Új hozzászólás Aktív témák

• galervin93

addikt

válasz Zoli bácsi #95664 üzenetére

:)
    Imádom ezeket a beszámolókat. :))

Májusegggy, szeretet ünnepe, miegymás, nyilván irány a vízpart... Dögmeleg, így csak 3 óra után, de mire minden kirámoktam, majdnem volt négy is. Vittem magammal három spiccbotort, 5-6-7 méter, ebből kettőt terveztem használni. Végül 5-6 lett. :) Előbbivel kezdtem, kimértem a vizet, szokásos, bő 2.5 méter, ismerem már... Laza, "porladós" kajával pár fél kezes alap, 4 gombóc keményre gyúrva fenékre, kettő lazán felszínen toccsanós. Horogra két szem csonti, érintőn kezdve első dobás törpe. Ebbű baj lesz more. :N :DDD Feljöttem 30 centit, feltolós maszatolás. Feljöttem még 30 centit, kis ceruza úszó fel kint, azon agyal, hogy balra vagy jobbra dőljön... Huss, bevágás, keszeg. Megérkeztünk. :) Innentől kezdve vízközt keszeg hadak. Folyamatosan dobtam a félkezes gombócokat, benne sok csontival, nagyon szépen húzta fel a keszeget, miközben a törpe sem nézett fel (nem fogtam vízközt egyet sem), úgy néz ki a fenékre jutott elég neki lehullóban. Egyszer csak szünet, már vagy a negyedik üres dobás, aztán komótosan merül a kis úszó, Ervinke huss bevág, benne marad a kis pálca... 2 perc alatt parton volt a kis bajszos. :) Felnézett a sok kajára, jól bizonyítva, hogy működött az elképzelés, laza kajával, dús tartalommal vízközt tartani a halat. A sok-sok-sokadik keszeg után aztán meguntam, itt az ideje a hosszabb botnak. Abszolút nem ide való szerkót találtam hozzá (nem volt más, 2 felszerelt létráa dobtam be a ládába), duci úszó, ólmozás sem a legjobb... De ez a bot legalább elbírja a nagy horgot, így kettőt is "nyertem" - növelhettem a horog méretét, ami így jobban is akadt*, illetve bátrabban reptethettem a keszegeket. :) (*ehhez érdemes egy kis magyarázatot tenni: vízközti pecánál kevésbé számít a horog mérete. Mivel a hal egy mozgásban (süllyedésben) lévő, vagy éppen beállt csalit fog látni, gyorsan és vehemensen próbálja majd elkapni. Itt nincs lacafaca, nincs rágcsálás, vagy húzza, vagy tolja [az úszót :)], de biztos hogy "megy vele" - ergo nincs indok a "feleslegesen kicsi" horogra, ami sokszor rontott kapáshoz vezet. Nagyon "csúnya volt", de felmentem egészen 12-es horogig 2 szem csonti mellett. Az 1 is elég lett volna, ha nem csípik el olyan gyakran a snecik, a 2 szemet gyorsabban le tudtam tenni közöttük, a keszegnek meg mindegy volt.) Szóval nagy horog, kis csali, vízközt, aprítottam a keszegeket. Nagyon gyorsan elfogyott a 4-5 liter kaja, így nem volt más lehetőség, horog csere (kicsit öblösebb forma), és kukorica csali a fenéken. Nehéz szülés volt :), de végül elcsíptem ott is egy potykát. Spiccbottal nagyobbacska halat fárasztani nagy élmény, nyilván a rakó hasonlít hozzá leginkább, de ott a gumi ad egy kis szabadságot, amit a spiccbotnál máshogy kell megoldani. Szóval isteni jó volt, nem volt nagy a potyka, kiló húsz talán, de az élmény annál nagyobb. :)

Új hozzászólás Aktív témák