- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Beni2360 #4836 üzenetére
Az elején írtam, hogy TV box - bár azt nem, hogy Telekom: egy nagy frissítéssel valóban sikerült jól agyoncsapniuk pár (?) hónapja
(Nekünk időnként áramtalanítani kell és újraindítani, mert használhatatlanná lassul.)
Mint kiderült nálam a bitmélységgel volt gond: ugyanúgy x264 -el és ~6700kb/s mellett, de a 10 helyett 8 bittel már hasít.
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Beni2360 #4831 üzenetére
Beállításoknál alapból nem találtam ilyet - a videó forrásoknál a sorozatok esetén a szolgáltatásnak (TMDb TV Shows) van olyan beállítása, hogy "Enable Trailer", de az be van kapcsolva és sehol máshol nem volt ilyen gondom.
Most ezt megoldottam úgy, hogy másik release -t használok - így viszont a TV -n szaggatSorozatot nem szoktam FHD -ban leszedni FLAC hanggal, de csak bírnia kellene (Telekom Androidos box), filmekkel nem volt még ilyen probléma.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Beni2360 #4823 üzenetére
DLNA-n keresztül a PC-ről, Kodi saját lejátszójával nézett filmek mellett angol leírás van.
A TVDB kiegészítőt magyarra állítva ha rákeresek pl a Szívek szállodájára, akkor megtalálja, magyarul hozza és a leírás is magyarul van. De csak itt, a kiegészítőben. Ha visszalépek a Kodi lejátszójába, ott angol minden. -
®abstract®
őstag
válasz
Beni2360 #4706 üzenetére
en 24 & 32 colos fhd monitoron filmezek, szóval nekem elegendő
van még a régi szerelmem= egy 42 colos fhd pana plazma tvm de csaladtag használja..
egyik családtagomnak van lg 55C11 oled tv je,azon filmeztünk.na,ott a szinek nagyon rendbe vannak az biztos de nekik pl. nem gond az,hogy 10-8 film esetén nézik a fekete sávokat.. -
( V )
veterán
válasz
Beni2360 #4526 üzenetére
A mappába rendezés már megoldotta -
( V )
veterán
válasz
Beni2360 #4520 üzenetére
A videódnál látom hogy a sokozatok megtalálása / betallózása a főmenű - Sorozatok pont alá neked sem ment (10+ sokból csak 3-at húzott be 2:56 és 5:10 között), ezt mi határozza meg, vagy hogy kell a helyi hálózati mappában beállítani hogy rendesen be legyenek rendezve?
Nálam a 10-ből egyet sem talál meg. -
zseko
veterán
válasz
Beni2360 #4492 üzenetére
Ne haragudj meg érte, de szerintem nem érted mit írok. Már WINS beállítást, vendég fiókot, felhasználónév/jelszó páros beírást, mindent idehozol, miközben eddig ezek nélkül is ment, és megy is, minden más eszközzel és programmal ami a hálózaton van, ahogy írtam is. Nem vendégfiókos megosztást használok, hanem a legalapabbat. És előbb írtam is, hogy a 18.9-es kodival működik az elérés, a 19.3/19.4-essel viszont nem, többször is oda-vissza újratelepítettem őket kipróbálni. Mivel a Kodin kívül semmi más nem változott, így ez szerintem innentől egyértelműen a Kodi hibája.
A WINS ügyfélhez amúgy nálam nem is lehet szöveget megadni, mint nálad látható, csak ip címet, és eddig azt se kellett kitölteni...és le is játszik a mappából videót?
Persze, simán lejátssza a videókat (már amelyikhez van kodekje a beépített lejátszójának, ha azzal akarnám nézni), és oda-vissza tudok másolni, törölni, könyvtárat létrehozni, bármit csinálni (persze csak akkor ha a Win-nél nem csak az olvasást engedélyeztem a megosztásnál, hanem az írást is, természetesen).De ott is kellenek az adatok.
Nem, nem kell. Magától megtalál mindent ami a hálózaton meg van osztva, és magától kitölti az adatokat (amit utólag tudok szerkeszteni, ha akarom) [kép1] [kép2]A VideoLAN nálam is kéri az adatokat, de ami nincs, azt nem tudod megadni. Nincs felhasználóneves-jelszavas hozzáférés beállítva a megosztásokra a gépemen, ki van kapcsolva. Ami működik is, hiszen írtam, hogy több más eszközzel, pc-vel, és appal, programmal elérhető.
Simán le kell okézni 2x az üres adatokkal és megy tovább. Sajnos minden mappába lépésnél, valamint video elindításnál el kell ezt játszani, tehát ez se tökéletes, de működik. És nem, a Kodiban sem kellett eddig megadnom semmit.
Egyetlen dolog változott meg csak: a telepített Kodi verziója. -
Bazs1981
aktív tag
válasz
Beni2360 #4310 üzenetére
Értem de valójában mégsem.
Az előfizetéshez tartozik, ki van fizetve, nem teljesen mindegy hogy ki nézi?
Ha pedig házon belül, szeretném nézni akkor mi a helyzet?
Mobilon, laptopon is bárki tudná használni akinek megadom a hozzáférésem.
Én csak a kényelem miatt vennék egy boxot amin szeretném használni azt a szolgáltatást amit fizetek. Tehát tényleg nem értem a korlátozást -
KTTech
veterán
válasz
Beni2360 #4297 üzenetére
Semmi szükség NAS-on médiaszerverre hozzá. Viszont a Kodi-t hálózati adatbázisra kell kapcsolni (így legalább mindegyik Kodi egyformán jelenik meg), például MariaDB-re, ami alapfelszereltége például freeNAS-nak vagy bármelyik Linux alá könnyen telepíthető, néhány beállítás és már szinkronizálva is van. A Kodi oldalán van tutorial hozzá.
-
Beri78
őstag
válasz
Beni2360 #4233 üzenetére
Igen, ezzel próbálkoztam természetes (user/pass) de sajnos nem működött. Blakey által javasolt ip címes megoldással is próbálkoztam, de úgyse engedte.
Reddit-en találtam tegnap egy leírást, ami szerint végigmentem a beállításokon, és végül sikerült. Nálam a min SMBv1 / max SMBv1 és a Legacy mode is kellett, és ez volt a megoldás.
Így már a felirat kezelés is tökéletes.Bemásolom ide, hátha másnak is van/lesz ilyen gondja:
This is the step I took and got it to working.
Go to setting > service
Enable Expert mode
Set min requirement to SMBv1 (you need to restart and come back)
Set max requirement to SMBv1 (you need to restart and come back)
At this stage you will be able to connect SMB now but got stuck in user/pass. This doesn't work with non-user/pass folder.
If you want to access the folder then do the step below:
After the above setting, Now Legacy mode will be available turn it ON (you need to restart and come back)
DONE! -
castiels
addikt
válasz
Beni2360 #4212 üzenetére
A televízió összetétele.
Akkor valószínűleg ez kell majd nekem:
+ RCA 3 Apa-Apa....
A tv rendszerét tekintve ezekkel akkor valószínűleg megoldható lenne boxra kötve?
Vagy szükséges az általad linkelt médiás cucc?
Az ilyen videókban is gyakorlatilag ezzel dugdosták össze..
Nyílván nem kell 4k minőség....SD egy ilyen tv-nek a max bőven jó...
-
castiels
addikt
válasz
Beni2360 #4210 üzenetére
Elnézést félre nyomtam..
A scartot hagyjuk..
Annyit találtam hogy kellene hozzá egy adapter illetve egy RCA 3 to 3 kábel.
Ezt erre a videóra alapoztam....
De van még sok ilyen videó...Nyilvan függ a tv típusától... Tehát a kérdést ilyen irányban módosítanám, van e valakinek tényleges tapasztalata ilyen összekötéssel..
Ez igy 2-3 k-ból megvan...
-
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Beni2360 #4192 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget.
Egyelőre nem működik és a SAMBA szerintem nem is fog. Eddig amit tudok, PC-re telepítettem a Kodit (matrix van mindenhol), látja a NAS megosztásait SAMBA, de van a lakásban egy xiaomi tv stick és egy Beelink android tv box. Hiába próbálom IP cím alapján elérni, eredménytelen. (invalid arqument)
Szerintem csak a NFS megosztás fog csak maradni.
Kodi látja az ip címen az NFS megosztást, de nincs benne tartalom. Látom az írásodban, hogy a megosztást át kell rakni ebbe, de egy megosztást hogyan tudom átrakni ebbe?
Új megosztás létrehozásánál én ennyit látok. Be kell pipálni a "megosztás közzététele a média-kiszolgálón" ? Ettől lesz a megosztásom NFS alapú? -
blakey
titán
válasz
Beni2360 #4134 üzenetére
Pontosabban, sorozatok többnyire a TVDB-ről, filmek a TMDB-ről, de beállítható, hogy IMDB-ről szedje le. Ha gond van valamelyik borítóval akkor érdemes megnézni ezen oldalak valamelyikén, hogy az adott nyelvhez van-e borító és ebben az esetben melyik az alapértelmezett. Régen javítgattam ezeket.
-
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
válasz
Beni2360 #4024 üzenetére
Azt tudom. Megosztás be van állítva.
PC és laptopok rendben látják egymás megosztott mappáit.
Csak a CE/kodi nem látja egyiket sem ezek közül. Ezért kérdeztem itt.Közben eszembe jutott, hogy nem az alap kodi bőrt használom. Még az eredetivel teszek egy próbát holnap, lehet az a baja.
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #4004 üzenetére
Nem boldogulok az egyik sorozattal, nem jók az epizódok. Katicabogár és feketemacskáról van szó. Konkrétan a második évad, ami problémás. 26 részből áll, az imdb szerint is, viszont a kodi csak 25 részt olvas be. Az első rész, a santa claws az lényegében a 00. rész, és ami az imdb-n a 2. az az első, stb. Viszont a kodi beolvassa a 00-at 1-nek, és mindent eltolja eggyel, a végeredmény pedig az, hogy a 26.részt nem olvassa be, meg sem jelenítí, és az összes többinek pedig rossz a címe az eltolás miatt. Azt próbáltam, hogy a 2. évad mappájába minden rész mellé tettem egy .nfo fájlt, ami tartalmazta az adott rész imdb linkjét, de nem jó. Próbáltam úgy is, hogy tettem a fő könyvtárba .nfo-t az egész sorozat linkjével.
Vagy az lehet a megoldás, ha minden rész mellé tennék egy .nfo-t?
Van valami ötleted? -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3987 üzenetére
Hagytam mindent alapon. Nem adtam meg elérési utat, de akár ki is próbálhatod, hogy megadod ott. Elvileg az összeset vizsgálja.
Nekem egyelőre nason jól működik.Ami az imdb szerint short, vagy tv short azt nem nagyon akarja megtalálni. Toy story terror, bao 2018 (disney), boszi seprűnyélen 2012. Ezeket hogy kell megoldani? Vagy ehhez kéne nfo?
-
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3983 üzenetére
Mindent az alapon hagytam, egyedül a fő oldalon "remove from library when file are removed" amit on-ra állítottam.
0.9.7 a verzió.
Épp most teszteltem, helyeztem át csomó mindent egyik megosztott mappából a másikba, és szépen hozzáadta, és törölte is ahogy kellett.Érdekes, ma működik ip címmel is a samba. Furcsa. Most ott van a források között ip és név is, lehet válogatni
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3966 üzenetére
Hát, basszus, elnézést kell kérnem, és el kell kezdenem keresni a hibákat. Annyi történt, hogy most a hálószobai boxhoz mentem tesztelni, és ott szemben a nappalival teljesen úgy működik minden, mint a videódban. Tehát a 82 filmből megtalált 75-öt, a többit pedig kézi kereséssel meg tudtam vele kerestetni. A nappaliban lévő box-szal nem tudom mi lehet. Most elkezdem összevetni a beállításokat.
Amit biztos, a nappali 905x, a csatolás smb-n keresztül történt. A hálószobai 905w, a mappákat webdavval csatoltam fel, mert valamiért a samba nem működik. A CE verzió ugyanaz.
Ami még furcsa, hogy a nappalibeli boxon ha médiatár tisztítására nyomok, az kb 5 másodperc, míg a hálószobain kb 2-3 perc.
Majd letesztelem a gyerekszobait is, ami 905x3.
Úgyhogy még egyszer sorry, elkezdem keresgetni, hogy milyen beállítási különbség lehet a két boxom között. -
Elemental
addikt
-
oszy
veterán
válasz
Beni2360 #3950 üzenetére
Akkor azzal könnyebb dolgod van.
Szombaton lesz időm és a leírás szerint elkezdem. Sok filmet nem találta meg és csak üres "poszter" van.
Jó lenne ha legalább a cím ott szerepelne, ha már nem ismeri fel.
Egyébként most sorozatoknál akkor melyik szolgáltatót kell kiválasztani?
-
-szabi-
addikt
válasz
Beni2360 #3938 üzenetére
Abból gondolom, hogy befagy mert ha megnyomok egy gombot akkor a "dimm" képernyő" nem világít újra teljes fénnyel és nem hallani a gomb lenyomásának kodis hangját sem.
Majd kipróbálom ezt a médiatárból törlős dolgot, tényleg egyszerűbb azt a pár filmet eltávolítani, mint futtatni a végtelen médiatár tisztítást. -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3915 üzenetére
Igen, jelenleg úgy használja.
blakey írt a synology topikban egy jó kis útmutatót plexhez és embyhez. Anno próbálgattam, de végül ráhagytam. Lehet, hogy veszek egy nagy levegőt, és újra átrágom magam rajta.
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3910 üzenetére
A The Movie Databaset és a Universal movie scrapert is próbáltam. Van, amit nem talál meg, és nem is mutatja, ha a filmek főmenü irányból közelítem meg. A videók főmenü- médiatár- megosztott mappában nézem, akkor ott a film, viszont nincs opció tartalomra frissíteni. A nagyjából ötszáz film mellé meg nem állok neki leszedni az nfokat. Mindegy, erre a hétre (vagy végleg) elég volt a kodi konfig
Tényleg köszi a segítséget! -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3907 üzenetére
Basszus, most vettem észre, hogy a videók alatt van olyan, hogy médiaforrások, ahol megvannak egyenként a hozzáadott mappák. Eddig azért nem láttam, mert nekem a videók elem nem volt megjelenítve a főmenüben, csak most a teszt idejére visszatettem. Nah, ez nagyjából nekem jó is lesz, azért még tesztelgetem.
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3903 üzenetére
A videóidat átnéztem, mielőtt kérdeztem, sokat segítettek, köszi!
A Beállítások - Média - Médiatár - Videók alatt külön adtam hozzá ezeket a mappákat. Viszont a főmenüben, ha a Filmek-re kattintok, tehát, amikor nézni akarom a filmeket, akkor ezek nincsenek elkülönülve, vagyis nálam a Filmek alatt minden hozzáadott mappa tartalma ömlesztve van. Azt nem tudom, hogy én rontok el valamit, vagy ez ilyen.
Annak örülnék, ha a főmenüben a Filmek alatt szintén meglennének ezek a mappák külön, és ha belemegyek egybe, akkor lássam csak a filmeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- OLED TV topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged