- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
Áve nép,
Eme módon népszerűsíteném pár eladó cuccomat.
Delphyn Tyre X cipő 42es méret. Nekem sajna kicsi lett, egyszer volt rajtam ezáltal.Nevis Method Carp feeder 330/360 + Nevis Reflexx 4000 szett. Nem kell bemutatni, élvezetes pálcák. Egy-egy Spicc sajna eltört, ennek megfelelően lőttem be az árat (megjavítottam őket, de az már nem olyan.)
Köszi a figyelmet.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #89598 üzenetére
Tudom, ezért mondtam hogy melegvíz, meg nyilván azzal főztem amim volt, ld. kosár.
Cserébe viszont teljesen kompatibilis a versenyszabalyzattal. Nyilván az extra hosszú előkés pecát sem én találtam fel, szúnyoggal, könnyű horoggal ugyanígy működik keszegre. Sőt csontival meg balinra is csinálják, vagy éppen nálatok az RSD-n harira is működhet.
Lényeg a lényegben: alkalmazkodni kell a körülményekhez. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #89597 üzenetére
elkéstél vele ,mármint a feltalálással . Slow Sinking, sbirolino elég régóta űzik az olaszok .
-
galervin93
addikt
Úúú de jó jókat pecáztatok, grat mindenkinek!
Én megejtettem az "utolsó" nyárias pecát még ma. 5 méteres spiccbot, a keszegek félvízen voltak, szárazra kevert és puhára nyomott kaja ment nekik, illetve csontit lőttem csúzlival. Rettentő sok hal volt az etetésen, percenként 2-3 darab 10-30 dekás keszeg is kijött... 2 órán keresztül nyomtam így, aztán nagyon megerősödött a szél, a kaja is szinte elfogyott. Gondoltam egy merészet... A pontyok is látványosan forogtak a víz tetején, így őket is vízközt sejtettem. Volt nálam erjesztett kukorica, de felszerelésem csak egy hosszú előkésre szerelt 3 méteres feeder. Nosza, tettem rá egy 2 méteres (!) előkét (vízmélység közel 3 méter), a kosár pedig a legkisebb, legkönnyebb, 5 grammos darab volt. Ez a két dolog így együtt biztosította, hogy a lehető legtovább süllyedjen az egy szem kukorica a horoggal. Csúzlival lőttem 8-10 szem csemegét, majd rögtön rádobtam a szerkóval. Első dobás, ponty! Ez még lehet véletlen is... Második dobás ponty. Harmadik dobás rontott kapás, negyedik dobás ponty. Na mondom szép, feltaláltam a meleg vizet.
Gyakorlatilag ez a pellet waggleg meg a bomb feeder keveréke, vagy ha úgy nézzük egy hosszú előkés bomb feeder... Mindenesetre irtózatósan eredményes volt, 20+ pontyot fogtam 2.5 óra alatt! Brutálisa volt... Sokszor már süllyedőben kitépte a kezemből a botot, ha mégsem, akkor jó eséllyel 1 percen belül (ahogy a hosszú előkén szépen lassan süllyedt a csali) elhúzta. Mit húzta, tépte... Ha mégsem, akkor gyors kitekerés, csúzli, rádobás, és ezt csináltam folyamat. Őrült pörgős peca volt. Próbaképp dobtam párat 50 centis sztenderd előkével is, pár mozdításig jutottam, szóval tényleg a hosssssszú előke volt a titok nyitja.
Szeretem az ilyen pecákat, amikor lát, tapasztal valamit az ember, kitalál rá valamit, és működik az elképzelés.
Sajnos most egy időre búcsút inthetünk a szép időnek, és ezzel a melegedő vizeknek is, jönnek a nappali 10 fokok, meg a hideg északnyugati szelek, a május közepéből hirtelen március közepe lesz... -
xbrbiz
tag
Legyen itt még egy beszámoló. A hétvégét a Szigetközben töltöttem, tilalom előtti domolykózás volt a cél. Első nap Dunakiliti, tegnap pedig Ásványráró és környéke volt a helyszín. Nehéz volt tisztább részeket találni, főként a zavaros víz volt a jellemző, ahol meg kicsit tisztább volt, az meg nem éppen domis jellegű szakasz volt. Sikerült jó pár kisebb domit, csukát, sügeret fogni és tegnap a vége előtt kicsivel egy 45 cm-es szépséget. Szinte végig gyorsan süllyedő 4-5 cm között crank csalikat dobáltam bedőlt fák, akadók közé (néha rájuk
) világosabb színekben. Koncentráltan nem találtunk halakat, folyamatosan menni kellett és szórni a partot. A Szigetköz (megint) csodálatos volt.
-
aladarazurbe
csendes tag
Kösz a klassz képes beszámolókat srácok!
Tegnap reggel vallattam a Dunát. kipróbáltam egy régi-új etetőanyagot, [Friss Félbarna Szénhidrátos Lipótiból ] készitettem be 1 kilót.
Ezen a pályán , a partvédő kövezés lábánál még 15 fokos forró tavaszban soha nem horgásztam, ill. semmi hírt nem hallottam halmozgásról, haljelet sem észleltem, nem volt alkalmam körbeszaglászni, így nem nagyon tudtam mit várhatok.
2 kisjász és egy 1,5kg körüli koncért sikerült zsákmányolni.
Több villámgyors kapásom is volt, de egy sem akadt. Most hogy olvasom Zéé beszámolóját, lehet hogy célhalaim a padrók még az ívóhelyek körül úszkálnak.
A kapások elmaradtak 11 órára, így a múltkori tapasztalásomon felbuzdulva stratégiát váltottam, hisz volt még fél órám a kimenőmből. Alattam 50 méterrel egy víz alatti kisebb rugany perdített a vízen és fodrozta a felszínt. Ezt a hol rohanó, hol burványló, hol visszaforgó vizet vettem célba.
Az apró keszeghorgot egy 8as 2260b-re cseréltem. Húztam érzésre egy eresztéket és annyi gilisztát tettem fel amennyi felfért.A szereléket kidobtam a sodrásba és finom visszatartással a sodorvonalba tereltem, majd az áramlatokra bíztam a többit.
Nagy meglepetésemre néhány úsztatás után egy jó hal volt a horgon. Később raktam össze, hogy miért is becsültem túl a méretét: a kapás alattam vagy 25 méterrel történt, majd a hal egyből kiugrott a mederbe az erős sodrásba. Esélyem nem volt fordítani rajta, bár meg tudtam állítani. Fel is jött a felszínre, láttam, hogy nem olyan nagy méretű és taktikusan keresztbe fordult a sodrásba.Szerencsére leesett, hogy nem fogom tudni onnan lenntről-benntről kihúzni a finomabbik bolóval így a parton utána botladoztam. Mihelyt az ő magasságába értem parthoz tudtam terelni és megszákoltuk ezt a kb 1,8kg nyomó koncért.Konyhára szerettem volna halat vinni, de nem bántam, hogy csak élményekkel teli indultam haza.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #89588 üzenetére
Na, aki nem ismerte volna fel a homályos képen, ez a Rába. Hétvégén nem szoktam kimenni, de asszony azt mondta, olvasgatna a vízparton. Hét órára lent voltam, de a Nicki gát alatt minden helyen ültek, amit megnéztem. Felmentünk a gát fölé, itt is a 3. nézett helyen tudtam pecázni. Itt még soha nem pecáztam. Előttem saccra (kosár süllyedéséből következtetve) 3-4m közti víz. Egy method ment be pellettel, meg egy hosszú előke (70cm) csontival. 45gr-os method kosár megállt bárhol, alig mozog a víz. Halat nem fotóztam, sok nem is lett. A legnagyobb hal egy pontyból is bőven méretes méretű kárász lett. Szerintem ekkorát nem is fogtam. Jött bodorka, kárász, küsz. Nem sok. Délig voltunk, összepakoltam. Mellettem lévő (kb 200m-re) helyen kérdeztem, ketten semmit nem fogtak, úgy hogy előbb ott voltak mint én. Nem szokott nekem ez a gát fölötti rész halat adni, legközelebb gát alá megyek, eredményesebb, szerintem sok volt a víz, felúsztak a Duna halai. Gát fölé nem jutnak el.
Így hogy elment a nap, a horgászhely. Hangulatos, csöndes. Kár hogy hal nem igazán van. Harcsahorgászok járnak ide, szerintem.
Emberi zaj nincs, madarak hangoskodnak, mindenféle bogarak szállnak.Tavaszi illatok terjengenek....Mi kell még..? Sör! Azt nem vittem, pedig asszonynak van jogsija.
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93 #89590 üzenetére
csak hogy teljes legyen a tabló:
Csak sikerült márna is.
Ez a hajógyári kiság még mindig jó. 6:20-kor kezdtem bolo-val, a balin után összegubancolódott az ólmozás, jön a nyárfaszösz meg látom a főzsinóron is, hogy sokat kapott már, szóval mára befejeztem, elfáradtam
Domiból 6, koncérból és jászból 3-3, márnából 2, meg a balin. Nem az a ronda nagy egyik sem, de azért nem is az ovis csoport. Ennyi domolykót még sosem fogtam itt sztem összesen sem, nem hogy egy peca alatt. -
galervin93
addikt
Tegnap kijutottam az Ipolyra, a vízállás kifejezetten jó, de meglepően zavaros sajnos a víz, magam sem tudom miért, hisz folyamatosan, lassan apad, el nem tudom képzelni, mitől zavaros ilyen helyzetben. Két pici domival találkoztam csak. Sajnos közel sem ideálisak a körülmények, így a tilalom előtti utolsó domizás nem sikeredett túl fényesre.
A Zéé
Aztaaa, na ez már combos.Jó buli lehet, hajrá!
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #89588 üzenetére
én ilyent:
ha hátat fordítok, akkor pedig ilyeneket:
És bakker, 9 óra van, én meg azon gondolkozom, hogy póló+farmer kombón hogy könnyítsek, mert melegem van... -
Zoli bácsi
őstag
Jó reggelt. Nem tudom mit láttok kelő nappal szemben...Én ezt látom amúgy...
-
Horvi
őstag
Na meg volt ma a peca a Verba tanyán. Az A36-os helyen ültem. Volt nálam csalinak/etetésnek 3 doboz csemege meg egy fél zacskó 8mm-es aqua. Elsőnek a spiccbotot vetettem be, dobtam rá a csemegét, meg azzal is csaliztam. És innentől nem volt megállás. Folyamatosan jöttek a keszegek, kisebbek nagyobbak. Aztán délután megpróbáltam vallatni a szembe partot feederrel, csali az aqua volt.
Onnan egy-két keszeg jött meg akasztottam valami rohadt nagy malacot de esélyem sem volt
Viszont kellemesen elfáradtam, remek idő volt szóval soha rosszabbat.
Pár nagyobb darab hal.Az egy szem karcsi
Nem is értem, hogy nem jött több.
A nap hala:
-
sasa311
veterán
Urak, fórumpecára van már topic?
-
Steady74
Topikgazda
Meglestem ma a tóalmási Sárkány tavat, rakóval, pontyra készültem. Vittem egy 11,5-es botot, 2 topszettet, 18/16 és 20/18-ban, volt nálam 8 doboz csemege, 1 zacskó búza és kender. A hírek szerint sok a ponty benne, ezért készültem sok etetővel, csalinak meg csak csemegét gondoltam. Fenékmérés (1,5m kb) után etettem, első betolásra egy 2-es forma ponty. Azanyámat, gondoltam itt tényleg fsza peca lesz. Ráetetés, csali 1 megnyomkodott csemege, de csak kárász-kárász-kárász. Eltelt egy óra, már 3 szem volt fent, azt is bsztatták. Vittem egy negyed zacskó baby corn pelletet, találtam a ládában szilikonkarikát, azzal tűztem fel, na onnantól kezdve 10 halból 9 ponty volt, 1 kárász. Jó peca volt, közel 30 db ponty (1-2,5/3 kg) és sok kárász. Elfáradtam, kicsit megpirultam, jó peca volt. 5en voltunk a tavon, 2 DOVIT-os "versenyhorgász" készült a vasárnapi versenyre meg két helyi erő, szóval sokan nem voltak, szerencsére.
-
eisento
addikt
Valtozo. pl husveti penteken szombaton 1 kapas nem volt, vasarnap pihenot tartottam hetfon 6 pontyot fogtam, mult het szombaton (ha jol emlekszem) lent voltunk csiga uti resznel karaszok pontyok illetve amurt is sikerult fogni. ha szombaton nem melozok akkor megint megyunk csaladostol ^.^
altalaban ide szoktunk menni ha van hely... [link] vagy ide: [link]
szerk: kullancs riasztot vigyel magaddal jon a szezon ha nagyobb fube sikerul lepakolnod elofordulhat. Multkor veletlenul eszre vettem egy kis genyot a labamon meg maszott szoval sikerult idoben kinyirnom
-
lumpy92
aktív tag
Life hack: én egy olcsó, fa előketartót látok a képen
bocsánat
-
szab13
aktív tag
válasz
diablo1984 #89570 üzenetére
Köszi ,megnézem
-
diablo1984
veterán
válasz
szab13 #89565 üzenetére
nem éri meg, de a 20-30g-os kosárral nem fogsz 60 métert dobni vele.
A vanity mh az jó bot, igaz lágyabb karakterű, de jól dolgozik.De hogy teljes legyen a zűrzavar, akkor ezekkel szemben még ajánlanám a Czero Excite 360as 90g-ost. Az feszes pálca, de mégis dolgozik fárasztáskor, a fine maxtól jobb, bár gyengesége az anyag minősége a nyélen, a parafa az csak egy parafa mintájú fólia rajta, az ha megsérül, le tud hámlani(érdekes, hogy van régebbi excite-om, azon nem ilyen, de az újon az)
-
PpenoO
őstag
válasz
szab13 #89565 üzenetére
Akkor már add meg neki a módját, Nevis Method Carp Feeder 360mh. Most csak 22e forint.
-
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Döme féle Fine Max 360MH megéri a dupla árat a Nevis Vanity MH 360-al szemben?
Cél max 50-60m feeder peca, olyan helyen ahol néha 10+ ponytok is jöhetnek.
Damil 20-22mm, kosár 20-30gKöszönöm
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
vidaila #89543 üzenetére
Szettes vackok nem sokat érnek.
Legolcsóbb használható: Oreel Medium Method Feeder
Következő a Eurostar Master Class.
A Eurostar Master Class Distance erős, merev, elnyűhetetlen bot ,de nem kis halakhoz való(7+)
Nevis Vanity feljebb van már árban. -
hermanyi
addikt
Forumpecára akinek kell morzsa szóljon , efektive van idehaza vagy 5-6 zacskó 4 színű (én ezt szerettem) egy balaton szeletért (étcsokis megkapja zacskóját )
-
iceQ!
addikt
válasz
PpenoO #89553 üzenetére
A Bait Bait termékeket idén kezdem el tesztelni, hogy "milyen". Idáig kb only SBS volt, de mikor Kovács Zoli döntött egy nagyot és megemelte a prémium bojlit +1000 Ft-alt, így lett 6500, akkor mondtam hogy elégvót ebből, keresek más gyártót
Ezért esett a BB-re a választásom. Na majd idén kiderül, hogy maradok e vagy se de ettől függetlenül az SBS-t is fogm hasznánli.
-
lumpy92
aktív tag
Még vasárnap voltam a Visegrádi-öbölben busázni, sajnos azok ezúttal elkerültek. Más pecást se láttam fogni semmit. Egy szép Éva keszeg mentette meg a becsületem, ami a fenekező busázó cuccra jött.
Így csak az új felszerelésről tudok beszámolni:
Megjött a rekord rendelésem, amit még január végénadtam le. A Cralusso sode light horgok beszerzése elhúzódott. Kivártam, mert 590 Ft-ért vesztegették, ami jó árnak tűnik.
Köszi a horog ajánlást galervin93!Ma jött az Alis csomag is. Hirisi horgot is rendeltem, a busázáshoz (is) használt Owner 50188 Iseama horgot akartam olcsóbban megúszni.
841 Ft volt az 50 db horog, míg az ownerből 8 db kerül ennyibe. Kép alapján azt hiszem a formát jól eltaláltam a rendelésnél (balra a megkötött Owner 50188, jobbra a 8001-es Hirisi).
Ígéretesnek tűnik.
Köszi a márka tippet sasa311! -
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #89550 üzenetére
Megsárgulunk! Gratula!
-
PpenoO
őstag
Ma elvittem a házi sá..tündért Paksra talp dokihoz és beugrottam a pecadokk nevű boltba. Kellemes meglepetés ért, rengeteg orsó, rablóhalas, nagy dunai felszerelések.
Külön Shimano stand.. Legújabb stradicot és twin powert megtapiztam...jújj gyerekek, lenne pénz lóvéra...
Okuma Ceymar CHD is megbirizgáltam, bitang egy jó orsó ár érték arányban best buy kategória szerintem.
Megköszönve az egy a fél órás látogatást vettem egy bait bait tüzesz balackot meg egy Sedo Aqua Skyline zsinórt. Ja meg maros morzsát és ttxet.
Odafele úton volt pár ínycsiklandó holtág és öntözőcsatorna na meg persze a nagy duna.
Visszafele meg beugrottunk a retró paksi halászcsárdába, az is príma volt.
Szerintem még visszatérek erre a környékre.
-
galervin93
addikt
Vad is meg nem is.
Vad alatt azt értem, hogy kis vízről lévén szó már egy kisebb csapadék (5mm) is elegendő a vízgyűjtőn, hogy meglátszódjon a vízen, emiatt sok a kisebb, de a nagyobb árhullám is rajta. Ezek folyamatosan alakitják a medret, partot, ezért "vad".
De közben meg abszolút rendezett a hullámtér, ennek árvízvédelmi okai vannak. Ez a szakasz kiváltképp, mivel alig feljebb van a Lőrinci duzzasztó, amit aktívan használnak is, most is éppen fogják a felvizet, ilyen 3-4 méter mély, csodaszép, amolyan angolos csatornává alakul a felvíz. Aztán huss, elengedik, lesz 30 centis rohanó víz.
Jelen pillanatban a parti növényzet még kevés, de nyárra a víz közvetlen partját sűrű ln benövi a nád.
A tágabb partot (hullámtér) relatíve gyakran nyírják (ma is csinálták), ahogy írtam árvízvédelmi okokból.
Szóval egyszerre abszolút szabályozott, gátakkal ölelt, karbantartott hullámtérrel rendelkezik, másrészt meg a gyakran ingadozó vízállás a medret folyamatosan alakítja, egymást követik a kisebb-nagyobb zátonyok, beomló mélyvizes partokdalak, sekély szaladós vizek stb. Kitalálni se lehetne jobbat domiknak.
Nagyon hasonlít az Ipolyra, csak az egy picit nagyobb.Sajnos nyakunkon a tilalom, de nem baj, hagy ívjanak. Nyáron ugyanerre majd, amikor az a bizonyos parti növényzet már szinte megközelíthetetlenné teszi a vizet, na akkor jövök majd gázló cuccban, vízben állva... Alig várom.
