Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hfeca

    csendes tag

    válasz ubyegon2 #3264 üzenetére

    Igen, sajnos igazad lesz az újratelepítéssel kapcsolatban. Kipróbáltam az uuid-s formát az fstab-ban, prímán működik, de közben észrevettem, hogy a letöltési sebességem 10 Mb/s, holott az 50 körül szokott lenni. Vagyis az előző, Inteles alaplaphoz való drivereket telepítette a Mint, ami a mostani AMD-s laphoz nem biztos, hogy jó (gondolom én, de lehet, hogy tévedek).
    A Win7-ről csak annyit, hogy az az asszony miatt van fent, mivel nem tud megbarátkozni a Linux-szal. Leírnám, hogyan telepítettem annak idején ezt az egészet, hátha találtok benne valami hülyeséget, amire tudtok sokkal jobb megoldást. Lehúztam mindent (ahogy írtad is), csak egy ssd-t hagytam rajta. (Ja, a két rendszervinyó egy-egy kisméretű ssd). Ezen megcsináltam az align műveletet, majd felraktam a Win7-et. Ezután (úgy emlékszem) a Win-est lehúztam, és csatlakoztattam a másik ssd-t. Erre telepítettem a Linux Mint-et. (Úgy láttam, a Linux ismeri az eltolást, azzal nem kellett bíbelődnöm). Ezután kikapcs, majd felcsatlakoztattam mindent. A boot sorrendet úgy állítottam be a bios-ban, hogy 1: Linux 2: Windows7. Újraindítás után a Linux berakta a grub-ba a Win7-et is. Ezután állítottam be az fstab-ot, hogy bekapcsolás után csatoljon fel mindent automatikusan.
    Légyszi véleményezd, jól csináltam, vagy van jobb módszered - ha igen, szívesen kipróbálom!
    És köszi az eddigi segítséget!

    Még valami! Már régóta gondolkozom azon, hogy lehetne a DNS320-as kis NAS-om vinyóit is berakni az fstab fájlba, de annak nem látom az uuid-jét, nem tudom, miként csatoljam (ez már nekem bonyolult).
    A Számítógép ikont indítva, a hálózati részben ha ráklikkelek, akkor csatolja, de nem tudom "automatizálni", mint a beépített vinyókat. Tudnál erre valami megoldást?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák