- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatkoztak a Raijintek "platinás" Ampere II tápjai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Georgexy_hun
tag
válasz
Beni2360 #3890 üzenetére
Elvileg mindegyik GPT. Főleg az újabbak. De most valamit talán találtam. Csak így szopás lesz újra az összes film és sorozatinfót lekérni. Ugyanis kb a felënél nincs külön főkönyvtár, hogy filmek vagy sorozatok. Mivel más nincs a vinyókon. Ezért magát a meghajtót osztottam meg és nem egy mappát. Most mindegyikhez amelyiknek nincs csinálok egy főkönyvtárat és majd azt osztom meg. Az elsőnél bejött de a másodiknál valami elcsúszott. Majd megnézem. Aztán újrakezdem.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Beni2360 #3856 üzenetére
Szvsz jó net és gyors i/o eszköz esetében a tisztítás sem tart sokáig, sőt, talán egy perc sincs mondjuk olyan 6-7 TB átnézésekor sem.
Nálam -most- Windows-os Kodi, Khadas Vim3 és Ugoos AM6 (mindegyik eszköz 1GB-s LAN-on csatlakozik), az adatbázis pedig nem helyben, hanem MySQL szerveren, az Windows-os gép, SSD-ről fut az adatbáziskezelő és ennek bőven adva RAM (gyorsítótárnak).Megéltem ennek az ellenkezőjét is persze, a box 100Mbites-es, helyben az adatbázis, ráadásul egy ritka ócska Kingston (viccből Class 10-nek címkézett, hazudott) SD kártyán, na az úgy tényleg egy örökkévalóságig tartott.
-
gulyasa
őstag
-
-
-
junkpod
veterán
válasz
Beni2360 #3761 üzenetére
A remote.conf határozza meg (coreelec amlogic mode), hogy a távirányító adott gombja milyen billentyűzet gombot jelentsen.
A keyboard.xml fájl pedig azt, hogy milyen billentyűzet gomb megnyomas milyen Kodi funkciót hívjon meg.
Tehát szabadon úgy módosíthatod a gombokat ami neked tetszik. Csak szinkronban legyen a kettő és ügyelj a keyboard.xml fájlban a szekciokra.
Asszem a KEY_9 ami neked kell az F3 helyett.
-
junkpod
veterán
-
Martin Eden
tag
válasz
Beni2360 #3691 üzenetére
Ha nálunk lenne digi, akkor én tvheadend szerver-dvb-c tunerrel oldanám meg a felvételek rögzítését. Bármilyen Kodi-t futtatni képes eszközön be lehet programozni a felvételt, meg persze visszanézni is lehet (még Kodi sem kell feltétlenül egyik funkcióhoz sem). Nekem már többször szóltak barátok, hogy vegyék már fel ezt vagy azt és küldjem el nekik a felvételt, semmi akadálya nem volt. Akár otthon akár a nagyvilágban vagyok, bármilyen eszközről be lehet állítani a felvételt, meg persze az élő adást is lehet nézni bárhol. Vagy a felvétel alatt álló adást timeshift-ben nézni...
Nálunk nem digi és nem is Telekom van, de most így belegondolva szerintem több hónapja még csak be se kapcsoltam a rögzítős settopbox-ot, nemhogy felvegyek vele valamit is. Vissza is kellene adjam, csak fölöslegesen fizetem a havi díját. Helyette egy Kodi-s box van a tv alatt (minden szobában minden tv alatt), azon nézhetem az élő adást vagy a felvételeket. És az élő adás tényleg élő adást jelent, még ha nem is otthon nézem, nem egy szolgáltatói szervertől függő fél-egy perccel későbbi adást. -
Bozek
nagyúr
válasz
Beni2360 #3691 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem őrzi meg, hanem azt, hogy ha esetleg lemondod a felvételi opciót, akkor nem tudod megnézni. Ott lesz a HDD-n, csak nem lehet lejátszani.
Nem csak USB-s HDD-s box van, nem is azzal kellene összehasonlítani.
A TV Go se rossz, de csak olyan gépen tudod használni, ahol van rendszergazdai jogosultságod. Amit én használok, sokkal kifinomultabb, csak rá kell csatlakoznom VPN-el az otthoni hálózatra és megy is Kodiból minden csatorna.
Amúgy ha nem használsz Kodit, akkor miért is ebbe a topikba írsz?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Beni2360 #3687 üzenetére
Aztán ha lemondod a felvételi opciót, akkor már azt se tudod nézni, amit előtte felvettél. Na meg ha elmész otthonról, laptopon se tudod magaddal vinni.
A Digihez legalább használhatsz bármilyen boxot, nem csak szolgáltatóst. Igaz, nálam Tarr van, de ebből a szempontból ugyanaz. PC-re van kötve, és úgy nézem. Elég egy DVBViewer PVR Kodi alá és tökéletesen működik ott is. A felvételekkel meg azt csinálok, amit akarok.
-
ORCA58
addikt
válasz
Beni2360 #3687 üzenetére
Biztos van ahol megy (pl. az üzletükben) IPTV szolgáltatásuk van nálunk.
Sem a tányéros sem a kábeles nem megy, hacsak nem laksz a fejállomás közelében. Van ismerős, akinek úgy adták el a TV szolgáltatást, hogy a náluk a távolság miatt a sávszélesség arra teljesen alkalmatlan volt.
Szerződsz, fizetsz, kapod a boxot, és boldogul ahogy tudsz. Otthon meg jön a pofára esés!
Nálunk Vidanet a másik. -
oszy
veterán
válasz
Beni2360 #3531 üzenetére
Köszi!
Átállítottam már mindent, de a filmek leírása még mindig angol. A címek már magyarul vannak.
Haladok.
A sorozatoknál is addig állítottam, míg be nem olvasta az összes rajta lévőt.
--
Apropó. Mentést lehet csinálni az egész beállításról valahová? Mondjuk egy külön pendrive-re?
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
Beni2360 #3500 üzenetére
a lenyeg, hogy erted amiket leirunk
en nem beszeltm semmi hbo/netflix rol, csak az ahhoz hasonlo felhasznaloi elmenyrol, kodi addonokkal, aztan nem kell buveszkedni a terrabytos fel el toltogetessel, meg seedkiralykodni, de kinek hogy, minek csinaljuk egyszruen ha lehet bonyolultan is -
tomigonzo
aktív tag
válasz
Beni2360 #3493 üzenetére
ott van a valasz, te irtad le, ne csodalkozz, igy nem mukodik es kesz, nem ugy ertettem konkretan, hogy ne ird magyarra a cimet pl, hanem a szurkezonas beszerzesek file elnevezesei vagjak tonkre a dolgokat-rgo ebben az esetben at kell irni a cimet kiszedni belole az idota dfelesleges dolgokat, itt jegyeznem meg, hogy kodival mar nem is erdemes torrentes megoldast hasznalni, siman 'streamelo' addonokkal megoldod, kb netflix/hbo szolgaltatas szeruen
-
blakey
titán
válasz
Beni2360 #3491 üzenetére
Ugyan az az adat bázis. CE beállítása már félállomba is megy. - attól még eltérés van a beállítások között, valahol. Elhiszem, hogy vérprofin tolod de akkor is hiba csúszott a gépezetbe. Ezért lenne célszerű átállnod a közös adatbázisra, pl. MySQL, Plex, Emby, így csak 1X és 1 eszközön (NAS, gép, bármi) történik a szkennelés és mindenhol mindig ugyanazt látod és ugyanott tartasz.
-
Andrew801
tag
válasz
Beni2360 #3482 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy Beelink GT-King boxot. Megnéztem Beni által linkelt videót. Hasonló problémám van, mint a videó végén a készítőnek. 15 sorozatból 3db-ot felismert... Filmeket felismerte mind.
Ez a "beolvasás" ennyire rosszul működik Kodin?
(Éjjel találtam még egy NOVA Playert, ott nem kellett beállítani a könyvtárakat, meg hogy milyen tartalom van benne, film vagy sorozat, meg külön beállítani, hogy melyik scrapert használja. Simán elindítottam automatikusan minden a megfelelő helyre rakott és mindent megtalált.)
Nálam van valami gond KODI beállításnál vagy ez kicsit "beteges" rész Kodinál? -
walter70
tag
válasz
Beni2360 #3415 üzenetére
Szóval:a videód alapján csináltam.A windows szolg. be-kikapcsolása megvan (eddig is megvolt).A hálózati hely kiválasztásánál beírom az ip-t,meg is találja,kiválasztom a mappát,átnevezem,enter és akkor kéri a nas jelszót.
A filmeket nasról nézem GT Kinggel,amúgy semmi gond upnp alatt megy minden,csak tartalommegadás nincs,ezért kellene a samba.
A corelec beállításokban nincs bekapcsolva a jelszó. -
junkpod
veterán
válasz
Beni2360 #1897 üzenetére
Mostanában elkaptak pár fickót Angliában akik "fully loaded KODI TV box"-okat árultak, értsd: előre telepített KODI és ehhez előre telepített kalóz média források (online stremek forrásai, TV adások) voltak. Most folyik ellenük a "per", de ők védekeznek, hogy nem tettek semmi rosszat
(persze anyagi hasznot húztak egy nyílt programból és kalóz forrásokból...)
A Kodi már régóta tiltakozik a külső kalóz addonok ellen, ezek minden esetben 3rd party termékek, azaz nem a kodi részei, külső emberek által fejlesztett beépülők.
Most ez a cikk azt írja, hogy angol média kezdi összemosni a KODI-t a kalózkodó szoftverekkel, azaz a KODI-t bélyegzik meg. Erre ez a cikk írja, hogy ennyi erővel a Chrome böngésző is kalóz szoftver, hiszen alkalmas illegális stream-ok megkeresésére és lejátszására, ez szerintem is jó hasonlat.
Nem kell félni a KODI legális és az is marad.
Amúgy szerintem ezt az egészet nem is a jogtulajdonosok gerjesztik, hanem az illegális stream szolgáltatók, hiszen a KODI miatt elesnek a böngészős megjelenítés reklám bevételeitől. Erre meg: no comment.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #908 üzenetére
Egy csomót gugliztam utána, de nem találok megoldást. Sok helyen azt olvasom, hogy vannak olyan Android-os eszközök, ahol van ilyen funkció és ajánlják is a használatát. Akkor csak nem mind 1 Android-on sem... Vagy ez az eszköztől függ, ami futtatja?
Ez egy média lejátszó (ráadásul 4 USB porttal), így gondolom, hogy számításba vették, hogy gyakran fognak rá külső winyókat, esetleg Pendrive-okat dugni, ez hozzá tartozik a "mindennapi, rendeltetésszerű használatához". Ebből gondolom, hogy ha ez ezen kütyük esetén fontos, akkor bizonyára raktak bele ilyen leválasztó funkciót, a kérdés csak az, hogy hova...
Amúgy: Windows szokás, de abból az egyik legjobb. Mióta az eszemet tudom (és, hogy van ilyen lehetőség a Win-ben), mindíg szépen leválasztom "biztonságosan" az USB eszközeimet a gépről (PC, Noti), mielőtt kihúznám őket az USB portból. Akár otthon kapkodom a file-okat egyik gépről a másikra, akár a sarki nyomtatósnál fejeztem be a dolgokat...
Nem szeretnék "nem élni a lehetőséggel" Android-on sem, vigyázok a külső winyóimra, ahogy csak tudok (mert nem voltak olcsóak és szeretném, ha még hosszan kitartanának), ezért ha van ilyen lehetőség, akkor itt is használni szeretném...
Ha közben valakinek van ötlete rá, akkor ossza meg pls!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #904 üzenetére
Nincs routerem, ezért nem tudom a lejátszót netre kötni. De USB-n keresztül sikerült újraraknom a Kodi-t.
Új kérdésem lenne: van olyan opció Kodi-n belül, hogy "USB eszköz biztonságos eltávolítása" vagy hasonló?
Gondolom Android-on se mindegy, hogy csak úgy ki-be dugdosom a külső winyót, pendrive-ot, vagy rendesen leválasztom előtte.
(Vagy ha Kodi-ban nincs, akkor írjátok meg légyszi, hogy az Android Box-okban ez hol szokott lenni általában...)
Köszi!
-
-
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #556 üzenetére
Ez egy ilyen árú eszköztől kiváló médiaplayeri teljesítmény (ahogy azt már az amlogic cpu-s mini pécék topikjában is érintettük). Ha nem várom meg az S912-es cpu-val szerelt eszközöket, akkor - mihelyst lesz rájuk OE - rögvest rendelek egy S905-ös kütyüt. Bár az az igazság, hogy ahol én most mini pécét használok lejátszásra (hálószoba, 32" képátmérő és egy kis, 2.1-es hangfalszett), ott bőven jó az MXQ S805-ös is (az esetek 90%-ában 720p felbontású sorozatokat nézünk rajta esténként, reggelente pedig valamelyik rádióadó szól rajta, ébresztő gyanánt), szóval leginkább a kipróbálás vágya indokolná a rendelést, nem a szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- iPhone topik
- Milyen switch-et vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- SSD kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest