- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padree.c2
tag
-
Padree.c2
tag
válasz ubyegon2 #9201 üzenetére
Szia, 17.1 KDE, ha jól emlékszem, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy nem 18-ast tettem fel neki.
A bejelentkező panel cseréjét semmi extra nem előzte meg elmondása alapján.
Szokásos dolgait csinálta:
- böngészőben - google docsban dolgozott
- közben böngészőben youtube "hallgatás"
- délután ugyan ez külső monitorra kötve (youtube, csak ez esetben nézés)
- volt rendszerfrissítés is valamikor napközben
- este filmnézés szintén külső monitoron - HDMI-vel
Kikapcsolás, majd másnap az új külső, ami nem akar engedelmeskedni.Konzolt sajnos nem tudtam semmilyen billentyűkombinációval előhozni a bejelentkező panelen. Próbálkozzak live közben egy pendrive-os akcióval?
(#9200) csixy:
Csak a fent leírt opciók vannak, vagy a vendég mód.(#9202) vgyuri
Tehát az automata beléptetés lenne a megoldás? Ez nagyon nem opció, hisz nem véletlen lett rá jelszavas védelem téve. Eddig semmi problémája nem volt, és már szerintem több, mint egy éve ez a rendszer van fent neki. És eddig mindenféle hiba nélkül üzemelt.(#9203) csixy:
Ha nem helyes a jelszó, akkor kiírja, és meg se moccan. Így biztos nem az a gond.
Egyébként a jelszóban van y és 0 is, de hiába cserélgetem bármire, visszadobja, hogy invalid.Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Sajnos nem, ha nem megfelelő a jelszó, akkor azt írja, "Invalid password, please try again".
Szóval biztosan nem a kiosztás a gond.
Ami furcsa, és eddig nem volt, az a bejelentkezési név mellett egy kis körben egy stilizált hegy, amit lenyitva választható Cinnamon (Alapértelmezett) és Cinnamon (Software Rendering). Persze eddig nem is így nézett ki a login panel, de hátha segít valamit.Sikerült elkapni fényképezővel a felugró szöveget "belépésnél" ami most pár másodpercig tartott.
De utána visszaugrott a bejelentkező panelre.[ Szerkesztve ]
Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Sziasztok, feleségemnek linux mint van a gépén, ami pár nappal ezelőttig tökéletesen működött, majd a bejelentkező panel cseréjével már nem fogadja el a felhasználóhoz tartozó jelszót, és sehogy nem enged belépni.
Amikor jó jelszót írok be, pár másodperces dolgozás imitálással visszatér ide, helytelen jelszó esetén kiírja, hogy helytelen.
Képet is csatolok az "új" bejelentkező panelről.
Kérlek, ha valaki látott már hasonlót, vagy van ötlete, hogy mi lehet a probléma, akkor az ne habozzon segíteni nekem.
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Köszönöm a segítségeket.
Ha valakinek a későbbiekben szüksége lenne ilyen infóra, leírom a tapasztalataimat a témával kapcsolatban.
A hardverkulcsos programokról: 6-ból négy nem működött virtualizált gépen. (Ezek gyártói tervező szoftverek, és az ehhez szükséges célszoftverek.)
Tény, hogy nem sokáig próbálkoztam, mert 3 óra után, amikor az egyiket működésre bírtam, viszont a többin az sem segített, kiegészítve egy internetes kapcsolat alapú géphez kötött kulcsos tervező szoftverrel, ami szintén nem akart működni a virtualizáció alatt.
Akkor döntöttem véglegesen a dual boot mellett.
Azzal viszont tökéletesen megy minden.
És az SSD miatt a váltás is elképesztően gyors.
Remélem, ha más is hasonló cipőben jár egyszer, tudtam neki segíteni a döntésben.
Szép napot mindenkinek!Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek dönteni, esetleges tapasztalatokkal.
Adott egy Lenovo T430-as gépem, i5 proci, SSD, integrált grafika, 8 GB ram.
Eddig 2 gépen dolgoztam, Linux Mint otthoni, és általános felhasználásra, céges gép winnel cad, photoshop, tervező célszoftverek, és egyéb Wint igénylő dolgok.
A kérdésem az lenne, ha ezt a két funkciót most szeretném a fent említett gépen végezni, akkor a megszokott Mintes környezet egy virtualizált Winnel lenne az optimálisabb, vagy két párhuzamosan futtatott oprendszer (Mint, Win7). Tervezés nyilván külső nagy monitorral, később dokkolóval, perifériákkal.
Van valakinek ilyen tapasztalata, esetleges nehézségek hardverkulcs felismerésben, bármiben, amire én még gondolni se merek?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szép napot mindenkinek!Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
válasz KAMI911 #4277 üzenetére
A végső megoldás már nálam is megvan, ssd a winchester helyére, dvd helyére adapterrel a jelenlegi háttértár. A kérdésem arra vonatkozott, hogy addig, ami jelenleg 2-3 hónap elérhető hasonló gyorsítás, mint a fent leírt wines opciók?
Ha nem, nincs ilyen jellegű megoldás, megértem, és nem keresem tovább. Csak eddig sem egyikre, sem másikra nem kaptam egyértelmű választ.Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
válasz Degeczi #4273 üzenetére
Először is köszi a gyors választ. Laptop, és beépített olvasó, tapasztalataim szerint egy USB 2-nél jóval gyorsabb adatátvitelre képes. A kártya is egy gyors darab, csak a készülék, amibe lett véve nemrég le lett cserélve, az új tulajnak pedig nagyobb kártyája volt, így a 32 GB-osra nem volt szüksége.
Azt tudom én is, hogy az SSD lesz a végső megoldás, de addig is szeretnék valamennyi gyorsulást elérni.Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
válasz KAMI911 #4271 üzenetére
Sziasztok!
Valaki csinált már olyat, hogy a Linux Mintes rendszerét SD kártyás módszerrel gyorsította.
Csak a windowsos alternatívát ismerem /eBooster xp-n és attól fölfelé ReadyBoost/.
Ehhez hasonlót szeretnék, csak nem pendrive-val, hanem SD kártyával. (Jelenleg nem állok úgy, hogy egy SSD-t belepakoljak a gépembe, viszont van egy 32GB-os SD-kártyám, ami jelenleg kihasználatlan, innen jött az ötlet.)
Ha van valakinek tippje, hogy hogyan lehetne ezt megoldani, kérem jelezze nekem.
Köszönöm előre is.Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Elméletileg ATI Radeon 6370m. Még nem volt időm kipróbálni, de igyekszem. Ha valamelyik megoldással sikerült, megírom hogyan, hátha segít valakin rajtam kívül is.
(#1616) lev258: Köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Csak csökkentett módban indul. Segítenétek, hogy így ezt hogy tudom kilőni? Van valami parancs, ami letakarítja az asztali minialkalmazásokat, mert a beállításokban nem találtam ilyet.
És bocsánat, de kicsúsztam a szerkesztési időből.Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Párom egy Chromiumot telepített előtte, amikor először jelentkezett. Akkor úgy gondoltam, hogy ez lehet a bűnös, és újrahúztam az egészet, mert minden egyéb adat megvolt lementve. Aztán anélkül is ez fogadott 2-3 indítás után, hogy bármit feltettem volna pluszban. Azok a frissítések kerültek feltelepítésre, amiket a rendszer felajánlott. Drivert nem telepítettem semmihez, mert minden ment elsőre, ami nekem kellett. Főleg, hogy munka mellett kb. napi 1 órám van ismerkedni a rendszerrel, ahhoz még nem kellett semmi extra. A Mozzillát, a zenelejátszót, VLC-t használtam, és tettem az asztalra minialkalmazást. Egy órát, meg egy erőforrás, és wifi forgalom figyelőt. Ha még más is közrejátszhat, kérdezz nyugodtan. És köszönöm.
Szerk: ha hazamegyek, kipróbálom, hogy csak az alaplapit használom, vagy keresek hozzá egy drivert. (Erre van valami tipped, hogy honnan és milyet érdemes feltenni?)[ Szerkesztve ]
Pp. ♠
-
Padree.c2
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. 2-3 hete feltelepítettem a gépemre a 17-es Linux Mintet Cinnamon felülettel. (64 bites). A vas: Lenovo G570 i3 proci 4 giga ram Radeon + alaplapi videókártya. A probléma, hogy 1 heti normál futás után csak 'csökkentett' módban hajlandó indulni, azzal a kérdéssel, hogy a Cinnamont újra kívánom-e indítani, mert összeomlott. Ami eddig történt: Muffin install, Cinnamon reinstall, de nem változott a helyzet. Kérlek úgy írjátok le a segítségeket, hogy ez az első Linux a kezeim között. Nem vagyok teljesen analfabéta, de még nem ismerem elég jól ki magam a rendszerben. Köszönöm előre is.
Pp. ♠
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...