- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Ejelhar #3857 üzenetére
Ugye azért nem minden 2 embernek van ilyen összeállítása?
Nekem 10 TB 4 db HDD-n 2 db NAS-ban és 1-1 Külső házban GB-s minden kapcsolat. Jelenleg a X96 MAX PLUS box belső tárhelyéről fut a CE. De egyébként ki is írja, hogy sokáig fog tartani. De mindenki úgy csinálja ahogyan akarja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Ejelhar #3855 üzenetére
Meg írtam a lehetőségeket neki priviben.
A tisztítást meg azért nem szeretem mert sokáig tart és minden egyes törlést meg kell erősíteni. Tehát ott kell lenni. Én az egyenkénti törlés híve vagyok. TR GUI-ból ( Shift+Del) majd a média tárból vagy fordítva.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
huberpe
aktív tag
válasz Ejelhar #3683 üzenetére
oh király vagy! így működik, köszönöm.
viszont ha már a második példád pont a beállításokkal kapcsolatos, azt még megkérdezném, hogy tudod e mi annak a window-nak a neve, ami a konkrét audiósáv választót dobja fel lejátszás közben? [link]
ezt még nem sikerült megtalálnom. -
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #3683 üzenetére
Utánlövés.
Mivel a Kodi állapotérzékenyen kezeli a táv/keyboard gombjait, ezért minden esetben el lehet játszani ugyanezt, például az F8,F9,F10 gombokhoz rendeljük a video, audio, felirat beállításokat. Ugyanúgy ezeket is rá lehet venni, hogy ugyanazt a gombot megnyomva eltűnjön, on/off kapcsolóként viselkedjen:
<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<f8>ActivateWindow(osdvideosettings)</f8>
<f9>ActivateWindow(osdaudiosettings)</f9>
<f10>ActivateWindow(osdsubtitlesettings)</f10>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
<osdvideosettings>
<keyboard>
<f8>Back</f8>
</keyboard>
</osdvideosettings>
<osdaudiosettings>
<keyboard>
<f9>Back</f9>
</keyboard>
</osdaudiosettings>
<osdsubtitlesettings>
<keyboard>
<f10>Back</f10>
</keyboard>
</osdsubtitlesettings>
</keymap>
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #3111 üzenetére
ps. Azon agyalok most: nekem talán azért jó, mert minden videókat tartalmazó diszkemen van külön "Filmek" és külön "Sorozatok" könyvtár, értelemszerűen a sorozatok mindig a "Sorozatok" alá kerülnek be és ugye a Kodi erről tud is, mert a "Sorozatok" könyvtárak alatt már csak sorozatokat keres a TVDB-vel.
Valszeg ha keverve lennének a filmekkel, nekem se működne megfelelően file nézetben. Persze ez csak feltételezés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ejelhar #3108 üzenetére
Nálam egy "'fő" mappában van a sorozat egésze, úgy ahogy itt írom. De mivel nincs hely a winyón, ezért ritkán van 1-2 résznél több egyszerre, utána törlöm és jönnek a következők. De ebből a szempontból teljesen mind1, mert akárhányszor próbálom újrascrap-elni, vagy újra cserélni a "Scan to Library"-ban a Fanart-ot, egyszer sem rakja ki. Biztos, hogy Videos->File->File list nézetben nézted? Csak akkor rakja be a Fanart-ot, ha frissen "Scan for new Content"-elem és akkor is csak az almappában, már a konkrét videó file-ra állva.
Megnézhetné valaki Confluence-el is, ha nem nagy gond...
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #3107 üzenetére
Utánlövés:
és persze ezért ajánlott a médiatár nézet, ilyen anomália ott nem jelentkezik, kiválasztom a sorozatot benne:és a megnyitás után teljességgel hatodrangú hogyan van szétszórva a filerendszerben, egyben nyomatja az összes évadot háttérképpel, poszterrel, infóval, extra fanart-okkal és infóval, youtube videókkal, mindennel:
-
Tiger.
nagyúr
válasz Ejelhar #2932 üzenetére
Röviden írom. Androidos telefonról használnám. Azt szeretném amikor elinditom egyből a filmek jöjjenek be ami az sd kártyán van.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #2874 üzenetére
Úgy tűnik a logból nem tudja megnyitni nálad, ez az üzenet legalábbis arra utal: GetDirectory: Unable to open directory
Nem igaz, vaklárma tőlem. Csak próbálja megnyitni az adott könyvtárban az extrathumbs alkönyvtárat, de mivel nincs ezért hibaüzenetet ad, de nem ettől rossz.
Ez a rész viszonty érdekes, ez tényleg hibára utalhat:
ERROR: GetDirectory - Error getting library%3a%2f%2fvideo%2frecentlyaddedmovies.xml%2f/ -
SunMount3r
nagyúr
válasz Ejelhar #2868 üzenetére
Ja, nem mondtam, hogy Android, Q10 Pro.
Próbáld meg úgy, hogy frissen töltesz le valamit (ami még nincs bescrap-elve) és azt nézed meg így, hogy betölti e egyből a kis képet. Video->File nézetben kell belépni a videó könyvtárába és ott kel ráállni a file-ra, ekkor kéne kiraknia
baljobb oldalra.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #2847 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy egér használata kötelező és javasolt lenne viszont a billentyűzet része egy "Airmouse"-nak megváltás, én erősen ajánlom egy ilyen beszerzését, hibátlan távirányítóként is, nem kell "hadonászni" vele. Soha nem használtam a kurzort cserébe problémamentes a navigálás és a gépelés.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2818 üzenetére
Én biza megtaláltam! Bocsánat, PC-n vagyok, bár tudom, hogy ez Androidos alap. A fájlok helyét Android alatt kell megkeresni!
Elvileg két megoldás is van:1. C:\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.grab.fanart\resources
Ebben a könyvtárban van egy settings.xml fájl
<setting id="refresh" type="number" default="10" label="Refresh Time" visible="false" />
Ha a 10-et átírod magasabb számra, akkor lassabban vált.A külföldi fórumokat olvasva azonban ez nem mindenkinek jött össze
2. C:\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.aeon.nox.5\1080i
Includes_LiveBG.xml
<autoscroll time="7000" delay="7000" repeat="7000">SubString(Container(9000).ListItem.Property(background),s:playlist,Left)</autoscroll>
Az első számot kell csak változtatniNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
tobias40
veterán
válasz Ejelhar #2808 üzenetére
És ezeket win alól is megtudom csinálni vagy a Kodi-ban a filemanager-el?
Sosem csináltam még ilyesmit ez teljesen kínai nekem...Olyat találtam hogy "audio osd setting" de erre a beállítások jöttek fel a kodiban,uanígy az audióra is..
Vagy rossz helyen keresem?A többit mind megtaláltam amit te is írtál meg amit én gondoltam magamnak,de ezeket nem..
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #2808 üzenetére
Hopp, hibásan írtam:
"ActivateWindow(osdvideosettings) , "Video settings",Helyesen:
"ActivateWindow(osdvideosettings)" , "Video settings",A szintaxis rém egyszerű:
kettős időzőjelek között meghatározzuk milyen funkciót is akarunk, utána vessző, majd szintén kettős időzőjelek között a meghatározás, ami tetszőleges. majd megint vessző, kivéve a szekció utolsó sorát. -
tobias40
veterán
válasz Ejelhar #2781 üzenetére
Feltanítottam a távra ami eddig kell,nem találom azt hogy hogyan hozom elő hogy film alatt az audió sávok és felirat sávok egy ablakban látszódjanak?Tehát egy gombnyomás -összes audio sáv mutatása,másik gomb nyomás összes felirat sáv mutatása.És utána én ezekből választom ki hogy melyik audió és felirat sáv kell nekem.
Érthető mit szeretnék?Most csak a "next language" van beállítva de az egyből váltja a hangsávot,én meg nem akarom hogy váltson hanem csak mutassa meg milyen hangsávok vannak a filmen!Erre mi a megoldás?
És még egy: ha keresni akarok a filmek között akkor pl. a "K" betűre szeretnék ugrani(ez ugye az 5-s gomb a harmony-n) ezt melyik parancs-al tudom megtenni?Tehát hogy ne kelljen végig lapoznom a-z-ig a filmeket..
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2763 üzenetére
Működik!
Két dolog maradt már csak!
1. Valahogy le kellene lassítani a Multi-Image Background váltásának sebességét!
2. Nem akarsz véletlenül ebből egy logout cikket írni, hogy a későbbiekben is megmaradjon az utókor számára?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
tobias40
veterán
Megint újraindítottam a rendszert és utána már elindult az addon de nem pontosan úgy dolgozik ahogyan írtad de érthető a logikája.Most próbára megcsináltam az 1-es gombra amit írtál és jól működik a gyári távon.De a "play"gombot nem betanítottam a 3-as gombra de semmit nem csinál ha rámegyek a képre és megnyomom a 3-ast.Vagy azt is a "global"-ba kellett volna tennem?
De a harmony-n nem megy azt is át kell még néznem hogy betanítottam-e neki minden gombot..Holnap folytatom mert addig nem nyugszok amíg nem lesz olyan a táv. kezelése amit megszoktam! (tökéletes )
-
junkpod
veterán
válasz Ejelhar #2779 üzenetére
nem tudod fejből hogy is kell berakni a régi fajta codec/process infot a keymap.xml-be?
ezt probálom most de vannak vele gondjaim:
<keymap>
<global>
<keyboard>
<a>RunScript(script.audio.profiles,0)</a>
<v>ActivateWindow(PlayerProcessInfo)</v>
<pageup>subtitledelayminus</pageup>
<pagedown>subtitledelayplus</pagedown>
<b>screenshot</b>
</keyboard>
</global>
</keymap><a> működik tudok egy gombbal Blutooth és erősítő között váltani
<v> nem működik, a v key eredeti teletext funkcját dobja fel
<pageup><pagedown> nem működik, simán fejezet váltás történik
<b> működikhol rontom el?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
tobias40
veterán
Letöltöttem,feltelepült de nem tudom futtatni mert mindig visszadob pedig engedélyezve van az addon.1.0.10 a verzió száma.
Kintről meg az kiegészítők-nél ott van de hiába indítanám nem csinál semmit!Újra indítottam a rendszert azóta újra jól dolgozik a táv!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #2763 üzenetére
Utánlövés: amit a skin fejlesztő melegen ajánlanak, az egy skin újratöltő hotkey definiálása, rögtön benyalatjuk a változásokat ha a témán módosítottunk, a keymap editorral a fejlesztés alatt érdemes rávágni egy tetszőleges gombra, a funkciónak beszélő neve van: ReloadSkin
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2761 üzenetére
Amúgy a menete ennek az, hogy az eredeti Texture.xbt file-t mindenképpen betölti a Kodi, az általd készítettbe elég átvezetni a változásokat.
Szintén csak a felét értem. Az első fele, az világos. A második fele már nem Ha van egy módosított .xbt fájl gondolom annak ne a Texture nevet adjam. Ha más a neve, akkor hogyan vezessem át a változtatásokat?
[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2759 üzenetére
The Gifted? Ebben a pillanatban fejeztem be a sorozatot!
A második variáció tetszik a legjobban! Azzal már ki lennék békülve!
a "midtexture_cache.png" file-t módosítva, sárga szín komponens és fényerő növelve
A png fájlt képszerkesztővel módosítottad?
Akkor csak ezt a fájlt kell módosítani?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2753 üzenetére
Nem rossz a zöld elképzelés sem!
ps. a kibontott textura file OSD mappájába találod amit át akarsz faragni [midtexture_cache.png], csak macerás, mert egymás is elhúzzák ezek a képek. Például e felett húzza a progreszcsíkot, az is változni fog.
Ezt azt hiszem csak félig értem
Tehát, ha teszem azt megváltoztatom a midtexture_cache.png színét pirosra, akkor a progress állapot jelző is piros lesz csak "erősebb" színben?DoItYourself
Köszönöm az ajánlást , azonban félreérthető voltam
Az Aeon Noxon belül a háttérképek úgy változnak, hogy más háttereket kap a Film menü illetve a Sorozat menü. Az itt váltakozó hátterek gyorsak!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2751 üzenetére
Te aztán nagyon értesz ehhez!Azt hiszem megvan, hogy a globalban mit áll átállítani, legalábbis laptopon már működik!
Az jó lenne, hogyha a háttér változtatást meg tudnád nézni. Én egyelőre még azt sem tudom, hogy melyik fájlt kellene módosítani, annyi van!
Ez a texture tool nem rossz. Ha jól értem, a fájlokat, amiben módosítani akarok, azokat "emészthető" formátumra alakítja, hogy bele tudjak piszkálni, majd vissza.
A kérdés az, hogy vajon melyik a bufferelő sáv színe?
Gondolom a Texture.xbt az ami nekem kell....Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2749 üzenetére
Igen, a főmenü beállításainál lehet ikont is hozzárendelni adott szekciókhoz
Ez hol van, mert én nem látom
Gondolom itt arra utalsz, hogy egy gombnyomással a főmenübe térsz vissza.
Nem, ez megvan.
Én arra gondoltam, hogy a főmenün belül, vagy bárhol máshol egyből ugorhatna arra a menüre, amiben a leállítás van. A mostani állapot miatt elég sokat kell "scrolloznom". A gyári skinnél, bármelyik menüponton "álltam", ott csak lefelé kellett lépkedni és máris ott volt a kikapcs.Még egy jutott eszembe.
A háttér, most automatikusan változik. Sorozatoknál, filmeknél. De elég gyors. Ha jól számoltam 7 másodpercenként. Néztem a neten, hogy elvileg ezen lehet változtatni, csak eléggé ellentmondásosak az infók és az nem derül ki, hogy működik-e.Léteznek Aeon Nox változatok (Spin, Silvio, Madnox), ahol szinezhetőek ezek a sávok, bár -szvsz- nem néznek ki olyan jól mint az eredeti.
Akkor ezt inkább hagyom
[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ejelhar #2724 üzenetére
persze, skinezve bármi lehet, de beleszerettem az alap skin kinézetébe, most nagyon ragaszkodom hozzá, kipróbáltam párat de valahogy egyik sem jött be.
van persze estuary mod skin is, össze lehet kalapálni valami okosságot fogok vele foglalkozni majd de egyelőre maradok a library építésnél végre belerázódtam valamennyire, azzal, meg a tartalmak fizikai rendbetételével most elleszek egy darabig, ami kell az most a jelenlegi igények szerint működik a kodiban rendesen. kopp kopp
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #2294 üzenetére
ps. amúgy egy jelszóval rendelkező userrel hozzáférhetsz bármilyen windowshoz.
Az LE alatt ilyenkor nem az "SMB tallózást" kell választani, hanem a " hálózati hely hozzáadása" menüpontot.Megadod az elérni kívánt gép nevét (ha nem tudod, akkor a célgépen parancssorból a "hostname" megmondja) , a felhasználót és a jelszavát, és onnan kezdve tudod tallózni illetve média forrásként fel tudod venni megosztásait.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- EAFC 25
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...