Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz ubyegon2 #39117 üzenetére

Pedig tegnap még jó volt. :D
    OK, örülök, hogy adhattam egy ötletet hozzá.

(#39120) OldAkita: Veracrypt, ez többplatformos.

(#39135) colomb2: ez a LibreCrypt a Linux alatt, beépített megoldással titkosított meghajtókat is kezeli Windows alatt? Illetve látom említve van a FreeOTFE is, amit én csak XP alatt tudtam használni, mert az újabbaknál digitális aláírás hiányában fel sem lehet telepíteni, max esetleg teszt módban, de az macerásabb. Ezért is használtam erre a célra Veracrypt szoftverét.

(#39124) st6969: amúgy, mért van erre akkora szükséged? Csak mert egyrészt Win alatt bankolva, egy megfelelő AV-ben van bank safe modul is, külön böngészővel, virtuális billentyűzettel, így a védelem is adott, illetve a bank oldala a böngészőben amúgy is biztonságos (https) csatornán megy. Másrészt úgyis kétlépcsős azonosítás (sms) van a legtöbb helyen, így csak úgy utalgatni sem tudnak a számládról.
    Harmadrészt, ha eddig nem (live) Linux alól bankoltál, akkor valamivel nagyobb esély van rá, hogy már ms, google és társai, + "hárombetűsök" is tudhatják a jelszavaidat, láthatták a számlatörténetedet... :DDD

Virtuális rendszer nem biztos, hogy annyira jó privát szféra terén, mert abba pl. a belelát a gazda OS, de még vírusírtók is. Amúgy meg live rendszer jobb ötlet, szerintem azért egy pendrive is kibír ilyen kis terhelést, ha netán idővel tönkre is megy, szinte fillérekért veszel másikat. Ha meg ennyire gyakran lesz a gépen Linuxról bankolás, akkor érdemes lehet a Windows mellé felrakni és indításkor a boot menüben kiválaszthatják, melyiket akarják használni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák