Hirdetés
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem van egy G2 Master 2025 és egy G2 Max mindkettő megkapta a szétszedést és zsírozást beállítást ezért fizettem összesen 35.000ft-ot, szeretjük őket mást nagyon nem vennék ezért az árért. Gyerek haverja kapott egy OOTD 30-at hiper szuper aztán várja a szervízt vezérlőhibával.. + ami a Kukirin mellet szól tele van a net alkatrészekkel hozzá.
-
enginev3.0
félisten
válasz
madkiller
üzenetére
Eszedbe ne jusson pocokatira hallgatni, állandóan ugyanazt szajkózza, olyan mint egy felhúzott óra, nagyon unalmas
Neki minden szar ami nem olyan mint az övé, igazából csak azt nem értjük, még miért nincs kitiltva innen.
Navee le van korlátozva 25km/hra, nem tudom hogy ennél a gyártónál lehet-e valamilyen módszerrel feloldani a korlátozást, ha nem, akkor tök feleslegesen veszel ilyen robosztus rollert ennyiért, halálra fogod unni magad rajta.
A felfüggesztése úgy látom olyan mint néhány autónál a torziós megoldás (ha nem, akkor javítsatok ki), egy rakás hulladék, már az autóknál is, a spirál rugós megoldásokhoz képest. Egyszer megül, onnantól te már az istenért nem fogod rugózásra bírni.
G2 kb egy százassal olcsóbb
Megint csak hülyeséget ír drága attilánk a beüzemeléssel kapcsolatban kérdés nélkül. Mert meg sem kérdezi hogy fogtál-e már villáskulcsot a kezedben, ha igen akkor fogod magad és otthon 2db villáskulccsal, és ugyanennyi imbuszkulccsal át tudod magadnak zsírozni, és olajozni a szükséges 2-3 pontot. Erről videók is vannak a neten. Ismét hozzátenném hogy ez nem a kukirin hibája. Az igen, hogy gyárilag nem zsírozzák be, de ha be lenne, évente akkor is illene újra zsírozni minden mozgó, forgó részt, mert egy autót, meg egy motort is kell karbantartani, amit 20 millióért veszel meg, ez meg egy 150ezres roller, de ő még mindig a felfüggesztés nélküli puritán rollerekkel hasonlítja össze, amin maximum a kerék forog.
és igen, a G2 tesztjei tényleg jók, azért mert egy jó cucc (tudjuk, attila szerint nem jó).
Kell vele foglalkozni? igen, minimálisan
Meg lehet venni garanciával? igen, valamivel drágábban
attila használt már ilyet? Nem, de attól neki még szar
Többen használunk ilyet a csoportból? Igen és mind megvagyunk vele elégedveKöszönöm a figyelmet
-
PociAti
őstag
válasz
madkiller
üzenetére
KuKirin esetében a "jók a tesztjei" kijelentés elég meredek annak fényében, hogy a cég eladási stratégiája az, hogy nem tart fenn szaküzleteket, hanem média tartalmakat gyártóknak "ajándékoz" ilyen terméket, cserébe a pozitív videókért, cikkekért. És ennek fölébe még ha az ő média megjelenésében található kupon alapján vásárolsz, akkor részesedést kapnak a vásárlásból, tehát anyagilag is érdekeltté teszik őket abban, hogy jókat írjanak róla, és ne az alapvető problémákra koncentráljanak.
Mint amilyen a hivatalos szervizhálózat hiánya, a konstrukciós hibák, és gyenge összeszerelési minőségből adódó vízállóság hiánya.
Hivatalos magyar kereskedőnél vásárolva az elektromos rollerekre 100-250k között 2 év, 250k fölött 3 év garanciát kell adni. Az általad említett kínai márkánál az 12 évet is csak a főbb szerkezeti elemekre vonatkozik, és inkább szerencse (és raktárkészlet) kérdése sikerül-e érvényesíttetni.A jó ár érték arány is abban a formában igaz, mint mondjuk egy Temu-ról rendelt műszaki berendezésnél, ami fél év után tönkremegy. Azért az árért fél évig közel hibátlanul működött.
Itt a fórumon is olvashatsz róla, magyar szervizek mennyiért üzemelik be ezeket a kínai rollereket, és teszik kevésbé rosszá. Illene azt is, és a garancia hiányát is beleszámolni a vételárba. Akkor már egyből nem olyan jó ár érték arányú, műszaki tartalomra továbbra sem közelíti meg a nevesebb márkák hasonló termékeit. -
pusszycat
nagyúr
-
madkiller
őstag
Sziasztok! Első roller vásárlás előtt állok. Sokat nem használnám. A lényeg, hogy a "jó minőségű" magyar utakon járni, közben murvan is szeretném használni. Kukurin G2 néztem ki, mert szélesek a kerekei, picit terepesebbek is és van felfüggesztése, jók a tesztjei és árérték bajnoknak mondják. Közben megtetszett a Navee ST3 Pro is csak annak nem nagyon vannak tesztjei összehasonlító meg pláne nincs. Tud valaki tanácsot adni? Próbálta valaki mindkettőt?
-
pusszycat
nagyúr
Rolli ma megázott. Ez volt neki az első. Lassan jöttem vele. A kijelzőre raktam egy sapkát.
-
pusszycat
nagyúr
Automosó vs Kukirin [link] Inkább ne.
-
Enigma1945
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm szepen!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Hidegen nagyobb a belső ellenállás, ilyenkor eleinte jobban esik a feszültség, majd a terheléstől melegszik az akku és magához tér, ilyen előfordul. Fűtetlen garázsban tartom egyelőre, de bizonyos szint alatt melegre szoktam vinni.
Sokan félreértik, a feszültségmérő kijelzés egyébként is megtévesztő, mivel a végfeszültséget már kb. 80 % töltöttségnél eléri az akku, ahol piros nyíllal jelöltem. Tehát ott már max. feszültséget mutat a roller, de még utána is vesz fel töltést az akku (szaggatott vonal emelkedik), csak lassabban, mivel a töltési feszültséget tovább emelni nem szabad.

-
Enigma1945
őstag
köszönöm mindenkinek, ilyet eddig a G2 nem csinalt, ezert is furcsaltam. Az viszont tudom, hogy a hidegebb ido meg tudja trefalni az akksit, foleg minket, hogy nem tudunk annyit menni a rollerrel.
-
Emunem
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
nekem %-t ír ki, nem tapasztaltam nagy eltérést. (15-20C nem annyira hideg.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ezek a csíkok semmit nem jelentenek.
Az akkumulátor aktuális feszültsége alapján mondanak egy tippelt töltöttségi értéket, ami viszont csak nyugalmi állapotban adhat bármiféle támpontot, hiszen terhelésre esik a feszültség. Magyarán, amikor elindultál, akkor megterhelted az akkut, esett a feszültség, használat közben meg motorfékezés esetén a visszatöltés miatt nőhet a feszültség: ez ilyen... Annyit tudnak tenni, ha nincs egyéb mód a töltöttség becslésére (pl. BMS számolja a leadott Ah-t), hogy átlagolnak. (Magyarán nem azonnal fog beesni több csíknyit nagy terhelésre, hanem csak hosszú emelkedőn, de a pontossága akkor is megkérdőjelezhető, mert a terhelt feszültségből rosszul lehet következtetni az akku töltöttségére, csak a nyugalmi fesz árulkodik...
) -
pusszycat
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
nincs, reggel jöttem 3.5 km semmi nem ment le
töltsd fel jól és próbáld ki megint
ja én nem tartom hidegben szobában van -
Enigma1945
őstag
bejott az oszi ido es a hidegebb levego is, masnak is vannak akksi zavarai? elindultam 6 csikkal, mentem 2 km 25km/h sebesseggel, leesett 3 csikra, majd 10 perc hasznalat utan 5 csikot mutatott, haza ertem 2 csikkal. wtf?
-
Tangerine
senior tag
(fos)pun(e)pa a helyes megnevezés (ha vannak akik még emlékeznek a "tékozló homár"-ra)
-
Megnyugtatok mindenkit, mint írtam is xiaomi akkumlátoros pumpám van. Rá kell csavarni a szelepre beállítod meddig fújja és leáll, mikor elérte az értéket. Még a pro 2-höz vettem, mert annak az első kerekét csak ilyen pumpákkal lehet felfújni.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
A szó, amit keresel: pumpa.
Egyébként a Xiaomi féle rácsavarós (és feltételezhetően annak klónjai is) a legpontosabbak roller esetén, mert előbb engedik zárni a szelepet és csak utána nyílik a cső tömítése: a szisszenés, amit hallasz, pontosan a csőben maradt levegő, ergo a gumiból nem szökik semmi, visszamérni felesleges. Nyilván TPMS-sel az igazi, csak a szelepre csavarós fajta önmagában nem engedi pumpálni, sőt amíg éppen rámegy, addig is szökhet a levegő. Szóval félmegoldás. Motoron használom, de rolleren igazából sosem szerettem. Amikor bent volt a kerékben, na az volt az igazi megoldás...) -
pusszycat
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nekem 5 pompám is van, ilyen akksisok, van amelyiket rá kell tekerni a szelepre, szerintem ennél veszít a legkevesebbet, meg a rádugós rányomos ,mint a sima autó pompa, na ott több a vesztesség.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Eleve meg kell nézni, hogy amikor felpumpálom, leveszem, visszateszem, már rögtön mennyivel mutat kevesebbet. Ez függ a csatlakozó kialakításától is, illetve visszarakáskor a pumpa csövébe visszatöltődő levegőmennyiségtől is.
Amit én használok, a benzinkutakról is ismert csatlakozó, nagyon gyorsan lerántom, egy kis szisszenés nem sokat veszt, de mondjuk becslés alapján kicsit többet fújok bele. Amikor ráteszem, ez némi ügyesség kérdése is, hogy nagyobb vagy kisebb szisszenés jelentkezik, tehát már kevesebbet mérek. Mivel a kis kerékben nem sok levegő van, egy kis veszteség is már jobban feltűnik.
Tehát ismét visszafújom a célértékre, de megjegyzem mondjuk, hogy mennyi volt a veszteség és legközelebb (napok vagy hetek múlva) ahhoz képest lehet megítélni, hogy mennyit ereszt vagy nem. Meg persze a hőmérséklet is számít.
-
PociAti
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
Ez van, amikor hiányos információk alapján próbáljuk kitalálni a legvalószínűbb lehetőségeket.
Nem tudjuk mivel pumpálta. Mert normális pumpával talán 1 psi n belül lehet maradni.
A szemmel észrevenni alatt pont a szappanos vízre gondoltam. Hagyományos kerékpár kerekét simán be lehet meríteni víz alá, de ott is meg vagyunk lőve a lassú szivárgással. (Én is így jártam az egyik bicajomnál, így kénytelen voltam belsőt cserélni pedig nagyon szeretem azt a szingó szelepes belsőt, az új belsőn pedig nem az van. Megragasztanám, ha látnám hol ereszt. Majd jól túlfújom, hátha.... De a rollernél ezek mind sokkal körülményesebbek.)
Volt már ez a videó, de megfelelő szerszám (és rutin) esetén autónál elég egyszerűnek tűnő művelet a szelep csere: https://www.youtube.com/watch?v=-8VngFqG8RI
Nem összehasonlítható egy külső gumi cseréjével. -
-
Tangerine
senior tag
-
Nah tegnap 16:30 körül felfújtam a roller kerekét 50psi-re ma reggel 7-re 46 lett. Ez akkor valahol lyukas vagy ereszt, külsérelmi nyom nincs rajta. Be jöttem vele reggel, de hoztam hozzá a xiaomi pumpát.

-
Emunem
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
vadászott is valamit?
-
Enigma1945
őstag
Kukirin G2 a természetben
-
Nah nem indult jól a reggel. Csütörtökön simán hazajöttem a rollerrel, ma reggelre meg leereszezett a hátsó kereke. Nem volt időn nézegetni reggel, átugrottam a kocsiba és így csak 10 percet késtem.
Gondolom kilyukadt, mert csütörtökön még fel is fújta 3,5 bárra.
Kereshetek megint valami szervizt aki lecseréli.
-
PociAti
őstag
válasz
Al Capone
üzenetére
Polski Fiatot, a Zsugulit és az Dacia 1300-ast sem azért gyártották, mert a Fiat 126, a Fiat 124 vagy a Renault 12 olyan jó konstrukció lett volna. A fejlett országokban rég túl léptek rajtuk, modernebb járműveket készítettek, de kis pénzűeknek kevés hozzáadott tudással össze lehetett ezeket rakni.
Ezt csinálják ezekkel az egyszerű rollerekkel a összeszerelő műhelyként működő kínai üzemek. Elektronikailag szög egyszerű megoldások, csak a bizonyos vásárló csoport számára nagy teljesítményű motorral szerelve, így magas végsebességet el lehet érni. (Fékteljesítménnyel mondjuk nem követik le, az már mellékes.)Százszor inkább Navee ST3, vagy valami hasonló.
A naveeshop.hu-n a Navee ST3 Pro már 255k, így arra 3 év garancia vonatkozik. (Honlapon 24 hónapot írnak, de ha jól tudom 250k-tól 3 év vonatkozik rá.)
ST3 vs ST3 Pro:
+15 km hatótáv (10200 mAh helyett 12750 mAh akku)
500 / 1000 W motor helyett 600 / 1350 W (Bár az 1000W-ot szabályozási szempontból lehet pont nem lesz szerencsés majd a jövőben átlépni.)
És ha minden igaz, az ST3-na csak sima tubeless abroncsa van, ST3 Pro-nak pedig önjavító tubeless abroncs. -
Al Capone
tag
Köszi Urak! Hát, nem keresek semmilyen egyedit, nem célom hogy ne hasonlítson másra, amit veszek, szóval igen észrevettem, hogy eléggé hasonlóak. Dehát ha van egy jó Konstrukció, nyilván más is átveszi. Ugyan így megy az autóknál, telóknál, mindennél.
Nade, hadd jöjjenek akkor még az ütköztetések. Ausom L2 vagy Navee ST3?
-
PociAti
őstag
válasz
Al Capone
üzenetére
Ugye az alap koncepció megvan az Ausommal kapcsolatban?
Ők is csak egyike azoknak a kínai cégeknek, akik megvesznek egy licencet és többnyire előre legyártott alkatrészekből összeszerelik. Gyártás nem igazán zajlik náluk, a "tervezési részleg" feladata pedig nem nagyon nyúlik túl a külső megjelenésen. Nagyon sok hasonló cég létezik Kínában, azok közül az Ausom csak az egyik, aki utóbbi időszakban nagyobb lendülettel kezdi elárasztani termékeivel Európát.
Talán a "csúcsmodelljükön" lehet jól szemléltetni a "copy & paste" jelenséget: az Ausom F1 Max nagyjából mindenben azonos az évekkel korábban megjelent Mukuta 10 Plus-szal.
https://www.ausomstore.eu/hu/products/ausom-f1-max-electric-scooter
https://www.mukutariding.com/products/mukuta-10-plus
Visszautalnék erre a régi hozzászólásra, ahol egy roller közel 20 klónja össze lett gyűjtve:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_29463-29463.html
Ezeken a cégeken végigmenve szerintem meg lehetne találni az Ausom L2 klónjait is. -
-
pusszycat
nagyúr
Nincs rajta bukósisak. [link]
-
Trápil
lelkes újonc
Szia FID!
Ha jól tudom te csináltál a youtube-ra videót arról hogyan lehet Segway max G3 esetén rendelt kábellel feloldani a korlátozásokat. Szeretném megkérdezni tőled hogy [melyik] kábelt kell megrendelni hogy amerikai verziós legyen tőle a max g3.Köszönöm! -
.-..-.
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Vagy applikacio. Azzal is lehet.
-
Al Capone
tag
Sziasztok! Egy Navee ST3 max sebessége kiüthető már valahogy? Annyira nem tudok dönteni, hogy mit vennék. Leginkább ez tetszene, de jó lenne, ha nem lenne így lekorlátozva.
Néztem a Kukirin G2-t, de kicsit fapadosnak tűnik, pl a zár hiánya. Az Ausom L2 is tetszik, csak a gázkar kialakítása nem annyira. Lehet, hogy apróságokon akadok fenn, de több rollerben van, ami tetszik, csak egyikben sincs meg egyben. -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az a sérülés abszolút lehetséges.
Néhány évig dolgoztam egy cégnek ami elektronikai és informatikai rendszereket üzemeltetett a megrendelőknél. Horkolás gátló maszktól a nyomtatóig szinte minden. Az idős emberek között voltak rendszeres elesők. Náluk is gyakori volt a monokli szerű sérülés. -
N. Gabi
csendes tag
Meg is van a probléma most egy kis nézegetés és felfújás után látszódik rajta egy repedés a külsőn
-
DigitXT
félisten
válasz
N. Gabi
üzenetére
Igen, sanszos, hogy a külső gumi van halálán: eleve a nagyon darabos gördülés
arra utal, hogy meg van sérülve a karkasz. Belső gumi ilyet nem csinál.
Ha elviszed roller szervizbe, sanszos, hogy leveszik polcról a gumit, és rárakják.Azért egy fotót lőhetnél arról a kerékről meg a szelepről, hogy biztosra menjünk.
-
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor jól átbaszta FID-et is...
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Csak nekem tűnik kamunak?
Hogy lett beverve a szeme? Miért nem vérzik sehol, ha már ennyi sérülés van az arcán, szeme környékén is
Szemmel esett kavicsra? Ráadásul egyikket szemhéjjal vette le, másikat meg a szeme alattKicsit inkább ilyen figyelem felhívó posztnak tűnik, amihez asszisztált
-
DigitXT
félisten
válasz
N. Gabi
üzenetére
Ez nem így működik, hogy azért van benne belső, mert eresztős...
Baromi egyszerű megállapítani: nézd meg a szelepet. Ha mozog,
nem látsz gumitömítést, akkor belsős. De akkor valaki kiszedte a
gyári szelepet (tönkrement, etc.). Ha nincs belsőd, akkor a szelep
nem mozog: egy szép gumicsonk általában, ami a tövénél látszik.Belső nélküli üzemelésre alkalmas felnit lehet használni belsővel
is, természetesen, ám fordítva nem igaz: ha a felni nem légtömör
(pl. szétszedhető két részre a könnyebb szerelhetőségért), akkor
belső nélkül nem használható. Ha ereszt, nézd meg megsérült-e?
Az ember megpadkázza, megsérül a felni, utána ereszteni tud.
Ezt pl. meg lehet javítani, vagy ha úgy hagyják, raknak bele belsőt.Ui: belső gumit kicserélni nem kell szaktudás, olyan, mint a bicikli.
Kicsit nehezebb leszedni a külsőt a méretarány miatt, de érted.
Pont erre találták ki a szétszedhető felnit, hogy könnyű legyen.
Ha belső nélküli, akkor házilag a felfújással lesz a legtöbb gond...talán hátulja motor miatt nehezebb és azért érett el
Vagy mert mikor fellépsz a padkára, azt vered oda, nem az elejét. -
N. Gabi
csendes tag
De a tárgyra vissza térve holnap mennék ha van valakinek van valami tapasztalata örülnék ha le írná
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Elvileg annak kellene lennie de szerintem van benne belső mert már eléggé eresztős és nem is egyenletes a kerék ahogy megyek vele sima aszfalton mintha köves úton mennék , de az első kerék az tartja magát talán hátulja motor miatt nehezebb és azért érett el
-
PociAti
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
De, arra.
Vagy arra, hogy megolvadva aszimmetrikusan oszoljon el az abroncs belsejében és szétverje a csapágyat. A belsős megoldás legalább nem csinál ilyet. Mármint ha rendesen van benne a belső.
Normál körülmények között a gyári zselés abroncs a jobb megoldás, csak van amikor az élet felülírja a szabályokat. -
pusszycat
nagyúr
A zselé nem arra van, h betömje a lyukat?
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
de.
-
-
N. Gabi
csendes tag
Üdv ninebot f2 plus rolleremben szeretnék belső gumit cserélni budapesten belül melyik szervízt tudjátok ajánlani?
-
válasz
Enigma1945
üzenetére
Bezsíroztál egy ilyen csapágyat?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
Melyiket azt az alsó nagy csavart? Akkor húzzál még rajta. Én nem szedtem szét még 600 km van benne, de könnyen mozog ide oda.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok be lett kenve a kukirin g2 csapágyai, a kormányrúdnál, ezáltal könnyebben fordul, igen ám, de 45km/h felett mintha szitálna..
Én állítottam túl lazára a csavarokat vajon vissza szerelésnél?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:

Az akkumulátor aktuális feszültsége alapján mondanak egy tippelt töltöttségi értéket, ami viszont csak nyugalmi állapotban adhat bármiféle támpontot, hiszen terhelésre esik a feszültség. Magyarán, amikor elindultál, akkor megterhelted az akkut, esett a feszültség, használat közben meg motorfékezés esetén a visszatöltés miatt nőhet a feszültség: ez ilyen... Annyit tudnak tenni, ha nincs egyéb mód a töltöttség becslésére (pl. BMS számolja a leadott Ah-t), hogy átlagolnak. (Magyarán nem azonnal fog beesni több csíknyit nagy terhelésre, hanem csak hosszú emelkedőn, de a pontossága akkor is megkérdőjelezhető, mert a terhelt feszültségből rosszul lehet következtetni az akku töltöttségére, csak a nyugalmi fesz árulkodik...