-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
anorche1 #76546 üzenetére
Nekem is volt hasonló anomália qbittorrent és usb wifi volt gyanus. De semmi konkrétumot nem tudok mondani, mert annyira kezdő vagyok, hogy nem volt kedvem foglalkozni vele. Annyi volt hogy restartolni akartam és leállni sem volt hajlandó. Az esc gombot megnyomva vált láthatóva a szöveges felület és ott láttam, hogy valamivel szöszöl. Az usb wifi kábelét ki be húztam, hogy az érintkezési bizonytalanságot kizárjam és ennyi. Talán Kubuntu volt tehát KDE Plasma 5.
-
válasz
anorche1 #76374 üzenetére
Szerintem ebben a inxi grafikai kimenetbe semmi gubanc nincs. Marad a hibakeresés előbb emlegetett módszerekkel és a vaktyúkistalálszenet elmélet alapján csak kibukik, mi a nyűgje a gépnek. Hw-es prücök is lehet attól még, hogy más OS-nél nem jött ez így elő. De még a swap-ban is bízhatsz. Amúgy ha a swaptól várnék segítséget, pont nem venném le a default értékről 10-re a swappinest.
(#76373) growler
Nem sok jelentősége van, ha 20-30MB swapot akar a rendszer, sőt, mint ahogy most említettem, jobb inkább hagyni alap 60-on, ha kell a rendszernek valamiért, hadd vigye. Sokat nem fog lassítani a rendszeren vagy az adott programon, ami miatt swap-hoz nyúl.
Egyébként kösz a tippet, szinte el is feledkeztem arről a swappinessről, de tényleg nincs értelme már ezt állítgatni.
-
válasz
anorche1 #76366 üzenetére
# hibakeresés
Az ebben a linkben lévő linkeket nézegesd meg, hátha a # systemd - leállás vizsgálata leírásában találsz valami hasznosat. Valami előzménye csak van a fagyásnak, persze totál fagyáskor lehet, hogy tényleg nem ír semmit, de onnan visszafelé érdemes átnyálazni a logokat mégiscsak.
(remélem Te nem kapsz hisztirohamot, mint a kollegina legutóbb, mikor ezeket javasoltam neki)
Ha az X halogat meg, akkor a xorg logot is nézd át.
Required tool glxinfo missing.
Az előbbi inxi kimenet hiányolja a glxinfo csomagot, érdemes lenne azt is felrakni és utána megnézni, de
sudo inxi -Gxxx
is jó célzottan.Display: server: X.Org 1.20.8 driver: modesetting
Ez is fura nekem, hogy nálad nem
modesetting
van, hanemintel
, de azt Archosok jobban tudnák, lehet nagyon új a kernel? Tényleg csak tipp, nem értek hozzá.Főleg csak tipp, de én csinálnék 1GB swap-ot, nekem 12GB RAM mellett is néha ír a swap file-ba a rendszer. Használatban max 2/3 fizikai memó volt eddig.
-
onkelz
aktív tag
válasz
anorche1 #76017 üzenetére
Köszönöm a tippet, kipróbálom.
Más: ha elkezdek futtatni egy torrent klienst (deluge vagy transmission), mondjuk 4-5 letöltéssel, random eldobja a gép a wifit, van hogy 20 perc után van hogy csak 8 óra múlva.Nem is találom utána az itthoni hálózatot, ha a kis jelre kattintok csak router újaraindítás segít.Power managementben nézelődjek vagy másfele, van ötletetek?
-
válasz
anorche1 #75744 üzenetére
Nekem 3 Manjaro volt eddig és mindegyiknek komoly problémái voltak az automatikusan induló modulokkal és programokkal.
A Bluetooth pontosan ugyanezt a tünetet mutatta, kb. 1 hónapig jó volt majd random vagy elindította a BT adaptert vagy nem és ez nagyon bosszantó amikor van nálam 1 darab BT egér és nem működik.
A megoldás az volt nálam hogy letiltva a BT szolgáltatást, tehát ne induljon a rendszerrel, majd az Autostarba betéve a szolgáltatás indítása, sleep ; 20 másodperc késleltetéssel.echo 444tibi | sudo -S systemctl start bluetooth.service
Ezzel a megoldással stabilan jó lett a BT.
Egy próbát megérne neked is, letiltani a TV. service és késleltetve indítani. -
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #75715 üzenetére
A temviewerd service automatikus indulasaval lesz valami. Ha
systemctl stop teamviewerd.service paranccsal leallitom, majd a starttal el, akkor jol mukodik.systemctl enable teamviewerd.service parancs helyett valami mast kellene hasznalni automatikus indulashoz, es szerintem jo lenne.
-
growler
őstag
-
vadkörte
addikt
válasz
anorche1 #75715 üzenetére
Manjaro KDE-k
Valamiért sosem sikerült csatlakozni. Csak homokórázott
#75714 májkimiki:
A türelmet arra értettem, hogy próbáljunk kicsit az ő fejükkel is gondolkodni és ne kergessük mindjárt vissza Win-re. Személyes tapasztalat, hogy azóta, hogy nagyrészt átálltam, mintha egy új világ nyílt volna meg előttem. (nem most kezdtem, 4-5 éve kisebb nagyobb intenzitással d linux-oztam) -
_Dumber_
őstag
válasz
anorche1 #74717 üzenetére
Nem hiszem hogy azzal lenne a gond.
Én megadtam az SDDM-nek, hogy csak tükrözve jelenjen meg. Ezzel bejelentkezés után a 2es képernyön minden OK, de az egyesen nincs se háttérkép, se jobb gombos menü, se semmi..
2es lehúz, majd ujracsatlakoztatva meggyógyul. Szóval előrébb nem lettem.
Ez alapján állitottam be a SDDMet
https://blog.victormendonca.com/2018/06/29/how-to-fix-sddm-on-multiple-screens/Az Xsetup-ban egy sorom van, megfelelő kimenetekkel behelyettesítve
xrandr --output HDMI1 --same-as eDVI -
Laszlo733
aktív tag
-
_Dumber_
őstag
válasz
anorche1 #74690 üzenetére
Ne piszkáld a config filokat. Nekem is ilyen. Bug lesz.
Én laptophoz egy plusz monitort használok. Problémát az okozza, hogy az SDDM bejelentkezési képernyőt a legutóbbi frissítés óta nem tükrözi, hanem kiterjesztett módban használja, de azt csak a jobb fele terjeszti ki. Nekem meg a rendszerhasználatkor a bal oldalon van a segédmonitor. Én minden bejelentkezés után lehúzom a segédmonitort, megvárom míg egy képernyőre módosul, majd ujra rádugom.
Tegnapi frissítés lehet megoldotta, mert ma reggel nem kellett trükközni.Én arch ot haszálok, de nem testinget.
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #74658 üzenetére
Mondom akkor csavarjuk meg a dolgot: virtualboxban futo windowson fogom hasznalni a vmware horizonben futo tavoli virtualis gepet. Alom az alomban.
De sajna vboxos windows10 alatt sem sikerult elernem, hogy mukodjon a mikrofon.
Maradt az ssd bovites, es melo alatt annak a szutyok rendszernek kell futnia. -
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #74438 üzenetére
Megoldva.
Mindig a windowst szoktak szidni, hogy 1 frissites utan megvaltozik valami beallitas (pl. vissza kapcsolja a gyorsinditast), de most nekem a dolphinban lett a kep thumbnail -eknek beallitva egy par MB -os korlat. Pedig en biztosan nem nyultam hozza. Unlimitedre allitva ujra jo. -
válasz
anorche1 #74279 üzenetére
Elég ködös nekem, pontosan mi a dolga, de kb annyi lehet, hogy többfelhasználós hálózat esetén az adott rendszer bootot késlelteti, feltételezve, hogy a bootnak más felcsatlakozó hálózati komponens is részévé szeretne válni. Bocs, ha nagyon konyhanyelven írtam le, de hálózatos dolgokat totál nem ismerem és nem is használtam még.
Lényegében vagy ott van a services list-ban vagy nem, de nagyon ritkán késleltet és arra sem jöttem még rá, mi alapján teszi, ha mégis. Azt tudjuk, hogy egyedi kliensgépen nincs semmi dolga, szóval nem értem, miért nem lövi ki mindenki, aki egyedi bootot használ.
Itt a nm-online definiálásánál is említik, de sokkal okosabb nem lettem.
másik forrás
A kilövés kb ennyi.
sudo systemctl stop NetworkManager-wait-online.service
sudo systemctl disable NetworkManager-wait-online.serviceés reboot
ellenőrizheted utána a
sudo systemctl status NetworkManager-wait-online.service
parancs használatával! De akár achkservice
is mutatja a statust.Itt vannak még leírások a felesleges services ideiglenes vagy végleges leállításának módjairól, ha érdekel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
anorche1 #73637 üzenetére
Szebben vagy jobban szól? Az ember fiziológiája olyan, hogy amit hangosabbnak hall, azt jobbnak is fogja értelmezni.
Amúgy, nem csak az van, hogy az alsamixerben alapból valahol 40%-on van a maximális hangerő? Ezt GUI-ról nem látod. Van ennek valami magyarázata, hogy miért ez a default, egyszer megkerestem de most nincs előttem.
Szóval terminálban nézd meg az alsamixert, lehet csak fel kell tolnod a potit 100%-ra.
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #73014 üzenetére
Megoldva.
A rendszer egy frissites utan halt le, valszeg a kernelek frissitese nem sikerult megfeleloen, ezert nem latta a grub azokat telepiteskor.
Biztos ami biztos alapon az osszes csomagot ujratelepitettem (pacman -S $(pacman -Qqen)), utana jo lett.Egy kerdesem lenne. Mountolaskor kb. minden leirast mast ir. A manjaro wiki szerint
mount -t proc proc /mnt/proc
mount -t sysfs sys /mnt/sys
mount -o bind /dev /mnt/dev
mount -t devpts pts /mnt/dev/pts/Az arch wiki szerint:
# mount -t proc /proc proc/
# mount --rbind /sys sys/
# mount --rbind /dev dev/Az osszefoglalo szerint:
# mount -t proc /proc proc/
# mount --rbind /sys sys/
# mount --rbind /dev dev/
# mount --rbind /run run/Van atfedes, mint a -t kapcsoloval a proc
De pl a sys az maskepp nez ki a manjaro es masik 2 -hoz kepest. Miert, mi a kulonbseg?
Az arch wiki szerint a run az opcinalis, mikor van ra szukseg? -
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #73014 üzenetére
Kiprobaltam az Alternative method -od is, de a vegeredmeny ugyanaz.
Ha bootloader-id -t atirom, akkor a bootkor tenyleg mas lesz a neve, de ugyanugy a grub konsolt kapom, a valaszthato rendszerek helyett. Ott kellene meg ugyeskednem valamit?Mar reges-regen ujratelepithettem volna a rendszert, de eddig mindig azt csinaltam. Most mar szeretnem 1x a nehez utat vegigjarni, de ez tenyleg nehez ut.
Meg gondolom az update-grub parancs kiadasara elkezdi keresni a telepitett rendszereket, tehet a windows particiot is csatolnom kellene. Azt mind1, hogy hova?
-
Rimuru
veterán
válasz
anorche1 #72959 üzenetére
Ahogy most van. Jellemzo telepitesben /boot/efi ala csatolod, de neha elofodulhat hogy az esp egyben a boot particio is. Ha boot mappadban van grub,kernel,initramfs,microcode,stb + efi/EFI mappa akkor oda csatold.
meg magat a particiot kell csatolnom (/dev/sda6) vagy rajta az efi mappat (/dev/sda6/EFI)? - hogy csatolnad a sda6/efi mappat anelkul hogy valahova csatolnad az sda6-ot?
persze van --bind kapcsolo, de ha nem tudja az ember mi az akkor nem is kell neki.
-
Rimuru
veterán
válasz
anorche1 #72957 üzenetére
Lenyegeben ugyan ugy mint a nem uefi telepites eseten.
(max pl extra takaritast lehet csinalni efibootmgr-el)
De attol is fugghet mit jelent a kinyirtad, ha csak nem lat boot eszkozt a bios eleg default boot-ot letrehoznod, erre gondolok (regi acer notim szerette elfelejteni a vendor specific dolgokat). -
válasz
anorche1 #72211 üzenetére
Annyi hely bőven elég, hogy ne legyen lassulás. Mindenképpen valami hardveres gondra is érdemes gyanakodni.
Az előbbi hasznos parancs mellett viszont még állítsd be ebben a két hsz-ben írt
journald.conf
fájlt is, mivel leállás után az tud hasznos lenni majd. -
cigam
titán
válasz
anorche1 #72190 üzenetére
Attól függ mi és mennyire akadt le. Lehet csak a gumi térdelt le. CTRL+ALT+F1 (...F2, ...F3)-ra átválthatsz terminálra ott megnézheted a kernel naplót (dmesg).
Viszont ha valóban csontrafagyott (és nem villog a numlock) akkor HW probléma is lehet.
A /var/log könyvtárban kellene szétnézni ott n+1 folyamat naplófájljai vannak. Pl. a kern.log-ban keresd meg azt az időpontot amikor történt az eset. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
anorche1 #72176 üzenetére
Ez a B terv. Az A az, hogy a KDE-ben találsz rá megoldást a beállíátsokban.
Alsamixer: https://en.wikipedia.org/wiki/Alsamixer
-
BoB
veterán
válasz
anorche1 #72113 üzenetére
Azért, mert terminálban a mount parancs használatához rendszergazda kell.
Azonban a fájlkezelőd valamilyen mount helpert használ (jellemzően udisks2), amiben a jogosultságokat a polkit segítségével ellenőrzi ami a te disztródban úgy van bekonfigurálva alapból, hogy ehez a művelethez ne kelljen rendszergazda.
Ha terminálban is ezzel megpróbálod a csatolást, ugyanúgy nem fog kelleni rendszergazda jelszó.
udisksctl mount -b /dev/sdx1
-
válasz
anorche1 #71615 üzenetére
Rengeteg opció van, ahogy rákerestem manjaro no wake up after suspend szavakra. Kernel verziótól kezdve a kompozitorig bármi lehet és még ott a TLP a kscreensaver meg még nagynéném térgyekalácsa is bezavarhat.
A helyedben terminalban hagynám futni a
journalctl -f
parancsot, hátha esemény után kiír valamit, amivel lehet szűkíteni a kört.Itt nincs valami állítgatva, mondjuk az idő?
-
Rimuru
veterán
válasz
anorche1 #71261 üzenetére
Hard linkkel hogy oldod megy azt hogy nincs helyed?
A hard link az fajlrendszerhez kotott (nem tudsz egyikrol a masikra csinalni, a hatterben igazabol csak az inode kap egy uj hivatkozast, egy masik fajlrendszer (particio) ezt nem tudja ertelmezni mert nincs rajta az az adat), igy nem tudsz uj helyet szerezni.A symlink az mas kerdes, ezt sok helyen hasznalom en is (hardlinknek szerintem szignifikansan kevesebb felhasznalasi teruletei vannak).
-
válasz
anorche1 #71261 üzenetére
Ja hogy emiatt kérdezted, értem már.
Sose csináltam még ilyen furfangos dolgokat. Nem is biztos, hogy jó így máshonnan linkelni, mert lassú lesz. minimum
mikor ssd -n kifutottam a helyből
Emiatt meg nem csak a linkelt program lesz lassú, lásd imént érintett overprovisioning téma. 7-28% használaton kívüli hely. consumer - professional a két érték végpontja.
Sose közelítsd meg azt az állapotot, hogy kifutsz a helyből SSD-n!
-
törölt tag
válasz
anorche1 #71247 üzenetére
Azt a csomagkezelö meg maga a disztró és a csomag készítő határozza meg. Egyedi esetekben /opt alá.
Forgatott csomagoknál is előre deffiniált, abba mondjuk belenyúlhatsz megfelelő hozzáértéssel.
Olyat nem nagyon fogsz látni, mint Winen a telepítőben a mappa betallózhatóságát. -
-
Sinkapeter
tag
válasz
anorche1 #70699 üzenetére
A beállításoknál a Hardver-Energiakezelő részen. Azt viszont nem tudom, hogy ez verziófüggő, vagy csak attól függ, hogy van-e a gépben akkumulátor. Mert az asztali gépen a Manjaro KDE-ben nincsenek fülek a hálózati áramhoz és az akkumulátoros működéshez külön, addig a laptopon, amin Kubuntu 18.04-van, azon igen.
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #69921 üzenetére
Megvan a megoldas.
System Settings/Workspace Behavior/Desktop Effects/Resize Window
Ha ez be van kapcsolva, akkor nem tudod atmeretezni a pip ablakot, mert ahogy elengeded, ossze esik a minimum meretre.
Viszont ha ez nincs bekapcsolva, akkor zavaroan akadozos az ablak atmeretezes, kozel sem olyan fluid, mint pl. windowson. Szoval inkabb nem hasznalom a pipet, csak folyekony rendszerem legyen, ne mult szazadi felhasznaloi elmenyt nyujtson. -
samujózsi
senior tag
válasz
anorche1 #69479 üzenetére
Ha esetleg ilyen lefagyásba futnál...
Keress rá a linux sysrq kifejezésre!
Hogy müködik-e, azt úgy a legegyszerűbb ellenőrizni, hogy karakteres konzolra váltasz és ott a SysRq+h kombinációval próbálkozol (nálam ez az Alt+PrtScr+h, van ahol az alt+scroll lock+h stb., ezt meg kell keresni)
Ilyenkor megjelenik egy pici help. SysRq+s szinkronizálja a fájlrendszereket, hogy ne maradjanak inkonzisztens állapotban, a SysRq+r meg resetel.
Persze ehhez az is kell, hogy a kernelben engedélyezve legyen.Rimuru: define elég, please!
Van, hogy napokat is várhat ilyenkor.
-
Rimuru
veterán
válasz
anorche1 #69479 üzenetére
Ha meg elfogy a memoria, akkor windowszal ellentetben lefagy a rendszer, es semmire nem reagal, itt nincs ctrl alt del sem. - pontosabban amikor eljut oda a rendszer akkor kilovi a feleslegesnek tuno sok memoriat zabalo alkalmazasokat, amig ezt nem teszi meg te ugy erzed mintha lefagyott volna (tldr: ha varsz eleget visszater).
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #69377 üzenetére
Hdsentinel szerint az ssd health: 93% (22.13TB iras), perfomrance: 100%
A hdd 100/100dd if=/dev/zero of=...test bs=10G
paranccsal kiprobaltam mind az ssd -t, mind a hdd -t, es mind2 nel jelen van az eger akadozas. De az ssd -nel jobban.
Kiprobalom egy pendriverol inditott rendszer alol. Remelem nem a felhasznaloi profilmban lesz a gond, nem szeretnem ujra belakni a rendszert. -
Rimuru
veterán
válasz
anorche1 #68903 üzenetére
Nem kell kulon ESP (EFI) particiot letrehoznod, ugyan azt hasznalja a windows es a linux is.
Technikailag nincs ertelme klonoznod a /boot/efi-t, amikor a grubot telepited akkor berakja magat oda rendesen.Az ilyen csodaprogramokban nem hiszek, de kb ezt csinalnam:
Windows intall, telepitovel mar letrehozni a linuxnak szant szabad teruletet - lesz X particio, ebbol az egyik EFI + a formazatlan.
A szabad teruletre visszajuttatod valahogy a linuxod, pl livecd: letrehozod a particiokat amiket szeretnel, felmountolsz mindent (efi-t is), atmasolsz mindent olyan formaban ahogy kenyelmes, fstab helyrerak (minimum az esp uuid modosult), chroot grub install, reboot.
Termeszetesen ez kicsit el van nagyolva igy de ennyi a lenyeg, ha hasznalsz valami toolt (pl clonezilla) akkor annak a sajatossagait figyelembe kell venni. -
cigam
titán
válasz
anorche1 #68473 üzenetére
A naplóban nem panaszkodik semmire? HDSentinel mit mond rájuk?
-
Rimuru
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
anorche1 #68227 üzenetére
Simán a fejlesztők lustasága. Gondolom úgy érzik, hogy a HEIF képformátum az Apple-berkeken kívül még nincs kellően elterjedve, így nem érzik sürgősnek implementálni.
Ezt egyébként leghamarabb böngészőknek kéne elkezdenie támogatni, mivel weboldalak is használhatják. Úgy a legfájdalommentesebb a képek megnyitása.
Jelenleg én is csak annyit tudok, hogy a GIMP megnyitja, vagy az imagemagick konvertálni tudja a HEIF képeket, és kifújtak a lehetőségek, és még ennek is örülni kell, hogy ingyen ennyi adatik.
Pedig támogatnám, hogy terjedjen, mert azonos fájlméret mellett jobb képminőséget tesz lehetővé, és ha tömörítsében elérhető egy jobb, modernebb, hatékonyabb formátum, akkor használuk azt, terjednek. De a formátumok már csak ilyenek, lassan terjednek az újdonságok. Az x265 is elérhető már jó ideje, de alig használja valami, és az audiofájloknál is hiába van ott évek óta az vorbis meg az opus, a legtöbben még mindig legacy kódekeket használnak (mp3, aac).
De nekem van olyan ismerősöm, aki még így 2019-ben is DivX-re konvertálgatott, mert azt használt, sürgősen le is szoktattam róla.
Vagy pl. fájltömörítőknél is hiába van ott jó ideje az lzma-lzma2 és egyéb modern eljárások, sokan legacy support miatt még mindig gzip-et, vagy legfeljebb bzip2-t használnak, arra hivatkozni, hogy több minden támogatja, meg régi gépeken gyorsabb a kibontása. Ja, ez még P3-P4-es gépeken, meg Atom-os szutykokon számított utoljára.
-
válasz
anorche1 #68030 üzenetére
Az OK, hogy felraktad a ck-patchet, de milyen schedulerek vannak alapból ill. milyen meghajtók vannak? mert ugye a ck-patch meg a hozzá ajánlott BFQ i/O scheduler sem minden meghajtó esetén a legoptimálisabb választás.
Amúgy, ha jól tudom, a CPU scheduler az default MuQSS, de az I/O schedulert külön kell átállítani.
Chakránál így van legalábbis:
ubyegon@chakrahp ~]$ dmesg | grep -i scheduler
[ 1.205558] io scheduler noop registered
[ 1.205559] io scheduler deadline registered
[ 1.205583] io scheduler cfq registered (default)
[ 1.205583] io scheduler mq-deadline registered
[ 1.205584] io scheduler kyber registered
[ 1.205602] io scheduler bfq registered
[ 1.401715] MuQSS CPU scheduler v0.180 by Con Kolivas. -
ussseal
tag
-
azbest
félisten
válasz
anorche1 #67405 üzenetére
audit framework ellenőrzi gondolom a rendszer sértetlenségét [link].
4.18 kernel-től jött be eszerint és audit=0 kernel paraméterrel kikapcsolható.De más topicban olyasmi is szóba kerül, hogy esetleg megvárja, míg elég entrópiát gyűjt, például különböző aláírásokhoz, kulcsok generálásához szükséges és valóban marha sokáig tud tartani. És esetleg azt a hálózat megléte is befolyásolhatja szerintem. Erre javasolják, hogy tedd fel és kapcsold be a haveged-t, ami gyorsítja az entrópia gyűjtést.
Ez utóbbit érdemes lehet megpróbálni. Nekem is új még ez, mert lts ubuntut használok, ahol még ez nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Diablo IV
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged