- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bringasisti #68295 üzenetére
Super! A helyedben szépen elkezdeném átolvasni a Barátságos Linux című linkelt cikket, a Mint telepítését is leírja szépen lépésenként!
-
válasz
bringasisti #68293 üzenetére
Igen nem szeretem a frissítést azonnal
Értem. A 18.3-at is rendszeresen kell/lehet frissíteni 2021-ig! Amiről Kapitány beszélt, az egy másik verzióra való frissítés, ettől a rohadt qrva nagy keveredéstől próbáltalak megóvni!
Ezek LTS kiadások, nagyon ritkán okoznak gondot a frissítések. A szutyok telefonokat ne keverjük ide....
Ott említik a PPD fájl feltöltési lehetőséget mi az ?
Felejtsd el most már az Ubuntu-t, amit telepítés után a Mint ír, azzal foglalkozz. Ha továbbra is kevered a dolgokat, bele is fogsz keveredni!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bringasisti #68288 üzenetére
Szerintem fölösleges várni, a 19.1 már kiadott, végleges kiadás. Amin dolgoznak a háttérben, az már a 19.2 meg a 3. Azért kellene frissítened, hogy friss hplip csomagot kapjál, annak feltétele a Mint 19.1 megléte.
Egyébként már nem tiszta, hogy most hol tartunk. Rakátl hplip-gui -t a mostani Mint 18.3-ra?
ubyegon2: ez most Live rendszer? Nem a 18.3 van feltelepítve a gépre?
-
válasz
bringasisti #68284 üzenetére
A Mint nem kér jelszót a rendszer módosítással kapcsolatos dolgokon kívül. (próbálom minél szakszerűtlenebbül fogalmazni), ami jelszót kér egy már nem meglévő asztali kezelőfelület kivételével, az a Chrome/Chromium böngésző. Vagy használj Firefoxot vagy csináld, ami ebben a két hsz-ben van!
A nyomtatóról már esett szó, írtam, hogy az Ubuntu topikban ajánlott pluginra Mint alatt is szükséged lesz. Az nem elég, hogy letöltöd a plugint, ezt futtathatóvá kell tenned és lefuttatnod!
Amikor felraktad a Mint Cinnamont és nem live-ban kínlódsz, jönnek a részletek is. Ennyi idő elég volt live módban, hogy eldöntsd, tetszik-e a rendszer. Telepítsd most már végre!
Nincs nyomtatóm, de a másik topikban írtak alapján egyértelmű, hogy csak a pluginnal fog működni az a verziószámú nyomi, ami neked van.
(innentől nem vauzok bele, egyrészt nincs nyomtatóm, másrészt itt vannak a hozzáértők)
Ha valami nagy baromságot írnak, akkor jelzem max.
-
cigam
titán
válasz
bringasisti #68282 üzenetére
Mi és mikor kér jelszót? Egy W10 licence árából szép nyomatókat lehet venni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bringasisti #68280 üzenetére
Ami lement, az a normál frissítések, a 18.3-hoz. Elvileg csak ennyi a frissítés elindítása: [link]
-
I02S3F
addikt
válasz
bringasisti #68282 üzenetére
Ha jól tudom a "start menü"-ben tudsz keresni úgy, hogy megnyitod, vagyis nyomsz egy super gombot (windows gomb) és elkezdesz gépelni. Viszont Mint esetében ebben nem vagyok biztos. Azért kérik tőled, hogy milyen oprendszer van fenn, mert sokféle felület van és természetesen ezek (ill. a felépítésük is) eltérnek egymástól.
Szerk.: A Linux használata szerintem nem nehéz, viszont a nyomtatókkal szerintem pont szokott gond lenni. Tehát eleve egy nem könnyű problémába ütköztél bele. Adj időt a megoldásnak.
-
cigam
titán
válasz
bringasisti #68280 üzenetére
Nyugodtan tedd hozzá hogy Mint. Mink ezt nem tudjuk magunktól kitalálni, csak tippelünk a verziószámaid alapján.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bringasisti #68278 üzenetére
Ubuntuból milyen verziót töltöttél le? Itt arra gondolok, hogy 18.04 LTS vagy 19. valami.
Mint-ből amúgy egy régebbi verziót töltöttél le, most 19.1-nél tartanak, mint hivatalos kiadás. Lehet frissíteni a tiedet erre, de 2 nap után még talán egyszerűbb felrakni egy friss 19.1-es iso-t. Az is elérhető 3 különféle felülettel, ízlés szerint.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bringasisti #68276 üzenetére
És most mi a helyzet? Amúgy frissíthetsz Mint 19.1-re, újabb csomagokat kapsz vele.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bringasisti #68271 üzenetére
A HP cuccokhoz saját programot adott ki a HP, amit HPLIP néven találsz. Nem írtad a disztrót, de Ubuntu alatt pl. a hplip-gui programot kell telepítened, majd azon belül megkeresni a nyomtatót. Elég egyszerű, next-next-finish jellegű a cucc.
-
cigam
titán
válasz
bringasisti #68271 üzenetére
Felesleges topikot váltani. Többé kevésbé itt is ugyanazok az arcok vannak ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged