Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
togateam
senior tag
-
draco31
veterán
válasz
togateam #4997 üzenetére
7-es a jószág. Nálam van jelenleg, ma mondom meg a tulajnak, hogy nincs hozzá alkatrész, bár Alin nem néztem, máshol nem találtam.
Nem nagyin foglalkoztam még Win-es tablettel, így jött az OTG. De megy úgy is.
Az érintő kuka csak, középen tört össze. A gyerek pedig a puha kanapéra ejtette az elmondása szerint, amit persze senki nem hisz el neki.
Aztán kiderül, nekem adja e vagy sem az anyuka. -
MikitoLac
tag
Sziasztok, leszedtem inenn az új verziós win 10et. Nem tudnátok segíteni miért áll le a telepítés, azt irja a telepítés leállt mert az install.cmd nem található. Vagy valami ilyesmi most nem vagyok épp otthon. Két pendrive-al is próbáltam. Az itt leírtak szerint tettem a rufussal. Mondjuk az fura volt hogy mikor beraktam a képfájlt a rufus visszatette ntfsre. De visszaraktam mindig a megfelelö fáljrendszerbe.
-
draco31
veterán
Hello!
Lehet hozzám keveredik egy törött étintős példány. Tudja ez az OTG-t? Ha igen, akkor egy monitorral meg egérrel még bármi lehetne belőle.
-
Debilon
addikt
köszi, FR után visszavittem, azt mondták, hogy szerviz aztán majd kiderül
-
Debilon
addikt
ezzel a hibával lehet valamit kezdeni, vagy vigyem vissza? (remélem működik a link)
elvileg 2 év garancia, jövőre járna lefolyamatosan ez van, restart után is, hogy fut a kép, közben "szellemképes" a kijelző, akár rá van dugva a töltő akár nincsen.
-
-
elekresz
tag
válasz
User64476 #4985 üzenetére
Szia,
Köszönöm, igen, próbáltam. Nagyjából négy féle touch driver minden elemét másoltam a system32 minden mappájába, de egyik kombináció sem akart működni. Mindig marad a félreérzékelés, amennyiben egyáltalán elindul a touch.
Azt hiszem feladom és valahonnan kerítek rá egy 8.1-et.
Üdv.: elekresz
-
elekresz
tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni esetleg?
Lark Ultimate 7i WIN
Windows 10 Home x86 Version 1607 (updated: 2016. július) telepítése után minden rendben működik a gépen (Lark i7 win), kivéve a touchot. Két éjszakám már ráment, hogy visszaolvastam a sok hozzászólást és letöltöttem egy halom drivert és végigpróbáltam a driverek másolását minden mappába, de odaáig jutottam hogy már van touch, ellenben félreérzékel. A kalibráció nem oldja meg a dolgot. Van esetleg egy tuti megoldás erre? Köszönök minden segítséget.Üdv.: elekresz
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #4981 üzenetére
Bocs, két linket javitanom kell, mert rosszul linkeltem meg.
Lemezmentés: https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_4732-4732.html
touchscreen: https://drive.google.com/file/d/0B1P5bCVk5i7cYjBzM2NtVGcyU1E/view
-
hajdouczy
tag
válasz
Silεncε #4979 üzenetére
Szia, nekem is 8i tabletem van, én is ezt az ISO-t tettem fel, semmi gond vele.
Nos. Feltételezem, hogy csináltál már ilyen dolgot a tablettel, és nem kell leírnom, hogy: Mindenkép szükséged lesz egy egérre, egy billentyűzetre, egy OTG USB kábelre, és egy USB hubra, hogy összekösd ezeket.
Ha mind megvan, az ISO is, akkor a rufust a lentebbi link alapján állítsd be, meglehet, hogy ha betallóztad az ISO fájlt, át állítja a beállításokat, ezt állítsd vissza a kép alapján. az SD kártyát mindenkép vedd ki a tabból, mert megakad a telepítés.Rufusz használata:
https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_3203-3203.htmlA Pendrive-ot FAT32 rendszerre kell formázni, de a rufus is megcsinálja. Minimum 4GB méretű Pendrive javasolt.
Rendszer telepítésének menete:
https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_4850-4850.htmlAztán ha kész vagy mindennel, feltelepítetted a programokat, és a felesleges fájlokat eltávolítottad, a belakott rendszerről készíts egy lemezmentést, amivel hiba esetén visszaállításkor tiszta rendszert kapsz a feltelepített programjaiddal.
Például ezzel: https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_4732-4732.html
A tapicskoláshoz ezt a drivert használom: lark_8i_win10_x86_touch Nekem ez vált be, többi nem működött az én tabletemen.
https://drive.google.com/file/d/0B1P5bCVk5i7cYjBzM2NtVGcyU1E/view?usp=sharingEzzel a beállítással tudsz SD kártyára telepíteni programokat:
https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_3806-3806.html -
hajdouczy
tag
válasz
User64476 #4978 üzenetére
Mert a frissítések nélkül is kiválóan tudom használni a rendszert, és sok helyet foglal a tabon. Ha felteszem a frissítéseket, akkor alig marad hely. Most van 4,6 GB szabad helyem, ha eltávolítom a jövő héten az Office alkalmazást, akkor 1.7 gb-al több helyem lesz. Az nem rendszerfüggő alkalmazások az SD kártyára vannak telepítve. Vírustól nem félek, még nem volt hozzá szerencsém a tableten. Kivéve egyszer, de az az én hibámból került rá.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok! Rendelkezem én is egy ilyen csodával (8i), de múltkor sajnos sikerült szétcseszni rajta a windowst (10). Azóta hol bootol hol nem, hang nincs meg egyébként is egy rakás .... , szóval újra kéne húzni. A #4816-ban lévő iso-t szeretném felrakni rá, viszont lenne két kérdésem: a pent hogy kell megformázni hozzá, illetve ennek jónak kéne lenni 8i-hez is ugye? (táccs drájverem van, azt még kimentettem régebben a rendszerből)
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #4976 üzenetére
Aktiválási gond megoldódott. Tegnap is, és ma reggel is azt írta a "frissítés és biztonság" hogy az aktiválást végző szerver nem elérhető. Most, reggel bekapcsoltam a Windows update szolgáltatást, majd újraindítottam a tabot, és ekkor már aktiválva volt - lett. A Windows update kikapcsolásakor megint újraindítottam a tabot, és az aktiválás megmaradt, úgy, hogy az update ki van kapcsolva.
-
hajdouczy
tag
Ti tapasztaltátok, hogy nem aktiválja magát az ingyenes Windows 10? Azt kéri, hogy kapcsolódjak az internetre, pedig van net, böngészek.
Mentésből feltettem decemberben a Win10 1607 verziót, akkor aktiválta magát, Január 31-n véletlen, figyelmetlenségből engedtem frissíteni. Általában lekapcsolom az Update szolgáltatást, csak Áruházas alkalmazás telepítésénél kapcsolom be. Feltelepítette a kb3213986, kb3211320 számú frissítést, meglehet, hogy ez okozza a gondot. Mást is tapasztaltam a frissítés után: Néhány áruházból beszerzett alkalmazás nem indult el, újra kellett telepítenem.
De az is lehet, hogy az Office 2016 telepítése okozta a galibát, ezt a napokban telepítettem fel, mert kellett. Mindegy is Február 11-n lejár az ingyenes időszak, majd törlöm, keresek valami alternatívát helyette. -
hajdouczy
tag
válasz
User64476 #4969 üzenetére
Ezt nem tudom letölteni, valami letöltésvezérlőt akar rám sózni, az meg vírusos lehet, a deffender be is jelzett. Letöltésnél, automatikusan be tette magát a virtuális cd meghajtóba. Nem lehetne valami biztonságosabb fájlmegosztóra feltenni? Pl: Onedrive, Google Drive, Dropbox, vagy Megashare, ahol regisztráció nélkül le lehetne tölteni? Köszi.
-
User64476
őstag
Na Uraim, double driver backup az eredeti 8.1es Windows drivereiről, 7i win
-
törölt tag
válasz
User64476 #4960 üzenetére
Amúgy: Igen, C-t R-re cserélném, "vallásos" okokból. (vallásos az az ok, amit el kell hinni, mert megérteni nem lehet) Az egyik például, hogy Office XP van rajta, és Classic Theme. Utálom a metrót, mint közlekedési eszközt, és mint kinézetet is egyaránt. Csakhogy a lark gépnek hírhedten pontatlan a TS-e, pont a sarkokban meg katasztrófa. Így egér nélkül egy olyan, mint Fájl>Mentés másként kiválasztása felér egy kanosszajárással, negyed óra kísérletezés, hogy hova kell mellébökni, hogy szerinte pont ott legyen. Én a rezisztív kijelzőt precízen kalibrálom, és utána nem kell nekem hozzászoknom ahhoz, hogy szerinte milyen a világ- mert egy golyóstoll hegyével is PONTOSAN oda lehet koppintani, ahova szeretnék. Eddig a vallás. Ha a chip RXD TXD, RST és hasonló vezetékeit rávezetem a jelenlegi vezérlőcsalád IC-jének megfelelő, de R TS-t kezelő cuccról, akkor újra kell-e driverezni, vagy "felismeri magától"?
-
törölt tag
válasz
togateam #4959 üzenetére
Értem, köszönöm.
DE NEM ÉRTEM! Nem akarok beletenni, mert benne VAN! Az a két IC, kegyetlen valóságként ott terpeszkedik, a BGA- gyöngyöcskéin. Ha a processzor/chipset nem látja, miért nem kettő db 512 MB-os RAM-ot tettek bele, miért két NÉGYGIGÁSAT???! Az vót épp ott a pócon?' És hova tűnik a "maradék", amit nem tud fizikailag megcímezni? Elveszett, mint Win 98 alatt az egyterás vinyó 10 giga feletti része? Ezt tényleg nem értem.
(hozzászerkesztve!!!) És lőn világosság! Ha a saját gépem lenne, lefejeltem volna! De nem az enyém. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de benéztem. Az négy gigaBIT nem BÁJT! (ezúton köszönöm a nememlékszem a nevére hozzászólónak) Jóvan, mindenki hibázik, nadeeztet megnembocsátommagamnak!
-
chriskox
újonc
Üdvözletem!
Van egy ilyen masiám W8.1 fut rajta. Szeretnék rá filmet rakni, de nem ismeri fel a gép viszont tölti! Valami ötlet? Sajnálom ha már volt a kérdés.
Köszönöm elöre is
-
törölt tag
Üdvözletem mindenkinek!
Nem volt türelmem mind a néhányezer hsz-t tallózni, (kereséssel szűkítve sem), így remélem, hogy nem fogok (dehogynem) olyat kérdést írni, amire egy újszülött felsírása a válasz.
Az én kicsi, első gépem (jelenlegi szerelmem) egy 7í Win gépezet, és eléggé sokáig meg tudtam állni, hogy ne szedjem szét. Múlt időben van, mert szétszedtem. Aztán jöttek a kérdések:
Az a RXD, TXD az alaplap hátulján két forrpont mellett, kicsit messzebb meg WK_UP és RST az nekem JTAG- port gyanús. Túl drágán vettem (rosszkor, rossz helyen) ahhoz hogy "csak úgy" ráforasszak bárhova bármit. Pedig valahonnan megírták azt a kicsi flash tárolót, a csipszet szélén. Egyszer, ha szükség lesz rá, jó lenne tudni, az-e.
Második, hajmeresztőbb kérdés: A RAM az én gépembe meglehetősen furcsa. Mármint az, hogy a Win 8.1 ami rajta van, 1 G-át lát, ez is van a dobozára írva. Az alaplap hátulján meg ezzel szöges ellentétben az áll, hogy RAM: DDR 1G*2 ami számomra két gigabájt. A RAM bank kettő fizikai chipet tartalmaz, szörcs détsít, end dujúnó vátszdísz. A Samsung katalógus szerint egyenként (chipenként!) 4 (azaz NÉGY) giga ram van rajta, ami testvérek között is 8 (NYOLC!) gigabájt. Plusz adalék, hogy DDR3, 1600 Mhz a kód szerint, most ez hogy lehetséges??! Konkrétan K4B4G1646Q-HYK0 a chipen a felriat. Tétellezük fel, hogy a nyolc giga OTT VAN, csak "valami másra" használja a gép. Ott van például a megosztott öttizenkettő vidememória. Az is csak másfél. Palik után szabadon: Hová tűnt Hat és fél giga memória? Tény, ami tény, hogy a gép bootideje szemtelenül gyors (6 másodperc) így azt gyanítom, az a RAM terület virtualizált HDD lesz valahol. De azt meg nem láttam a lemezkezelésnél. Létezik akkor "BIOS"-ban "elrejtett" lemez? Miért is ne lehetne, hiszen a windóz semmi mást nem lát, csak amit a BIOS hazudik neki. De ha van, hogyan tudnék ebből legalább egy icipici gigabájtot (hogy legyen már kettő a sys mem) visszalopni? Valamiért azt sejtem, ehhez is a JTAG portot kell megtalálni.
Utolsó mára: Mivel én nem szeretem a HD kijelző előtt terpeszkedő ultra-low-definiated kapacitív taccsszkrínt, (ugyanmár, az aki öt ujjal tabletezik, csak a mesében létezik!) nekem, elég egyszerre egy pont, az viszont legyen kedvesen analóg, így megközelítőleg azonos felbontású a kijelzővel. Az első gondolatom az volt, hogy van nekem 7 collos 4 és 8 vezetékes TS- em is, és azt USB-re teszem. Haha. Abból egy van csak, vagy elosztó. HUB-a pedig lassú. Akkor, nosza, keressük meg a vezérlőt, kiforraszt, vagy hasonló, és az adatbuszára rácsatlakozik a rezisztív kontrollerrel. A gondolat gyors, de nem eléggé átgondolt. Mert WinCE alatt már cseréltem TS-t, C-ről R-re, és ordítva is. Néha csendben is megy, káromkodás nélkül. De winnyóc alá kellhet vezető, májkroszoftos jogsival. Ha nincsen, be kéne szereztem egy informatikus-programoz ismerőst, aki ráírogatja. Fanatikus, megszállott vagyok, szóval teremtek rá pénzkeretet, ha nem eszek, akkor is. Akkor is fából lesz a vaskarika!
Remélem, megértő célközöségére (hasonló megszállottakra) talál rövid esszém, guglihuszárok, kíméljenek! A poszt célja a figyelemfelkeltés, és tapasztalatcsere. De leginkább azon személyek felkutatása, akiket még nem ismerek, de ilyesmi témákban számíthatunk egymásra később, egszer. Köszönöm türelmét azoknak, akik ezt elolvassák, de nem jó nekik semmire.
-
User64476
őstag
-
-
vityax82
tag
Sziasztok!
CSajomnak van egy Lark ultimate i7 tabletje amin gyárilag win 8.1 van!
Van arra valami megoldás hogy lecseréljem neki androidra?
Nagyon köszönöm a választ!Illetve hol találok belevaló aksit?
-
renamed
csendes tag
sziasztok
Valaki linkelne nekem egy leírást i7-hez hogy a win10-et miként telepíthetném rá?
Köszöntem... -
jobesz
tag
Üdv! 10i win törött kijelzős tabletet hdmi vel tv okosìtónak ajánlanátok?
Akku levétel, kijelző kivétel után vajon még üzemelne?
Egy iwork 7 alaplspja akku nélkül ne. Indult már el,csak villog a led,nem akarnék ezzel is igy járni ha csak az alaplapot akarnám csupaszon üzrmeltetni. Valaki próbálta már kijelző, akku nélkül bármelyiket elindìtani? -
encoder
tag
válasz
anonimus25 #4937 üzenetére
Szia,
VannakEgyébként a kijelzője nagyobb felbontású a 7i-nél és nincs rajta hdmi. 2 A-os töltőt érdemes venni hozzá, mert a gyári egy ipari hulladék és nem ad le normális áramot, vagy olyan zajos powert ad, hogy töltés alatt használhatatlan lesz tőle az érintőképernyő. Amúgy jó kis gép. Ha mazochista windows bütykölő vagy, akkor használtan egy tizest talán megér - de persze csak akkor, ha a kettőből maradt még egy év gari is...
-
encoder
tag
válasz
User64476 #4939 üzenetére
Nekem inkább a kijelző aprócska mérete a problémás, mert a windows még fiatal OS az érintőképernyős piacon és az android, iOS páros mögött még bőven van mit behoznia... Asztali rendszeren piszok jó (is lehet) a win, de mobil eszközön szerintem használhatatlan sz@r. Reméljük idővel ez változni fog, de én egyelőre ezt látom.
-
encoder
tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi! Egy 7i-8i páros két nőnemű családtagomhoz került, akik nem igazán boldogulnak a windózzal. Őszintén szólva ezeken az aprócska kijelzőkön nekem is elég körülményesnek tűnik a használata...
Létezik valami kulturált szoftveres megoldás, amivel külső hw (BT egér + bill.) nélkül is lehet boldogulni win8.1-es tabokkal? A TabletPro-t feltettem nekik, így egy fokkal már jobb a helyzet, de az androidtól még így is fényévekkel macerásabb a kezelése. Jó, jó, tudom, ez a stabilitás ára...
Jutyúb, böngésző és pár játékon kívül nem használnak mást, ezért nem szeretnék bluetoothos billentyűzetet és egeret venni, meg különben is, egy tablet tudjon már érintőképernyővel normálisan működni!
Van ezekre a wines tabletekre valami olyan OS vagy segédprogi, amivel egységsugarú júzerek is képesek lesznek a kisméretű érintőképernyőt használni? Esetleg valami bentlakásos tanfolyam létezik az érintőképernyős winfosok használatához?
-
anonimus25
aktív tag
sziasztok erről a gépről vannak vélemények?
-
ludla
őstag
Sziasztok! Hardresetet lehet csinálni a ultimate 7i win tabon?
Esetleg androidot lehet rá tenni a win helyett? Nem találok se hol letöltő linket androidhoz. -
-
Syl
nagyúr
válasz
Darth_Revan #4931 üzenetére
Nekem a 10i-ről van gyári recovery mentésem. Sajnos a mentést egy végtelenül buta program végezte egy 8 gigás penről, vagyis a kapott imz fájl 8 gigás. Nem lehet kisebbre kiírni.
-
Syl
nagyúr
válasz
Darth_Revan #4929 üzenetére
Melyik típushoz? 7i? 8i? 10i?
-
Darth_Revan
veterán
szaiztok!
Gyári 8.1-et tudn linkelni valaki? mar halottak a korábbi linkek -
togateam
senior tag
???
Ezt nem értem. Ki mondta hogy mi szar oprendszereket gyártunk?
Azért gondolod mert az elmúlt másfél évben a több 100 ember közül aki felrakta abból 2-3-nak nem "sikerült".
Azok a telepítők amiket mi csináltunk azok teljesen legálisak és megbízhatóak,gond nélkül működnek.
A gyári frissítés(ami már nem lehetséges)azokkal van/volt probléma mert annyira kicsi a tablet tárhelye hogy nem fél rá fel a telepítő.Ha véletlenül sikerül akkor a driverek nem működnek,amiket csak nagyon körülményesen lehet újra feltenni.Természetesen telepíthetsz rá normál wint,mint a pc-re de akkor szintén kinövöd a tárhelyed és nincs hozzá drivered.
Egyébként nem kötelező a tabot frissebb,jobb,és végleges oprendszerrel használni. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
8.1 van a 8i-n, és a windows appstore nem akar elindulni, csak körözés van, mit lehet tenni? 1-2 parancssoros trükköt próbáltam, de azokkal nem lett jó. (amiket a google kiadott első pár találatnak)
-
togateam
senior tag
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
A windows 10 topicból ide irányítottak. Sajnos keresővel nem találtam itt meg a megoldást, és pár oldalt vissza olvasva sem. Valaki tudná nekem linkelni a megoldást?
Kellemes ünnepeket!
-
togateam
senior tag
válasz
adika4444 #4906 üzenetére
Keresd Cink Eleket.
-
adika4444
addikt
Hali!
Szertettem egy Lark Ultimate 7I Win-re, használtan.
Kicsit karcoska meg strapált, de szegényemen a MicroUSB nagoyn kuka, töltést powerbank szerint csak 1-1 pillanatra vesz fel ahogy beledugom a kábelt...
A MicroUSB-t lehet javítani? Jó lenne kipofozni a gépet, jól jöhet még ha műkszik...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Jó állapotú Apple iPad 8 32GB GOLD ! 1 Hó Jótállás
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest