-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ric4m0nd #4397 üzenetére
Milyen wifi kari van a laptopban? Terminálból lspci vagy inxi -F megmondja, mert pl ha Broadcom B43xx (vagy más egyéb nonfree firmewares) akkor azt manuálisan lehet csak telepíteni kerneltől teljesen függetlenül. Amúgy a 4.2-es könnyen feltelepíthető bármelyik 17.x-es verzió alól a frissítéskezelő Kernelek fül alól.
ubyegon2: Végre foglalkoznak már azzal szerencsétlen X-el Mesával is
, 17.2 sok esetben nyűgös is volt az öszvér megoldás miatt (Utopicos kernel, de Trustys Mesa és X, amit aztán lehetett hegeszteni, hogy mukodjön).
-
lev258
veterán
válasz
Ric4m0nd #4397 üzenetére
Mivel ilyen csak emberek magánakciójából születhet, ezért nem.
A másik, amit már említettem a Mint-tel kapcsolatban is, de azon kívül is tartom:
Nemcsak a kernel fontos része a rendszernek, hanem a xorg, mesa és még néhány. Épp ezért egy egyszerű kernelcsere akár gondokat is okozhat bizonyos hardverekkel. Ha annyira újdonság kell, akkor pedig Arch-ot kell használni, vagy más rolling jellegű disztrót. -
-
Dhampir
félisten
válasz
Ric4m0nd #4158 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy milyen wifi adapter van a gépben, gyanítom, hogy a Broadcom valamelyik típusa. Zárt meghajtót felajánl az Illesztőprogram-kezelő?
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Ric4m0nd #351 üzenetére
Csak elsőre volt zavaros, amit írtál, mert a kifejezések majd fele ismeretlen számomra.
LHC/CERN-ről olvastam pár dolgot, nagyjából tudom, mi folyik ott. Virtualbox-hoz is volt szerencsém, mint-et meg már használom egy ideje.
Test4Theory projekt, meg BOINC volt kapufaKöszi a linkeket, megnézem, mert lehet, hogy én is beszállok.
-
chab7
addikt
válasz
Ric4m0nd #351 üzenetére
Ilyen dolgokra ha Linux akkor nekem a Scientific Linux ugrik be. Én tuti azt tenném fel ha ezzel foglalkoznék.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Ric4m0nd #344 üzenetére
Ez kb olyan, mint amikor bementem vodafonba, hogy:Jó napot! Rootoltam a telómat, de valószínű benéztem a romot, mert nem tudom elérni a recovery-t, csak a bootloadert. Csak pislogtak, hogy ez meg melyik bolygóról jött....
Ha jól értem, a CERN kiadja a feladatokat a felhasználóknak, akik "feláldoznak" pár magot a kutatásokhoz?Ez tök jól hangzik! Mondjuk nincs 4magomde lehet beszállok
Hol érdemes utánanézni? -
chab7
addikt
válasz
Ric4m0nd #338 üzenetére
Ezek szerint te nem telepítetted fel hanem csak a LiveCD-ről futtatod. Naná, hogy újraindítás után alapállapotba áll. Ha telepíteni akarod akkor kell egy külön partíció a gépeden ahová felrakhatod. Ha valóban érdekel akkor keress rá a google-ban "ubuntu 12.04 telepítés". Lesz pár írás róla ami végigvezet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged