Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Elég "furi" ez a BunsenLabs. Kicsit sokallottam a 450-500 MB memória használatot egy friss rendszernél, amely azt mondja magáról, hogy Openbox. Olyan 300 MB alá vártam volna, bár nem sok tapasztalatom van Openbox-al.
    Ránéztem egy kicsit mélyebben, már csak azért is mert a neofetch DE sorában Xfce szerepel, a VM meg openbox.
    Csak a Synaptic-ban kerestem Xfce csomagokra, nincs fenn a komplett Xfce4 desktop. Csak 4-5 alap könyvtár. Ami a Thunar-hoz meg a session manager-hez kellhet. Érdekes módon a default terminál meg az LXTerminal. A panel Tint2, a login manager meg a LightDM.
    Innen már érthető a viszonylag magas memória használat.
    A komplett rendszer meg 4GB-nyi helyet foglal a lemezen, szóval érdekes.
    Összességében meg nagyon jól össze van gyúrva a környezet, mert ahány féle elemből áll. Úgy nem lehet észre venni sehol. Nagyon konzisztens, nem lóg ki egy app sem a kinézetből.
    Ugyanúgy sújtja az az átok Őket, mint a többi pár emberes kis disztrót. Hogy rettentő módon le tudnak maradni, ha erőforrás hiány lép fel. Esetükben is ez tapasztalható, hiszen még nem jöttek fel Deb11 alapra.
    Ettől függetlenül elkönyvjelzőzöm Őket, ha Bullseye-ra kiadnak egy ISO-t. Fel fogom rakni huzamosabb használatra.

A telepítőjük egy módosított hagyományos Debian telepítő, de a root jelszó megadását ki vették belőle.
    Ennyi.
    Ahoj Poplacsek, ahogy a szláv Terminátor mondaná.
    :DD

Új hozzászólás Aktív témák