Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulumaz
újonc
Samsung SAMSUNG LE40B530P7W lcd-tv kis űzem idő után ki kapcsol mi lehet a gond ?
-
kulumaz
újonc
Samsung SAMSUNG LE40B530P7W 40 éves lcd-tv kis idő után ki kapcsol mi lehet a gond ?
-
n.karoly
csendes tag
Sziasztok,
Egy három éves Sony kKDL-40w605B tv idönként kikapcsol és a piros állapot előző LED hatszor villog, majd újrakezdik a villogást. Áramtalanítását után a készülék bekapcsol és müködik. Tudjátok mi lehet a hibája, márkaszervizbe érdemes vinni, vagy tud itt valaki segíteni? Köszönöm előre is a válaszotok.
-
bendeguz1981
csendes tag
válasz
RobberBaron #8886 üzenetére
Szia ha használtan veted akkor elképzelhető hogy rosszul ragasztották vissza a led elé a lencsét.ha meg újonnan vetted elképzelhető hogy leválik a led előtt a lencse azért ilyen a kép .üdv peti ja igen javítható csak teljesen szét kell szedni a kijelzőt hozzá,meg ügyes kézügyesség
-
RobberBaron
tag
Üdv,
Samsung UE32F5000 LED tv-nek van egy olyan hibája, hogy fényes foltok vannak a panelen 2 helyen is, amik főleg fehér alapon zavaróak:
Az egyik foltra még régebbről emlékszem, kb. évek óta meglehet, de mivel a tv olyan helyen állt, ahol a nap néha rásütött, egyáltalán fel sem tűnt. Most átettem egy sötét sarokba, és feltűnt 2 fényes folt is.
Mi lehet ez és javítható-e? -
tl-x
addikt
Sziasztok!
Vettem még 2010-ben egy 46-os Sony Bravia tvt. Egyik esete nem reagált a távirányítóra pukkant egyek és kikapcsolt, majd visszakapcsolt. Tegnap vettem észre hogy fura zúgó hangot ad ki, feleségem szerint még magas hangon sípol is (én azt nem hallom). Szerintetek mi lehet a gond kiment egy kondi? Kép és hang van, távirányító is működik. Hol tudnám javítatni? Megbízható szervízre lenne szükségem aki kijön megnézi. Ha lehet helyben javítja vagy elviszi és visszahozza megfizethető áron. Köszönöm. -
Kernel
nagyúr
válasz
bendeguz1981 #8881 üzenetére
Ha a plazmák szokásos zúgásáról van szó, akkor nincs mit tenni.
-
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kéne kaptam egy 3d-s samsung plazmát PS43D490 azzal a hibával hogy bekapcsolás után kb:8mp és kikapcsol de menet közben ezt csinálta.video itt
a narancssárgásodást az y panelen lévő potival tekerés közben eltünt,,és a kikapcsolást megoldottam át kellett forrasztani az x-main panelt pár helyen megrepedt a forrasztás.most üzemel de az x-y panel zizegő hangot ad de legjobban a világos tartalomnál ez mitől van?(paneleken csavarokat meghúztam)
ez a két panel van benne
y-panel:lj41-09479a
x-panel:lj41-09478a
köszi a segítséget
elképzelhető hogy valamelyik panel döglődik? -
Lackooo84
nagyúr
-
Dododög
újonc
válasz
axlrose32 #8874 üzenetére
Felhívtam a Sonyt és rögzítették a panaszomat , másnap hívott a győri gelka ők a legközelebbi márkaszervíz.
Házhoz jöttek ,elvitték és gariba javítják.
Egyébként 2017.04.07. én vettük , 2018.04.09. én romlott el.
És igen a szavatosság miatt jött össze a javítás.
De azért kicsit sem nyugtat meg , hogy egy ilyen (nekem) dràga termék 1 év alig használat (nincs tv előfizetésünk egyátalán) után állásában elromlik.
Remélem ez nem a villanykörte összeeesküvés.
Köszi a válaszokat,hozzászólásokat! -
Kernel
nagyúr
válasz
B.Ricsike #8876 üzenetére
Persze, a kontrasztot tudod visszavenni.
A plazmák melegedése a leadott fényteljesítménnyel arányos, most szándékosan nem használva a fényerő kifejezést, ami TV-knél valójában a feketeszint (brightness).
A kontraszt pedig a fehérszint, vagy videóerősítés klasszikusan.
Sokan feleslegesen hajtják szét a plazmát, túlzott kontraszton, ami esetleg a szemet is bántja, kijelzőt is hamarabb öregíti, beégések veszélyét is növeli, belső alkatrészeket is jobban terheli, fűti, végeredményben pedig az energiafogyasztás is nagyobb úgy.
Azt a termelt hőt a villanyszámlában fizeted meg végül, ami elől és hátul is összesen távozik. Ettől függetlenül nem igaz, hogy a plazma különösebben kártékony lenne a pénztárcára.
Normális beállítások mellett, nekem egy 55 collos plazma fogyasztása sem feltűnő, nem lett több a villanyszámlám vagy ilyesmi.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Tudom valahogy szabályozni, hogy ne legyen forró a Panasonic Plazma TV-m képernyője?
Biztos át lehet álltani, vagy valamit lehet rajta módosítani, hogy ne süssön ennyire!Köszönöm!
-
Sadhaka
újonc
Sziasztok!
Van egy majdnem 8 éves Sharp Aquos Led 40" tv-nk, ami mostanában magától kikapcsol. Aztán ha olyanja van, akkor visssza kapcsolja magát. Szerintetek javítható ez a probléma, és ha igen kb mennyibe kerülne? Segítségeteket előre is köszönöm! -
axlrose32
őstag
válasz
Dododög #8870 üzenetére
Szavatosság...
Az új PTK. szerint a korábbi három év szavatosság kettő évre csökkent...2014.03.15.-n lépett hatályba...ezúton is köszönjük, hogy a fogyasztók védelmére ekkora hangsúlyt fordítottak.
A szavatosság feladata pont az volt, hogy adott esetben a gyártási/technológiai hibák esetén legyen valamiféle jogorvoslat....
Adott esetben a Sony Hungária gyakorolhat méltányosságot...vagy...vagy...
Egy próbát megér, hátha nem hajtanak el, írj nekik! -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8868 üzenetére
Igen, a kapcsolat jelzése (amikor élőnek tűnik) nem feltétlenül jelent hibátlan kapcsolatot.
Annyi a lényege, hogy a HDMI-kábelen belül van egy másik kommunikációs csatorna, egy külön érpáron, ami a kijelző azonosítására szolgál (DDC-infó), amellett még ezen közlekednek a titkosítási kulcsok is, HDCP-átvitel esetén.
Amikor ez a kapcsolat rendben van, még nem biztos, hogy a fő átviteli csatorna is hibátlan.
Utóbbi még további 4 érpáron működik (abból egy órajel), ezen megy kép és hang, egy közös digitális adatfolyamban. Tehát itt csak azért van több érpár, mert így összeadódik az átvihető sávszélesség. Viszont bármelyik érpáron hiba keletkezik, azt az egész kapcsolat sínyli meg.
Ugyanez igaz fordítva is: ha a DDC-kapcsolat nem áll össze, akkor hiába jó a többi része, nem fog működni.
-
Sordoran
addikt
Nem a kábel volt a ludas, mivel most másik, rendes vastag kábellel is megtörtént. Bekapcsoltam a TV-t tegnap este, és kiírta nincs bejövő jel. Most viszont először visszadugtam a 2-es portba, és rögtön jó lett azzal. Ami érdekes, mert előzőleg ezzel a kábellel se ment, ezért azt hittem a port is halott. Szóval vagy TV, vagy dekóder para lehet.
(mondjuk bejövő kapcsolatoknál így is jelezte akkor, hogy csatlakoztatva van a HDMI1, csak nem volt jel, HDMI2-re átdugva pedig jó lett) -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8865 üzenetére
Ehhez csak egy multiméter szükséges, vagy bármilyen szakadásvizsgáló eszköz, ami villanyszerelőknél is előfordul, vagy sok házi műhelyben is akadhat.
Így viszont csak annyit lehet tudni, hogy vékony kábel, ami gyanús, egy ilyen akár "állóhelyzetben" is okozhat bajt, szerencsétlen körülmények összeállása esetén.
Meg amit én sem mernék használni, pedig nem vagyok félős, ahogy szoktam mondani, barátom a 230 V, többször is kezet fogtunk.
-
Sordoran
addikt
Ebből nem sokat, annyit se értettem.
De ha jól értem, akkor össze-szétcsatlakoztatásnál fordulhat elvileg elő ilyen. Na itt nem erről van szó, lévén nem volt mióta össze lettek kötve szétválasztva. Az éjszaka folyamán egyszerűen megadta magát a kábel és a port. Most megy egy másik hdmi porton, másik kábellel. Kérdés félhetek-e attól, hogy a beltéri a kábel/port gyilkos, vagy itt inkább a kábel minősége volt kifogásolható?
Ha pedig bármit mérni kéne akkor, amit leírtál csak nem értettem, arra esély sincs. Se célszerszám, se olyan ismerős aki ért ehhez. -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8863 üzenetére
Vékony kábel mindig gyanús, bár állítólag azok között is lehet márkás típus, de amivel én találkoztam, az gagyi volt és vállalhatatlan.
Először is mérni kell a vezetést a két külső fémrész (shell) között. Ha nem vezet, akkor nem szabad felhasználni, mert komoly kár lehet belőle. Utána lehet mérni a további GND ereket, normális esetben azoknak is meg kell lenni, főleg a hosszabb kábeleknél szintén kötelező.
Hotplug szempontjából legfontosabb a külső, mert bedugáskor az érintkezik először és hozza azonos potenciálra a készülékeket. De még kihúzáskor is lényeges, hogy utoljára ott szakadjon meg az áramkör, ha áram alatt van a rendszer és egyébként nincs közös földelésük.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám, és ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot: 3 hete vettem egy LG 43UJ6307-es készüléket. 3 HDMI port van rajta, ebből a 3-ason van egy kábel, amire ha ágyról van kedvem játszani rákötöm laptopot, amúgy nincs mindig bedugva laptopba. A 2-es portra pedig a műholdas TV beltéri egysége volt dugva, másfél hete. Ez mindig megy (a beltéri), csak TV-t szoktam kikapcsolni. Ma bekapcsolva a TV-t jelezte, nincs bejövő jel. A beltéri ment, ki-bekapcsolás, áramtalanítás volt. A kábellel más portban se ment, de más kábellel, más porton igen. Tehát összességében most az a kábel kuka, és a HDMI 2-es port se működik úgy néz ki. Kérdés ezt mi okozhatta? Illetve félhetek-e az ismétlődésétől? Most azt a HDMI kábelt használom amit adtak a beltérihez, előtte direkt külön emiatt vett EQUIP-essel kötöttem össze (nem tudtam előre, hogy kapok mellé). Különbség, hogy az EQUIP-es vékonyabb mint ez, vagy az amelyiket a laptophoz használok. Lehet a kábel volt gyenge minőségű, és ez vágta haza?
-
206 cc
senior tag
Sziasztok topiklakók!
Tudna valaki segít3ni nekem samsung tv led sor kellene jó bontott is sőt csak ha led van az is megfelelne,de mivel egy kicsit sürgősebb a dolog most itthonról kellene.
Szóval aki tudna segít3ni dobjon mar egy privit...adnam az adatokat ott. -
ivcsi86
tag
Sziasztok
Van egy ilyen gépezetem Samsung UE48H6400 , már 3 éves és mára lett egy sornyi sötétebb csík rajta.
Cserélni nem akarom, mert aprónak tünik, de zavaró. Nem pixelhiba szerintem, mert halványan ad jelet.
Szétkaptam, mert csatik megtisztít, fel-le húz, ez sajnos nem segített.
Páran írták más gondra ezt a T-CON panel cserét.
Ilyen gondnál is ez a megoldás?
Hol lehet olyat vadászni vagy megnézni kompatibilitási listát (mert gondolom nem csak egy fajta panel jó egy tv tipushoz) -
oil120
senior tag
válasz
RobberBaron #8853 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha az Oktogon szerviz komplett kijelző cserét ajánlana meg brutál áron.
Annál sokkal olcsóbban is megoldható a tv-d javítása.
Ha kaptál árajánlatot, keress nyugodtan privátban. -
Menyus007
újonc
Sziasztok. Új vagyok a fórumon kérnék egy kis segítséget. Van egy Samsung LE40 503F7W tipusú televízióm. Lett a kijelzőn egy kék talán 2 pixel nagyságú vízszintes csík. Nagyon nem zavaró csak a kérdésem az lenne lesz e több vagy marad így.? Esetleg ha valaki tudná hogy mi a baja és mennyibe fájna a javítása azt megköszönném.
-
caca84
újonc
sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy van egy eladó lg OLED tv a hardverapón és úgy hirdetik hogy van egy úgy nevezett sárgásodás a tv n nem vészes.
A kérdés az lenne szerintetek ezt a tv t meg szabad venni vagy felejtős. köszönöm a választ előre is.
[link] -
Kernel
nagyúr
válasz
tupacamaru #8854 üzenetére
Laikusok szokták inverternek nevezni a LED meghajtóáramkörét is, aminek LED-driver az angol neve értelemszerűen és a LED-ek áramgenerátoros jellegű meghajtásáról, dimmeléséről gondoskodik, meg ami a kijelzők esetében még szükséges a cél érdekében és DC/DC konverter alapvetően.
Egy LED-lámpa drivere is driver, csak kicsit egyszerűbb, mindig igény szerint.
Az inverter viszont DC-tápból invertál AC-t a fénycsövek meghajtásához, ott is van dimmelés, on/off vezérlés, áramok, feszültségek figyelése, kordában tartása, még a cső öregedését is tekintve.
Mint ahogy inverternek nevezik az akkuról működő 230 V AC átalakítókat is, csak az is részben más. Tehát ezt csak a fogalmak tisztázása érdekében, aki eddig is tudta, az nyilván tudta.
Amikor egy háttérvilágítás elsötétül, azt persze okozhatja LED vagy driverhiba is, előbbi gyakoribb.
-
tupacamaru
veterán
válasz
RobberBaron #8853 üzenetére
Szerintem LED háttérvilágítású TV-ben nincs inverter, az a CCFL fénycsöves TV-kben van. Ha egyszerre ment el a háttérvilágítás, akkor betáp gond lehet szerintem. [link]
-
RobberBaron
tag
Üdv,
Úgy néz ki hogy Samsung UE32F5000 LED tv-m inverter hibás lett. Hang van, de töksötét a kép. Elsötétítettem a szobát, és rávilágítottam a képernyőre, nagyon-nagyon halványan lehet sejteni valami mozgóképet. Azt olvastam hogy ez így vszeg nem lámpa hiba, hanem inverter.
A gari persze már lejárt, de bejelentettem az Oktogon Kft. szerviznek.
Mennyibe kerül egy inverter csere, vagy mennyibe fog fájni egy ilyen javítás? Vagy hagyjam a fenébe és vegyek újat? -
tükörgömb
csendes tag
Sziasztok olyan problémám van egy Samsung mu8002 típusú készülékkel hogy egy csatornánál akadozik a hang. Háztartáson belül másik Samsung készüléken minden tökéletes. Szolgáltatót kihívtam (upc) minden kábelt csatlakozót kicseréltek de a probléma nem szűnt meg. Ők mindent megmértek a hálózattal semmi probléma! Csakis ennél az egy készüléknél jelentkezik a hiba. Szerintetek mi lehet a gond?
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #8769 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest