Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slownz

    senior tag

    Sziasztok!

    Küzdök már egy pár hete az Ubuntu-val, de még mindig sok nyűgje van, amire egyelőre nem találom a megoldást. A legjelentősebbek:

    -van egy külső hangkártyám (SB XFI-HD), ami USB-n keresztül csatlakozik, illetve kap áramot. Ezt sajnos rendszeresen eldobja, ilyenkor nincs hang, mindaddig, míg az USB kábelt ki nem húzom, majd be nem dugom újra. Sokszor Ubuntu használat közben jön elő vagy közvetlenül boot után, de gyakran akkor is, ha pl. előtte Windows fut.

    -van 2db külső merevlemezem (NTFS), amin a filmeket, zenéket, fájlokat tárolom. A fájlkezelőkben rendesen megjelenik, illetve tudok rá másolni, szerkeszteni, törölni, ugyanakkor a programok (pl. Transmission, Gnome videos, DeaDBeef) újraindítást követően rendre nem találják a fájlokat, mappákat, amiket korábban hozzájuk rendeltem. Pl. ha letöltök egy torrent fájlt, újraindítást követően, azt írja nekem a Transmission, hogy nincs meg a fájl, ilyenkor akkor sem találja meg, ha manuálisan rámutatok neki, hol van.

    -relatíve lassan bootol a rendszer, a WIN10 gyorsabban tölt be kb 10 sec-el biztos.

    BTW csíkozást nem sikerült megoldani a javasolt módon. Visszaváltottam most az X.org X server vga driver-re, mert mindegyik Nvidia driver-ek alatt az utóbbi pár napban szakadoztam a filmek, ez sem tudom miért jött elő csak úgy hirtelen. :F

    Azon gondolkodom, hogy disztrót váltok, mert ez már több a soknál. Mit gondoltok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák