- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan
üzenetére
Valószínűleg senkit nem érdekel, de megvan a megoldás a "Could not refresh the list of updates" c. problémára.

Elindítottam a mintupdate-t terminálból és stdout-ra kiböfögte, hogy mi a baja: nem sikerült neki sudo-val indítani a ".../checkAPT.py" scriptet.
Ekkor beugrott, hogy 18.2-ben vezették be, hogy az update manager nem kér jelszót, ha a "Refresh" gombra kattintasz és 18.1-ről való frissítésnél én valószínűleg megtartottam a saját sudoers fájlomat.
És tényleg; beraktam a köv. sort az /etc/sudoers-be, utána rendesen lefutott az update és mostantól csodálhatom a zöld pipát a tálcán:user ALL = NOPASSWD: /usr/lib/linuxmint/mintUpdate/checkAPT.pyIlletve szeretném felhívni a figyelmet a szintén 18.2-ben debütált mintupdate-tool-ra. Mindent tud, amit a grafikus társa és könnyen lehet automatizálni script, cron job, stb. segítségével. pl:
mintupdate-tool list -sk -l1234
// listázza az 1-4 szintű - beleértve a security és kernel - frissítéseket
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Energiaital topic
- Parfüm topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Android játékok topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Rowon