-
válasz
galervin93 #89550 üzenetére
Jól néz ki a víz is, imádom az ilyen vadvizeket.
Nem növényzetes egyáltalán?
Bár a part gondozottnak tűnik vadvízhez képest. -
galervin93
addikt
Világ jó pecán vagyok túl, jó 3 óra alatt annyi domit fogtam, hogy már nem is számoltam. Ebből mindössze 3 volt kisebb, 20 centi körüli, a többi ilyen 30-35-ös, jó húsban lévő, pocakos darab. Brutálisan jó volt, zabálnak.
-
vidaila
senior tag
válasz
Zoli bácsi #89544 üzenetére
Ez az Eurostar Master Class Distance megéri a célnak a plusz ráforditást?
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #89542 üzenetére
Meg kell küzdeni vele.
(Amúgy 0.04-0.10 körülieket használok, ezek gond nélkül mennek.)
Őszintén szólva azt se tudom van-e olló a ládámban...Pergetésnél tudom hogy van valami mini célszerszám, de hogy hol... Marad a természetes eszköz.
Utálom amikor az értékes peca idő mindenféle pepecseléssel megy el, tökre megvan már a rutin, pl. láda kipakolás + elhelyezkedés 25 perc, mindennek megvab az ideje, nem szívesen állok fel, csak amikor indulok haza, akkor ugyanez pepitában.
Vagy pl. pergetés, minimál cuccal van az ember, előkét kéne kötni, de nyakig ér a gaz, sárban dagonyázol stb., gyors és egyszerű megoldások kellenek, a szépség másodlagos. -
Sungoo
addikt
válasz
Zoli bácsi #89544 üzenetére
.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vidaila #89543 üzenetére
Hali! Ha egy kicsit feljebb tudsz menni a kerettel, a Nevis Vanity egy jó botcsalád, aminek a keményebb tagjai távdobásra is bevethetőek.
Az árkategóriádban igazából vaskos, kompozit botokat kapsz. Ami eszembe jutott a Nevis Syncro, ezt megkapod bőven a keretedből. Nem igazi távdobó, de nem is esik szét, nem törik, strapabíró. Nevisnek vannak botjai az árkategóriád környékén, [link] például, meg kellene suhogtatni, mennyire áll kézre. Mondjuk ki: A keretedből feszes, kosarat "kilövő" igazi távdobó botot nem kapsz. Olyat igen, ami elbírja a nagy kosarat, és ha ügyes vagy 80-90m-ig eldobsz vele.
A legolcsóbb távdobásra tervezett bot, amit ismerek, az Eurostar Master Class Distance család [link]
Azt vedd figyelembe még, ha messze akarsz dobni, ahhoz kellhet egy nagy dobú, csigás hajtóművű (Szebben pakolja a meneteket, könnyebben pereg le a zsinór) tekerő is. -
vidaila
senior tag
Sziasztok. Egy éve mikor elkezdtem pecázni vettem egy kamasaki kezdő feeder szettet (én hülye) valami 50 rugó környékén amely szettből mára csak a pontymatracocska nem romlott még el. Tegnap széthullott a szetthez kapott teleszkópos 360as hosszúságú bot.
Javaslatokat vagy tanácsotokat szeretném kérni, hogy alsó árkategória szegmensben milyen távdobó botot ajánlanátok? Úgy 15 ezer forintig /bot. Továbbra is feeder kosárral horgásznék vele. Válaszotokat előre is köszönöm -
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #89539 üzenetére
Ha a 20as fonottat is elharapod, akkor nagyon jó fogad van!
Köszi az ajánlásokat mindenkinek! -
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #89540 üzenetére
erre az alis linkre figyelj, mert vi-vel kezdődik ami vietnámi, teljesen össze tudja kavarni az ali-t
-
Zoli bácsi
őstag
Olló témához vau-vau...
Nézzétek meg a képet, jellegzetes az olló formája, a kulcskarika is jellegzetes: [link]
Vettem ugyanezt Cormoran, és Mikado néven is, kínálódobozból árulták, horgászboltba.
Tökéletes, bármilyen néven árulják.
Ezt ne vegyétek: [link] Monofil zsinórhoz jó, fonottat gyűri, szöszöli. Kalap sz..rt sem ér. -
galervin93
addikt
Valami random olló, ami éppen kézbe kerül.
Fonott zsinór vágásának a titka, hogy meg kell feszíteni vágás előtt. Ha meg lusta vagyok, akkor simán elharapom a 'csába.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93 #89530 üzenetére
Március végén a Dunántúlon virágzott az orgona, most voltam kocogni itt a fővárosban, találtam olyan orgonabokrot ami már elnyílóba fordult.
Ebből anyáknapjára max egy gyerekvers fog maradni.Múlt héten kétszer is voltam egyegy rövid feederezésen a Dunán, 1-2 darabos koncér mentett meg a haltalanságtól.
Sajnos úsztatócuccot nem vittem magammal, kellett volna, mert egy jókora jászbanda élte világát hozzám közel a parti kövek felett.
Egy rutinos sporttárs etetés nélkül, lógósra hagyott esőgilisztával úsztatott rájuk, fogott belőlük párat.
Azt mondta a napokban többet is zsákmányolt, túl lehettek az íváson (nem volt bennük már ivarsejt).Egyébként én nem úsztattam még Dunán amúrra, de ha valakinek ingerenciája, akkor jelzem a pataktorkolatok alatt már van moszat dögivel.
-
lumpy92
aktív tag
(Zsinórvágó) ollóra van javasolt, bevált típus? 0.20-as fonottat is vágja el szenvedés nélkül.
Én most a klasszikus olló formára gondolok, de a zsinórvágónak árult hosszúkás forma is szóbajöhet, ha tudja ezt. -
mdav88
aktív tag
válasz
galervin93 #89530 üzenetére
Vasárnap én is kiültem egy ilyen kukorica-ttx pecára (Te ihlettél
) . Egy kapás nem sok, annyi se volt
Sekélyebb részbe építettem egy etetést, lőttem rá kukoricát, gondoltam majd beindul, odatalálnak a dögök. Semmi nem történt. Halnak nyomát sem láttam se a parton, se beljebb. Végén rápróbáltam pár szem csontival, arra volt egy érdeklődőm, de nem lehetett bátrabb egy keszegnél.Vecsés Varga tanya volt soron, mert szemben a gyereknek épp íjászedzése volt, így volt három órám lógatni.
-
galervin93
addikt
Az egy dolog, hogy a keszeg sűrűn pocsol a partszélben, de hogy a sneci április 8-án ívjon... Brutális... Először azt hittem, hogy csak a keszeg ikrából lakmároznak, de nem, ez bizony ívás... Nem semmi.
Öröm az ürömben, hogy a pontyos pecát nem bántotta a keszeg népség. Nehezen indult, és végig finnyásan ettek, óvatosan kellett adagolni a kukoricát és rá kellett ülni a kézre, 6-8 percig is várni kellett egy kapásra, ha nem jött, akkor kia kosár csemege ment újra befelé. 2 törpén kívül csak ponty jött, ráadásul szép, 3-4 kulósak, kisebb alig, keszeg népség el volt foglalva a szerelemmel.
Legközelebb szerda délután támadok.
-
Madn!ght
addikt
Azon a helyen még nem ültem. A sziget ott elég közel van, a match/spicc talán működhet. Két hellyel balra a feeder szempontjából szerencsésebb lett volna, vagy az általam említett jobb oldali partszakasz. Ahol helyet foglaltál, emlékeim szerint csak esőbeállók vannak, meg egy kis kís van mellette.
Érezzétek jól magatokat, görbüljön! -
Horvi
őstag
válasz
Madn!ght #89527 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ. Sokat segítettél igen
Nagyjából láttam már a helyet mert jártam arra(akkor is az jött le, hogy nagyon kultúrált), viszont lehetőségem nem volt ott horgászni.
Bár lehet előbb kellett volna kérdezni mert már lefoglaltam a helyet még a múlt héten, nagyjából érzésre, hogy ez akár jó is lehet. A pirossal karikázott az én helyem.
Mivel nincs olyan cuccom amivel nagy távokat lehetne dobni így gondoltam, hogy ezen a helyen esélyem is lehet
Köszi a csali tippeket is. Uni/classic mindig van nálam, az mondhatni alapfelszerelés
Amúgy időjárástól függően match/spiccbot vagy feeder lenne az irány. De az majd a helyszínen eldől. Készülök mindkettőre aztán majd adja magát. -
Madn!ght
addikt
Szia!
Nekem nagy kedvencem a tó. Bár idén még nem voltam, de a korábbi évek tapasztalatait meg tudom osztani. Érdemes előre lefoglalni a helyed. A hely nagyon kultúrált, egyébként esküvői helyszín/szállást is működtetnek. Büfé/étterem is van. Csalit tudsz venni a halőrnél. A parkolóban van kis talicska, ha sok a cuccod, mindenképp érdemes, mert a parkolótól csak gyalog tudod megközelíteni a horgászállást. A “legfogósabb” helyek a parkolóhoz közelebb eső tórész két sziget közötti, szökőkúttal szembeni része. (Kb 80-90m) A szökőkutat ha célzod, vagy a két sziget sarkát, akkor nagy eséllyel el fogja húzni a ponty. (Egyébként rengeteg lapátdévér is fogható, nem ritka a kilós-másfeles példány is.)
Ezeket a helyeket nagyon hamar lefoglalják, úgyhogy érdemes időben foglalni. Ez a tórész parkolóhoz közelebbi szakasza délelőtt árnyékos, délután ha napos, érdemes ernyőt vinned.A kis híd irányába, “középső sziget” rövidebb pecára alkalmas, itt gyakran van rakós pacaverseny is.
Feederrel láb alól is jön a hal.
Összességében egy nagyon jó halállománnyal rendelkező tó. Ha a szigetek partjait dobálod, fogni fogod a halat.
Uni/classic pellet legyen nálad, illetve nekem a g-green, vagy az édes-fűszeres porkajával jók a tapasztalataim.
Csali tök mindegy, sárga, fehér popupok jól működnek évszaktól függetlenül. Ha melegszik a víz, a halak feljönnek a felszínre, ilyenkor a hosszú előke, vagy a liftező szerelék is jól jön.
Annyi még, hogy most virágzik a nyárfa, az ebben az időszakban meg tudja keseríteni a pecát (tiszta szösz minden is…), a damil, a spicc folyamatosan összegyűjti.Ha pedig családdal mennél, a gyerekeknek játszótér, a nagyobbaknak filagóriák, főzőhelyek is vannak kialakítva. (Ezt sztem a foglalás előtt érdemes egyeztetni).
Remélem segítettem.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A hétvégén ha minden jól meg megejtem a szezon első pecáját. A helyszín a Verba-tanya lesz. Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata a tóval? Ha igen megosztaná? Mire lehet számítani/mire készüljek? Valami tipp, igazából minden infó érdekel.
Köszi! -
vidaila
senior tag
Sziasztok. Szeretnék pisztrángra horgászni. Van valakinek véleménye, tapasztalata a Hámori tóval kapcsolatban?
-
Zoli bácsi
őstag
Fölmentem reggel a Hanyba. Még hűssel.....
Meglepő időjárás fogadott, még havas volt minden!
Szerintem ez nem nyárfaszösz, valami más pihe..Aztán ki tudja, nyárfa is van elég errefele.
Madárvártai zsilip alatt alig volt víz, lejjebb gurultam, szépen lekaszálták a Rábca partot. Ide telepedtem le, a zsilip alatt kb 400m-re.
Másik irány, így néz ki a tavaszi Rábca:
Beetettem, és egy boloval, csontival kezdtem pecázni. Hamar meglett a Rábca első hala.
Íme, az első 2024-es Rábcai fogás:
Pörgősek lettek az események, küszök, bodorka, tenyeres kárászok. Jó játék, hogy bedobás után azonnal kapás van, meg szinte minden úsztatás egy hal, de megunja az ember. Betettem egy feedert kis pellettel, kis horoggal, mellette a bolognain kukoricára váltottam. Feederen egy mozdítás sem lett, kukoricára pár kapás, ritkán darabosabb kárász. Kb 3 órát voltam kint, de komolyan kezdett ereje lenni a napnak, ahogy odatűzött. Április eleje...Május végének felel meg az időjárás.
Gondolkodtam, árnyékos helyet kellene keresni, de egyszer jól kiszórakoztam magam, mára ennyi.
Egy Rábai pecát akarok még a héten megejteni, meg a tavi pecának is neki kellene feküdni. Amíg meg nem indul a komolyabb nyárfaszöszölés, illetve nem jön a májusi 40 fok... -
PpenoO
őstag
válasz
busman #89521 üzenetére
Én a zsinórkapacitást szoktam nézni illetve az áttételezést. Rákeresve a neten harcsázásra ajánlják ezt az orsót, bár az 5500as a 310 grammjával illetve a 9.5kg fékerejével eléggé soványka lenne erre a célra. A 6500as már batár súlyú, 595gr, szerintem túl nehéz lenne feederezésre. Az áttétele mindkettőnek 5.0:1, így erősebb, nagyobb halakra való, viszont a behúzása csak 85cm, tekerni kell majd rendesen ha távolabbra dobálnál vele. Amennyiben mindenképp Ryobinak ez a típusa kell, akkor én biztos az 5500asat választanám feederezni, 0.30as zsinórból rámegy 220m, ebből kiindulva 0.20asból rámegy közel 500 méter, mindenre is elég. Nordfishingen most olcsóbb mint bárhol máshol.
-
busman
veterán
Ryobi Safari 5500 vagy 6500 lehet jobb egy feeder botra?
-
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
busman #89512 üzenetére
Vannak elveink!!
Én sosem vennék a márka hazai arcai miatt. Akkor sokkal inkább MAP Whycwood vagy Ryobi. Ryobi Zauber LT4000 match orsót próbálgatom idén a Shimano Stradic orsók helyett matchboton (eddig 1 peca meg a száraz tesztek vannak), meggyőző a minősége, nordfishingről (rossz kép van csatolva) meg kb 25%kal olcsóbb mint itthonról.
Igazából feederre a 5000 mérete lenne ideális, eléggé pici az orsó, és nincs még hozzá pótdob, május közepére ígérte Sziszi, hogy szerez.
A whicwood wxtricator orsó dobjának átmérője 63mm, brutál nagy, pici az orsó teste, 3,6-as bottól felfelé tökéletes. 3,9-es MAP Distance bottal 100m körül tudtam vele én, a béna dobótechnikámmal dobni. -
busman
veterán
Fox matrix orsókról vélemény?
-
atok666
őstag
Egy 90g dobosulyu botra, 0.225-os technium zsinor ele kotnetek eloket, ha kb 20-30-40g kosarakat dobalnek vele mondjuk 30-40meterre?
Atok
-
sasa311
veterán
30-as zsinórral és 360-as bottal gondolom nem a túlpartra akarsz dobálni, szóval nem lesz nagy jelentősége, hogy peremig van-e a dob vagy nincs.
Amúgy meg én nem is tennék rá 300 méter jó új zsinórt, minek. Tekerj alá valami régi zsinórból 100-150 métert amit úgyis eldobnál és akkor elég rá egy fél spulni új zsinór is.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #89506 üzenetére
A "tuti" módszer mellé annyi, hogy egy 360-as botta untig elég 150 méter zsinór. Ergo a gyári tekercs fele.
Szóval én vennék vakami legócskább Nevis Winner zsinórból 2 tekercset (200 métert), feltölteném, majd utána menne annyi a főzsinórból, amennyi kell.
Sőt azt is meg lehet csinálni, hogy az alátét zsinórt két menet szigszalaggal lezárja az ember, kvázi sekély dobot csinálva ezzel. Így a jövőben sem kell számolgatni, mindig ugyanannyi madzag megy rá. -
Zoli bácsi
őstag
Egy párhuzamos univerzumban, ahol a gyártók valós értékeket kötelesek a termékre írni...Azt mondanám, tölts alá.
Ha nem valami spéci, márkás zsinórt használsz, ne tölts alá, nagyjából jó lesz, 10-15% csalás van a ráírt vastagságon az olcsóbb zsinóroknál.
Tuti módszer: Tölts alá, nagyjából, inkább többet. Töltsd fel a dobot, szabályosan. Ami zsinór marad, dobd ki, használd el előkének, vagy alátöltésnek.Én így szoktam, ha nincs ugyanolyan méretű pótdob, amivel pontosan ki lehet számolni. -
Gyok2
senior tag
Adott egy orsó, 360m 30-as fér rá, 300 m 30-ast tennék rá, tegyek egy keveset még alá, vagy jó lesz az így?
-
Zoli bácsi
őstag
Jó az idő, itt a tavasz, virágoznak a fák, nincs is jobb, mint egy tavaszi pecára készülődni. Délelőtt etetőanyag keverés, felszerelés összeállítása. Etetőanyag fagyasztott csemegével dúsítva, ezt kitenni egy kicsit a napra, hadd olvadjon. Ebéd, kávé, bepakolni az összerakott cuccot, irány a tó!
Helykeresés, aztán kipakolás. Botok összerakása, leszúrók elhelyezése, csalizási taktika kieszelése.
Az érzés, mikor rájössz, hogy a lekevert etetőanyag otthon maradt......Az érzés megfizethetetlen.Minden másra ott a Master Card.
Ennyi volt a mai peca, mivel este megyek melóba, nem mentem ki újra, idő még azért lett volna, az ihlet elszállt....
Ja, tényleg van nyárfaszösz, nem is kevés, száll rendesen! Nálunk sem volt senki a tavon, gyanítom nem megy a hal, inkább estefele mennek.
Készíteni fogok egy check listát, etetőanyag, csonti, merítő, iratok....Nagyjából ezek szoktak otthon maradni. -
galervin93
addikt
válasz
Sungoo #89502 üzenetére
Hát pont ez az, nyilván sikerélményre vágyik az ember, de ezek az apróságok sokat tudnak rontani az összképen.
Segíts neki, legalább az a pár peca sikerüljön és legyen emlékezetes.
Amúgy elsősorban a főváros környékén, a nagyobb vidéki települések mellett, meg a regionálisan/országosan híres vizeken van állandóan tömegnyomor. Én most Hatvanban lakok, itt a tavakon hétvégén is tök szellősek a partok, hétköznap meg hagyjuk is, néhány nyuszi, bambi, hattyú, meg pár pocok a társaság.Nógrádban, ahova hazajárok a szüleimhez (meg pecázni
) ugyanez a helyzet. Amikor meg az Ipolyon cserkelek, na az a világ közepe. Mármint világvége.
(Hú de gyűlöltem Pesten/környékén, hogy még hétköznap is relatíve sok volt a pecás, pedig tényleg már sok-sok éve nem járok hétvégén, amikor igazi őskáosz van.)
-
galervin93
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged