Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Timi710511 #10298 üzenetére
Venni kell egy csillapítót, és ennyi, filléres tétel.
-
Timi710511
friss újonc
Szia,
a családban van egy SAMSUNG LE32A330J1XXC típusú televízió. Pár hete olyan probléma van vele, hogy bekapcsolás után van hogy 5 percig, de van hogy akár órákig is szellemképes (nem kicsit). Hívtam ki a szolgáltatótól szerelőt (DIGI TV), aki szerint az a baj, hogy a tv-nek sok a jel, amit a szolgáltató jele lead, ezért előbb utóbb tönkremegy. Szerinted van ilyen? Igaz nem fiatal tévé, de ha helyrejön, nagyon szép képe van, nincs vele gond. Tudsz esetleg megoldást a problémára?
Köszönöm! -
Stadion2
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Samsung ue46c6000rwxxh tv ami olyan jelenséget produkál, hogy mintha ott maradna a régebben kiküldött kép és rárakja a következőket, ezéltal az egész elmosódott lesz (kvázi a következő képkocka megjelenítése előtt nem törli az előzőt), illetve még mellé van egy lilás árnyalat is. Megéri javítani? Ha igen, mi lehet a baja? T-CON panel, mainboard vagy szalagkábel? (egyik pillanatról a másikra csinálta bekapcsolt állapotban)
A valaszokat előre is köszönöm.
-
RolEnD_
tag
-
dilettant
csendes újonc
Segítséget és javaslatot kérnék az ide látogató szakemberektől! HELP!
Panasonic TXP42-VT20 3D plazma TV-men néhány hete vízszintesen a teljes képszélességben középen megjelent egy (kb. 6 cm magasságú) színes (piros-fehér-kék) függőleges vonalcsoportokból álló csík. Ez időnként eltűnik, főleg fekete képtartalmak esetén, aztán vissza-vissza jön. Beállítható olyan színprofil, ahol alig látszik, de így nem igazán élvezhető.
A jelenség alapján arra gyanakszok, hogy ez nem plazma panel hiba, hanem valamilyen elektronikai alkatrész kifáradásának eredménye, vagy vezérlőáramkör hibája.
Mi lehet ez? Javítható? Érdemes javítani? Mit kellene cserélni? Milyen összegből jönne ki a javítás? A TV képe pro beállításban nagyon jó (leszámítva az említett csíkot). Sajnálnám kukázni. -
Lackooo84
nagyúr
lol
-
dinnyesgabor
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Lenne egy olyan gondom, hogy a Thomson tv kijelző széle körbe elszíneződött. Bordós vöröses színű. Jobb, és bal oldalt teljesen a szélén függőlegesen körülbelül 10 cm hosszan, és az alsó, felső részén vizszintesen. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet ez? Felrakok két képet. Ezeken most csak a jobb, és bal oldali jelenséget fényképeztem le. Előre is köszönöm a segítséget.
-
dinnyesgabor
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Lenne egy olyan gondom, hogy a Thomson tv kijelző széle körbe elszíneződött. Bordós vöröses színű. Jobb, és bal oldalt teljesen a szélén függőlegesen körülbelül 10 cm hosszan, és az alsó, felső részén vizszintesen. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet ez? Felrakok két képet. Ezeken most csak a jobb, és bal oldali jelenséget fényképeztem le. Előre is köszönöm a segítséget.
-
dinnyesgabor
tag
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
bmwkiraly #10284 üzenetére
Ha az összeg, ami "megérős" ~150000, akkor inkább, ahogy Lackooo is írja egy új.
LG 55", közép/felső kategória, 4k, uhd.
Azt az 5 collt az ember elsőre észre sem veszi. Amilyen szép képe lehet egyből elvarázsolja az embert, és egy másodpercig sem azon fog tanakodni, hogy kicsit kisebb.
Persze van ezer, meg egy fajta hasonló kaliberű tv, van miből választani.Az én tv-m is kijelzőcserés, de beleölni azt nem érdemes, mert kapsz azért, jobbat, és akár nagyobbat is.
-
bmwkiraly
csendes tag
Hát mindegy, próba szerencse. Szaki is lenne?
-
bmwkiraly
csendes tag
válasz
bendeguz1981 #10283 üzenetére
És az vajon mit takar? Van még az az összeg amit megérne számomra
-
bmwkiraly
csendes tag
Sziasztok!
Adott 1 db 2012-es gyártású Samsung PS60E6500ES. Semmi baja nem volt addig amíg a család legkisebb tagja hozzá nem vágta a képernyőjéhez a távirányítót. Azóta nincs kép. Valami szakit vagy számot ajánlani privátban vagy itt tudna valaki? Leginkább Szombathely, Zalaegerszeg vonzáskörzetében szeretném, ha megoldható lenne, de végső esetben akár Budapestig is el tudom juttatni. Köszi a válaszokat előre is!
-
pycur
tag
A piros szín problémát megoldottam, csak a kábel a ludas.
A tv-hez magyar oldalon találtam kapcsolási rajzos service manualt:
[link]
Ennek a 18. oldalától kezdődik az U-com assy nevű panel diagramsorozata. Ez az a panel. Ennél többet nem tudok tenni, a rajta lévő dolgokat sajna nem tudom értelmezni. Azt kellene lekövetni, hogy merre megy a panelon a jel, milyen alkatrészekbe ütközik, és azokat kicserélem...
A manual alapján a test switch ntsc-re alakítja az RGB jelet, ami feketefekérként jelenik meg a képernyőn, és ez a jel még átmegy a panelon. Látom a feketefehér képet, de nagyon rossz minőségben, szalad felfelé a kép benne és csíkosan be van cakkozva. -
Faresz80
friss újonc
Sziasztok! Van egy Thomson RC3000E02 LCD TV-m olyan 4éves a
probléma az hogy,:bekapcsolás után kB.2percig van hang, utána megszünik majd kikapcs-bekapcsolom megint 2perc hang és néma megint .
Kérdésem érdemes e szervizelni ,kB mennyibe kerül a javitása vagy MIT Kellene kicserélni benne? Köszi elöre is segitséget
-
pycur
tag
Üdv! Nekem ennél egy érdekesebb kérdésem van:
Adott egy játékgép, 50" pioneer projektoros monitorral. Szép nagy képe van. Vagyis volt, kb 5 perc után elment az egyik oldalból a kép. Pihentettem 1 napot, aztán megnéztem újra, akkor újra volt benne kép 5 percig és megint elhalványodott.
Először azt hittem, hogy a monitor vezérlő chassis döglött meg, de kiderült, hogy nem, mert ha az alján nyomkodok gombokat, akkor bejön rajta a tv osd menüje.
Szóval a játék jelét veszti el valahogy.
Kisakkoztam belőle a panelokkal, hogy melyik a hibás, és meg is van.
Olyan kérdésem volna, hogy vajon melyik alkatrésze lehet ez?
Itt egy kép a hátuljáról a gyártói szakszöveggel:Itt meg egy kép a panelról, ami a hibás:
Másik probléma: a piros szín nem megy át rajta a jó panellal sem, azt hogyan kezdjem el levadászni hol veszik el benne? Megdöglés előtt még színhelyes volt a képe.
Köszönöm a segítséget! Ha tud valaki segíteni....
-
Pana tv
friss újonc
Sziasztok szakik !
MA DÉLUTÁN MEGADTA MAGÁT A PANASONIC TX-L50B6E TÉVÉM. YOUTUBON TALÁLTAM EGY VIDEÓT, PONTOSAN U.EZT CSINÁLJA ÁRAMTALANÍTÁS UTÁN AZ ENYÉM IS. JAVÍTHATÓ ?
https://www.youtube.com/watch?v=4SQdX0qIM30
-
oil120
senior tag
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok, adott egy kevesett futott 32LB5610-es (2015), aminek a háttérvilágítása tegnap este elkezdett villódzani, ma reggelre pedig szinte teljesen elsötétült. Javítható, vagy kuka? Neten találtam az ITECH szervízt, és az Újpalotai TV szervízt, hozzájuk valakinek tapasztalat? köszi, üdv.
-
fernando0526
csendes tag
válasz
fernando0526 #10271 üzenetére
Bocsi elírtam sharp aqous lc46xl1e a tv
-
fernando0526
csendes tag
Sziasztok szakik.
Lenne egy gondom hogy a SHARP AQUOS LC 46XD1E tv-m megadta magát. A tv t áramalá helyezem és sipol .bekapcsolásnál kattan és sipol tovább de vissza kikapcsol 1 pillanat alatt. A sipoló hang a tápegység vezérlő ic melleti trafótol halható . Táp vezérlő ic t cseréltem . Egy str w6567 .
A trafó lábait újra forasztottam . A hiba továbra is fent ál. Tudom h a sipolás a le esett freki miatt halható csak azt nem hogy hol keressem vagy mi a hiba . Ebben kérnék segítséget. A táp panel PSC10189D M PKG1 -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Thunderace #10267 üzenetére
Sajnos egyre több a patkány itt az oldalon. Esetleg ide beírhatsz, hátha. ha más nem legalább más nem szopja be többet és kitiltják innen.
-
Thunderace
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült bevásárolnom egy gányolt led tv-t itt hardveraprón. Bíztam az eladó pozitív visszajelzéseiben, és garancia nélkül megvettem tőle ezt a retket.
Típusa Grundig 40 vle 8221 bl, és vétel után kb 3 nappal a következő hiba lépett fel:Az eladó sajnálkozik, és természetesen semmilyen hajlandóságot nem mutat a probléma megoldására.
Állítólag led hiba. Közben egyik villamos mérnök ismerősöm belenézett a tv-be, és ezt találta:Annyit mondott, hogy valamiért a led kimeneteket összekötötték, valószínűleg azért, hogy egyáltalán elinduljon a tv. Szerintetek van összefüggés a led hiba és a gányolt led meghajtó között?
-
jopeter
csendes tag
Üdv!
Lenne egy samsung le22b350 lcd tv, melynek hibája, hogy életlen a bejövő jelek képei ( tuner, hdmi, vcr..minden bemeneten), azonban a kijelzőn a menü élesen jelenik meg.
Továbbá poén, ha a menüben kép élességét nullára állítom, egészen elfogadható vhs-kábel tv szintű a kép, de ha növelem 50% vagy 100%-ra, mint ha többszörös éle lenne a látható dolgoknak.
Mi lehet a baj benne, mit kellene cserélni vagy mennyi lehet a javítása?
Látszatra minden alkatrész rendben mindenhol.
Jó állapotú, így nem dobnám ki.Előre is köszi a válaszokat!
Üdv! -
Sir81
aktív tag
Hi!
Van egy problémám... Összeszarta magát a tévé, a panelt teljesen ki kellett cserélni. Most az jó, de külső winyóról mikor nézni akarok filmet az összeset ami 21:9-ben van azt széthúzza 16:9-re és hiába akarom állítani nem engedi.... -
yohnsee
tag
válasz
frici3 #10262 üzenetére
Szia frici3,
majd egy kis gyakorlatot kell szerezzél fórumozás terén (nem piszkálásból írom) mert aki utánad ír, nem biztos, hogy neked címzi a mondandóját. És fordítva is igaz, nézd meg te is, kinek a hozzászólására válaszolsz. Én sajnos a te problémádban nem tudok segíteni, 67CsabaB-nek írtam, amit írtam.
További szép napot! -
-
frici3
csendes tag
Sziasztok...
Egyik napról a másikra megadta magát a tvm..
109es samsung plazma.. Kb 8, 10 éves lehet... pontos típust nem tudok adni, mert még nem hoztam haza!
Mivel nem szeretem a propagandát, ezért azt hiszem nincs benne túl sok üzemóra !
El vittem egy szerelőhöz, ő azt mondja y panel probléma vagy mi a szösz, és hogy nem javasolja a javítását !
Ezügyben érdeklődnék, tudtok e segíteni esetleg, vagy tényleg engedtem el?
Köszönöm előre is! -
67CsabaB
újonc
Üdvözlet,
Egy olyan egyszerű elektronikai áramkört, vagy egy kész modult keresek, mely a video jelet elrontja (kép élvezhetelen lesz) melyet egy potméterrel tudom szabályozni.
A projekt egy játék része lesz.
Akár olyan elektronikát is keresek, mely az adott kép/video teljes képét a monitor középpontja felé tudom kicsinyíteni. Szintén potméter szabályozásával.
Köszönöm. -
Otika66
újonc
válasz
bendeguz1981 #10251 üzenetére
És azt mennyiért csinálták meg anno?
-
attila353
friss újonc
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni.
3 hete vásároltam egy LG 28MT49S-PZ smart monitor TV-t, aminél azt tapasztalom, hogy bekapcsoláskor jön a tv-ből egy kattogó, pattogó hang, kvázi amíg bemelegszik a tv, ami azonban nagyon zavar, hogy kikapcsolás után, még akkor is, ha áramtalanítom, szintén kattog, pattog kb. olyan 30 percig rövidebb szünetekkel, majd a jelenség megszűnik. Ez megy minden ki-illetve bekapcsolásnál. Este, amikor teljes a csend, és ki van kapcsolva a tv, nagyon idegesitő a pattogó, kattogó hang. Ugyfelszolgalaton azt mondták, hogy új tv-nél ez normális, abba fogja hagyni pár hét múlva, de jelenleg se szűnik meg. Mi lehet az oka? Hogyan szüntethető meg? Márkaszerviz foglalkozna vele? Normális működés? Bár akkor jól mellenyultam, mert ezzel a kikapcsolás utáni kattogassal nehéz együtt élni.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bluetooth-headsetekről általában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows 11
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest