- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Táp ventilátor csere
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkvbusz
csendes tag
Sziasztok!
Lark Ultimate 8i-re fel lehet valahogy telepíteni valamilyen androidot?
Ha nem megoldható, akkor szeretnék megválni tőle.
Kb össz üzemideje 1 nap, számlával, kiváló állapotú akkumulátorral, sérülés és karcmentes kijelzővel, telepített Windows 10 1903-mal.Édesapámnak vettük, de neki sajnos nem elegendő a gép teljesítménye.
-
Zolkick
csendes tag
Könyörgöm új linkért!!! Meg van halva gépem de teljesen Köszönöm!
EZ - a véleményem
-
hajdouczy
tag
Sziasztok. Hatalmas problémámra hatalmas segítséget kérnék tőletek. Ha van elfekvőben a szerszámos fiókotokban, vagy a lomos szekrényben rossz Lark ultimate 8i tablet, akkor érdekel. Ugyan is sikerült egy szétszedés közben elszakítani a hangerő - power gomb vezetékét, és emiatt nem tudom bekapcsolni a tabletet. Ha úgy döntesz, hogy megválsz tőle, akkor vevő vagyok rá.
Murphy: Ami el tud romlani, az el is romlik.
-
kikay1984
újonc
Valaki meg tudná nézni a PID és VID számait a 10i billentyűzet touchpad-jának? Kösz
[ Szerkesztve ]
-
hajdouczy
tag
válasz kikay1984 #5589 üzenetére
Szia. igen, megjelenik ismeretlen eszközként, csak az újabb Win10-en
valamiért nem akar működni.Régebbi 1803-s kiadásban működött másnál. Amikor készítettem a telepítőt, nekem momentán a 1709-ig működött, aztán sem ráfrissítésessel, sem beleintegrálással nem tudtam megoldani a touchpad kezelést a 1903-s Windowsban. Használtam több féle drivert, kivettem az eredeti képből, aztán a Win10-ből, letöltöttem külföldi oldalról, bemásoltam a telepítő készítésekkor, feltelepítés után is, kevertem korábbi driverrel is, vagy 20 lemezképet létre hoztam, aztán beleuntam, és kiégtem.
Egyébként azért adta kölcsön Papamaci, mert neki is ez volt a gondja. Gondoltam talán helyre hozom, de nem sikerült. Így a kérésére csináltam meg neki a win8-at, és mellé a Win10-et. Ebből született meg az az ISO, amit megosztottam, de már nem volt kedvem szét szedni 2 telepítőre. Amelyik nem kell, azt törölhetitek a pendrive-ról, de előtte olvassátok el telepítésnél a PDF infót.
[ Szerkesztve ]
-
kikay1984
újonc
Szia! Fel tudnád tölteni újra a 10i-hez való lemezképet? Köszönöm!
szerk: úgy látom megelőztek[ Szerkesztve ]
-
hajdouczy
tag
Szia Proper, és minden Lark 10i tulajdonos.
Papamaci korábban kölcsön adta a 10i tabletjét, amig készítettem neki egy telepitőt. Az most mindenkinek elérhető.
A telepítő ISO fáljt feltöltöttem ide:
https://mega.nz/#!VJsG3IwI!rxphU755fVx68-0Py5EJ6PV0W_tYRG_ZxsDzMp2X-zg
A telepitő ISO-ban benne van a Windows 8.1 bing, és a Windows 10 2019 májusi kiadása. Használatkor elsősorban a win 8.1 bing indul el. Az ISO-ban benne van egy PDF leirás a "hogyan telepítsem a Windowst LARK tabletre " nevű mappában. Olvassátok. Használjátok ügyesen.
Egyetlen hibája van a win10-nek, hogy nem használható a billentyűzeten az egér vezérlés. Ezt semmilyen módon nem tudtam megoldani az én tudásommal.
-
alittagyan
újonc
válasz hajdouczy #5584 üzenetére
Szia Hajdouczy!
Köszönöm a visszajelzést, és a megerősítést! Magam is ezt az utat fogom követni. Épp tegnap kezdtem felszabadítani az egyik 64 kártyámat, ami eddig olyan telóban szolgált, amelyik 128-at is tud kezelni. Így átmozgatva a tartalmat a tablet megkapja a 64-et 2 partícióra osztva. -
proper
őstag
10i -hez van még valakinek telepítője?
Win10 -
hajdouczy
tag
válasz alittagyan #5583 üzenetére
Szia Alittagyan. Igen, jól látod. Egy 64 GB-os micro sd kártyát tettem a tabletbe 2 partícióra osztva. Egyikre telepítettem a programokat, tudván, hogy kevés tárhely marad a C meghajtón. A fennmaradt részt meg adattárolásra, a másik meghajtót pedig mindenféle tárolásra használom. Nem a leggyorsabb kártya, átlagban 8 megával ír, olvas.
A tablet specifikációja 32 GB méretet ír, én is így használom ketté osztva, 32 gigára. asszem felismeri ha egyben van, de szerintem így célszerűbb használni. nem kell 64 gigás anyagot lementetni, ha van valami gond.
[ Szerkesztve ]
-
alittagyan
újonc
válasz forest_ns #5582 üzenetére
Lement a telepítés. :-)
Remélem nem kiabálom el, de eddig minden renbenlévőnek látszik. :-)
(Érintő képernyő, kamera megy. És sokkal kezelhetőbb az egész, mint a 8.1-el, bár gondolom ezzel nem árulok el nagy semmi különöset.)
Ami még érdekes, hogy az ISO file-ban lévő telepítésről szól PDF-ben látszik, hogy 64 GB-os SD kártya lett hozzáadva a tablethez, 2 partícióra formázva. Ez számomra azért különös, mert azt hittem, hogy ez a tablet, csak 32-ig "lát"... -
forest_ns
tag
válasz alittagyan #5581 üzenetére
Remélem, mert árulom az enyéimet, és ha viszik, jó lenne gyorsan újrahúzni.
-
alittagyan
újonc
Köszönöm szépen! Idő közben erre a verzióra épp rátaláltam, amit már le is töltöttem. Jelenleg épp a biztonsági mentést fejeztem be. Ezután ugrok neki a telepítésnek. Remélem sikerül! :-)
-
forest_ns
tag
válasz alittagyan #5579 üzenetére
-
alittagyan
újonc
válasz togateam #1925 üzenetére
Tisztelt Togateam, kedves fórumozók!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a Lark_7i_win_10 letölthető még valahonnan? (Tekintve, hogy ezek a file-ok közel 4 éve voltak feltöltve, így nem csodálkozom, hogy a megadott linken már nem elérhetőd, de ahogy sem tudtam rátalálni. :-( )
Előre is köszönöm! -
hajdouczy
tag
válasz novoszath #5577 üzenetére
Szia.
Ha meg van még a letöltött ISO telepítőd, akkor nyisd meg, nézzél bele, mert a "Hogyan telepítsem a Windows 10 rendszert Lark tabletre" nevű mappában vannak a driverek.
Ebben megtalálod a "sileadtouch.inf_x86_6bc711ea30dd77e0" nevű mappát, amiben van az érintés vezérlő driverje, a Sileadtouch.ini fájl. Erre kattints jobb klikkel, válaszd a telepítést, és kész is. Majd az eszközkezelőben kattints a "Műveletek - Hardverváltozások keresése" fülre. Ha ezután sem működne, akkor ISO-ban ugyanebben a mappában lévő fájlokat át kell másolnod a megfelelő mappákba.
Vagyis:
Az .ini fájlt másold ide: c:\Windows\inf\SileadTouch.inf - ird felűl a régi fájlt
SileadTouch.PNF fájlt is ide másoldA többit pedig ide: c:\Windows\System32\drivers\
[ Szerkesztve ]
-
novoszath
senior tag
Adott egy lark 7 tab amit a legutobbi linken levo win 10 el sikerult ujra elesztenem tokeletes az erinto is de most kerestettem vele updaten frissiteseket es a 7.havi osszegzot telepiti remelem ezzel nem fog meg gajdulni az erinto ha igen akkor mi a teendo hogy ujra. Mukodjon rendesen?
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
hajdouczy
tag
válasz Sasskent #5574 üzenetére
Sziasztok.
Valamikor a Lark tablet megvásárlásakor volt fent office telepítő, (win8.1-re) amit kód alapján rá lehetett telepíteni a tabletre. 1 évig kaptunk hozzá 1 terrás tárhelyet a Microsoft OneDrive-on, és 1 évig ingyen használhattuk az office csomagot. de olyan sok helyett foglalt le, hogy maradt kb 1.5 - 2 giga szabad hely. Akkor még nem volt hozzá microsd kártyám, így nem tudtam más meghajtóra telepíteni, ezért lemondtam róla.A tableten lehetett futtatni az office-t, csak annyira sűrű volta a kis kijelzőn, hogy nem láttam értelmét azon használni. Mivel felhasználtam a kódot, nem tudtam az asztali gépre feltelepíteni, de az 1 terrás tárhely megmaradt 1 évig. Jelenleg a 2007-s Office-t használom a tableteten, abból is csak az exel, és a wolrdot. némi kompromisszummal, de tudom használni normálisan.
-
PapaMaci
őstag
válasz topas100ec #5569 üzenetére
Én szivesen kölcsönadom a 10i-t, ha van kedved foglalkozni vele!
...mint az közismert...
-
DjBIG
csendes tag
Én inkább most nem buzerálom 😂 Örülök annak ami van
-
hajdouczy
tag
válasz topas100ec #5569 üzenetére
Nagyon jó, ennek örülök. Köszönöm a visszajelzést.
-
hajdouczy
tag
Szia. Igen lesz.
Illetve már van is. Most készültem el a feltöltéssel, úgy hogy szedhetitek le.
A rendszer telepítés a szokásos módon működik. Aki még nem próbálta, annak az ISO lemezképben van PDF leírás a telepítés menetéről, de mindenki elolvashatja. És ugyan itt megtaláljátok a Drivereket is, ha netán gond lenne, például az érintés vezérlővel. De minden bizonnyal működik már a telepítés közben is.
A Lark 8i Tabletnél 2 verzió van, mert 2 verzió létezik a Tabletből. Viszont azt nem tudom melyik a v1, és v2. Ha valakinél nem működik az érintésvezérlő, akkor telepítse a másik verziót.
Lark 10i Tabletre továbbra sem tudom elkészíteni a Windows telepítést, mert nincs ilyen Tabletem. Végül is 7 colos Tabletem sincs, de ezeknek megegyeznek a driverei, így meg tudom csinálni a telepítőt.
A 7 colos Tablet tulajdonosok közül valaki tesztelje le, hogy működik-e rendesen a touch, és a kamera. Ha nem jó valami, jelezzétek a hibát, és megpróbálom korrigálni.
Innen tölthetitek le az ISO-t:
LARK 7
https://drive.google.com/open?id=1xbxk99HQ3gOksOW-0z1B4-cm5Ps1w95SLARK 8I.V1
https://drive.google.com/open?id=1VYBzQa3iYKGXKHY5RdUaELROdFIuLh3ULARK 8I.V2
https://drive.google.com/open?id=1uc0-rwBl3pSjzFOFpdUptCuEBoU2y4NgJó időtöltést, és sikeres telepítést kívánok.
-
hajdouczy
tag
Szia DjBIG.
Köszi az észrevételt, feltételezem, hogy a tesztelések során nem vettem észre ezt a problémát. A legközelebbi Windows készítéséhez figyelembe fogom venni. Úgy tűnik ez valamikor Június elején várható. Az agyrák gyógyítására pedig küldök egy jópofa virtuális sört.
-
DjBIG
csendes tag
válasz hajdouczy #5527 üzenetére
Szia Hajdouczy
Elsősorban üdv mindenkinek,tegnap szereztem egy 7i "csodát"
Másodsorban jól meg is szivattam magam a touchal ugyan is az updattel el is csesztem...úgy kb annyira hogy pápá tapi (full kezdő vagyok a tabbal)
Harmadrészt tegnap este óta és ma reggel Hajdouczy írásait és munkásságát böngészve végre nekem is sikerűlt rendre utasítani a touchot.
DE ha megengedsz egy észrevételt Hajdouczy.A 7i-re heggesztett 1803-as W10ben a touch FW-je az INF mappába kerül valamiért nem a Drivers-be.Agyrákot kaptam mire észrevettem azóta viszont újra pöpec[ Szerkesztve ]
-
hajdouczy
tag
Akku problémáim vannak a tablettel kapcsolatban. 1.5 - 2 óra alatt lemerül, pedig semmi megterhelő dolgot nem csinálok vele, és az op.rendszer is aránylag jól be van állítva, hogy ne egye az áramot. 3 éves a tablet, szerintem az akksi felett eljárt az idő. Már próbáltam lassú, gyengébb töltővel, meg ciklusosan tölteni, de nem segített.
Nagyon kevés akkumulátort találtam ami, számításba jöhet, 4000, 5000, 6000 mah teljesítményű akkukat néztem, de nem találok olyan csatlakozásút, ami a Lark 8i Tabletben van. Az akksi 5 érpár csatlakozós, amit csak le kell húzni az alaplapról.
Kérdem én, hogy egy 6 érpáros csatlakozós akksit fel tudnék-e használni úgy, hogy az egyik vezetéket nem használom fel, és a csatlakozót is átcserélem. ?
A képen ugyan nem látszik, de 2 db piros, 1 db fehér, és 2 db fekete vezeték csatlakozik be.
Amit találtam, az ezen a linken van. 5 eres csatlakozású, 6 érintkezős hüvellyel. Arra gondoltam, hogy átcserélném a csatlakozóját.Vagy válasszak univerzális akkut, amin csak 2 vezeték van? Viszont, ez nem biztos, hogy méri az akksi különböző teljesítményét.
[ Szerkesztve ]
-
hajdouczy
tag
Szia.
Pedig akad néhány link:
lark8i sterowniki.zip eredeti gyártói driver:
https://drive.google.com/drive/folders/0B8Ac4CnsaWCZOGhaRXNPWmYtM2M
egy fájlos exe telepítő, mondjuk nekem ez nem jó.
https://drive.google.com/drive/folders/0B7I7fvs3MZXoNmIzbllXVG8tV3c
Aztán ez is:
https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_4982-4982.html
ha letöltöd az ISO telepítő fájlt, benne is megtalálod a drivert külön mappában.
https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_5527-5527.html
-
Imre_
csendes tag
Sziasztok, keresztul kasul vegig nyalaztam a topikot, de sehogy sem talalok ra arra a linkre vagy linkekre ahol win8.1hez valo touch driver van. Nincs veletlenul valakinek megjelolve vagy kimentve esetleg a driver. Asszem tobbfele is volt de nem mindegyik mukodik...
Jahh, 8i rol van szo[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Keresnék 10i-hez eredetihez hasonló, esetleg wimboot-os 8.1-et. Van valakinek elérhető?
...mint az közismert...
-
guszty1980
csendes tag
Azért ha megválnál tőle nyugodtan gondolj rám..
Egy másik dolog..
Valamiért bizonyos részeken rosszul érzékel a kijelző, mi lehet a hiba? Minden elérhető touch drivert kipróbáltam, még más tabokét is, azok össze vissza érzékeltek, így visszatért a 2015-ös driver. Tehát ez érintő gond, vagy driver?
A bizonyos részeken értem, hogy fekvő módban nem tudok bejelentkezni, mert nem tudom megnyomni a gombot. A közepén végig ilyen.[ Szerkesztve ]
-
iff
senior tag
Ezt a sz@rt egyáltalán valaki tudja használni ? Eddig két memória kártyámat vágott haza. Ha újra telepítem és felrakom a drivereket a start menü felugrál. (idegesítő) Van,hogy megfordul a képernyő és addig kell cseszteni, hogy visszaálljon. A win 8.1-ből kivettem a drivereket és újraraktam a 10-el, ugyan úgy sz@r az USB beviteli eszköz. Életem legrosszabb választása volt ez a sz@r! Pénzt nem ér. Az oldalukon persze semmi letölthető driver nincs.
..........""..........
-
guszty1980
csendes tag
Sziasztok.
Belefutottam egy inkább zavaró, mintsem fontos problémába..
Felfrissült a 10i-m win10 1809-es verzióra. Ezek után elfelejtette, hogy van egérpad is a billentyűzeten, és nem tudom neki elmagyarázni, hogy az a számára ismeretlen eszköz, az szerintem egérpad. Sajnos csak 8.1 driver mentést csináltam anno, lehet ezért nem szereti.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném.Most látom, hogy az előttem szóló is hasonló problémával küzd....
Lehet meg kellene tanulnom olvasni..[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Mennyi a reális ára egy szép állapotú i8-nak?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
togateam
senior tag
válasz tucsok0706 #5550 üzenetére
25 hozzászólással arrébb : itt a válsz
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
tucsok0706
csendes tag
Helló kis segitsèget szeretnèk kèrni.van egy lark ultimate 7i-m ami uefi vel indul.Ha megprobàlok rà rakni rendszert nincs c meghajtò vagyis aminek d -nek kène lenni az a c ( pendrive). Úgy hiàba indítom el a telepítési mikor formàznà a meghajtòt leàll. Valakinek ötlete? Előre is köszönöm a segítséget..
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Bár keresgéltem, de nem találtam. Valaki tudna egy linket 10i-hez vagy eredeti 8.1, vagy hibátlanul működő 10-hez? Jelenleg lement a frissítés, és sem a tapipad, se képernyő nem érzékel. Esetleg erre valami megfejtés?
Előre is köszönöm!Pontosabban a képernyő érzékel, csak kalibrálni kellene!
[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
togateam
senior tag
válasz azaki99 #5545 üzenetére
Ez az Fn mód Úgy kell visszaállítani mint bármelyik laptopnál. A lila szín az Fn billentyűt jelöli nyomd meg az Fn gombot és az fent az F gomboknál keresd meg a NumLock kikapcsolása jelet.Ha jól tudom akkor az Ins gomb alatt van. Remélem eltaláltam.
-
azaki99
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Lark Ultimate 10i tabom,melyhez van egy ilyen gyári billentyűzet is,viszont rá lett dugva egy sima asztali billenyűzet,majd ezután vissza dugtuk a gyárit,nem működtek megfelelően a gombot.
Értem ezalatt (U-I-O=4-5-6;J-K-L=123;M=0) Van e valamilyen gyári visszaállítás erre ?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Bandi172
újonc
Heló!
Kallódott egy Lark ultimate 7i win tablet nálam sokáig, nem volt különösebb baja neki,, de tegnap óta kínlódom vele, mert a gépházból ellett indítva egy reset/visszaállítás, megkért tedjem töltőre, mert csak úgy lehet, majd elindult a folyamat elég jól haladt aztán megakadt 66%-nál innentől kezdve én vártam és vártam, de nem haladt tovább, léptem aludni nem volt kedvem várni rá.....
A mai nap ott tartok, hogy mikor bekapcsoltam ezt szervíz menű szerű valmit hozta a windowsnak (win10) tudjátok, kikapcsolom a gépet vagy a többi lehetőség, hogy parancssor visszaállítás stb...1. próba egy visszaállítás volt, ami azonnal visszadobott azzal, hogy nem tudta elvégezni....
2. próba törlés lehetőség volt a személyes fájlokat nem tartottam (nem volt rajta szinte semmi..) ez úgy tünt mintha végbe ment volna de ugyanúgy nem volt eredménye
3. próba windows telepítőt szedtem le, egészet újra aztán kész, viszont otg kábelen keresztül az ilyen troubleshoot mode (amikor a 3 gombot lenyomva behozza azt a menűt) szerű menűben otg-n elosztóval nem érzékeli a billentyűzetet sem a pendrive-ot így, ha nincs elosztó akkor okés, de úgy meg ugye a windowst nem tudom telepíteni....
4. próba vissza abba win-es menűbe parancssort választva kiválasztom a pendrive meghajtóját és elindítom a setup.exe-t (itt halvány remény és öröm töltött el, hogy végre van valami) Szóval a win setup elindult, de mikor jött a hova telepítsem rész, akkor pofán vágott megint, nem volt egy partíció sem (ftw?!) Akkor vissza egész, parancssor és diskpart nézzük mit ad, mit lát... List volume csak, ha van pendrive azt jelzi és C: betűjellel, list disk szintúgy csak a pendrive-ot jelzi ugye....így mégcsak diskpartban sem tudtam clean-t nyomni és csinálni egy primary partíciót majd elnevezni C:-ek, ja szóval ez is kudarc...Itt tartok fogalmam sincs mi lelte, már a resetnél gyanús volt hogy megakadt....
Akkor még ráadásnak lengyelül ír ki mindent a win10 mikor magyarra volt állítva így azzal is szórakoztam hogy ez meg az mit jelent, micsoda...Ötletem nincs mit kezdjek vele, ott meg totál megakadtam mikor nem volt látható partíciója sem, de ami érdekes, hogy a Windows a parancssornál X:-nek jelezte azt amin van: X:\Windows\system32
Szóval tudok valamit kezdeni vele, vagy kuka az egész? Esetleg próbáljam másik usb elosztóval, mert akárhol néztem videót erről a 3 gombos menűről midnenkinek működött, de nekem mégsem reagált úgy semmire...
Szerk: Vissza olvastam pont most írta valaki le ugyanezt a problémát, mint ami nálam is van látom...
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz hajdouczy #5534 üzenetére
Hát, a kártyaolvasója mocskosul lassú, azt meg kell hagyni. Belevágtam egy 128Gb -os kártyát, mondom megszórom némi tartalommal. Gondoltam a wifi lesz a szűk keresztmetszet, hát tévedtem...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
hajdouczy
tag
válasz jkristof94 #5532 üzenetére
Ja. kb 1 hónapja kipróbáltam a wintogo-t. 20 megabyte irás-olvasást tudó pendrive-rá csináltam meg. A pendrive elkészítése volt kb 1 óra, és mire eljutottam az asztalig, az volt még 3 óra. A rendszer kezelése nagyon lassú volt egy mappa megnyitása is örökké valóságnak tünt, ugy-hogy töröltem. mégegyzer nem próbálkozok vele.
-
hajdouczy
tag
válasz Germany239 #5530 üzenetére
Nem, microsd kártyára eleve nem engedi telepíteni magát a Windows.
-
hajdouczy
tag
Wimboot módszerrel készített telepítő, hogy kisseb helyet foglaljon a rendszer a fix szűkös 16 gigás tárhelyen, amiből a recovery elfoglal kb 5 gigát.
Ezért a telepítő csak clean installra használható. Nincs benne olyan funkció, amivel hiba javítást, vagy frissítést végezhetnénk.
Ennek hátránya, hogy minden programot újra kell telepíteni, és minden beállítást újra be kell állítani.Murphy: Ami el tud romlani, az el is romlik.
-
hajdouczy
tag
Sziasztok
Elkészítettem az új Windows 10 1809 Októberi kiadását Lark tabletre.
A driverek nem változtak, mivel nem adtak ki új frissítést, csak az Intel videokártya frissült, amit integráltam a rendszerbe.
Elkészitettem Lark7i Tabletre Lark u8iv1. tabletre Lark u8i v2 tabletre.
Innen tölthető:
LARK 7I TABLET:
https://drive.google.com/open?id=1I8nh57oUKpKa0JsNxgRqXHd34TkDHFL1LARK 8I V1 Tablet:
https://drive.google.com/open?id=1FuzDPUE3cp-0rj-O2sH4BTcYc368pnFVLARK 8I V2 Tablet:
https://drive.google.com/open?id=1EeqVAJIJnz833STtcpfpMLXFyxe828BVHa mindent jól csináltam, akkor a Silead Touch driver normálisan működik, már a rendszer telepítése során használható.
A telepítés automatikusan megy, úgy mint az előző Windows verziónál.
Az ISO-ban találtok egy Hogyan telepítsem a Windowst Lark tabletre mappát, ebben van egy PDF rövid leírása, és segédprogramok a telepítéshez, és a driverek is benne vannak, ha ne-tán szükség lenne rá.Lark10i (10 colos) tabletre nem tudom elkészíteni az Windowst, mert nincs tabletem hozzá, és más driverek vannak benne, tehát semmilyen eszközöm nincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
hajdouczy
tag
válasz Germany239 #5525 üzenetére
Szia. Próbáld meg ezt:
csatold össze az egeret, a billentyűzetet a bootolható pendrive-t a tablettel.
Kapcsold be a tabletet
Ha be jön a cmd parancs sor, a lenti parancsokat futtasd le, ezzel elvileg helyre tudod állítani a partíciót, ez után már tudsz telepíteni.-Bootoljunk be a pendriveunk alól, ilyenkor csak egy parancssor ablak fog várni minket.
-Csekkoljuk le a meghajtónkat: (Minden sor után enter!)
diskpart
list volume
Ha a C: maghajtó előjelét kapta az usb kulcsunk akkor nem tudunk telepíteni, a következőt kell tenni:
List disk parancs után fogjuk látni a meghajtóink számát, értelemszerűen azt a HDD,SSD-t válasszuk ki amelyikre telepíteni szeretnénk. Tehát a select disk után a megfelelő számot írjuk be.
list disk
select disk 0
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign letter=c
exit
elvileg kész.
Forrás: https://logout.hu/bejegyzes/sanya/wimboot_telepito_keszites_usb_kulcsra_windows_10.html?stext=Kat
[ Szerkesztve ]
-
Germany239
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Van egy lark ultimate 7i win tabletem és azt produkálja hogy csak a hibaelhárítás menüig jut el ahol a nyelvet és a billentyűzetet lehet beállítani ezek után csak egy kikapcsoló gomb ikon jelenik meg. Próbáltam újratelepíteni a topicban leírt módszerrel de eddig sehogy sem sikerült
próbáltam sima win 10 telepítővel is de azzal is csak addig jutottam hogy ki kellene választani hogy hova akarom telepíteni az oprendszert, de itt semmi nem jelenik meg, nem látja a tab háttértárát a diskpart is csak a pendriveot látja. találkozott valaki ilyen problémával? van valami megoldás rá?Előre is köszönöm a segítséget!
-
ice9
tag
Igen, ezt megtalaltam de mint emlitettem nincs touch, igy nem tudom futtatni. Egyebkent nem en voltam az elkoveto, igy kerult hozzam a tab.
-
hajdouczy
tag
Szia.
jKristof94 fórumtársunk kitartó izzasztó munkájával, és jóvoltából elkészített egy bios resetelő bat fájlt.További információért vedd fel vele a kapcsolatot, mert csak Ő készített ilyen segéd anyagot. Ő ismeri a részleteket.
(De könyörgöm mindenkinek, hogy a biosban ne nyúljon az USB vezérlő modulhoz, mert ha letiltja az USB portot, akkor már nem lehet a biosban visszaállítani.)
-
ice9
tag
Sziasztok. 8i letiltott usb-vel es egy touch nelkuli windowsal. Hogyan tudnam resetelni a biost?
-
togateam
senior tag
válasz Zsocaagyerek #5517 üzenetére
7 bejegyzéssel lejjebb olvasható : Linux a gépen végeredmény . De csak bátran lehet próbálkozni.
-
hajdouczy
tag
Sacano1-nek ajánlom elsősorban:
Eredeti LARK Windows 8.1 bing mentett lemezkép.
https://drive.google.com/file/d/1-y-kpyMs9tirhLhYMy__Me9lxfChCpOQ/view?usp=sharing
Tudom, már mndenki a win10-el foglalkozik, de ha nem felel meg, akkor átálhattok erre.
[ Szerkesztve ]
-
Zsocaagyerek
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Linuxot valaki tett már fel a tabletra? -
-
sacano1
csendes tag
Üdv ha nincs egy particio sem a lark vim 7i-n hogy tudok telepiteni? Valaki leírná mert már napok óta küzdök vele.
-
10.0.0.1
csendes tag
válasz togateam #5509 üzenetére
Sziasztok,
fejlemények azóta:
- kipróbáltam több live linux disztót, egyikkel sem hajlandó bebootolni (slax, knoppix, rescatux, + hiren's boot, stb), mindig ugyanaz a hiba.
- csináltam videót is...
- togateam tagnak köszi a linket, így már kb világos, hogy nem is fogom megoldani
tehát ezek szerint valami jótét lélek megpróbált rá ubuntu-t tenni ami jól szétcseszte az EFI boot config-ot és ezért bármit adok meg boot sorrendnek, .efi bootfile-nak, elsődlegesen mindig az EFI Primary Source-tól akar indulni, ami jelen esetben hibás. én valahol itt fogom feladni és sátáni kacaj kíséretében visszaadni a tulajnak.
rEFInd akkor lenne hasznos, ha bárhogy hozzáférnék a belső drive tartalmához. hozzáférek? nem...
-
coll
csendes tag
-
10.0.0.1
csendes tag
válasz togateam #5505 üzenetére
szia,
hát egyedül nem fog menni a videókészítés
a pendrive elkészítése oké, 2-3 éve már amúgy is szinte csak UEFI-s gépeket telepítek és Rufus-szal készítem az install-készleteket, gyakorlott Rufus felhasználóként előszőr az ISO-t töltöm be és utána állítom be a többi részt, mert tudom, hogy elállítja...
- bekapcsolásnál 1 pillanatra felvillan valami színes háttérkép, majd közli, hogy [EFI BOOT FAILED].
- "bios"ba be lehet lépni
- boot eszköz választható, ubuntu, efi usb, efi dvd, efi lan. ubuntu nem indul, [EFI BOOT FAILED]. pendrive-ról nem indul, [EFI BOOT FAILED]. usb-s dvd meghajtótól (abba egy normál win installt tettem) [EFI BOOT FAILED].
- boot from file esetén megjelenik a belső lemez és a pendrive. pendrive tallózható, látom a tartalmat, csak mappák és .efi file-ok jelennek meg, bármely .efi file-t választva [EFI BOOT FAILED].ezt az [EFI BOOT FAILED] feliratot úgy kell elképzelni, hogy kék háttér, középen fekete háttérben fehér szöveg (mint amikor mondjuk egy másik eszköznél boot eszközt választasz). alatt meg egy [OK]
arra lettem volna kíváncsi, van-e valami firmware, vagy akármi, amit rá lehetne nyomni (mint egy bios update alaplapoknál).
ui: most jut eszembe azt még nem néztem, hogy boot from file esetén tallózható-e a benne levő háttértár.. na de majd holnap.
-
10.0.0.1
csendes tag
Sziasztok,
hozzám került egy Ultimate 10i WIN és bár elég sok hozzászólást elolvastam a fórumban és legalább 5 fajta telepítőt letöltöttem (amit ezúton is köszönök), jelen esetben úgy tűnik más probléma van.
alap probléma: bármilyen EFI meghajtóról szeretnék bootolni, [boot failed] hibaüzenet.
BIOS-ból látom, hogy elvileg egy Ubuntu futott rajta előzőleg, ugyanis azt hozza fel előszőr a boot devices menüpontban.Hiába készítem el a telepítőket, EFI USB drive-ot választva is ezt a hibaüzit dobja (boot failed).
Ha boot from file opcióval indítom, akkor tökéletesen látom a pendrive-ot és a tartalmát tallózhatom kedvem szerint, de bármely .efi állományt kiválasztva boot failed (más kiterjesztésű file-okat nem mutat, csak a mappákat és a .efi állományokat).Jelenlegi kiépítés: OTG-USB átalakító, ebbe megy a billentyűzet (tökéletes), szabvány USB portban a pendrive (ami szintén OK, lévén a boot from file menüből tallózható a tartalom).
Ebben az esetben tudtok tanácsot adni, hogyan tovább?
Előre is köszönöm!
-
togateam
senior tag
válasz odani2000 #5502 üzenetére
Txt file és nevezd el : CalculateAndCreateWIMBootPartition.cmd
goto __start
/*************************************************************
Sample Script: CalculateAndCreateWIMBootPartition.cmdUse this script to calculate the size needed for the WIMBoot
Images partition after applying your final factory settings.**************************************************************/
REM The script starts here
:__start
@echo off
echo %date%-%time%:: Start of script %0 ,,,if "%1" equ "" (
echo This script calculates the size needed for the Images partition and sets it up.
echo Usage:
echo CalculateAndCreateWIMBootPartition.cmd ^<letter of Windows volume^> ^<path to install.wim and custom.wim^> ^<path to winre.wim^> ^<additional free space to be added to Images partition in megabytes. If no additional space is needed, use 0.^>
echo Example:
echo CalculateAndCreateWIMBootPartition C: C:\Recycler\WIMs\ C:\Recycler\WIMs 300
exit /b 0
)REM --- Constants used to calculate free space ---
REM Overhead Ratio: assume 6 MB overhead per 1000 MB size
set /a NTFS_OVERHEAD_RATIO=500/497
REM Per-Partition Overhead: 5 MB per partition
set /a NTFS_OVERHEAD_BASE=5REM Megabytes-to-Millions Ratio:
REM This ratio converts values from megabytes to millions of bytes, approximately.
set /a mega_million_ratio=205/215
REM --------- Constants -------------REM Drive letter of the Windows partition. Example: C:
set user_volume=%1REM Path that contains install.wim and custom.wim. Example: C:\Recycler\WIMs\
set wimfile_path=%2REM Path that contains winre.wim. Example: C:\Recycler\WIMs
set winre_wim_path=%3REM Additional size to be added to Images partition in megabytes. Example: 300
set more_size=%4echo Check input Windows volume {%user_volume%} is accessible:
echo dir %user_volume%\ /a
dir %user_volume%\ /a
if not exist %user_volume%\ (
echo %user_volume%\ not found. Exiting script.
pause
exit /b 3
)echo Check if the install.wim and custom.wim files {%wimfile_path%} are accessible:
echo dir %wimfile_path%\ /a
dir %wimfile_path%\ /aif not exist %wimfile_path%\install.wim (
rename install_wimboot.wim install.wim
)
if not exist %wimfile_path%\install.wim (
echo %wimfile_path%\install.wim not found. Exiting script.
pause
exit /b 3
)echo Check if the winre.wim file {%winre_wim_path%} is accessible:
echo dir %winre_wim_path%\ /a
dir %winre_wim_path%\ /a
if not exist %winre_wim_path%\winre.wim (
echo %winre_wim_path%\winre.wim not found. Exiting script.
exit /b 3
)echo --------- Calculate install.wim size ,,,
for %%A in (%wimfile_path%\install.wim) do (
set install_wim_file_bytes=%%~zA
echo install.wim is [%install_wim_file_bytes%] bytes.
)
set /a install_wim_file_MB=%install_wim_file_bytes:~0,-6%+0
echo After cutting off last 6 digits = [%install_wim_file_MB%]
set /a install_wim_file_MB=%install_wim_file_MB%*205/215
echo Final approximate size: [%install_wim_file_MB%] MBset /a custom_wim_file_MB=%custom_wim_file_bytes:~0,-6%
echo After cutting off last 6 digits = [%custom_wim_file_MB%]
set /a custom_wim_file_MB=%custom_wim_file_MB%*205/215
echo Final approximate size: [%custom_wim_file_MB%] MBecho --------- Calculate {%winre_wim_path%\winre.wim} size ,,,
for %%A in (%winre_wim_path%\winre.wim) do (
set winre_wim_file_bytes=%%~zA
echo winre.wim is [%winre_wim_file_bytes%] bytes.
)
set /a winre_wim_file_MB=%winre_wim_file_bytes:~0,-6%
echo After cutting off last 6 digits = [%winre_wim_file_MB%]
set /a winre_wim_file_MB=%winre_wim_file_MB%*205/215
echo Final approximate size: [%winre_wim_file_MB%] MBecho Calculate Images partition size ,,,
echo Adding 50MB free space to input size {%more_size%}. This ensures Images partition have 50MB free space.
set /a more_size=%more_size%+50
set /a wim_partition_size_MB=%install_wim_file_MB%+%custom_wim_file_MB%
echo Size sum of install.wim and custom.wim = {%wim_partition_size_MB%} MB
set /a wim_partition_size_MB=%wim_partition_size_MB%+%winre_wim_file_MB%
echo Total size of the 3 .WIM files = {%wim_partition_size_MB%} MBset /a wim_partition_size_MB=%wim_partition_size_MB%+%more_size%
echo Size after adding specified space and 50MB = {%wim_partition_size_MB%} MB
set /a wim_partition_size_MB=%wim_partition_size_MB%+%NTFS_OVERHEAD_BASE%
set /a wim_partition_size_MB=%wim_partition_size_MB%*500/497
echo Final Images partition size = {%wim_partition_size_MB%} MB
echo **************************************************************
echo Pres ENTER key to create partition layout
pause
echo select disk 0 >> dp0dps.txt
echo clean >> dp0dps.txt
echo convert gpt >> dp0dps.txt
rem == 1. System partition (ESP) =================== >> dp0dps.txt
echo create partition efi size=100 >> dp0dps.txt
echo format quick fs=fat32 label="System" >> dp0dps.txt
rem == 2. Microsoft Reserved (MSR) partition ======= >> dp0dps.txt
echo create partition msr size=128 >> dp0dps.txt
rem === 3. Images partition ======================== >> dp0dps.txt
echo create partition primary size=%wim_partition_size_MB% >> dp0dps.txt
echo format quick fs=ntfs label="Images" >> dp0dps.txt
echo assign letter=m >> dp0dps.txt
echo set id="de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac" >> dp0dps.txt
echo gpt attributes=0x8000000000000001 >> dp0dps.txt
rem == 4. Windows partition ======================== >> dp0dps.txt
echo create partition primary >> dp0dps.txt
echo format quick fs=ntfs label="Windows" >> dp0dps.txt
echo assign letter=c >> dp0dps.txt
echo list volume >> dp0dps.txt
echo exit >> dp0dps.txt
diskpart /s dp0dps.txt
del dp0dps.txt
echo Pres ENTER key to copy wim's files
pause
echo Copying files...............
md "M:\Windows Images\"
copy install.wim "M:\Windows Images\install.wim"
md C:\Recycler\Scratch
DISM /Apply-Image /ImageFile:"M:\Windows Images\install.wim" /ApplyDir: /Index:1 /WIMBoot /ScratchDir:\Recycler\Scratch
C:\Windows\System32\bcdboot C:\Windows
md M:\Recovery\WindowsRE
echo f | xcopy winre.wim M:\Recovery\WindowsRE\winre.wim /h
C:\Windows\System32\Reagentc /SetREImage /Path M:\Recovery\WindowsRE /Target C:\Windows
echo Pres ENTER key to restart
pause
exitA leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
odani2000
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg meg van még ez a csomag? Még bagyusz rakta fel régebben, de már nem lehet letölteni. :/
A fájl neve: WimBootPack1.zip
Eredeti bejegyzés (Windows 10-es):
[link]Ami fontos lenne nekem ebből, az leginkább a "CalculateAndCreateWIMBootPartition.cmd" fájl.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Apple iPad 6 Gen 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- iPad mini 5.gen WiFi / 64GB / Space Grey (011)
- N-One NPad X1 - 11" kijelző (2K) - Helio G99 - 8 Mag CPU - 8+8GB RAM - 128GB ROM - 4G LTE
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest