Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Milyen monitort vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- OLED monitor topic
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
Remélem nem gond, hogy itt folytatom a Mozilla Firefox topikban feldobott témát. De ott már lehet, hogy lassan off-ba kanyarodna a beszélgetés.
(#54316) ubyegon2: "Ez a Linux sok mindent rejteget még számomra és még a felfedezőút elején tartok."
Én is csak tanulgatom. Alapvetően - főleg a család miatt - Windows-t használok. De azóta kedvelem, amióta a linuxos live rendszerek többször kihúztak a bajból. Még az XP-s rendszerösszeomlások idején sokat segített, hogy volt grafikus felületű működő rendszerem, amivel adatokat tudtam lementeni, particionálni lehetett vele, vagy a szükséges Win drivereket tudtam letölteni az újratelepítéshez. Aztán már mindig telepítettem a Windows mellé Linux-ot is.
(#54311) ubyegon2: "Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
Sajnos, a script-tel letöltött firefox portable az /opt-ba (vagy másik rendszermappába) kicsomagolva, csak rendszergazdaként megnyitva hajlandó elindulni. Egyébként hibaüzenetet kapok: "A Firefox már fut, de nem válaszol..."
Így pl. nem tudok indítóikont készíteni hozzá a tálcára. Ezért inkább készítettem /home alá egy rejtett mappát (/.Portable) és abba másolva gond nélkül indítható. Azt viszont nem tudom, hogy az innét futtatott FF mennyiben rejt biztonsági kockázatot. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Rowon