Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti07
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sony KP48PS2 projektoros tv-m. Egyszer csak bekapcsolás után a három szin külön látszott (szellemképes).
Anno egy samsung tv-vel belefutottam ilyenbe, ott az stk és az ellenállások cseréje megoldotta a problémát. Itt is ez lehet a hiba? STK 392-020 van beszerelve.
Köszi a segítséget előre is.
-
zsolti07
csendes tag
Sziasztok!
4 éve már axlrose32 segítségével sikerült megcsinálnom a tv-m, de sajnos most megint bedöglött.
Tipus: Samsung sp43t8he projektoros tv.
Hiba: Bekapcsoltam, a kép szét volt esve, mind három szin külön volt.
Ki kapcs, majd bekapcs. Halk elektromos sistergés, mint amikor normálisan bekapcsol (de jóval halkabb) és nem történik semmi. A led világít, de nem reagál semmire, se hang, se kép.
Légyszi segítsetek, milehet a hiba! Sorkimenő?
-
zsolti07
csendes tag
válasz
axlrose32 #2185 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segitséget, erre voltam kiváncsi, meg akartam spórólni az stk-t.
Amugy nem bántódtam meg, mivel igazad van! A szervizmenüben nem kell állitgatni, azt én sem tettem, csak a konvergenciát állitottam.( mute 183).Még egy kérdésem lenne, hogy a konvergencia állitásnál tulságosan elhúztam a kék szint az egyik oldalra és azért ment ki az stk? Erre figyelnem kell? Illetve a két stk-t párban kell cserélni? Mindenki mást mond. Van aki azt modja, hogy párban és az összes 3.9-es ellenállással együtt a tuti, de mások szerint elég csak a hibásat, igy is évekig müködött?
Különben azért nem kérdeztem előtte, mivel a topicodban és más helyen is találtam jó leirást, hogy hogyan csináljam, azt hittem meg tudom csinálni.
Tanultam belőle, legközelebb elöbb kérdezek!
Azért mégegyszer köszi, megyek rendelni stk-t.
-
zsolti07
csendes tag
Szia!
Kaptam egy samsung sp43t8he tipúsu projektoros tv-t. Az volt a hibája, hogy a szinek elvoltak csúszva.
Utánanéztem és azt mondták, hogy a konvergenciát kell beállitani.
Na neki is fogtam, de a zöldet csak le és fel tudtam állitani, jobbra - balra nem.
Ezekután a zöldhöz kezdtem hozzáállitnai a többi szint. Egy darabig ment is, de amikor a kéket állitottam, egyszer csak kikapcsolt a tv és utána a kéket sem tudtam állitani jobbra- balra.
Szétszedtem és láttam, hogy 4. db. 3,9 ohmos ellenállás elégett a konvergencia ic előtt.
Kicseréltem őket, de továbbra sem tudom a zöldet, meg a kéket vizszintesen állitani.
Látszik, hogy már javitották, az stk már 40-esre van cserélve, illetve az ellenállások is erősebbek. (Szerintem 2 w-os.)
Cseréljem ki az összes ellenálást, vagy már az stk-t is kell cserélni? Illetve normál 3.9 ohmos 0,6 w-os ellenállást raktam bele a 4 rossz helyett, lehet hogy ez sem jó?
Kérlek segits!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Óra topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest