- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #66095 üzenetére
PPA: [link]
Majd a 390-est tedd fel. Lehet nomodeset-tel megoldódik a fekete képernyő gondod. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #61227 üzenetére
Kérdés.
A Linuxot is EFI módban tetted fel (becsatolva a Win-es EFI-t) vagy azt legacy módban? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atlantisz48 #61173 üzenetére
Akkor ezért nem került be már a telepítés alatt sem. Valami gebasz van ott.
Másold be ide ennek a kimenetét:
sudo fdisk -l
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atlantisz48 #61171 üzenetére
Indítsd el a Mintet, nyiss egy terminált. Ott add ki ezt a parancsot:
sudo update-grub
rebootolsz, és ott lesz a boot menü.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #54113 üzenetére
-
törölt tag
-
growler
őstag
válasz
Minitube ? > tárolóból, vagy innen [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ezt tedd fel arra a gépre, van benne minden és baromi gyors / kicsi: http://skamilinux.hu/unicorn6-puppynopae-v-2-angolmagyar-2017-jun/
Viszont böngészőből szerintem se fogsz akadás nélkül yt videót nézni azzal a procival. De van külön youtube kliens Linuxra, azzal lehet menni fog. SMtube azt hiszem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Hardveres gyorsítás hiánya lesz a baj a böngészős videóknál.
Esetleg töltsd le amit meg akarsz nézni. Vagy smplayer le tudja direktbe játszani, akikor több az esélyed.
Arra a gépre én már valami spéci disztrót tennék, mint a tinycore, vagy a slitaz -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #54108 üzenetére
Bármi is lesz, a swap ne maradjon ki. Szükség lesz rá.
-
válasz
Kéne még bele memória, mert a legkissebb ablakkezelők is megesznek majd 2-300MB-ot, így nem sok marad a programoknak.
Ha debian alapút szeretnél, tedd fel a debian-t, és válaszd a Mate, vagy LXDE ablakkezelőt. Esetleg a Budgie-nek is adhatsz egy esélyt.
-
törölt tag
válasz
Linux Mint LXDE ?
Kinézetre teljesen rendben van és régebbi gépeken is elmegy. -
válasz
Atlantisz48 #49988 üzenetére
Igazán nincs mit!
Akkor szerencsére a legkézenfekvőbb oka volt a jelenségnek. Gondolkodtam is rajta, hogy ezt beírjam-e, de csak jó 5let volt akkor.
Ha használnék hibernálást, talán be sem ugrik ez, mert csak annyit tudok az egészről, hogy minimum ugyanannyi swap kell, mint fizikai memória. -
válasz
Atlantisz48 #49907 üzenetére
Szia!
Nem használok hibernálást, de ezt a régi leírást meg kéne nézned, nem változott semmi hibernálás ügyben szerintem azóta.
Először a swap-ot nézd meg, hogy elegendő-e.
Nálam ez a
com.ubuntu.enable-hibernate.pkla
fájl alapból a /-ben szerepel, nem a/etc/polkit-1/localauthority/50-local.d
mappában. Lehet ez is a probléma oka nálad. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #49458 üzenetére
Én megnézném nem-e sérült az ISO, illetve a telepítő média nem lett-e hibás kiírás során.
-
válasz
Illetve nézz be az Ubuntus topicba, ott könnyebben kapsz választ.
-
válasz
Akkor így hirtelen passz. 14.04? 16.10? Érdemes lenne megnézni.
-
válasz
Atlantisz48 #49456 üzenetére
Gyalutál mindent?
Melyik verzió? Ha a legfrissebb-ropogós-béta, akkor érdemes lenne valami stabilt megpróbálni. -
válasz
Atlantisz48 #49294 üzenetére
Lehet, hogy letisztult, de szerintem neked se váltaná be a hozzá fűzött reményeket! Ettől még kipróbálhatnád live-ban vagy felrakod dualboot-ban, de tényleg jobb lenne, ha megvárnád, amíg az Ubuntu választható hivatalos felülete lesz. Használhatóságban meg sem közelítené a Mint-et ez a remix. Az eOS-t is sokan nagy reményekkel próbálták ki, hogy mennyire letisztult meg szép...csak hát előbb utóbb nem csak nézegetni szeretné az ember a disztrót, hanem használni is!
-
válasz
Atlantisz48 #49236 üzenetére
Mint-et erre a katyvazra? Persze! Aztán majd meséld el mennyire tetszett. Ha nagyon rá vagy kattanva, akkor a javaslat alapján meg kell várnod, míg az Ubiban is lesz hivatalosan ez a nagyszerű DE!
-
BoB
veterán
válasz
Atlantisz48 #49236 üzenetére
17.04-től kezdve hivatalos Ubuntu verzió. Én addig nem javaslom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #48556 üzenetére
A kernelt? Isten őrizz!
(#48557) lev258:
Marhaság, már megbocsáss. Kernel frissítést mér ne tennénk fel? Főleg a világ legjobb csomagkezelőjével.
-
growler
őstag
válasz
Szia !
Ilyet általában akkor szoktunk kapni, ha az előző (jelenleg használt)
kernelben több sérülékenységet találtak.
Ebben az új verzióban ezek javítva lettek. (Ezért (is) biztonsági frissítés)
Fenn állhat a lehetősége hogy valami gondot okozhat a gépeden, de ha
megtartod az előző verziót, (ajánlott) - arra visszatérhetsz.
A másik "biztonsági öv" a Systemback. (Az általa létrehozott rendszer-
visszaállítási pont.) -
törölt tag
válasz
A Mint hülyesége...
Telepítsd! -
lev258
veterán
válasz
Pár éve a Mint frissítési szintjei kisebb vitát generáltak. Ugyanis arra hivatkozva minősítik kockázatosabbnak a 4-es és 5-ös szinttel megjelölteket, hogy ezen összetevők frissítése akár gondot is okozhat (pl. egy kernelfrissítés kis valószínűséggel behozhat egy bugot egy adott hardverre). A másik oldal viszont azt mondja, ezzel a biztonságot veszélyeztetik, mert nem kap meg fontos javításokat.
Rajtad áll, te hogy döntesz. Korábbi kernelre vissza tudsz állni. -
válasz
Atlantisz48 #48502 üzenetére
Ennek örülök! Kicsit el van felejtve a tasksel, pedig mint metacsomag telepítő, néha igen jól tud jönni! Esetedben kifejezetten hasznosnak bizonyult!
Debianon használtam régebben, most is csak leírásból ugrott be, hogy ez megoldja a gondodat.
-
válasz
Atlantisz48 #48489 üzenetére
Kipróbáltam, működik ez a 3 parancs:
Mint 17.31. sudo apt-get update
2. sudo apt-get install tasksel
3. sudo tasksel install lamp-server -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #47953 üzenetére
Ez milyen videókártya?
Konzolból le tudod szedni a zárt drivert. -
Dave™
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #47910 üzenetére
Némileg módosított Gnome 3 (gnome classicra hajaz a megjelenése), az ikonok pedig ahogy linkelték Numix circle. Az Arch haladó disztribúció, de ha a megjelenés a lényeg akkor gyakorlatilag bármi más is szóba jöhet, pl. Ubuntu Gnome, Debian stb. Ha tetszik ez az elrendezés, akkor a sima Ubuntu (Unity) is elég közel van a videóban látottakhoz, a programindító bal oldalt van csak teljes magasságú, a felső panel pedig telepakolható indikátorokkal ízlés szerint (rendszermonitor, időjárás, indítómenü stb.)
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #47910 üzenetére
Egy lehetséges kiindulás: [link]
-
válasz
Atlantisz48 #47416 üzenetére
Én azt használom mind asztali, mind laptopon. Egyszerű, nincs telepakolva sallangal, könnyű, laptopon hasít rendesen, igaz ssd van alatta. Én nagyon szeretem. Használtam ubuntut, mint-et, meg még egy-két linuxot de nem jött be. Nekem ez a minimalista, sallang nélküli, gyors, pörgős kis rendszer tetszik mint a freya.
-
spammer
veterán
válasz
Témákat/ikonokat, illetve alap dolgokat be lehet állítani, de mélyebben nem lehet testre szabni, illetve amit mégis, ahhoz bele kell túrni kicsit (pl. panel beállításokhoz dconf/gconf kell, legalábbis régebben így volt).
További negatívum: idióta módon átnevezett és leegyszerűsített szoftver nevek (pl. Music), mert azt feltételezik a felhasználóikról, hogy akkora debilek, hogy nem tudnak pár programnevet megjegyezni.
Ha ezek nem zavarnak, akkor megfelelhet. szerk: viszont hasonló felületet el lehet érni más DE-vel is (szerintem van elementary ikon/téma, amit le lehet tölteni + plank + panelt is át lehet szabni hasonlóra).
Viszont van még egy elvi dolog, amiért anno otthagytam az egészet: amikor egy időben azt nyilatkozta a beképzelt pöcsfej fejlesztő, hogy azok a felhasználók, akik nem fizetnek a disztrójukért, azok lopnak/csalók. Később persze magyarázkodott, megpróbálták szépíteni, blablabla... Innentől kezdve én nem foglalkoztam velük többet.
-
King Unique
titán
válasz
Üdv!
Én korábban használtam egy ideig a Luna és Freya kiadásokat. Tetszetős, letisztult, de engem zavart, hogy alig lehet testre szabni a felületét és kicsit fapados is volt számomra. Bár állítólag direkt ilyen.
Utána a Deepin, amivel próbálkoztam. Ennek egyedi és extra asztali felülete van és jobb beállíthatóság tekintetében. De végül valahogy ez sem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet. Persze ez is szubjektív.
Aztán utána következett a Voyager, ami utóbbihoz hasonlóan megint egyedi felülettel bír. Ez is viszonylag jól konfigurálható és a HD verzióban a KDE KWin effektek is elérhetők, amik nagyon látványosak. Lathronos fórumtárs ebből is készített egy remaster verziót, amibe szinte minden program bele van pakolva. Én is ezt használom, bár most nem találom a bejegyzései között, pedig van rá találat. Ha ilyen OS X szerű disztró kell, akkor én erre a legutóbbira szavazok az említett háromból.
-
válasz
Atlantisz48 #45730 üzenetére
-
sss
őstag
válasz
Dpkg, zypper, yum, pacman stb.
-
BoB
veterán
válasz
Jó kis előadás lesz ha fogalmad sincs a témáról
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #45715 üzenetére
Szoftverközpontban furcsállanám ha lenne chrome.Gondolom chromium nem?Mer abban meg nincsen fless.
Viszont van "pepperflashplugin-nonfree" csomag ami belövi chromium alá is a flesst.
Vagy a chrome-t is telepítheted de azt a guglitóll kell letölteni. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Atlantisz48 #45691 üzenetére
Firefox szerintem, de ha ez az oldal még nem vette volna észre a Flash-t egyre jobban kezdik kitakarítani a világból.
-
mttssz
senior tag
válasz
Atlantisz48 #45691 üzenetére
Rendes Chrome-ot próbáltad? Emlékeim szerint abban van Flash.
-
lanszelot
addikt
válasz
Atlantisz48 #45621 üzenetére
Ha a google chrome böngészőt használod az a legújabbat használja /a számozása más, mert azt kimondottan a böngészőre írják/ még telepítened se kell a flash playert, mert alapból tartalmazza, épp ez a jó benne, GC -al együtt bezárható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atlantisz48 #45621 üzenetére
Ha a disztród már átállt a "pepperflash" pluginra, akkor igen. Ezt a normális disztrók már meglépték egy ideje, ott már nem is tudod feltenni a régi flasht. Ez a pepperflash egy wrappert használ a Chrome ppapi-s flashéhez, visszaalakítva azt npapi-s flashre más progik számára.
Anakin007: jobbat nem tudok sajnos, sosem használtam ilyen progikat. Csak érdeklődtem.
-
válasz
Atlantisz48 #45338 üzenetére
Itt meg le is tesztelheted, mi mit jelent!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Ezt olvasd át, meg fogsz világosodni
-
vargalex
félisten
válasz
Szia!
A chmod 777-el olvasás, írás és futtatás jogot adsz mindenkinek (tulajdonos, csoport, mindenki más).
A chmod +x-el futtatási jogot adsz mindenkinek (tulajdonos, csoport, mindenki más). -
lev258
veterán
válasz
[link]
Példákkal szemléltetve. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45292 üzenetére
Ha rosszabb nem lett, maradhat így. Maga a driver elvileg jobb, talán többet tud kicsiholni a videókártyából.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45290 üzenetére
A Továbbinál nincs semmi változás, te írtad. Akkor ne nyúlj hozzá.
Ha kijelölöd az elsőt a listában, meg fogja mondani, kell-e még más hozzá (valószínűleg be is jelöli). Normál esetben neked nincs szükséged CUDA-ra és OpenCL-re. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45258 üzenetére
Ha a ppa felvételénél így döntött, akkor jó ez így. Bár nem értem, miért veszi fel, ha aztán nem igényli.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45256 üzenetére
Ha megnézed a ppa oldalát, ott látszik, hogy nem csak a 364-es verzió van. Szerintem az a legújabb, még egyfajta kísérleti driver, így talán próbálhatnál kissé régebbit is. Természetesen csak rajtad múlik.
Akkor ezek szerint a További illesztőprogramoknál nem cserélődik. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45254 üzenetére
Ha minden stimmel, elvileg a További illesztőprogramoknál is az új fog megjelenni.
Egyébként kérdezni akartam, hogy a két megjelent ppa közül miért csak az egyik van bejelölve (sima és Forráskód). Te csináltad vagy ezt produkálta? -
válasz
Atlantisz48 #45252 üzenetére
Igazán nincs mit!
Gondolom már sikerült hozzáadnod a csomagot ezzel a paranccsal, amúgy update után a Synapticban is megtalálható a csomag. Lehet, hogy a Frissítéskezelőben is az illesztőprogramoknál.
-
válasz
Atlantisz48 #45249 üzenetére
Ide görgess le a kapott linken, minden infó ott lesz!
Az infoablak a (Read about installing)-ra kattintva nyílik le.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45249 üzenetére
Nem. Van egy rész a linken, ahol leírják, hogyan kell ppa-t hozzáadni. Illetve ott lesz az ehhez a ppa-hoz tartozó egyedi azonosító sor.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45247 üzenetére
Ha így akarod felrakni az újat, el kell olvasni a Readme-t.
Erre a ppa-ra gondoltam: [link] -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45244 üzenetére
Az updates elvileg ugyanabból a főverzióból frissebbet tesz fel. Ahogy a kolléga írta, a kártyádhoz egyébként van már jóval frissebb driver is. Intel-t akkor használ, ha átváltasz rá. Simán a nyíltat választva az Nvidia-t használja nyílt driverrel.
Ha frissebb zártat akarsz, van hozzá rendes ppa. -
válasz
Atlantisz48 #45244 üzenetére
Nem lehet, hogy a felajánlott driver nem jó? Itt már jóval frissebbet, a 361.28-at ír az Nvidia oldala.
Ezt a dedikált és integrált váltást nem ismerem, nincs vele tapasztalatom.
-
válasz
Atlantisz48 #45241 üzenetére
Gnobuntum van fenn, de nem nvidiás, igy látatlanban azt mondanám, hogy nem a megfelelö zárt drivert használod, ha a nyilt driverrel jól működik, miért nem használod azzal?
katasztrófa ez a laptop billzet
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Atlantisz48 #45230 üzenetére
Miben más mint egy normális Ubuntu?
-
subset
senior tag
válasz
Atlantisz48 #45149 üzenetére
Nem a gépből hanem az igényekből kiindulva debian.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45194 üzenetére
Van kéznél egy telepítő? Live alól hozzá tudsz férni legalább a fájlokhoz? Úgy tudom, titkosítás esetén is megoldható, csak kell még valamit csinálni.
Pontosan mit ír? Nincs tele a partíció? -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45192 üzenetére
Hűha, titkosítás is van. Remélem az nem nehezíti a dolgot.
Arra a fájlra gondolok, amivel a touchpad-ot akartad beállítani.
50-synaptics.conf -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45184 üzenetére
Hűha. Elég sok dolog történt. Az első kiemelendő, hogy a Mint nem a lightdm-et használja, mint a többiek, hanem a saját gyártású mdm-jét. Van egy olyan sejtésem is, hogy a .conf fájlba került légypiszok.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45166 üzenetére
Van valamiféle lemezkezelő alkalmazás, nem tudom, ott pontosan mi a neve.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45158 üzenetére
Live módban mi a helyzet, SMART adatoknál mit ír?
Nincs kizárva a HDD gyengesége. A lemezt formáztad, új partíciós táblát csináltál? -
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #45149 üzenetére
Ha nem kellenek a legfrissebb csomagok, akkor én ezekre szavazok: Crunchbang++ vagy Debian 8 LXDE. Ha kell frissebb, akkor egy Lubuntu (max. Xubuntu) is megteszi.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #45150 üzenetére
Az általad linkelt írás régi, az említett program fejlesztése nemcsak megszűnt, de el is tűnt a projekt.
Valami frissebbet kellene keresni. Esetleg nézd meg ezt.
A gépre első körben egy Lubuntu-t tennék. -
válasz
Atlantisz48 #44902 üzenetére
(#44903) King Unique fórumtársnak most igaza van!
Ha van elég helyed, tedd a Cinnamon mellé egy partícióra, mert akkor a Cinnamon is megmarad, ha mégis az tetszene jobban, amire elég nagy esély van!
-
King Unique
titán
válasz
Atlantisz48 #44902 üzenetére
Én egyszer próbáltam Ubuntu / Mint Cinnamon alá más DE-t feltenni, de a végeredmény elég gány lett és végül le is szedtem...vsz nem véletlenül van mindegyikhez külön telepítő.
Azért egy Linux nem foglal sok helyet, 10-15 GB-os partíción bőven elvan, ha nem akarod sok cuccal megszórni. Tehát lehet érdemesebb lenne külön feltenni mellé egy KDE felületű disztrót. De, ha egy többiek által javasolt megoldással a több DE is ok, akkor csináld azt. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44900 üzenetére
Üdv!
Segítséget szeretnék abban kérni, hogy hogyan tudnák Linux Mint Cinnamon mellé KDE-s kezelőfelületet telepíteni. Eddig ugye a Cinnamon van fent, de a KDE most nagyon megtetszett, és nem szeretném emiatt újra rakni az egész rendszert. Van erre megoldás?
Üdv:
Zoli
-
lanszelot
addikt
válasz
Atlantisz48 #44884 üzenetére
azt írd be nagy keresőbe: linux touchpad gestures
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atlantisz48 #44884 üzenetére
Synaptics-nak szokott lenni valamilyen beállító felülete, amin keresztül lehet ilyesmit csinálni, gondolom a te TP-d is synaptics gyártmány. Lehet fel kell rakni a hozzá kellő progit, keress rá a csomagok között a synapticsra.
-
agy73p
senior tag
válasz
Atlantisz48 #44867 üzenetére
Adsz linket? Hátha vmi nekem új.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44866 üzenetére
Ezeknél a Linux mint változatoknál mint pl a Cinnamonn, XFCE, KDE, MateAzon kívül, hogy másképpen néz ki a kezelő felület, miben különböznek?Találtam egy leírást.
-
válasz
Atlantisz48 #44833 üzenetére
Olyat is olvastam, hogy ez Linux Mint alatt nem lehetséges, de volt akinek sikerült stb.
Ezt valószinüleg a Cinnamonnal kapcsolatban olvashattad, nem a Linux Mint-ről, az XFCE változatban alapból benne van a Compiz és teljesen jól működik vele. Cinnamonnal szerintem se működik a Compiz.
(#44834) tvamos
Az a kérdés-ben csak a #44824-ben poen akart lenni. -
subset
senior tag
válasz
Atlantisz48 #44790 üzenetére
Sajnos a firefox csak 1 magot képes használni még most 2016-ban is ! Ez tiszta vicc szvsz.
Ezért nem meglepő, hogy egy egyszerűbb weboldal is döcögős és akadozik alatta.
A terheltség nem oszlik el a cpu-k között ezért 100%-on is használhatja azt az egy magot - így nem meglepő a tapasztalt melegedés.Próbáljátok ki a firefox nighty verzióját (ami sajnos csak angolul tud, és egy-két kiegészítővel sem kompatibilis).
Abban már van multi processzor támogatás.
Ég és föld lesz sebességben a különbség és a melegedésre is jó hatással lesz - természetesen csak többmagos gépekben.Jó ideje használom már, nem mondanám, hogy instabilabb mint a hagyományos verzió.
Egy próbát megér szerintem. -
Lasersailing
senior tag
válasz
Atlantisz48 #44790 üzenetére
Szia!
Mint feljebb írtam, nekem integrált és dedikált is van.
Integrált kevesebb hőt termel.
Nekem a zárt driver + integrált kevesebb hőt termelt mint a nyílt + integrált, cserébe már a PH! Görgetés is akadozott. (45-55)
Zárt driver + dedikált a legtöbb hőt termeli (idle állapotban is sokszor kellett a hutoventillatornak üzemelnie)
Nyílt + dedikált még nem sikerült, de küzdök rajta...
Majd megirnad mit tapasztalsz a másik böngésző verzióval?(szeretném 50 alá vinni böngészés közben, mert ott kapcsol be a hutoventillator)
-
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #44787 üzenetére
Első körben valami addonra gyanakodnék. Esetleg próbálj meg másik Firefox verziót is (pl. 38 ESR), le tudod tölteni a mozillától, csak simán ki kell csomagolnod egy tetszőleges helyre. Vagy akár az is elég lehet, ha csinálsz egy új, alap profilt és megnézed, azzal is előjön-e a probléma.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #44752 üzenetére
Attól függ, ha az a kérdés, hogy ezeket hogyan telepítsd, akkor kezdő. Ha már konfigolni is kell, akkor haladó.
Mondjuk oké, válasszuk szét, hogy kezdő, meg haladó. De én nem szeretem, mikor a dolgozó itt kérdez és átküldik a haladóba.
Itt azért nagyobb a pörgés.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44741 üzenetére
Én haladónak mondanám.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44729 üzenetére
-
Sonja
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #44729 üzenetére
Ha a SMART közli az adatot (pl. Samsung a #241-ben közli), akkor ez a parancs jó lehet (/dev/sdb helyett nyílván a te SSD-t add meg):
sudo smartctl -A /dev/sdb | awk '/^241/ { print "TBW: "($10 * 512) * 1.0e-12, "TB" } '
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44556 üzenetére
Cinnamonnál a Menüben Jobb gomb a programra, majd Hozzáadás a panelhez.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44531 üzenetére
swappiness
" írjuk az alábbi sort az /etc/sysctl.conf fájlba"
Vagyis még nincs benne. Egyébként a szerkesztéséhez gksu gedit /etc/sysctl.conf parancs szükséges. -
subset
senior tag
válasz
Atlantisz48 #44455 üzenetére
smartmontools csomagot tegyél fel majd:
# smartctl -a /dev/sda -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #44455 üzenetére
Lighttpd+ PHP5+ MySQL+ phpMyAdmin.
Tudom az utóbbi szitokszó, de csak házi használatra van...
Ja, és mindez Debian alapokon, egy durva PIII-as Compaq Deskpro "szerveren"... -
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #44439 üzenetére
Csak a cím lett olyan szokás szerint bulváros, mert úgy hangzik, mintha a Linux Mint-ben úgy egyébként kémprogram lenne.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44439 üzenetére
Igen, a Mint-es topikban már foglalkozunk vele egy ideje.
Ez kivételesen egy "igaznak" tekinthető Linux-os cikk azon az oldalon. -
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #44414 üzenetére
Vagy esetleg XAMPP
.run file, ami lényegében egy kattintós telepítőt hoz fel, mint Windowson. -
válasz
Atlantisz48 #44414 üzenetére
Ez nekem egyszerűbbnek tűnik.
Install LAMP Stack in Linux Mint 17 Using TaskselEz meg túl egyszerűnek, de attól működhet: LAMP in one command
Ez meg áttekinthetőbb: Installing LAMP (Linux, Apache, MySQL and PHP) On Linux Mint -
válasz
Atlantisz48 #44412 üzenetére
Ha a felrakott működik már, akkor ne cseréld le, de ha valami gond van még vele, akkor tedd fel, ami a tárolójában van. Nem használom a programot egyébként, csak láttam milyen függőségek és verzió különbségek vannak, amiatt hívtam fel a figyelmed, hogy van frissebb függőségeket tartalmazó változat, amit a Synapticból v. terminalból is telepíthetsz.(#44414) NagyZL
Felraktam azt, amit te mondtál, és tényleg semmi gond nem volt vele.Most értem el ehhez a hsz-hez!
A LAMP-hoz sajna nem tudok hozzászólni. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44412 üzenetére
Felraktam azt, amit te mondtál, és tényleg semmi gond nem volt vele.
Most már csak egy LAMP-ot kellene felrakjak, hogy majd a PHP kódot fordítsa (Remélem jól mondom.)
Ezt a videót találtam a telepítéséről. Jó ez szerintetek, vagy van ennél egyszerűbb megoldás? -
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #44402 üzenetére
Egy bug, de elvileg nem okoz gondot, részleteket nem tudok róla. Ha nem tűnik el az üzenet később sem (pl. update/upgrade és/vagy reboot után) és zavar, akkor keress rá a hibaüzenetre, a google dob több bugtrackeres meg fórumos találatot is.
-
válasz
Atlantisz48 #44404 üzenetére
Valóban, csak azt nem gondoltam, hogy nem a fenn lévő mysql-workbench-et telepíted, hanem egy .deb régebbi csomagokat használó változatot. Előbbivel semmi gondod nem lett volna.
-
válasz
Atlantisz48 #44390 üzenetére
inxi -S kimenetét írd már le, hogy lássuk melyik Mint verziót raktad fel, mert nálam frissebb verziók vannak mindenből.
nálam ez van fennAlapból ez van Synapticban, nem -community változat, amit te telepítettél:
Próbáltál már valami alternatívát ezek közül?
-
spammer
veterán
válasz
Csináld, amit ír: apt-get -f install
(#44388) dkpisti : szerk: közben már jött a kép. Érdekes ez a systemd-journal.
Mondjuk a többi is, valami nem stimmel.
journalctl -b paranccsal látod az boot utáni naplót. Reboot után sem javul meg?
-
válasz
Ez most ugye komoly?
Már megírták/tuk, hogy telepítsd azokat a library-kat/csomagokat amiket hiányol.dkpisti
Na és mi tekeri a procit? Indítsd el a system monitort, vagy terminálban a top-ot. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #44336 üzenetére
Mint alatt engedélyezve vannak azok a tárolók automatikusan, nem kell aggódni.
Egyszerűen fel kellene tenni a hiányolt csomagokat, mert ezek szerint magától nem telepíti a függőségeket.
Megpróbálhatod Synaptic-ban, ott kijelölve minden szükségest.
Vladi: A cigam által mutatott kép első 4 pontja (tárolója) automatikusan engedélyezve van Mint-en. A kérdezőnek nem a csomagok nem létezését rója fel a Terminál, hanem hogy nincsenek telepítve. -
Vladi
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #44334 üzenetére
További tárolók gombon?
Vagy csinálod szöveges alapon.
: ebben a fájlban vannak leírva a tárolók:
/etc/apt/sources.list -
Vladi
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #44328 üzenetére
Amit cigam ír:
Nincs meg pár csomag, ami kellene. Valószíüleg nincs bekapcsolva az a tároló.
-
válasz
Atlantisz48 #44328 üzenetére
Ott listázza , hogy miket hiányol. Azokat még egyenként telepítsd fel. Ha jól láttam az universe tárolóban van. Ehhez csak pipáld be a megfelelő sort:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged