Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaffa75
őstag
Hello Urak,
sajnos megadta magát az LG 42LD750-es tévénk tegnap... bekapcsolás után bejön az LG kép, de se távirányító gombra, se a tv oldalán lévő gombokra sem reagál. Nem lehet hangot adni rá, bemenetet sem lehet váltani rajta, menü sem jön be...
Alul a bekapcsolásra utaló led nem vált kékre, hanem pirosan villog...
Ötlete van valakinek? Érdemes vele foglalkozni, vagy tényleg 5 év után kukázhatom?
Köszi
előre is a válaszokat!
-
mgabesz
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy LG 42LW5590-es smart tv-t a kollégámtól.
Nála meccs közben pukkant egyet és azóta se kép se hang. Ki akarta dobni, mert a szervíz telefonon kb. 190000 Ft-os javítási árat mondott Neki. Szerintem ennél jóval kisebb a baj.
A bekapcsoló gombra és a távirányítóra is reagál de csak annyira, hogy bekapcsolásra világít a piros led, majd átvált a színe fehérre. A fehér fény elhalványodik, majd visszaerősödik és ezután stabilan fehéren világít. Kikapcsolásra egy relé kattanása után elhalványodik a led ( ahogy a pufferekből elfogy a szufla ).
Ez történik kézi és távirányítós vezérléssel egyaránt.
A paneleken semmi sérülést, égést nem látni, a tápfeszültségek megvannak rendben.
Itt egy rövid video a leírtakról.Előre is köszönöm a segítségét.
Tisztelettel:
Márton Gábor
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
3 éves Toshiba Lcd Led Tv bekapcsolásakor háttérvilágítás nincs de bevilágításra képet látok.
Egy apróbb villanással kezdődött, majd ki-be kapcs után jó volt, de már teljes a sötétségTipp, hogy javíthatóe és mennyiért kb.?
Köszönöm -
Mikopet
csendes tag
Hali!
Bekérdezek mostmár én is.
Samsung UE40F5370SS
2013.11 ben vettem újonnan
Tegnap minden fullos.
Ma bekapcsolom, hang van, kép nincs.
- Háttérvilágítás van
- Ha világítom kívülről, sem látok képetÚgylátom itt Axl úr a szakma ördöge
Szóval megpróbáltam utánaolvasgatni. ez T-con probléma lesz?
Bár ha az, vagy nemaz, attól függetlenül is mennyibe lesz ez nekem körülbelül?Égen földön nem találok hozzá cuccot. Bár szerencsésebb lenne, ha szakember nézné meg :-)
-
Ba.G
aktív tag
Samsung PS51D6900 plazma. Elment a kép, azaz alul látszik néhány pixelnyi vörös villódzás. Vétel, hang van.
-
axlrose32
őstag
Szia Attila!
Jellemzően szarzung ernyővel és 2009FA7M4C4LV0.9 T-connal szerelt
Ezen tényleg nincs..
De mintha találkoztam volna T460HW03_VC t-connal és AUO ernyővel szerelt változattal is.
A srác képe alapján egyértelműen ez utóbbiról van szó.
(Mondjuk azt az ebay-es 6000Ft-os T-cont megnézném... :-D) -
törölt tag
Sziasztok!
Három napja ezt csinálja a tv Sony Bravia LED KDL-50W685A. Mit gondoltok menthető, vagy kuka? -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Egyik percről a másikra alakult ki a képen látható probléma. Kikapcs, majd vissza... Pár percig jó, majd szépen lassan "beszürkül". Kis olvasgatás után a t-con panel hibát olvastam több helyen. De olvastam sop8 ic cseréről is. Nem szeretnék felesleges alkatrészt venni hozzá, így a segítségeteket kérném. Esetleg vkinek volt már ilyen?
[kép] -
frovery
senior tag
Köszi a választ.
Esetleg egy sacc/kb árat privátban küldhetne, aki szervizes és vállalni tudja.
Pesttől 45-50Km-re lakom, Dorog mellett. Talán megtudom oldani a szállítást de talán valamilyen futárszolgálat is bevállalja, úgy olcsóbb lenne, mint az üzemanyag 2× oda-vissza. -
frovery
senior tag
Tisztelt urak!
Adott egy Orion T32-DLED-S másfél éves tv. Se kép, se hang. Bekapcsoláskor ha jól számoltam a piros led 11-et villan, aztán kialszik. Távra reagál, mert villan rá. Tápon látható kondi és egyéb hiba nem látszik.
Mi lehet a hiba?(Éppen 4 hónapja adtam el egy ugyanilyen tv belső alkatrészeit, mert az meg kijelző törést szenvedett, így nincs teszt lehetőségem egyenként kipróbálni mi lehet a ludas.)
-
NomadND1
senior tag
Sziasztok,
Panasonic 42ET60-hoz tud valaki talpat szerezni?
Sőt az egész talp nem is kell, csak a talp és a TV-t összekötö fém elem.Nagyon-nagyon szükségem lenne rá.
Előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
NomadND1 #7857 üzenetére
Véletlenül nem olyan olcsó HDMI-kábel, amiben nincs összekötve a két shell (csatlakozó külső fémrésze)? Szakadásvizsgálóval / multiméterrel ellenőrizhető
Normális esetben bedugáskor ezek érintkeznek először, a két készülék közötti feszültségkülönbséget kiegyenlíti, károsodást kivédi.
Hogy javításra szorul, az egy dolog. Csak a tanulság szempontjából lenne érdekes, hogyan sikerült kinyírni?
Múltkor másik topikba csináltam ilyen vázlatot a probléma szemléltetésére.
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 42 LA 620S tévém, és a közepén kb 20 centi átmérőben rendszertelenül elkezdett halványan villogni a világos részeknél a kép.
Leginkább fehéreknél fordul elő.
Van erre valami megoldás? -
NomadND1
senior tag
Sziasztok,
Egy kis(nagy) segítséget szeretnék kérni.
Van egy Panasonic 42ET60 és úgy tűnik az összes HDMI port (apránként mindig 1) elszállt rajta.Tudna valaki segíteni, hogy mennyibe kerülhet a javítása?
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem egy Sharp (109 cm, Smart) készülékem van (8 hónapos), amelyet visszaküldtem garanciális javításra de a szervíz válasza annyi volt, hogy egyéb folyadék által okozott oxidációs nyomait találták, aminek következtében a távvezérlő vevő egység nem működik így a garanciális javítás nem lehetséges. Kérdésem az lenne hogy mit lenne érdemes tenni a jelen helyzetben? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 106 cm-es LG 42LB650LV típusú Smart 3D LED Full HD tv-m.
Az a jelenség, hogy kb. 1 óra használat után elmegy a kép. Sötét lesz a képernyő és csak hang van!
Kikapcsolás és némi várakozás után, ha visszakapcsolom, akkor újra oké minden, de 1 óra múlva kezdődik minden előlről.
Ha Xbox-ozni szeretnék, akkor hamarabb jön a sötétség! Sokáig nem volt gond!!!Most már nem használom vele az xbox-ot, és a hdmi kábelt is kihúztam.... Megszűnt a probléma!!!
Ez most milyen probléma???
Köszönöm a választ!
-
Jaanos153
újonc
Sziasztok
Segítséget kérnék!
A beteg egy DLH 32285 Smart Hyundai Tv
A jelenség:bekapcsoláskor a vörös led 12 villog,A 11-dik tájékán úgy tesz, mint aki elindul,Kb. 5-6 másodpercig.
Ez idő alatt reagál a távirányitóra.Majd a bal fölső sarokban mejelenik a net kereső kerék 12óra álástol lepörög 6-7óra állásig.Ott megáll.Onnantol már semmilyen táv.gomb nem reagál.Vár kb. 30-40 másodpercet,és ismétli előröl a folyamatokat amíg ki nem húzom a tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest