- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz envagyok #1792 üzenetére
A thumbnaileket szerintem alapból a KODI mappában tárolja lokálisan. A 11ezer fájl szerintem eszement nagy mennyiség, ha azt windows alól megnyitnád thumbnail módban, az is homokozna rendesen.
Szerintem nincs más mód err emint a képeidet is katalogizálni/csoportosítani és egyes mappában sokkal kevesebb képet tárolni, esetleg a felbontásukat is csökkenteni.
Mint írtam én is NASról nézem a képeket, 13mpixelesek kb, és csakolvasási joga van a boxnak (no trust )de egy mappában csak kevés kép van (max pár száz, ahogy a memkariról archíválom őket), de ennek is látom a gondját. A végső megoldásom az lesz, hogy a képeket 4k/2k-ra leméretezem (NASon el leet erre indítani programot) egy másik mappába, így az archívum sem lesz mindig piszkálva, és utána szétválogatom, esetleg felcímkézem esemény, szereplő szerint, és így lehet majd rendes családi diavetítést indítani.(meg látom írtál LE topikban is és említették a memória szivárgást, tegyél akkor próbát a 32 bites verzióval abban nincs ilyen gond állítólag)
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz envagyok #1775 üzenetére
Nekem is NASról és csak olvasási engedéllyel működik a box.
Hány db és milyen méretű kép van tárolva a kérdéses mappában? Szerintem az lehet a gond, hogy sok és nagy méretű képeid vannak. (Gondolj bele, hogy egy fhd tv-n felesleges is a tizen-x megapixels képek hasnálata, mikor a fhd 2megapixel, de még a 4K is csak 8megapixel, a mai fényépezők meg 15+ megapixeles képeket lőnek...
Próbáld ki, hogy egy mappába bemásolsz csak 100 képet, esetleg csökkentett felbontással. Ha ettől jó lesz akkor ez volt a gond.Box's don't touch!
-
zseko
veterán
válasz envagyok #1659 üzenetére
Huh, hát most egy kicsit távolabb vagyok a tv-től (kb. 1500km-el ), így fejből nagyon nem emlékszem, valamint nem is az enyém, ismerősnek szánnám. Egy hónapja ismerem a kodit, így nem néztem meg tüzetesebben a tv-t, mikor legutóbb rá akartunk kötni egy multimédiás lejátszót, ami nem sikerült a hdmi hiánya miatt, így annyiban hagytuk. Úgy emlékszem, hogy egy első szériások közé tartozó samsung(?) lcd tv, amiken még nem voltak hdmi portok, így ez, és az s-video kivételével más az van. Tehát scart is, és vga is.
HR24.hu
-
a8l
aktív tag
-
urgoz
aktív tag
válasz envagyok #658 üzenetére
Ennyiért nem várok csodát tőle, egy hagyományos crt tévé okosításához kéne, elsősorban sd tartalmak lejátszásához és tévézéshez (mindigtv extra). A linkelt videóban azt írják, hogy négymagos procija van, de az m3 oldalán már kétmagos Amlogic AML8726-MX + Mali 400 MP-t ír:
[link]
Ez papíron 1080P-ig mindent kéne tudjon hardveresen. Nem játszani akarok rajta, csak tévézni és filmet, sorozatot nézni. Arra lennék kiváncsi, hogy stabil-e a rendszer, vannak-e fagyások, illetve be van-e "drótozva" rendszeralkalmazásként a kodi, vagy a későbbiekben frissíthető. -
junkpod
veterán
válasz envagyok #630 üzenetére
Hát ja, 200 dollárért már lehet is out of the box. S905 amlogic meg 60 dollár.
Mondjuk azért örülök, hogy még a sokat szidott android is képes jól működni.
Fura, hogy kodi és társai folyton azon lovagolni, hogy android meg fw tehetnek a gondokkal, de mindig bebizonyosodik, hogy a Kodi a ludas.Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz envagyok #635 üzenetére
Hát most voltam kint és kérdeztem a szomszédomat, de ő meg azt kérdezte: envagyok aki megvette? Mondtam, hogy nem.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz envagyok #553 üzenetére
Én telepítettem a KODI mellé a VidonXBMC_V15.2.0. és van D.D. és dts hang még a KODI-ban is.
Pl auto fps switch- nálam sem működik de 24-re állítva akadás nélkül mennek a filmek. és még a sirályok is simán repülnek nem kapcsolnak egy pillanatra sem vissza. Ezek közül csak az első filmmel gyűlt meg a baja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
interstate76
addikt
válasz envagyok #553 üzenetére
Ez is igaz, de én ennél kicsit alapvetőbb dolgokra gondoltam. Több tucatnyi kínai telefon, tablet és mini PC járt már nálam, és szinte mindegyiket romoltam. Az utolsó kettő esetben egy M8S mini PC-t azért, mert a Play Store szinte minden alkalmazás esetén inkompatibilitást jelzett, egy MXQ S805-öst pedig csak azért, mert OE-t akartam rátenni. De amúgy is minden, általam látogatott telefonos és mini pécés topik legalább részben arról szól, hogy melyik eszközre melyik a legjobb, legstabilabb rom, ill. hogy a gördülékeny és stabil működést biztosító szoftver legalább olyan fontos, mint a vas (hasonló ligában focizó eszközöket összevetve).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Rick4
félisten
válasz envagyok #220 üzenetére
Én ezt a részt nem ismertem, sok sok utánaolvasás után is a hdmi erősítésig jutottam, de az nem okozott látható változást, a kevésbé szép kép igencsak szembetűnő volt, pedig projektort használok, és 110"os képátlón nézem.
Ha ez most derül ki, és működik, akkor így jártam, legyen szerencsétek, hogy ezzel megjavul.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
synar
őstag
válasz envagyok #220 üzenetére
Mindenesetre, akinek gondja van a képminőséggel, annak megér egy próbát a módszer, akár többféle encoding érték tesztelésével is. Nekem bevált az itt talált leírás alapján a hdmi_pixel_encoding=1 (# HDMI_PIXEL_ENCODING_RGB_FULL = 1), sokkal jobb lett a kép, pedig első csalódottságomban már el akartam adni a PI-t.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz envagyok #114 üzenetére
Elméletben minden megy a NAS-ról, igen. A Q5-nél előforduló gond nem jelentkezett, amihez a Auto Mount Multimedia_v0.2 program futtatása kell, újraindítás után sikeresen a helyére mountolja a hálózati eszközt (itt is kb. 1 perc után).
Nem tudok a TV add-onokról nyilatkozni, nem használtam még sosem őket.
-
envagyok
veterán
Lenne egy másik kérdésem is...
Himedia chipes boxom van, azon egy speckó 15.0 kodi van, ami külső lejátszóval játszik le, így támogatja a képfrissítési frekvencia váltását, hd hang kiadását, stb. Viszont ebből valamiért kiszedték a pvr addonokat, így nem tudom telepíteni a tvheadend addon. Tud valaki valamilyen megoldást arra, hogyan telepítsem a tvheadend pvr klienst?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...