Új hozzászólás Aktív témák

• ballington

addikt

Sziasztok.
    Feltelepítettem a Mint 22-őt az alábbi gépre: ASUS B85M-Gamer alap, Intel i5 4570 cpu, msi gtx660 vga.
    Már a telepítés fura volt. Először Ventoy-al próbáltam, ami be is töltött, viszont az iso kiválasztás után hibát dobott. Ezt betudtam a régi BIOS-nak és alaplapnak. Majd készítettem külön az iso-val egy usb telepítőt. Ezzel hiba nélkül fel is telepítődött a Mint Cinnamonnal, viszont az első újraindítás után nem indult el. A bios után Secure Boot-ra hibát dobott egy olyan üzenet kíséretében, hogy először a kernelt kell betölteni. A secure boot-ot nem tudtam kikapcsolni, csak átkapcsoltam Windows UEFI-ről Other OS-re. Így már elindul a Mint is.
    Ez volt a telepítés, nem tudom, hogy ez mérvadó-e az alábbi hobára, gondoltam azért leírom.
    A hiba tehát, hogy a rendszer használata közben elég hamar kifagy, szó szerint, csak a reset segít. Nem tudtam sokat tesztelni, de általában a böngésző használata közben. Azért mondom ezt így, mert pl a frissítések, terminál használatánál nem. Másra meg nem lesz használva, csak böngészésre.
    A fagyást megelőzően a cinnamon környezetre ugrik elő egy ablak, hogy AZ összeomlott, tiltsak le valamilyen kiterjesztéseket, és hogy újraindítsa-e a környezetet vagy ne. Mindegy mit válaszolok, a fagyás kis idő múlva bekövetkezik.
    Kérdésem, hogy ez lehet vga driver hiba által? Mégiscsak egy 11 éves darab.

Új hozzászólás Aktív témák