időigényes, de gondolom, jó kis kincsekre lelhet a zember.
Mindenképp hasznos. Így gyűjtöttem be pár programot
nem nagyon szeretek sok progit telepíteni, mert azért a Linux is "koszolódik" ahogy néztem, bár közel sem annyira, mint a win. -
ubyegon2
félisten
Ebben igazad van, de tájékozódásra mindenképpen szuper az oldal!

Néha én is meg szoktam lepődni, mennyi alternatíva van!
A linkelt saját weboldalakra mindenképp be szoktam nézni.ha nem muszáj, akkor nem telepítek 10-20 progit, hogy melyik lehet megfelelő
Ez elég hangulatfüggő és időigényes, de gondolom, jó kis kincsekre lelhet a zember.
-
Shyciii
veterán
Igazán nincs mit!
Erről jutott most eszembe, neked is érdemes ezen az oldalon garázdálkodnod, mert sok meglepetésben lehet még részed!Itt épp a Notepad++ alternatíváit listázza az oldal.
Ezzel a notepadqq-val valóban megéri kivételt tenni!

Ezt az oldalt ismerem, csak ugye releváns infókat nem ad a progikról, így a képnézőnél is feladtam, mert ha nem muszáj, akkor nem telepítek 10-20 progit, hogy melyik lehet megfelelő

Szövegszerkesztőket is telepítettem, csak itt a Kate-re kerestem
-
ubyegon2
félisten
Igazán nincs mit!
Erről jutott most eszembe, neked is érdemes ezen az oldalon garázdálkodnod, mert sok meglepetésben lehet még részed!Itt épp a Notepad++ alternatíváit listázza az oldal.
Ezzel a notepadqq-val valóban megéri kivételt tenni!

-
Shyciii
veterán
Notepadqq is a Notepad++-like editor for the Linux desktop nem érdekel?
[link]Most látom, hogy qt-s, de szerintem ez esetben érdemes elnézned ezt neki. Én is mindenre felrakom, ami GTK alapú, mert kell, például feliratok átkódolása UTF-be, etc.
Build dependencies Qt 5.6 or higher
csak ennyit rak fel pluszban:
aria2 libbrotli1 libc-ares2 libqt5positioning5 libqt5sensors5
libqt5webchannel5 libqt5webkit5 libwoff1 notepadqq-commonUhh köszi! Notepad++ szeretem. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy van linuxos megfelelője. Qt miatt meg hízik a minimál telepítőm, de most kivételt tehetek

-
ubyegon2
félisten
Aki használt már vagy ismeri a Kate (KDE alap programja) szövegszerkesztőt, az tud helyette valami mást ajánlani? Kate-ben tetszett, hogy gyakorlatilag egy felturbózott Wordpad. Nincs agyon byonyolítva, mint mondjuk a programozóknak szánt Atom, vagy Geany. Egyszerű, és sokat tud. Ilyen kellene nekem GTK-s rendszerre.
Notepadqq is a Notepad++-like editor for the Linux desktop nem érdekel?
[link]Most látom, hogy qt-s, de szerintem ez esetben érdemes elnézned ezt neki. Én is mindenre felrakom, ami GTK alapú, mert kell, például feliratok átkódolása UTF-be, etc.
Build dependencies Qt 5.6 or higher
csak ennyit rak fel pluszban:
aria2 libbrotli1 libc-ares2 libqt5positioning5 libqt5sensors5
libqt5webchannel5 libqt5webkit5 libwoff1 notepadqq-common -
Shyciii
veterán
Aki használt már vagy ismeri a Kate (KDE alap programja) szövegszerkesztőt, az tud helyette valami mást ajánlani? Kate-ben tetszett, hogy gyakorlatilag egy felturbózott Wordpad. Nincs agyon byonyolítva, mint mondjuk a programozóknak szánt Atom, vagy Geany. Egyszerű, és sokat tud. Ilyen kellene nekem GTK-s rendszerre.
-
ubyegon2
félisten
Igazad van, valóban úgy maradt nyitva!
Szóval amikor először megláttam ezut a nagyon modern ikonos megoldást.... 
Még mindig kényelmesebb a jobb oldali. Nekem minden zavaró, ami rovásírás-szerű érthető feliratok helyett...akinek bejön ez a divatosabb/modernebb vagy a rovásírásos. (nem tudom a nemzeti disztróban hogyan van megoldva)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi lennék, ezek a jelek kinek jelentettek bármit is:

(#177) Shyciii
Neked jó lesz az ikonos is, ha használsz ennél részletesebb képszerkesztőt is mellette. Nekem ez a max, így ezzel nem is akarok soha időd tölteni.

-
Shyciii
veterán
Funkcióikban nem hiszem, hogy lenne különbség, nekem a Pix sokkal kényelmesebben kezelhető, a régi Gthumb-hoz hasonlóan. A Pix-nél a két jobb felső ikonra előjöna menü szerkesztéshez, Gthumbban nem találtam meg így.
Az is lehet, hogy nekem jobban kézre áll a Mint-es Pix, mert Cinnamon-Nemo stílusú ellentétben a Gthumb Gnome-os stílusával.
Teljes képernyőn még kényelmesebbnek tűnik a Pix használata.
Hát akkor kiszámolósdival döntöm el, hogy melyik nyer 😁 fő szerkesztéshez úgyis a Gimp-et használom photoshop elrendezésű gombokkal, elrendezéshez.
-
Dave™
nagyúr
Funkcióikban nem hiszem, hogy lenne különbség, nekem a Pix sokkal kényelmesebben kezelhető, a régi Gthumb-hoz hasonlóan. A Pix-nél a két jobb felső ikonra előjöna menü szerkesztéshez, Gthumbban nem találtam meg így.
Az is lehet, hogy nekem jobban kézre áll a Mint-es Pix, mert Cinnamon-Nemo stílusú ellentétben a Gthumb Gnome-os stílusával.
Gthumbnal ott az ecset ikon a szerkeszteshez kicsit feljebb.
-
ubyegon2
félisten
-
Shyciii
veterán
-
ubyegon2
félisten
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok. Nem tudom ki ismeri az XnView-t vagy az Irfanview-t. Tud valaki nagyon hasonlóan jó, gyors, és ilyen funkciókkal bíró képnézőt Linuxra, ami GTK-s? Fontos szerkesztési alapfunkciók lennének az átméretezés, fényerő, kontraszt módosítása, kijelölés előre definiált sémákkal (1:1, 16:9 stb).
A gThumb kb. ilyesmi. Alap Gnome képnéző.
-
Shyciii
veterán
Sziasztok. Nem tudom ki ismeri az XnView-t vagy az Irfanview-t. Tud valaki nagyon hasonlóan jó, gyors, és ilyen funkciókkal bíró képnézőt Linuxra, ami GTK-s? Fontos szerkesztési alapfunkciók lennének az átméretezés, fényerő, kontraszt módosítása, kijelölés előre definiált sémákkal (1:1, 16:9 stb).
-
ubyegon2
félisten
Tudnátok valami egyszerűen telepíthető HDD ellenőrző programot ajánlani?
GSmartControl - a Smartmontools grafikus frontend-je.
-
Bici
félisten
Köszi, ez utóbbi kettő ígéretsnek tűnik.

Böngésző kiterjesztésnél jobban bejön az összes eszközre kiterjedő DNS szintű megoldás.

-
Rimuru
veterán
-
sonar
addikt
-
0xmilan
addikt
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Linuxra melyik a legegyszerűbb URL blokkoló, ami tud wildcard-os is, és nem eszi meg nagyon a gépet?
Kössz!

-
BoB
veterán
-
sonar
addikt
Ha a Livecycle Designer-el készült XFA form-ra (pdf lesz a végén a kiterjesztés) gondolsz, akkor tökéletesen egyik sem működik. Ugyanis az egyes elemekhez tartozó FormCalc/Javascript kódok futtatásával mindegyiknek van valami gondja (sokszor le sem futtatják és ez ugye a kitöltéskor esetleg fel sem tűnik) az Adobe Reader kivételével.
Hát per pill ha jól nézem egy word-ből kreált pdf-fel kellene megbírkózni.
qpdfview nem igazán tud vele mit kezdeni. (vagy én bénázok)szerk: a legtriviálisabbat nem is próbáltam eddig: libreoffice writer - és kezeli ezt a pdf-et

-
vargalex
félisten
Ha a Livecycle Designer-el készült XFA form-ra (pdf lesz a végén a kiterjesztés) gondolsz, akkor tökéletesen egyik sem működik. Ugyanis az egyes elemekhez tartozó FormCalc/Javascript kódok futtatásával mindegyiknek van valami gondja (sokszor le sem futtatják és ez ugye a kitöltéskor esetleg fel sem tűnik) az Adobe Reader kivételével.
-
lev258
veterán
Ha nem tévedek, pl. a qpdfview tudja ezt.
-
sonar
addikt
Helló,
PDF-et szeretnék kitölteni (formanyomtatvány). Win alatt Adobe Reader-ben ezt kényelmesen meg tudom tenni. Linuxra ahogy nézem csak vmi 9-es régi verzió van elérhető.
Kérdésem az, hogy van vmi alternatíva? Akár latest verzió az adobe reader-ből vagy vmi alternativ program létezik? -
BoB
veterán
-
Cyrin
addikt
-
BoB
veterán
-
Bici
félisten
Oks, az szepen muxik, de azzal a modszerrel ott kell valakinek ulnie a melohelyi gepnel, mert kell az ottani ID, es a accept/allow gombra is klikkelni kell.
Az also resz csinalna az "unattended" reszt, ami pont linuxon nem megy.Nekem arra van szuksegem, hogy user/pass parossal be tudjak lepni egy gepre, ami elott senki nem ul.
-
Dave™
nagyúr
Share gomb kell hogy legyen (zöld), alatta pedig access. A felső mezőt kell választani, nem az alsót.
Lehet paraméterezhető ez is mint a TV, tegnap próbáltam először, így passzolom. Alapból tényleg fapadosnak tűnik, főleg a TV-hez képest, de másodlagos megoldásnak megteszi.
-
Cyrin
addikt
-
BoB
veterán
Ezt már használtam többször is, jól működik és semmi konfigurációt nem igényel, cross platform.
Amikor családnak kell segíteni nagyon jól jön.
-
Bici
félisten
Most hirtelen proba alapjan linuxon nem megy az, hogy a listaban lassam a gepet.
Nincs "Enable remote connections" gomb, Mac-en pedig van.
Feltettem a .deb appot, de ugy sem. -
Dave™
nagyúr
Én pár hete használtam utoljára. Arra használom, hogy ha beteg vagyok akkor is tudjak otthonról dolgozni.
Egy 8-9 órás napot még soha nem bírt végig. 2-3 szakadás mindig van naponta és elöfordult, hogy utána nem engedett vissza. Mac-en egyik hiba sem fordult még elö, csak ugyebár linuxon van a munka nagybrésze, mac-en csak az adminisztráció.
Az otthoni kliens mindkét esetben linux, tehát a küldö oldali kódban lehet valami.Kipróbálom a frissített változatot, amint otthonról jell dolgoznom (gyors kipróbálás alatt korábban sem volt gondja), bár eddig is feltettem minden frissítést.
Kössz a tippet!
A Chrome-nak is van egy remote desktopja, amit a Chrome store-ból lehet letölteni. Tegnap kipróbáltam, működik. Chromium nem jó (elvileg igen, de azzal nem akart összejönni, a Chrome meg kapásból ment).
backupnak jó, ha lehalna a TV.
-
Bici
félisten
Én pár hete használtam utoljára. Arra használom, hogy ha beteg vagyok akkor is tudjak otthonról dolgozni.
Egy 8-9 órás napot még soha nem bírt végig. 2-3 szakadás mindig van naponta és elöfordult, hogy utána nem engedett vissza. Mac-en egyik hiba sem fordult még elö, csak ugyebár linuxon van a munka nagybrésze, mac-en csak az adminisztráció.
Az otthoni kliens mindkét esetben linux, tehát a küldö oldali kódban lehet valami.Kipróbálom a frissített változatot, amint otthonról jell dolgoznom (gyors kipróbálás alatt korábban sem volt gondja), bár eddig is feltettem minden frissítést.
Kössz a tippet!
-
Cyrin
addikt
Akkor szokás ilyen "nem szokványos" módú telepítést választani, ha azt akarják, hogy minden disztrón menjen, de nincs erőforrás különböző csomagok létrehozására.
A TV azért linuxon még nem százas. Nálam rendszeresen kidobál menet közben, és sokszor előfordul, hogy a távoli gépet offline-nak látom, pedig látom, hogy online. Ha egyszer lemegy alvóba a gép, akkor 50%, hogy a TV visszateszi-e az online listába.
Debianon kicsit jobb a helyzet, mint Arch-on, gondolom a konzervatív hozzáállás miatt.
Gondoltam hogy erről van szó.
Nálam nincs gond a TV-rel, rendszeresen használom, igaz nem hosszú távon. Tegnap is jött hozzá frissítés, ami a linuxos klienst javítja, próbáld ki.
-
Bici
félisten
A TeamViewer a 13-as verzióval szépen ráfeküdt a natív linuxos kliens fejlesztésére, korábban csak 32 bites volt elérhető, az is alig tudott valami extrát. Most meg szépen zárkózik fel a frissítésekkel a funkcióban is.
Telepítettem másnak a Cewe fotókönyv alkalmazást, install.pl fileból. Na ilyennel se találkoztam eddig. Azért tudják ezek a programozók, hogyan kell a linuxtól minél több mindenkit távol tartani, hogy kezdők még véletlen se tudjanak telepíteni egyszerűen, vagy a megszokott módon. Korábban is írtam ide erről.
Akkor szokás ilyen "nem szokványos" módú telepítést választani, ha azt akarják, hogy minden disztrón menjen, de nincs erőforrás különböző csomagok létrehozására.
A TV azért linuxon még nem százas. Nálam rendszeresen kidobál menet közben, és sokszor előfordul, hogy a távoli gépet offline-nak látom, pedig látom, hogy online. Ha egyszer lemegy alvóba a gép, akkor 50%, hogy a TV visszateszi-e az online listába.
Debianon kicsit jobb a helyzet, mint Arch-on, gondolom a konzervatív hozzáállás miatt.
-
Cyrin
addikt
A TeamViewer a 13-as verzióval szépen ráfeküdt a natív linuxos kliens fejlesztésére, korábban csak 32 bites volt elérhető, az is alig tudott valami extrát. Most meg szépen zárkózik fel a frissítésekkel a funkcióban is.
Telepítettem másnak a Cewe fotókönyv alkalmazást, install.pl fileból. Na ilyennel se találkoztam eddig. Azért tudják ezek a programozók, hogyan kell a linuxtól minél több mindenkit távol tartani, hogy kezdők még véletlen se tudjanak telepíteni egyszerűen, vagy a megszokott módon. Korábban is írtam ide erről.
-
Bici
félisten
-
BoB
veterán
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel megoldhato az, hogy a laptop-om es az otthoni szerver kozott letesitsen titkositott adatkapcsolatot, es az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre, es lassa az otthoni szerveren levo file-okat.
Az egesznek a titkositas a celja, lehetoleg hardveres gyorsitassal mindket oldalon.Kossz!

"az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre" -> OpenVPN
"lassa az otthoni szerveren levo file-okat" -> sshfs -
Bici
félisten
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel megoldhato az, hogy a laptop-om es az otthoni szerver kozott letesitsen titkositott adatkapcsolatot, es az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre, es lassa az otthoni szerveren levo file-okat.
Az egesznek a titkositas a celja, lehetoleg hardveres gyorsitassal mindket oldalon.Kossz!

-
vargalex
félisten
-
IstvánLászló
őstag
-
Dave™
nagyúr
-
kezdosql
tag
Akkor fogok tudni atallni, ha lesz normalis program, ami jol kezeli a szkennert es olyan egyszeru vele a kepszerkesztes, mint az irfanview-vel.
-
Dave™
nagyúr
Az Irfanview egy Windowsos program, így ez talán érthető. A Simple scannel meg Windows alatt nem fogsz tudni. Akkor tudsz ténylegesen átállni, ha nem Windowsként akarod használni a Linuxot, hanem elsajátítod a működését (legalább az alapjait).
-
kezdosql
tag
Azert nem tudtam atallni linuxra mert akkor nem tudom hasznalni a szkennelest, kulonosen az Irfanview segitsegevel.

-
Cifu
félisten
A Minitool-t nem váltja ki a parancssoros megoldás ( segítség ). Az ellenőrzésre sok linuxos program van (gparted-től kezdve a Smartmontools-ig).
Rufus-hoz hasonló Linuxon a Netbootin.
Az ImgBurn esetén nem tudom, pontosan mit akarsz.
-
törölt tag
Sziasztok! Xubuntu Bionicra keresek pár dolgot:
Minitool (a Vipe 3x-os felülírást használom, valamint az elenőrzést)
Rufus (itt is a felülírás és elenőrzés funkciót hasznéálom)
ImgBurn (a kézi tervezésű autostartot használom)
Sajnos nem működnek Wine alatt.
Segítenétek?
-
ubyegon2
félisten
Nem tudom még, nekem is gyanús, hogy sok funkciója a TLP-nek kifejezetten TP-n működik.
Semmi nincs még fenn a gépen(mármint TLP és társaira gondolok itt), most a bővítés volt a cél eddig, most már 8GB-tal tényleg bármivel futni fog.A fenti gyanú szerint akkor HP-vel nincs akku küszöb állítás valószínűleg?
(belevetem majd magam a TLP manjába, de igazából hálózaton nem sok hasznos funkciója van a fentin kívül)) -
lev258
veterán
Érdekelne laptoposok véleménye, HP 8470p-ről van szó. Ha mindig hálózatról megy, használtok-e TLP vagy LMT-t hozzá, célszerű-e beállítani a töltési küszöbértéket valami hasonló módon? Más praktikák vannak-e ilyenkor?
ez TLP beállítás /etc/default/tlp-ben
START_CHARGE_THRESH_BAT0=40
STOP_CHARGE_THRESH_BAT0=80Ha nem annyira programokról szól a válasz, akár ide is lehetne írni: Melyik Linuxot Notebookra
előre isCsak kérdem. Ez működik? Mert legutóbb ez "Thinkpad only" funkció volt.
-
ubyegon2
félisten
Érdekelne laptoposok véleménye, HP 8470p-ről van szó. Ha mindig hálózatról megy, használtok-e TLP vagy LMT-t hozzá, célszerű-e beállítani a töltési küszöbértéket valami hasonló módon? Más praktikák vannak-e ilyenkor?
ez TLP beállítás /etc/default/tlp-ben
START_CHARGE_THRESH_BAT0=40
STOP_CHARGE_THRESH_BAT0=80Ha nem annyira programokról szól a válasz, akár ide is lehetne írni: Melyik Linuxot Notebookra
előre is -
Slownz
senior tag
-
hcl
titán
Hello,
Fotókategorizáláshoz valaki tud alkalmazást?
A követelmények
- ne másolja át a képeket, hagyja őket ahol vannak
- ne akadjon ki egy napnyi futás után
- legyen egy "minden létező kép" lista
- ismerje fel, ha egy kép már ott van az adatbázisban, ne duplázzaShotwell majdnem jó, de az 1 napnyi import (úgy 600GB kép) után kiakad, és még lenne... És duplikátumokat csinál, ha még egyszer lefuttatod ugyanarra a könyvtárra.
-
ubyegon2
félisten
Jóval ritkábban. Most talán két hete nem is volt semmi. Nekem azért jött be, mert alapból van benne sokminden és megvallom őszintén azért is mert külsőre is ott van. Tudom linux topicban egy külcsíny indok tökönszúrás, de akkor is.
Azért megfelelő gépnél már normális igény, hogy a kinézete is szemrevaló legyen! ☺️
Sejtettem ezt a ritka frissítést amúgy, ezért is kérdeztem, köszi!
Debiannal ilyen a rolling is, a testing frissítésétől nem nagyon tér el. (jó ez így) Gyakoriságában gondoltam, igaz sokszor csomagokban sem. -
Flowtation
őstag
Gondoltam, hogy nincs ilyen gond, szerintem van rá kapacitásuk, hogy jól összerakják, teszteljék.

Jó, nem eszik keveset, de már e nem annyira lényeges egy átlagos gépnél, főleg a böngészés étvágya mellett.Anno valamelyik hsz-ben írtam is (kép is volt), hogy a kezdeti különbség Cinnamon és KDE között teljesen eltűnt x FF oldal megnyitása után talán még meg is előzte RAM használatban a KDE a Cinnamont.

Hogy jönnek a frissítések, naponta, mint az Archnál vagy ritkábban? Igaz Sid alapon kicsit más lehet, mint Archnál.
Jóval ritkábban. Most talán két hete nem is volt semmi. Nekem azért jött be, mert alapból van benne sokminden és megvallom őszintén azért is mert külsőre is ott van. Tudom linux topicban egy külcsíny indok tökönszúrás, de akkor is.
-
ubyegon2
félisten
Abszolúte nem. Amit eddig próbáltam az ment szépen. Van már benne flatpak lehetőség is, szóval fejlődik. Az igaz, hogy kissé éhesebb, 1 Gb ram fogy alapból, de ezt nem veszem észre ssd, 4 Gb ram és g4560 mellett.
Gondoltam, hogy nincs ilyen gond, szerintem van rá kapacitásuk, hogy jól összerakják, teszteljék.

Jó, nem eszik keveset, de már e nem annyira lényeges egy átlagos gépnél, főleg a böngészés étvágya mellett.Anno valamelyik hsz-ben írtam is (kép is volt), hogy a kezdeti különbség Cinnamon és KDE között teljesen eltűnt x FF oldal megnyitása után talán még meg is előzte RAM használatban a KDE a Cinnamont.

Hogy jönnek a frissítések, naponta, mint az Archnál vagy ritkábban? Igaz Sid alapon kicsit más lehet, mint Archnál.
-
Dave™
nagyúr
-
Flowtation
őstag
Persze, nem mondom, hogy rossz, csak nekem a Budgie-vel együtt kicsit szokatlan, ami érthető a Cinnamon/Mate egyszerűségének megszokása miatt.
Azt nem tudom, hogy maguk a kínaiak mennyire használják, a Kylint azt eléggé, még a világ 2 első supercomputerén is az fut! Persze ott nem kell a csoda DE. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt látom, hogy Debian unstable alapú rolling disztró, nem volt stabilitással problémád eddig?
Abszolúte nem. Amit eddig próbáltam az ment szépen. Van már benne flatpak lehetőség is, szóval fejlődik. Az igaz, hogy kissé éhesebb, 1 Gb ram fogy alapból, de ezt nem veszem észre ssd, 4 Gb ram és g4560 mellett.
-
ubyegon2
félisten
Azt már azért kitárgyaltuk, hogy a KDE panelje gyenge, de nem csak a Messenger, hanem az össze jobb alsó részre lemenő ikon ugyanaz. Megszoktam Cinnamonnál is, hogy ha rákattintok a frissítés pajzs ikonjára, hogy van-e valami, akkor felugrik. 1 kattintásra, ezek szerint megoldható a dolog, ha a buta DE is tudja.

Gondolom mindenki tejeskávé dokkot használ, így nem fontos a panel. Pedig még mindig nem döntöttem el, mit rakjak a HP 8470p-re......a 4GB-tal épp KDE lenne optimális rá.
Lehet, hogy a komplex nem a helyes definíció volt.
Azóta sem derült ki, hogyan lehetne megoldani, hogy 1 kattra feljöjjön a készenlétben lévő program.(#124) BoB
Nem Mint-es téma volt (vagy nem mindig), amúgy reagáltál rá szerintem anno. Meglepő is lenne, ha nem így lenne.....

-
BoB
veterán
-
Dave™
nagyúr
Nagyon nem lep meg, ahogy látom, a kínai csoda is qt-s. Eléggé veri mostanában a qt alap a gtk-t, kezdünk nagyon lemaradni.....

Amúgy, ha a KDE kicsit figyelne a legalapabb dolgokra is, nem csak a szénnékonfigolhatóságra, már rég azt használnám. Sajna nekem pont csak az alapvető dolgok kellenek, például jól működő komplexebb panel, etc. (kicsit ellentmondás így, de ez van)
Azért Cinnamonnal is elvagyok, amíg a 16giga elég neki.

Minél kell komplexebb panel? A Cinnamonnál vagy a Gnome-nál?
Tudom hogy még mindig a messengeren rugózol, de ez a te bajod. 
-
ubyegon2
félisten
Nagyon nem lep meg, ahogy látom, a kínai csoda is qt-s. Eléggé veri mostanában a qt alap a gtk-t, kezdünk nagyon lemaradni.....

Amúgy, ha a KDE kicsit figyelne a legalapabb dolgokra is, nem csak a szénnékonfigolhatóságra, már rég azt használnám. Sajna nekem pont csak az alapvető dolgok kellenek, például jól működő komplexebb panel, etc. (kicsit ellentmondás így, de ez van)
Azért Cinnamonnal is elvagyok, amíg a 16giga elég neki.

-
BoB
veterán
Persze, nem mondom, hogy rossz, csak nekem a Budgie-vel együtt kicsit szokatlan, ami érthető a Cinnamon/Mate egyszerűségének megszokása miatt.
Azt nem tudom, hogy maguk a kínaiak mennyire használják, a Kylint azt eléggé, még a világ 2 első supercomputerén is az fut! Persze ott nem kell a csoda DE. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt látom, hogy Debian unstable alapú rolling disztró, nem volt stabilitással problémád eddig?
A Budgie egyébként Qt-re vált, erre varrj gombot

-
ubyegon2
félisten

Nem olyan rossz az a kínai csoda.
-
Flowtation
őstag
-
ubyegon2
félisten
Köszi! Meg is van, mintben alapból benne, deepin alatt telepítenem kellett, de még nem állítottam be.
☺️ Nincs mit igazán.
A kínai csodához illik is a sok girbe-gurba karakter.😀 -
Flowtation
őstag
-
ubyegon2
félisten
hali!
Ez milyen font készlet, ami a képeken látszik? Ez a kézírásos-krétás cucc. -
Flowtation
őstag
Szia!
Jó helyen jártál, de az alternativo.net nem letöltő oldal. Néha többször is rá kell keresni, mert például az Aida-nak nem tökéletes alternatívái vannak Linuxon, de itt van például az i-nex , linkelik a hivatalos oldalát, onnan kell kiindulnod. A legtöbb esetben érdemes olyan alternatívát keresni, amik az Ubuntu saját tárolójában, szoftverboltjában is benne vannak.
Lejátszók bőven vannak a tárolókban is, monitorozó programok főleg terminalosak, de áttekinthetőek, top htop, glances. Ha az általános igényektől eltérő programra van szükséged, írd le mi az.
Van Rendszerfigyelő vagy hasonló nevű GUI-s program is, azt szerintem megtalálod a telepítettek között.
hali!
Ez milyen font készlet, ami a képeken látszik? Ez a kézírásos-krétás cucc. -
halhatatlan
aktív tag
-
ubyegon2
félisten
a rendszerfigyelővel már megismerkedtem.-hasonlónak tűnik mint a windows feladatkezelője!
nekem olyan kéne ami kimonitorozza az asztalra a cpu hőmérsékletet meg a stb....tAhogy azt kéklufi szaki mondja, a conky kell neked, kevésbé hozzáértőknek a conky-managert javaslom, de érdemes olvasgatnod a témában, mert kapásból nem mindent jelez ki, vannak kiegészítők, segédprogramok, etc.
kezdésnek:
Conky használata Ubuntu alatt
Conky
Conky rendszer-monitorozó alkalmazás
Conky config készítése az alapoktólConky Manager: A GUI For Managing Conky Configurations
Egyszerűbb dolgokra vannak panel applet-ek is, de én Cinnamont használok, azt mutatom, a cpu és memó használatot jelzi ki, de vannak hőmérsékletre is ilyenek:

-
Rimuru
veterán
a rendszerfigyelővel már megismerkedtem.-hasonlónak tűnik mint a windows feladatkezelője!
nekem olyan kéne ami kimonitorozza az asztalra a cpu hőmérsékletet meg a stb....tconky (https://www.youtube.com/watch?v=65NCtpROko8)
-
halhatatlan
aktív tag
Szia!
Jó helyen jártál, de az alternativo.net nem letöltő oldal. Néha többször is rá kell keresni, mert például az Aida-nak nem tökéletes alternatívái vannak Linuxon, de itt van például az i-nex , linkelik a hivatalos oldalát, onnan kell kiindulnod. A legtöbb esetben érdemes olyan alternatívát keresni, amik az Ubuntu saját tárolójában, szoftverboltjában is benne vannak.
Lejátszók bőven vannak a tárolókban is, monitorozó programok főleg terminalosak, de áttekinthetőek, top htop, glances. Ha az általános igényektől eltérő programra van szükséged, írd le mi az.
Van Rendszerfigyelő vagy hasonló nevű GUI-s program is, azt szerintem megtalálod a telepítettek között.
nekem olyan kéne ami kimonitorozza az asztalra a cpu hőmérsékletet meg a stb....t -
ubyegon2
félisten
sziasztok! kezdő Linux-os vagyok. először használok ubuntu-t!
kérdésem az lenne,hogy hol találok programokat vagy alternatívákat a következők-re.
Aida64,DuMeter, monitorozó programok lejátszók stb....
ja az Alternativó weboldalról semmit nem tudok leszedni már probáltam.
köszi az s.o.s-tSzia!
-
halhatatlan
aktív tag
sziasztok! kezdő Linux-os vagyok. először használok ubuntu-t!
kérdésem az lenne,hogy hol találok programokat vagy alternatívákat a következők-re.
Aida64,DuMeter, monitorozó programok lejátszók stb....
ja az Alternativó weboldalról semmit nem tudok leszedni már probáltam.
köszi az s.o.s-t -
Cyrin
addikt
Androidos telefont webkameraként jól lehet használni a Droidcam androidos alkalmazással, és a hozzá tartozó Linux klienssel.
A telepítés menete le van írva az oldalon, valami tipikus linux terminálos ámokfutással, ami csak azt eredményezi, hogy minden alap felhasználó megijedjen tőle, plusz még a végén még véletlenül se sikerüljön.ennyi a lényeg:
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-64bit.tar.bz2 -----> 64 bitre
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-32bit.tar.bz2 -----> 32 bitreutána kicsomagol, install, és a droidcam alkalmazás futtatása a kicsomagolt könyvtárban lévő file segítségével, és a telefonon indított alkalmazás ip címének beírása.
-
Bici
félisten
Ha valaki hasonlo problemaval kuzd, az tegye fel a libtxc-dxtn-s2tc0:i386 csomagot.
Nekem segitett.
-
Cyrin
addikt
-
taiji
csendes tag
Ez igaz
Néha tényleg nagyon el tudják dugni. -
Rimuru
veterán
Windows-os beidegződés, hogy én ezt a funkciót a Szerkesztés/Edit menüpont alatt kerestem
- szerintem ez nem windowsos beidegzodes, hanem az eddig hasznalt program beidegzodes.
neha olyan helyekre kepeset elrakni a dolgokat a programozok... 
-
taiji
csendes tag
És tényleg! Nagyon köszönöm!
Akkor ez a program nekem elé is 
Windows-os beidegződés, hogy én ezt a funkciót a Szerkesztés/Edit menüpont alatt kerestem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval amikor először megláttam ezut a nagyon modern ikonos megoldást....