- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Elvileg van usbdev oldalán egy frissebb, JM2033x M.P. Image Tool v2.04.00 verzió, viszont az nem ismerte fel a külső házat. Szóval marad a v1.16.14.1, amivel sajnos nem lehet frissíteni...a flash nem tudom megy-e, nem próbáltam? Amúgy, ha kivettem / betettem a checkbox pipát, akkor is dobálta a 2 hibaüzenetet.
De a másik tool ok, így már ez is hasznos infó, amit bele lehet majd írni az összefoglalóba. Viszont a hozzá való firmware-ek és azok tulajdonságai terén nem egyszerű kiigazodni. -
batagy
őstag
válasz
rabbit87 #2872 üzenetére
Optikai eszközök USB-n való működéséhez az kell, hogy a rack speciálisan támogassa az optikai eszközöket is. Mert azok más parancskészletet használnak. A sima rackek csak a háttértárat kezelik. Ha a rack speckója nem írja, hogy ODD támogatás van, akkor valszeg nincs. Amúgy csak 5.25" rackekben szokott ODD támogatás lenni.
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #2875 üzenetére
Hmmm, ezt az inaktív START gombot nem vettem észre. Csekkoltam, nálam is inaktív az Ebay JMS566 rackkel!
Amúgy, a "JMicron 2033x M.P. Tool" indításkor az a két hibaüzenet önmagában nem lenne baj. Az első csak annyi, hogy induláskor az Ini-ben megadott elérési úton nem talál firmware-t, ami nyilvánvaló. A második hibaüzenet számít, de az is csak akkor ha betöltünk egy adott firmware-t.
Még valami. Felfedeztem, ha az RD version be van kapcsolva, és ha a bal oldali listában kiválasztjuk az USB portot, utána a jobb oldali mezőben duplán kattintva előjön egy új ablak, ami az adott rack infókat írja ki! Lást előbbi fotón.
Szóval sajnos a JMicron MP Tool még nem kezeli a JMS566/567-et a firmware töltés szempontjából, de gondolom előbb utóbb ebből is lesz újabb verzió. Ettől még a stringek és a standby timer átállítására lehet használni!
Konklúzió:
JMS566/567 esetén:
- Firmware backup és rátöltés JMicron JM2033x FW Update Utility val lehetséges, minimum v1.19.13 verzióval. Ezzel a stringeket, azonosítókat, VID/PID-et nem lehet állítani!
- A stringek, OS azonosítók, standby timer és a VID/PID elvileg a JMicron 2033x M.P. Tool-lal lehetséges. jelenlegi verziója v1.16.14.1 . Ezt nem teszteltük azonban.JMS539/551 esetén mindkét program használható.
-
King Unique
titán
JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13
A JMicron JM2033x FW Update Utility v1.15.06.T2 nem ismerte fel nálam a JMS567 vezérlős külső házat, de a v1.19.13 verzióval már valóban működik.
JMicron 2033x M.P. Tool 1.16.14.1
Kipróbáltam újra a logout cikkben lévő firmware frissítő programot az IB-253U3 külső házzal. Megnyitáskor kapásból 2 hibaüzenetet is dob.
Utána már felismeri a külső meghajtót, viszont hiába oldom fel az RD Version kapcsolóval, ha be van jelölve a Firmware Update, akkor inaktív a START...
Hiába állítgatok bármit, nem engedi elindítani a frissítési folyamatot. Próbáltam több firmware-rel, USB 2.0/ 3.0 portban, úgy sem működött. Kizárólag akkor lesz aktív a START gomb, ha ki van kapcsolva a Firmware Update.
KONKLÚZIÓ
Bár konkrétan nem csináltam végig, de az inaktív indítógomb miatt sanszos, hogy JMS567 chipnél nem fogja engedni az adott JMicron MP Tool a frissítést. Így vsz a fórumtárs IB-254U3 külső házánál sem fog működni, ami chip és firmware terén megegyezik az enyémmel.
Tehát a JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13 programmal érdemes nekiállni, az nálam is elindul és engedi kiválasztani a firmware-t hibaüzenet nélkül. Illetve időközben kiderült, hogy ezzel már ténylegesen működik és sikeres a frissítés, ahogyan ezt az alábbi hozzászólás is igazolja [link]. -
King Unique
titán
Igen, tudom melyik tool van az adott firmware-ben. Csak azért kérdeztem, mert a Sharkoon félében a JMS566 vezérlőhöz való firmware még a régi programot tartalmazza. Ami, ezek szerint nem ismeri fel az ugyancsak ilyen vezérlős eBay-es külső házat.
Az a Windows hibaüzenet meg eleve kicsit rejtélyes és röhejes... nálam is eljátssza ezt alkalmanként, pedig mindig szabályosan választom le és a merevlemez is 100/100-as HDS szerint. Folyamatosan akkor dobálta fel, amikor VHD megoldással telepítettem a rendszert és utána a külső merevlemezt normál telepítésű Windowsra is csatlakoztattam.
Ilyenkor hagyni kell, hogy átvizsgálja és javítsa, ha szükséges. Viszont elég érdekes a dolog, mert a vizsgálat végén a legtöbb esetben azt írja ki, hogy a CHKDSK mégsem talált hibákat...Próbáltam mesterségesen reprodukálni a hibát, Linux és Windows alatt is többször leválasztás nélkül csak hirtelen kihúztam az USB kábelt. Sőt, másolás (írás) közben is eljátszottam ugyanezt. Utána visszacsatlakoztatva a külső meghajtót, érdekes módon nem nyavalygott a Windows, pedig ilyen esetben kellett volna...
Persze ezt senki ne próbálja utánam csinálni, mert nála lehet egy friss, ropogós RAW partícióval, vagy egyéb hibával hálálja meg a rendszer....!!!
-
pirate777
csendes tag
Sikerült az eredeti Firmware visszaállítása a JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13 segítségével. A frissítés végén megijesztett, mert 4 ablakot is feldobott, először: Chip Auto reset, Please wait device re-attached majd ezt 3x: The firmware file seems not match this chip
Ekkor azt gondoltam ennyi volt. nem sikerült a frissítés, de a rack működik, a státusz led villog, ránéztem a JMMassProd2_v1_16_14_1.exe -vel és a raidsonic által küldött verziószámot írta ki.
Köszönöm a segítséget batagy és King Unique fórumtársnak is!
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, de most kérdezni szeretnék!
Régebben írogattam egy Lc Power 25u3 2.5" rackkal kapcsolatban, amit azóta nem használtam, mert kikerült a laptopból a DVD olvasó és helyére egy beépítőkeretbe tettem a HDD-t, mivel SSD került a gépbe!Azóta nem tudtam használni a laptop DVD olvasót.
Gondoltam oly módon kötöm össze az olvasót a laptoppal, hogy az LC power rack-re kötöm egy slimsata-sata átalakítóval a DVD-t ezt pedig ugye USB-vel a gépre.Igen ám, de nem működik, azaz kap áramot, de nem ismeri fel a gép az olvasót, semelyik usb porton sem...
Tudtok segíteni?
köszönöm -
batagy
őstag
A Raidsonic 00.01.01.04 verziót engedi kiválasztani is hibaüzenet nélkül. De nem toltam bele.
A Sharkoon BIN kiválasztásánál már eleve dob egy hibaüzenetet, hogy a chip nem egyezik.Amúgy még valamire rájöttem. Ha a backup firmware során ha az "Include 4K NVRAM" be van kapcsolva, akkor 64 kB-os firmware fájlt generált a JMS566 rackből. Ha ezt kikapcsoltam, akkor 48 kB-ost.
A Raisonic -os firmware 49 kB.
-
batagy
őstag
válasz
King Unique #2867 üzenetére
NEW!
Gondoltam egyet és megnéztem, hogy elérhető-e újabb "JMicron JM2033x FW Update Utility" és az usbdev.ru-n van 1.19.13-as is.
JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13Nos, ez már látja a JMS566 chipes Ebay racket!!
Szóval az új verzióval már lehet menteni és frissíteni is!
Még a végén jobb lesz mint az ASMedia, mert annál menteni nem lehet. -
batagy
őstag
válasz
King Unique #2867 üzenetére
Nem, sajnos a Sharkoon oldalán lévő JM2033x FW Update Utility sem ismeri fel az Ebay-jes JMS566 rackemet.
A JM2033x FW Update Utility szerintem csak a régebbi JMS539/551 chipekhez jó, a JMS566/567-hez nem.
A JMicron 2033x M.P. Tool elvileg jó a frissítéshez JMS566/567 esetén is, de magam nem próbáltam. De a tool látja legalább. A logoutos cikkben is ez a program szerepel! Nem a másik.
Nekem viszont fura dolgokat művel most a JMS 566. Win8.1-en mikor felcsatolom, a Windows problémát észlel.
De ezen kívül nem látni semmi más működési zavart miután felcsatolódott. UASP-pal megy.
-
King Unique
titán
Eleve macerásabb ez a JMicron firmware update, mint az ASMedia... Újabb chipekhez ezek szerint a régi firmware tool nem jó, bár a Sharkoon oldalán a JMS566 chiphez is még a régi van a zip fájlban. Az eBay-es külső házadat az felismeri?
A logout cikk alapján az új tool működött JMS566 chipnél, reméljük holnap majd a fórumtárs is sikerrel jár JMS567-nél. -
batagy
őstag
válasz
King Unique #2864 üzenetére
Hmmm. Igaz.
Az én JMS566 rackem VID-PID-je egészen más: 152D-3569
De ezt sem ismeri fel a régi fajta JM2033x FW Update Utility.Az usbdev.ru-ról letöltött "JMS567 Firmware Update Utility v1.0.1.0" most leszedtem, ebben van egy JMS567FwUpdateTool_1-bay_v01.exe. Ez felismeri az Ebay-jes racket, de én sem engedtem rá. Ez a program sajnos nem enged semmi opciót, egyből rátolja.
Ha 7-zip-pel megnyitom ezt az exe fájlt, belül a "JMS567FwUpdateTool_1-bay_v01.exe\.rsrc\1028\FW\" elérési úton van benne 2 db FW fájl:
JMS567FW
JMS569FWEzeket tolja bele. pirate777 infója alapján ezek szerint a "67.01.00.02" verziót tartalmazza!
Szóval előrébb akkor nem vagyunk, lementeni nem tudjuk. Csak feltehetőleg frissíteni.
Az enyémet egyelőre nem próbáltam frissíteni. -
King Unique
titán
válasz
pirate777 #2862 üzenetére
Igen, nekem is dobott 2 hibaüzenetet, de ez legalább elindul és normális beállítási lehetőségeket, valamint jól testreszabható felületet ad. #2863 alapján, ezzel és a gyártó által küldött firmware-rel már talán meg tudod csinálni a frissítést.
(#2863) batagy: a JM2033x FW Update Utility nekem nem ismeri fel az IB-253U3 rack-et és így a firmware-t sem lehet lementeni... Igaz nekem most SSD van benne. A VID-PID azonosítót szerintem nem írta át, mert nálam is 357D és 7788.
-
batagy
őstag
válasz
pirate777 #2862 üzenetére
Igen, ez a tool az, amivel frissítheted!
1) De előtte JM2033x FW Update Utility-vel mentsd le a jelenlegi firmware-t!
RD version checkboxot bekapcs
Backup Old Firmware Only, fájlnevet meg kell adni.
A backup mentéshez az "Include 4K NVRAM" kapcsoló legyen csak bekapcsolva, illetve a "Backup Firmware Only". A Checksum, Erase flash és HDD firmware nem kell!2) JMicron 2033x M.P. Tool- ban mentsd le a screenshotot (amit már megtettél), amin a VID/PID/SN és a FW version alul látszódik, hogy ezek meglegyenek.
3) Írd fel még továbbá, a frissítés előtt, hogy milyen stringeket ír ki az OS az óra mellett a leválasztáskor, illetve az eszközkezelőben!
----
Szerencsére már lementetted most a screenshotot. Bár ugye tudjuk, hogy ez már nem az eredeti Raidsonic, mivel beletoltál egy másikat korábban. Nem tudom, hogy mi lehetett az eredeti VID/PID vajon?
Mindenesetre most a 67.01.00.02 verzió van rajta, ami szerintem régebbi mint a 00.01.01.04. Amennyire régebben feltérképeztem, sejtésem szerint az első szegmens a számban nem számít, az a gyártóra utal csak.
4) JMicron 2033x M.P. Tool- ban:
Az RD version checkboxot bekapcsolva (jelszó jmicron) lehet szerkeszteni a VID/PID-et illetve a stringeket és a standby timert.
A Jmicron MPtoolban:
- A Manufacturer string 2 mezője lesz az eszközkezelő stringjének eleje. Pl. "ORICO 2588US3 USB Device" lesz az eszközkezelőben, ha nem írod át. Amennyiben üresen hagyjuk azt a két mezőt, akkor írja ki az eszközkezelő a <HDD gyártó és HDD típus> stringet (pl. Samsung HD403LJ USB Device).
- A "Map to HDD string" checkbox csinálja, gondolom hogy a Samsung HD403LJ rész benne van, de ezt a részét nem teszteltem.
- Az USB Prod Stringet írja ki a Tray ikonnál.
- A Standby Timer csak akkor van hatással, ha leállós a firmware.A Load F/W File gombbál természetesen ki kell választani a BIN fájlt.
Ha nekiállsz, tájékoztass minket az eredményről.
SZERK: Érdekes hogy az én JMicron MPtool-omban a Manuf.string mező szerepel felül, míg a tiedben HDD.String és alatta van egy Manuf.String mező. Pedig a két tool verziója ugyanaz.
-
pirate777
csendes tag
válasz
King Unique #2860 üzenetére
-
batagy
őstag
válasz
pirate777 #2858 üzenetére
Köszönöm, megkaptam.
A "00.01.01.04" verziót küldték el. Ugyanez a verzió van fent az én Ebay-jes JMS566 rackemben is!Ezt bele lehet tolni a "JMicron 2033x M.P. Tool" +lal
De előtte érdemes lementeni a régi firmware-t a "JM2033x FW Update Utility"-val, és felírni a jelenlegi stringeket és verziókat.Kicsit várjál még, össze akarom majd hasonlítani az Ebay-jes rackem firmware-ét ezzel a BIN-nel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- gerner1
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Fujifilm X
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M2
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest