Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz májkimiki #75908 üzenetére

    Igazából kedvencem nincs. Preferálni a két "nagyot" preferálom. A KDE-ben szeretem, hogy nem kell kiegészítőket felraknom, a Gnome-ban meg szeretem a hot corner köré szabott felépítést.

    A KDE-ben nem szeretem, hogy egyes flatpak alkalmazások nem teljesen úgy néznek ki, mint kellene (pl a Spotify esetében megjelenik egy üres ikon a bal felső sarokban), a snap cuccok meg aztán végképp tudnak külön világot élni. A Gnome-ban meg nem szeretem, hogy az egér gyorsítás kikapcsolásához muszáj felraknom a tweaks-t és az Ubuntu(k) kivételével nincs system tray.

    #75909 mefistofeles: :DDD Igazából nem szoktam nagyon testreszabni a kinézetet. Plasma-n eltudok szabadulni, de Gnome esetében többnyire elég a system tray. Az, hogy ezt az Ubuntu from factor hozza, részemről már plusz pont.

    Igazából a felsorolt disztrók után nem is konkrét disztró javaslatokra lenne szükségem, hanem olyan tapasztalatokra, hogy ki miképp "állt meg" annál a rendszernél, amit használ. Mennyi kellemetlenség az, amikor még érdemes küzdeni egy adott disztró mellett. Például most az Ubuntu 20.10 nálam nagyon jól kezdett, 2 nap kellett ahhoz, hogy előforduljon az első leállás, ráadásul akkor sem fagyott csontra a rendszer, csak leállt és újraindult a Vivaldi.

    #75910 BoB: Igazából a problémám a Manjaro-val, hogy amennyiben valamit nem találok meg a tárolóban, onnantól biztosra vehetem, hogy fordíthatom magamnak, vagy GUI-s cucc esetében reménykedhetek flatpak verzió létezésében. Egy .deb vagy .rpm vonalon mozgó disztrónál még reménykedhetek abban, hogy a szoftver gyártója kínál saját repót számomra.

    #75911 CPT.Pirk: :D Az a gond, hogy használok pár, a jelek szerint egzotikusnak nevezhető csomagot is, amiket itt nem találtam. Nem tudom ez mennyire ad valós képet a csomagok jelenlétéről, mindenesetre én hamarabb kötném fel magam, mint hogy linuxon is magamnak fordítsam a dcmtk-t. :DDD

    #75913 ubyegon2: Ezt a kijelentést érdemes úgy értelmezni, hogy amíg Ubuntun random hibák jönnek elő nálam, addig nehezen bízok abban, hogy a deriváltak ebben nagyon eltérnének. Nem tudom ilyen kisebb összeomlásokkal más is találkozik-e Ubuntut használva, vagy nálam van jelen egy olyan hardver szintű instabilitás, amire az Ubuntu ugrik, de a többi disztró (illetve a Windows) csendben elnyeli. Korábban valamelyik Linux topikban beszéltük, hogy a Zen 1 viszonylatában magasnak mondható memória órajel lehet a ludas, de amikor levettem 3000MHz alá, akkor sem szűntek meg a problémák, maga a rendszer meg alap órajeleken jár.

    Az, hogy a Mint logója nem jön be, csak másodlagos. ;] :P Mindenesetre ez nem erőltetés, én kértem tanácsot. Valahogy a szívem még mindig a Tumbleweed felé húz, csak ennek az elmúlt hónapokban folyton egy-egy random pofon volt a jutalma.

    #75915 tordaitibi: Nem tudom. Nekem az Arch-ról (a Manjaro kivételével) a konstans karbantartás jut eszembe. Én meg élvezem, ha a telepítést és belakást követően a rendszer szimplán csak működik a háttérben és nem kell tudomást vennem róla. :DDD Ebbe a Tumbleweed is időnként belerontott a packman miatt.

    A KDE tőlem se áll távol, bár azon jelen van egy olyan bug, hogy Jetbrains cuccokból nem tudom eltávolítani a licencet, mert nem hajlandó előjönni az ablak. Bár ez egy sokadrendű dolog, ha megállok az újratelepítésekben. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák