Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szia
Köszönöm . A korábbi hozzászólásokból, leírásokból én is erre tendáltam...
Van mód hogy a panel hibáját elhatároljam (vagy kizárjam)? Lehet meglepinek más?Mi a teendő: hozzáértő nézzen rá és ezen a vonalon tovább halad vagy net-ről saját beszerzés ( előtte bont , leolvas, mert ha jól látom a kínálaton, 2-3 NYÁK kóddal is van a shopokban) és egy kevés, de indokolt affinitással házilag csere?
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Szia Mindenki!
Segítségeteket kérem.
A hiba 2 napja jelentkezett:
adott egy cca 4 éves SAMSUNG készülék, a hiba 2 napja jelentkezett előzmény nélkül
- SAMSUNG 32" SMART
- UE32EH5300W
- T-MST10PDEUC-2007.0
- 0002007 szoftverkódHibaleírás:
- fakó,
- jelentősebb kisebb fényerő,
- gyengén, de folyamatosan vibráló vibráló,
- kissé sok lett a magentaGondoltam lefotózom, de igazából kontroll kép nélkül szerintem semmit nem mond a fotó. De felteszem, ha gondoljátok.
Köszönöm
-
DDJ-SR
újonc
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni a lentikeben?
Van egy ilyen tévém:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/le37b650-p35468129/#termek-leiras2009-ben vettük. Ezidáig semmi baja nem volt. Az elmúlt pár hétben csinál olyat, hogy magától kikapcsol, majd visszakapcsol. De olyat is produkál, hogy kikapcsolás után egyszer csak magától bekapcsol.
Gyári beállítások visszaállításával már próbálkoztam, illetve azzal is, hogy a távirányítóját kivittem a szobából, de ugyan úgy fennáll a probléma.
Nem tudjátok, mi lehet a baja? Nem szívesen költenék már rá tízezreket javításra, de ha pár ezer forintból orvosolható, akkor az még beleférne. Apósom régen szerelt TV-ket, de azok még nem okos tv-k voltak, viszont ha tudná mondjuk, hogy mi ennek a hibája, szerintem ő is ki tudná cserélni a hibás alkatrészt.
Előre is köszönöm visszajelzéseteket!
Üdv,
Krisz -
grrpowa
aktív tag
Sziasztok van egy Toshiba REGZA 46ZF355D típusú tv-m amit ha bekapcsolok nincs képe pár másodpercig világít a zöld led és utána kikapcsol magától valakinek valami ötlet ?
-
Ba.G
aktív tag
Erre tényleg nem tud mondani senki semmit?
Samsung PS51D6900 plazma. Elment a kép, azaz alul látszik néhány pixelnyi vörös villódzás. Vétel, hang van. -
törölt tag
sziasztok!
Esetleg valakinek valami ötlete a lenti hibával kapcsolatban lenne?
LG plasma 50pn6500 7 éves
- tv kb 1 óra múlva magától kikapcsol,
- ilyenkor piros stby led van de nem kattan a relé, mint normál kikapcsoláskor
- nem lehet bekapcsolni, de ha várok 10percet magától bekapcsol
- ha nem várok, konnektor kihúzás után visszadugva vagy semmit sem csinál, vagy kattan és bekapcsol magától
- 10perc-1 óra múlva ugyanezmásik érdekesség:
- nézem a tv-t majd kikapcsolom, ilyenkor kép/hang elmegy, stby led megjön, de nem kattan ahogy szokott, és bekapcsolhatatlan
- 10 perc múlva viszont kattan magától, ezek után újra bekapcsolhatóköszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Belefutottunk egy színhibába (LG_32LG5000). Töltöttem fel egy képet is. Mit javasoltok, lehet orvosolni?
Előre is köszi szépen a választ!
üdv
balazs -
seger
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy LG42PC55 plazma. Mindig standBy-ba tette magát. Kicseréltem a Z panelt, mostmár nem kapcsol le és dvd-ről lejátszva zenét van hang, de kép nincs. Y panel csere nem volt.
Van valami ötletetek mit mérjek vagy nézzek?Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
obsitos1 #7899 üzenetére
Azok a régebbi fajták hajlamosabbak voltak a beégésre, a mostaniak szerintem jobban bírják. Eleve az még fénycsöves háttérvilágítás, elég nagy hőfokon izzik, valószínűleg az sem tesz jót a kijelzőnek, az évek során fakulnak még a színek is.
40 collos Vestel kijelzőt használok monitorként (Orion, illetve Hyundai neveken futottak ezek) már vagy 2 éve, semmi gond vele.
LED-es lévén hűvös a kijelző is, pláne még le is szabályoztam.
-
obsitos1
csendes újonc
Köszi szépen a választ ! Elkeseritő,de hát akkor igy jártunk.10 éve vettük,169.000.-ft-ért,választék akkor 32 "collos lcd kategóriában csak ez volt,soha nem volt baja,pár éve áttértünk az upc-ről a digire,főleg azóta nézünk hd adásokat és akkor most meglett az eredménye.Veszünk egy hasonló 32 collos tv-t,most már nagy választék van belőlük,csak még nem tudom milyen tipust kb.80-100 ezer ft.körülit és ha megint hd adásokat nézünk,akkor ismét megtörténhet ez a beégés vagy mi ? Nem tudnál ajánlani valamit ? Üdv.
-
obsitos1
csendes újonc
Köszi a választ ! Hát az RTL klubot általában naponta /18.00-19.00 között / szoktuk nézni /hiradó/ a többség az mindig más adó és nem mindig HD,ge főleg az érdekelne,hogy javitható-e ?,és hol ? és kb. mennyiért ! Köszi ha valaki tudna segiteni.Üdv ! Csináltam 3 képet,a pc-re sikerült feltenni,de a topikba sehogy sem sikerült áthelyezni,mivel nem igazán értek hozzá.
-
obsitos1
csendes újonc
-
obsitos1
csendes újonc
Üdv !Segitséget kérnék ! Van egy 10 éves Philips 32 PF 5331 typ. LCD tévénk.Mostanában azt vettük észre,hogy felül baloldalon,ahol az adók ikonjai szoknak lenni pl. RTL klub HD felirat,ezek közül a HD betü + egy kb. két ujjnyi széles halványbarna sáv keresztbe végig ott marad bármilyen csatornára váltok át. Nem minden szinárnyalatu képernyőn látszódik.Olyan,mintha beégett volna a HD betü a képernyőbe.Megköszönném,ha tudna valaki segiteni !
-
Kernel
nagyúr
Vannak még TV-szerelők, illetve olyan szervizek is léteznek, ahol nem csak ifjú kártyacserélgetők működnek.
De én még mindig ahhoz vagyok szokva, hogy ilyenkor az emberek előveszik az Arany Oldalakat, Kisokost, vagy bármi módon megkeresik a környékükön a megfelelő embert.
-
Kernel
nagyúr
Egyik sem elvileg.
Biztosíték nem szokott ok nélkül kiégni, tehát akkor hiába raksz be újat. Sőt, vannak esetek, amikor kínozni sem célszerű. Újabb biztosíték, újabb pukkanás stb., ez kártékony szórakozás is lehet.
Viszont szokott lenni ezeknek olyan hibája, ami jó áron javítható és akkor teljesen értelmetlen emiatt egy táppanelt kidobni.
-
Helif
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung LE40C650 tv-m , kikapcsolt állapotban leverte a lakás biztosétékát azóta se kép se hang.
Nem kapcsol be a led sem világít. Lehet hogy csak a panelon levő bizti csere megoldja , vagy panel csere.
Lehet szerezni ebbe panelt, mennyibe fájhat egy ilyen csere?Köszi
-
skyleen
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy "öreg" Samsung le40b650t2w tv-m amivel lenne egy olyan gond hogy időközönkent fogja magát és kikapcsol, 5-10 néha 30 percig is működik. Megfigyeltem hogy ha kikapcsol akkor az elköszönő hangot se adja és a piros standby fény se világít, ha várok akkor ismét valamikor visszakapcsol magától, de ha ki-be dugom a tápkábelt magától helyreáll a következő random 10-30percig. Ha esetleg valaki találkozott már hasonló esettel, érdemes ezzel foglalkozni? Illetve minden bekapcsoláskor azt írja "nem talál új eszközt, usb1 túlterhelés", hozzáteszem csak antenna van bedugva össz vissz. -
Jaffa75
őstag
Hello Urak,
sajnos megadta magát az LG 42LD750-es tévénk tegnap... bekapcsolás után bejön az LG kép, de se távirányító gombra, se a tv oldalán lévő gombokra sem reagál. Nem lehet hangot adni rá, bemenetet sem lehet váltani rajta, menü sem jön be...
Alul a bekapcsolásra utaló led nem vált kékre, hanem pirosan villog...
Ötlete van valakinek? Érdemes vele foglalkozni, vagy tényleg 5 év után kukázhatom?
Köszi
előre is a válaszokat!
-
mgabesz
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy LG 42LW5590-es smart tv-t a kollégámtól.
Nála meccs közben pukkant egyet és azóta se kép se hang. Ki akarta dobni, mert a szervíz telefonon kb. 190000 Ft-os javítási árat mondott Neki. Szerintem ennél jóval kisebb a baj.
A bekapcsoló gombra és a távirányítóra is reagál de csak annyira, hogy bekapcsolásra világít a piros led, majd átvált a színe fehérre. A fehér fény elhalványodik, majd visszaerősödik és ezután stabilan fehéren világít. Kikapcsolásra egy relé kattanása után elhalványodik a led ( ahogy a pufferekből elfogy a szufla ).
Ez történik kézi és távirányítós vezérléssel egyaránt.
A paneleken semmi sérülést, égést nem látni, a tápfeszültségek megvannak rendben.
Itt egy rövid video a leírtakról.Előre is köszönöm a segítségét.
Tisztelettel:
Márton Gábor
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
3 éves Toshiba Lcd Led Tv bekapcsolásakor háttérvilágítás nincs de bevilágításra képet látok.
Egy apróbb villanással kezdődött, majd ki-be kapcs után jó volt, de már teljes a sötétségTipp, hogy javíthatóe és mennyiért kb.?
Köszönöm -
Mikopet
csendes tag
Hali!
Bekérdezek mostmár én is.
Samsung UE40F5370SS
2013.11 ben vettem újonnan
Tegnap minden fullos.
Ma bekapcsolom, hang van, kép nincs.
- Háttérvilágítás van
- Ha világítom kívülről, sem látok képetÚgylátom itt Axl úr a szakma ördöge
Szóval megpróbáltam utánaolvasgatni. ez T-con probléma lesz?
Bár ha az, vagy nemaz, attól függetlenül is mennyibe lesz ez nekem körülbelül?Égen földön nem találok hozzá cuccot. Bár szerencsésebb lenne, ha szakember nézné meg :-)
-
Ba.G
aktív tag
Samsung PS51D6900 plazma. Elment a kép, azaz alul látszik néhány pixelnyi vörös villódzás. Vétel, hang van.
-
axlrose32
őstag
Szia Attila!
Jellemzően szarzung ernyővel és 2009FA7M4C4LV0.9 T-connal szerelt
Ezen tényleg nincs..
De mintha találkoztam volna T460HW03_VC t-connal és AUO ernyővel szerelt változattal is.
A srác képe alapján egyértelműen ez utóbbiról van szó.
(Mondjuk azt az ebay-es 6000Ft-os T-cont megnézném... :-D) -
törölt tag
Sziasztok!
Három napja ezt csinálja a tv Sony Bravia LED KDL-50W685A. Mit gondoltok menthető, vagy kuka? -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Egyik percről a másikra alakult ki a képen látható probléma. Kikapcs, majd vissza... Pár percig jó, majd szépen lassan "beszürkül". Kis olvasgatás után a t-con panel hibát olvastam több helyen. De olvastam sop8 ic cseréről is. Nem szeretnék felesleges alkatrészt venni hozzá, így a segítségeteket kérném. Esetleg vkinek volt már ilyen?
[kép] -
frovery
senior tag
Köszi a választ.
Esetleg egy sacc/kb árat privátban küldhetne, aki szervizes és vállalni tudja.
Pesttől 45-50Km-re lakom, Dorog mellett. Talán megtudom oldani a szállítást de talán valamilyen futárszolgálat is bevállalja, úgy olcsóbb lenne, mint az üzemanyag 2× oda-vissza. -
frovery
senior tag
Tisztelt urak!
Adott egy Orion T32-DLED-S másfél éves tv. Se kép, se hang. Bekapcsoláskor ha jól számoltam a piros led 11-et villan, aztán kialszik. Távra reagál, mert villan rá. Tápon látható kondi és egyéb hiba nem látszik.
Mi lehet a hiba?(Éppen 4 hónapja adtam el egy ugyanilyen tv belső alkatrészeit, mert az meg kijelző törést szenvedett, így nincs teszt lehetőségem egyenként kipróbálni mi lehet a ludas.)
-
NomadND1
senior tag
Sziasztok,
Panasonic 42ET60-hoz tud valaki talpat szerezni?
Sőt az egész talp nem is kell, csak a talp és a TV-t összekötö fém elem.Nagyon-nagyon szükségem lenne rá.
Előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
NomadND1 #7857 üzenetére
Véletlenül nem olyan olcsó HDMI-kábel, amiben nincs összekötve a két shell (csatlakozó külső fémrésze)? Szakadásvizsgálóval / multiméterrel ellenőrizhető
Normális esetben bedugáskor ezek érintkeznek először, a két készülék közötti feszültségkülönbséget kiegyenlíti, károsodást kivédi.
Hogy javításra szorul, az egy dolog. Csak a tanulság szempontjából lenne érdekes, hogyan sikerült kinyírni?
Múltkor másik topikba csináltam ilyen vázlatot a probléma szemléltetésére.
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 42 LA 620S tévém, és a közepén kb 20 centi átmérőben rendszertelenül elkezdett halványan villogni a világos részeknél a kép.
Leginkább fehéreknél fordul elő.
Van erre valami megoldás? -
NomadND1
senior tag
Sziasztok,
Egy kis(nagy) segítséget szeretnék kérni.
Van egy Panasonic 42ET60 és úgy tűnik az összes HDMI port (apránként mindig 1) elszállt rajta.Tudna valaki segíteni, hogy mennyibe kerülhet a javítása?
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem egy Sharp (109 cm, Smart) készülékem van (8 hónapos), amelyet visszaküldtem garanciális javításra de a szervíz válasza annyi volt, hogy egyéb folyadék által okozott oxidációs nyomait találták, aminek következtében a távvezérlő vevő egység nem működik így a garanciális javítás nem lehetséges. Kérdésem az lenne hogy mit lenne érdemes tenni a jelen helyzetben? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 106 cm-es LG 42LB650LV típusú Smart 3D LED Full HD tv-m.
Az a jelenség, hogy kb. 1 óra használat után elmegy a kép. Sötét lesz a képernyő és csak hang van!
Kikapcsolás és némi várakozás után, ha visszakapcsolom, akkor újra oké minden, de 1 óra múlva kezdődik minden előlről.
Ha Xbox-ozni szeretnék, akkor hamarabb jön a sötétség! Sokáig nem volt gond!!!Most már nem használom vele az xbox-ot, és a hdmi kábelt is kihúztam.... Megszűnt a probléma!!!
Ez most milyen probléma???
Köszönöm a választ!
-
Jaanos153
újonc
Sziasztok
Segítséget kérnék!
A beteg egy DLH 32285 Smart Hyundai Tv
A jelenség:bekapcsoláskor a vörös led 12 villog,A 11-dik tájékán úgy tesz, mint aki elindul,Kb. 5-6 másodpercig.
Ez idő alatt reagál a távirányitóra.Majd a bal fölső sarokban mejelenik a net kereső kerék 12óra álástol lepörög 6-7óra állásig.Ott megáll.Onnantol már semmilyen táv.gomb nem reagál.Vár kb. 30-40 másodpercet,és ismétli előröl a folyamatokat amíg ki nem húzom a tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest