-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F #64974 üzenetére
Debian miatt vauzok csak bele.
Ha van időd rá, akkor az ArcoLinux-ot próbáld ki, meg nem mondom, melyik változata az, amit kipróbáltam, de érdemes elmerülni benne. Azt keresd meg, ahol script-modulokból kell felhúzni Arch alapra a disztrót.
Kicsit hasonló az Arco-hoz a Debian teszt is kezdőknek, ha 2 percen belül tudatosan ki tudod választani, melyik iso kell neked, akkor belefoghatsz!
Telepítés közben és utána is tudnod kell pontosan, mit kell tenned, nem intézi el helyetted Ubuntus telepítősegéd.
Egyszóval olyan kezdőknek való a Debian, akik nem csak örülnek, ha történik valami, hanem értik is, ami történik telepítés során és utána főleg.Nem szívesen mondom, de a Manjaro valóban az Arch Ubuntuja, könnyű feltenni és vagy jól működik a gépeden vagy nem. Antergos dettó. ArchLabs Linux-nak adnék még esélyt a helyedben, a többi hasonló jót nem említem, mert jellemzően egy DE-re épültek, Chakra, Archbang és a SwagArch.....
belevau off
(#64977) cigam
Szerintem csak az egészséges kíváncsiság hajtja a kollégát, legtöbben végigdöcögtek ezen az úton. Teljesen jó ez így.
-
válasz
I02S3F #64561 üzenetére
Azt se tudtam, hogy van ilyen. De miért érdekes ez? Ugyanolyan KDE+Ubi LTS-nek tűnik, mint amit általában használok. (Ez a nem LTS 16-os Kubi inkább csak kényszer volt most.)
@Frawly : Általában azért tesz a kezdő valami elvadult rendszert, mert valahol azt olvasta
Amúgy minden erőltet LVM-et mostanában.
-
-
Anakin007
aktív tag
válasz
I02S3F #61682 üzenetére
Az LTS-el viszont az van, hogy sok "új" cucc nincs rá. Értsd új: 2-3-4 éves programok akár.
Legalábbis ez a tapasztalatom, kipróbáltam 3-4 éve, pont amiatt, mert nem akarok rendszert berhelni 1-1 frissítés után. Viszont volt pár program amit használok/használtam akoriban és egyszerűen csak forrásból tudtam volna felrakni, mert pl ppa-s forrást nem lehetett hozzáadni. Olyan debian stable kiadásra emlékeztetett akkoribanDe még olyannl is gond volt, mint egy viber. Vagy felrakok 200 lib-et meg franckarikát forrásból, hogy menjen egy darab cél program a függőségek miatt. Döntöttem, felejtős az LTS.
A cinnamon-t max. megszokja a KDE-n nevelkedett emberfia
-
agy73p
senior tag
válasz
I02S3F #59295 üzenetére
"Out of the box" disztrók, szerintem:
Fedora (+ Fedy) vagy Korora, Mageia, a magyar Fekete Párduc is szépen működik nekem, Manjarót is bírtam, bár az meg Arch, nem szeretnéd... esetleg openSuse.
Nekem nincs szerencsém az Ubuntus disztrókkal, a Debian alapúaknál nagy a tearing és a video stream probléma esélye, de én elég fogalmatlan vagyok, azt szeretem, ha minden működik simán, mélyebb linux ismeretek híján is.
Fedora fél évente megújul, Mageia kb évente, a Black Panther-t nem tudom, openSuse rolling.Nekem kellemes csalódás a Black Panther, de csak a disztro. A magyar fejlesztő kommunikációja inkább elrettentő, mint baráti a láma érdeklődőkkel szemben.
Ez csak az én véleményem: örök kezdő és műkedvelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ZIDOO médialejátszók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- Projektor topic
- Notebook hibák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest