- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz wandor0930 #2899 üzenetére
Szia!
Gépház\frissítés és helyreállítás\frissítések telepítési módjának beállítása
-
wandor0930
aktív tag
válasz togateam #2897 üzenetére
Persze hallottam már róla de azt hittem ez csak amolyan legenda
Komolyra fordítva a szót, nem vagyok annyira jártas a számtech világában ezért inkább kérdezek.
Régebbi asztali gépes tapasztalat hogy nem feltétlen működnek a programok másolgatás után, de akkor ez itt ezek szerint nem áll fent.
Mondjuk a programok a kisebbik probléma hisz újratelepíthetők, az a lényeg hogy a rendszert ne zavarja mert annak az újrahúzása picit időigényesebb.Még egy láma kérdés, mit csinál a rendszer ha a C-n elfogy a hely?
Frissítések letiltása opciót nem találtam, szóval idő kérdése mikor következik be, de gondolom az nem tudja használni a memóriakártyát. -
togateam
senior tag
válasz JOEPAPA #2893 üzenetére
Igen egy jobb bor áráért kapható tab nehogy má "kibasszon" veled.
És igen aki van olyan "hülye" hogy egy pendrájvot betesz a szekrénybe mert ezt mondták neki az megérdemli Én inkább átmásolom a 4 terrabájtal rendelkező pc-re ,és ott vigyázok rá
De igaz hogy az olcsóság megint megmutatta hogy mennyit ér,én büntetném azokat a gyártókat akik pont a fele hardvert adják mint amire szükség van,lásd ram + hdd
De ha csak visszaolvasol mondjuk 25-30 posztott(nem kell mind a 3000-et) akkor máris ott az egyszerű megoldás,ez viszont a te saradu.i: és a szoftver gyártó pontosan közli hogy milyen feltételek mellett tudja adni az ingyen frissítést,nevezzük kötelező hardver igénynek ami a jelen esetben + 16 gb pendrive.
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
válasz wandor0930 #2895 üzenetére
Jó reggelt.
Természetesen tehetsz rá filmet,és hallottál már az - átmásolom a régi kártya tartalmát az új kártyára- nevű játékról
-
törölt tag
sziasztok!
Ajánlatot kaptam a 10i-re, 36000ft.Én nem adom el, de ha valaki szeretné, szóljatok.És továbbítom az illetékesnek.
-
wandor0930
aktív tag
válasz togateam #2884 üzenetére
Természetesen nem úgy gondoltam hogy akkor is menjenek a programok ha kivettem az kártyát
Olyan formán gondolkodtam hogy kikapcsolt állapotban ha kiveszem a kártyát és pakolok rá filmet-zenét-képet majd visszarakom nem kavarja-e meg a gépet.
Vagy tanácsosabb ezeket pendrájvon másolgatni?Olvastam lejjebb valamit hogy rendszerfájlokat rak a kártyára és az bekavar csak ezért kérdeztem.
Na meg mert jelenleg csak egy 16GB-os van, ezt később cserélném nagyobbra, de nem szeretném ha emiatt az egész rendszert újra kellene rakni. -
JOEPAPA
tag
Feladtam a 7i WIN10 frissítést, ráment egy napom.
Miután megvettem elkezdett frissitéseket letölteni, a végére 2GB hely maradt.
Elkezdtem a win10 frissítést, majd megállt, mert nincs elég hely az eszközön, "legalább 5GB kell"
Na akkor le kell szednem a frissitéseket, gondoltam, de azt egyben nem engedte leszedni, csak egyesével, sacc 100 db katt leszed, nem indít újjra...katt leszed biztos nem indit újjra...pár óra és kész is, aztán kiderült nem jöt vissza az az 5,03GB...
Na akkor nagynehezen megtaláltam a visszaállítást, magam sem tudom hol hogyan, mert olyan apró, hogy nem látom szemüveg nélkül...(szemüveg témát hagyjuk, nincs nálam, az is hosszú történet)
Végre lett 5,03GB, nekiugrasztottam, a WIN10 frissitésnek, de sajnos " NINCS ELÉG HELY", mert amikorra letölti a frissitést már nincs 5GB...
Most kérne egy 14,4GB os külső tárolót amire mentést csinálna, és amit utána tegyek el örökre mert arról tud majd visszaállítani...na azt már nem egy 13e FT os tablethez nem veszek egy örökre levélnehezék 16GB os microSD-t.
Jah, most reggelre ujjrainditáskor 83db frissitést épp húzza magára a win7, ez nem lenn ejobb letiltva, azaz csináljak megint egy rendszer visszaállítást, és frissotéseket tiltsam le? Mert ugy marad 5GB igy meg megeszi önmagát két nap alatt...
Ez így használhatatlanra van tervezve, a windows a 16GB háttértárat ajánlott beállításokkal telerakja szeméttel, úgy hogy semmire nem volt használva a tablet.
Értem én, hogy ha valaki ennek él akkor trükkökkel egy komoly gép, na de ez gyárilag egy nem programozó, nem rendszergazda, hanem "felhasználo" számára használhatatlan?Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
togateam
senior tag
válasz togateam #2890 üzenetére
Nekem is van még 1 telepítésem azt annak telepítem akinek akarom,mert én még időben iratkoztam be.
De most is ingyenes 1 hónapra, ingyen office
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Becsatlakozom én is egy 7i-vel, jelenleg is errol irok.
Nem frissitenem most meg win10-re, de meg tudnatok mondani mennyi időm van eldonteni amig a Microsoft még elfogadja a frissitesi kerelmet?Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
togateam
senior tag
válasz wandor0930 #2881 üzenetére
De komolyan,ha olyan program "veszik el"akkor van amit simán áttelepít a hddre,de ott is marad,szóval inkább vennék egy másik kártyát és akkor nem kell kivenni.
-
togateam
senior tag
válasz wandor0930 #2881 üzenetére
Ha menet közben veszd ki akkor szerinted mi történik? Szerintem nem működik ami rajta van,de lehet hogy neked valami légi kapcsolatban lehet az sd kártya a gépel,sajnos nekem az őreg bedugom és benn van, van még csak
-
togateam
senior tag
Akkor nem ezt kellet volna venni hanem olyat aminek külső tápellátása van pl 10i.
Ha az ember tudja hogy mire akarja használni akkor aszerint kell vásárolni.
Mennyi ilyen vackot adjak? Van még gesztus egér billem is de mindig a sima xerox által feltalált bill+ egér a legjobb,a többi csak pénz kidobásA leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
SZAx2
csendes tag
válasz togateam #2857 üzenetére
A Bluetooth-os egér és bill. beszerzése menne, de én inkább egy touchpad-os bill.-nek örülnék:
Ettől viszont még kellene az USB port mindenképpen, igazából TV-okosítónak használnám a tabletet, filmnézésre, netezésre, stb. Így menne folyamatosan, kikapcsolás nélkül, ezért kellene a tápellátás is.
-
wandor0930
aktív tag
Nekem meg felment a win10
Érintő meg kijelző forgató driver picit szopatott de végülis már működik.Még egy kérdés, ha megadom a microsd-t mentési helynek és közben ki kell vennem valamiért az mennyire zavarja meg a gépet?
Visszarakás után az alkalmazások mennek majd gond nélkül?[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
válasz togateam #2782 üzenetére
Azért ránézve a képre elég "borzasztó azt látni hogy már egy 4 magos cpu akkora mint egy mikró sd kártya slot.Nagyon el van szaladva a világ. Már a sarkunkban a Skynet. 20 évesen szájtátva bámultam a kocsmában a zug videó korban ,ma meg már a részese vagyok...
-
togateam
senior tag
válasz forest_ns #2876 üzenetére
Annyit fűznék hozzá hogy minden telepítő tartalmazza a leírást csak meg kell nyitni a benne lévő leírást
A régi motorosok 10 -15 éve amikor még cd lemezeken voltak a játékok megtanulták hogy minden lemezen rajta van a megoldás ez igaz most isui: Minden tabnak a saját típus száma a telepítő indító falj név ,mivel mindben más a telepítés közbeni csillagos írás amit szintén olvasni kell telepítés közben mert információval szolgál !!
[ Szerkesztve ]
-
forest_ns
tag
válasz togateam #2874 üzenetére
8i, így érthető. De nem volt gond, mert mint írtad is mindenhol, külön telepíthető.
Mire összehalásztam a rengeteg hozzászólásból a telepítést, és pontosan követtem, hiba nélkül felment a Win10.
Azoknak, akik most állnának neki a Wimboot-os Windows 10 telepítésnek, ajánlom az alábbi hozzászólásokat (köszönet érte Togateam, Rufus és minden közreműködő fejlesztőnek).
OTG kábel, USB HUB, pendrive, billentyűzet, egér (én utóbbi nélkül csináltam) beszerzése után;
Először innen ( (#1925) togateam) letölteni a Win10 telepítőjét.
Aztán Togateam leírása ( (#2666) togateam) alapján telepíteni.
Itt annyit fűznék hozzá, hogy nézzük meg, milyen névvel hozza létre az indítófájt a Rufus, nekem "Lark8" volt, a parancssorból azzal lehetett indítani.Végül ha nem működik az érintés innen ( (#800) togateam ) letölteni és telepítenii kell a drivert rendszergazdaként.
Mindez kb. 2 óra alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
válasz #50677760 #2873 üzenetére
Úgy 3 órától (tehát már 4 órája) egyhuzamban megy rajta a horizon go m4 hd Gyosrkorcsoly avizilabda stb és 44-48 fok között van. tapintásra kellemesen langyos.De garancia így már nincs rá De mire ez így kinyiffan nyugdíjba leszek
De most feltöltöm és aksi tesztet végzek.A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
válasz forest_ns #2872 üzenetére
Milyen tabod van? Mert a 10i-é( mivel nekem az van ) az tuti hogy jó,én azt csináltam A többi bele van írva az isóba. De úgy vettük észre hogy csak a 8i vel fordulnak elő ilyen problémák se a 7-tel se a 10-el,Lehet hogy abban nem egyforma az érintő panel,erre még nem találtunk választ.De erre van a driver
[ Szerkesztve ]
-
-
gabor_01
senior tag
Na felküzdötte magát végül a 10-es frissítés.
Viszont a végére a tab adta meg magát, elszállt az érintőpanel. Összevissza érzékelt, csak ott nem ahol kell.
Vissza is ment a Tescoba.
Azért jó ki kis tanulás volt -
-
iff
senior tag
válasz thespilertm #2832 üzenetére
Orosházi Tesco.
#2830) togateam:
Hogy kell rendszermentést csinálni? Még nem kapcsoltam be, a töltőn lóg.
Amúgy egy összefoglaló nagyon jó lenne az elejére!!
..........""..........
-
SZAx2
csendes tag
Valaki a Lark Ultimate 7i WIN töltésére nem csinált még valami hacket? Mármint beforrasztani valahová valamit, ami töltené, miközben a microUSB port megmarad OTG-zni közben?
-
togateam
senior tag
válasz wandor0930 #2850 üzenetére
Ez azért net függő itt Pesten 30 mbit netem van Szlovákiába meg 5 azért nem mindegy hogy épp hol vagyok . Egyébként vidéken egy kis faluban nagyon nehéz jó netett szerezni ,nem csak Budapest létezik az országban.
-
törölt tag
válasz togateam #2842 üzenetére
egen egen, de tudod mikor bíbelődök az újraépítésel ha újrahúzhatom....
ez a módszer csak bootmédiáról működik, uefi Shellből nem megy...sajna, 1000% majd holnap a wimbootos módszereddel megpróbálom helyre rázni
semmit nem hoz be amivel rendbe tudnám tenni[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz togateam #2819 üzenetére
Köszönöm a nyers, ám annál inkább lényegre törő választ! (a többieknek is!)
Csak azért kérdeztem, mert bár a számítástechnika igen közel áll hozzám, a tabletekről nem volt semmilyen tapasztalatom. Nem akartam LÁTSZATRA jó vételt csinálni, hiszen hiába olcsó valami, ha az használhatatlan..
Megvettem egyébként, most is erről írok.
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
togateam
senior tag
válasz forest_ns #2835 üzenetére
Mivel én vagyok a fő gonosz ezért ne köszönj semmit hanem dolgoz meg a saját örömödért és büszkeségedért,és mire kapnál bármilyen választ már rég tudnál mindent egy kis olvasással vagy a crtl+f gombok használatával.
-
forest_ns
tag
Megköszönném, ha valakinek lenne kedve összefoglalni egy hsz-ben az win10 telepítést, linkekkel, mit honnan kellene leszedni. Keresek itt a fórumon, de már annyi lap van megnyitva...
-
törölt tag
válasz togateam #2833 üzenetére
de csak azután foglal le magának kb.450mb-ot ha a frissítés után gyári visszaállítás is történik, alapból nem készül/valósul meg a lefoglalás...
a tervem az hogy macriummal vagy acronis-szal készítek majd egy fix mentést a fix rendszerről, meg a telepítések után is készítek 1et...csak hát kellékek nélkül elég nehéz
amúgy még mindig keresem az okát hogy miért töredezik meg és lassul be pokolian a tab pár nap használat után win10alatt, ami felesleges azt nem futtatom, a feleseleges induló appokat mindig kikapcsolom...
többen írták hogy 4-500mega szabad ram 10 alatt...nekem eddig 2-300megánál sosem több szabad ram a tabon...de a tárhely állandóan fogy, a winsxs mappa úgy meghízik mint egy disznó és nem lehet rendesen takarítanimemória takarékos böngészőt még nem találtam az edge-n kívül, de van hogy úgy meghülyül hogy az ideg kerülget sokszor, de nem csak a tabon, hanem a laptopon is meghülyül rendesen...meg gondol egyet azt kilép...
[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
válasz #97246720 #2831 üzenetére
Milyen trágár szót? Nem kisbabák fognak oprendszerek huzigálni.Én nagyon utálom ezt az álszenteskedést ami manapság van, a lófasz az lófasz.Az olyan mint a pénisz csak nagyobb
De igazad van a frissítés valóban törli de cserébe 10-12 gigára nő a mérete és "csak 300+450 megát (szépen írva : foglal le magának) Akkor mi is történt?
-
togateam
senior tag
válasz wandor0930 #2827 üzenetére
A recovery miért szabadulna fel? Azért recovery,ha hozzá érsz akkor csomagolhatod a géped,és olvashatsz és idegeskedhetsz itt jó sokat Nem lesz több tárhelyed az úgy "lesz" ha teszel bele sd kártyát. A win 10-nél bármit telepíthetsz a sd kártyára.Igaz hogy régi win programot csak akkor ha előbb becsatolod egy könyvtárba és így 2 funkciós lesz az sd.
Ha mindent sikerült elbaszarintani akkor itt találsz visszaállitásos dolgot.----- DE AKKOR JÁRSZ JÓL HA MIELŐTT BÁRMIT CSINÁLNÁL ELŐBB EGY RENDSZER MENTÉST CSINÁLSZ !! -------
EZ KIBASZOTTUL AJÁNLOTT MINDENKINEK !!!!!!!!!!!!!!
-
törölt tag
válasz wandor0930 #2827 üzenetére
nekem rohadt nehezen jött le, kb.4napig szenvedtem mire lejöttek, meg van a 8.1 és a 10 is...
valaki nem talált még megoldást arra hogy hogyan lehet a gyári appokat kiírtan a 10-ből(onenote,sway,bing pénzügy stb...)?
-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja a "nagy kiárusításban" én is beszereztem a 8i-t.
Még nem laktam be túlságosan szóval gondolkodom rajta hogy telepítsek rá win10et ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
-Ha telepítem a win10et akkor felszabadul a recovery partíció és ezért lesz nagyobb a tárhelyem ha jól értem?
-Azt olvastam win10-nél meglehet adni hogy az SD kártyára telepítsen, ez az alkalmázásboltból letöltött programokra vonatkozik?
-ha nem jön be a win10 akkor indigien fájljaival vissza tudom telepiteni a 8.1et. Ilyenkor ismét lesz egy recovery partícióm ami foglalja a helyet vagy lesz egy 8.1es rendszerem recovery nélkül nagyobb szabad tárhellyel? -
togateam
senior tag
-
JOEPAPA
tag
win 10 re simán az update majd felteszi a kérdést csak engednem kell? Nem lehet megsürgetni, hogy ne egy két hét mulva kérdezze akarom e a win10 et?
Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
-
törölt tag
válasz gabor_01 #2811 üzenetére
mindenképp kell a hub, mert az uefi shell nem kezeli a belső sd olvasót
usb vga cpu ram ssd , ezek mennek uefi alatt, tehát ahhoz hogy telepíteni tudj bármilyen oprendszert, mindenképp kell legalább egy beviteli eszköz és egy telepítő adattároló, a 10i ennyiből nagyobb előnyben van szerintem a 2 usb portjával,de lehet tévedek, de a 7i és 8i-n csak 1 mikrousb vana 8i-n lehetne 2 mikrousb, de kérdéses hogy a második mikrousb port be van-e kötve, mert a helye ott van a nyákon[ Szerkesztve ]
-
togateam
senior tag
válasz User64476 #2805 üzenetére
A cpu és a gyári fémlap közé tettem pasztát,mert gyárilag nincs !! És levettem a fekete burkoló anyagot így lett 4 luk a fémkupak tetején amin már szellőzni is tud , illetve nem szellőzni de közvetlenebb a hőleadás, és így tettem rá a saját burkolatomat,De még gondolkodom hogy csak a cpu-ra teszem a vasat,de reggel nem volt rá időm,más dolgom is van Majd ha megint "baja" lesz.
-
iff
senior tag
Na szóval sikerült beszereznem egy 10i-t Épp most értem haza vele. Az utolsó darab volt 30e-ért.
..........""..........
-
törölt tag
válasz gabor_01 #2800 üzenetére
nem lehet se kikapcsolni az uefi-t, se a bootsorrendet átállítani, a tab csak efi bootolást tud, nekem is ez a bajom, efi shell nem kezeli az sd-t, csak fs0 és blk1-ben hoz olyan mappát hogy efi...kicsit már bánom a tabot, de tudtam szerezni egy 4es hubot, holnap megpróbálom rendbe vágni azt még meglátom mi lesz a sorsa a tabnak, de nagyon kilóg már a lába
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ Wifi 4GB / 64GB, ezüst
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Samsung Galaxy Tab A8 10,5 4/128GB tablet
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- Huawei Matepad 11
- Amazon Kindle (11th Gen) 2022, 16 GB, fekete (reklámmal) - E-book olvasó
- ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy Tab S10+ , Tab S10 Ultra - Samsung garanciával
- Jó állapotú Apple iPad Air 4 WiFi + Cellular 64GB Green ! 1 Hó Jótállás
- Surface Book 2 13.5" Intel Core i7-8650U 16GB RAM 1TB NVME SSD Windows Tablet