-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz
dom1n0 #310493 üzenetére
Azt vettem. De én azzal is el tudom b@szni. Egy 10.5 kg-os kiszerelés nem lett elég egy kb.8-9nméteres helyiségre, szal ma vennem kellett még két - kisebb -vörörrel. ( Már tegnap elkezdtem a glettelést. ) Egyszerűen nem tudom olyan vastagságban húzni, hogy mindenhol legyen, de ne legyen egycentis réteg rajta. Mondom, béna vagyok hozzá
. Igazából nem is tudom, mit gondoltam, már többször bebizonyítottam magamnak, hogy ez nem az én sportom, mégis mindig beleesek
. A glettvas meg...Annál undorítóbb szerszámmal még nem találkoztam, nem is tudom, miért volt a kezemben, a nagy részét spaklival
húztamkentem. Nem baj, már kész van, már csak az ajtótok melletti párcentis részt kell megcsinálni az egyik oldalon, csak száradjon meg mellette ( a másik oldal már megvan ).
#310498dom1n0 Ez panel, tapétázva volt. Azt leáztatva leszedtem, a falat megcsiszoltam, portalanítottam, megkentem mélyalapozóval. De a glettelés...Megpróbálnám kifejezni, mennyire utálom, csak azokat a szavakat még nem találták fel
-
dom1n0
őstag
válasz
ZolkoW #310496 üzenetére
Tubusost nem próbáltam még, nálunk ebből ment el jópár a felújítás alatt: [link]
Szerintem az állag belövése a sarkalatos pont, na meg hogy egy előre lealapozott pormentes felületre csapassa az ember, akkor azért jól lehet haladni, persze ennek feltétele egy jól kivakolt fal előtte, vagy szerencsés esetben ugye betonfal a panelben
De nagy szívásba tud átmenni könnyen azt adom. -
-
ZolkoW
őstag
válasz
dom1n0 #310493 üzenetére
az jobb, mint a tubusos? Előrekevertből még csak olyat vettem, és valami márkásat, hát annak egy előnye volt csak, hogy olyan pici adagban nem kellett kevergetnem, ami akkor kellett, de amúgy sokkal rosszabbul lehetett dolgozni vele, mint amikor porból kevertem.
(hú, egyszer meg sima (nem gletteléshez való) gipszből próbáltam, mert az volt otthon... na az az igazi szopás!) -
chubby2o6
senior tag
Nem témába vág, de a glettelést az b@ssza meg, aki kitalálta.
Még ekkora szopást...Fúúú...Az ideg szétb@sz.
Persze lehet, hogy csak simán béna vagyok hozzá. Sőt, biztos
Bocs, hogy ide, de ez most nagyon kikívánkozott. -
dom1n0
őstag
válasz
chubby2o6 #310487 üzenetére
Persze, nem kell rohanni Pinarellot venni, szerintem amit írt az egy tök jó kedző kerékpár, ha meg kiderül hogy tényleg komolyan gondolja, lehet venni komolyabbat később.
Igazából szerintem egy jó kerékpár becsületesen karbantartva azért tényleg örömtekeréssé teszi az edzéseket legtöbbször, nem azon kell szenvedni, hogy most miért nem vált fel, miért lassú a fék nagyobb lefelékben, és még sok ilyet lehet olvasni a topikban hétről hétre -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Akárki befürödhet, de jobbak az esélyeid elkerülni a buktát ha alaposan körbe járod a terméket, megnézed a gyári mérettáblázatát (főleg) centiben, olvasol néhány véleményt vásárlóktól akik szintén szolgálnak néha fontos infóval és ugye megszívleled a (komolyabb) webshopoknál az ajánlásokat...aztán meg legfeljebb visszaküldöd mert az itthon vásárlás nem igazán alternatíva, én személyesen még azt is szégyellem, hogy odamenjek mindent felpróbálni majd üres kézzel távozzak és megrendeljem neten ahol gyakran 30-40%-al olcsóbb egy amúgy sem filléres darab.
-
Ixion77
addikt
válasz
Versenybringa akkor kell, ha másokhoz képest akarsz jó eredményeket elérni. Ha viszont csak saját magadhoz képest akarsz fejlődni, akkor teljesen mindegy hogy mit hajtasz.
Amiért én még előnyösnek látom a jó minőségű bringát hobbicélra is, az a sebességélmény. Ha az egyik bringával 15-tel tudsz menni ugyanannyi energiabefektetéssel mint a másikkal 35-tel, akkor ugyanannyira fogsz fejlődni izomzatilag, viszont a nagy sebesség élvezetesebb. (Persze veszélyesebb is.) Ami pedig élvezetesebb, azt szívesebben csinálja az ember, ergo kevesebb akaraterő kell hogy folytassa.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Hasaggymeg #310484 üzenetére
Én a legelső bringás cipővel nyúltam mellé ( online rendelés ), akkor megtanultam, hogy egy számmal nagyobb legyen az utcainál, eddig bevált. Azóta már több bringás cipőt is rendeltem ez alapján, mindegyik jó lett, igaz, márkán belül maradtam. Szerencsére nem extrém paraméterezésű a lábam, így nem olyan nehéz eltalálni.
#310480dom1n0 Oké, de ez így már sportcélú bringázás, és azért sajnos fizetni kell. Persze ez sem igaz így, nyilván sokkal jobb érzés egy tényleg jó bringát hajtani, de igazából erőnlétet, kitartást bármilyen bringával lehet fejleszteni, csak a megfelelő karbantartásra kell odafigyelni. Én nem szoktam versenyekre meg teljesítménytúrákra járni, de olvastam itt beszámolót az ilyenekről és többször is írták, hogy gyakorlatilag mindenféle bringával járnak az ilyenekre; a sokmillás Pinarellók ugyanúgy ott vannak, mint az alsópolcos crosstrekkingek, szal nem lehetetlen olcsón sportolni. Ha valaki a másik utat választja ( márkás bringa, márkás ruhák ), az is oké, csak akkor a pénztárnál nyelje vissza, ami először az eszébe jut
, és mosolyogva csengesse ki a lóvét, fogadja el, hogy ez egy drága hobbi.
-
parandroid
félisten
válasz
Lajmund #310457 üzenetére
Ez van, drága hobbit választottál.
A tanulópénzt senki nem fogja helyetted megfizetni, ezen mind átestünk, ezért szoktuk mondani, hogy először valami olcsót vegyél mindenből (mondjuk decathlonban vásárolj be), és aztán látod, hogy abból mi a kényelmes, mi az, amit használni fogsz, mi az, ami bevált, miből érdemes jobbat venni, illetve mire figyelj, amikor jobbat veszel. Vannak általános tapasztalatok, de mivel mi sem vagyunk egyformák, meg a célok, a hozzáállás, a mentalitás is más, ami az egyiknek best buy, az a másiknak fölösleges pénzkidobás.
Kérdezhetsz konkrét dolgokat, tapasztalatokat, de így is lesz egy csomó olyan cuccod a végén, amit tök fölöslegesen vettél meg, de ez sose derült volna ki, ha nem evszed meg.
p
-
parandroid
félisten
válasz
(ex)Cat #310452 üzenetére
Az utolsó képemen látszik egy ablaknyílás széle a biciklivel szemben, az egy 60x80-as ablak, ami mindig teljesen nyitva van, ha tekerek. Igaz, nálunk nincsenek farkasordító telek, de nem is fáztam még tekerés közben soha, pedig felső nélkül tekerek bent, és ugye a venti is megy. Egyszerűen a fizikai megterheléssel (plusz valszeg a görgő is segít kicsit) befűtök annyira, hogy le sem hűl a helyiség, pedig egy komplett tetőtéri loft egyben. De ezt neked kell kitapasztalnod, szerintem nem érdemes túllihegni a kérdést.
p
-
-
Alexios
veterán
-
arcitec
addikt
válasz
Azt kell eldönteni, mire akarod használni? Ha kirándulni, természetjárás, csomaggal, többnyire aszfalton, kevés terepen trekking, ha erdőben,terepen egy jó XC, vagy hasonló,
ha meg erőnlét fejlesztése, a sebesség előtérbe kerülésével aszfaltra, akkor országúti.
Azt meg el kell fogadni, hogy a jó minőségű bringás cuccok (mez, nadrág, kesztyű, stb ,
no meg komputer) akár több 100eft is lehet. -
Toobee
veterán
válasz
f4lcon #310476 üzenetére
Sisakokkal már más a helyzet, ezt aláírom. Csak vicceltem, természetesen. Cipőben tényleg szerencsém van, sisakból még nem volt olyan, ami ne nyomna egy idő után, pedig van kettő is, amit próba után vettem. Sajna van, aminél csak 1-2 óra körül jelentkezik vagy bizonyos szemüvegben.
-
dom1n0
őstag
válasz
chubby2o6 #310472 üzenetére
Ha tényleg komolyan szeretne edzeni heti heti 5-6 napot 10+ órában, oda szerintem azért nem árt egy jó állapotú outi na meg legalább egy váltásnyi gatya meg felső, különben könnyen átmegy az egész önszopatásba, ezt magamnál és most a fiamnál is látom/láttam
Lajmund: Ruháknál, cipőknél javaslom a mérést, általában korrektül leszokták írni cm-ben a méretet, azzal azért már elég jól be lehet határolni a dolgokat, persze egy cipőnél a fazon, mennyire keskeny, stb, félre lehet nyúlni sajnos.
Biciklinél pedig nagy előny ha feltudsz ülni, érzed magad alatt a bringát, ha ez nagyon kivitelezhetetlen kerekparhangolonal ha elviszel 2-3 fitet, azt beállítja neked egy görgőn és kitudod próbálni melyik mennyire komfortos, de ez sokszor csak hosszú hetek/hónapok alatt derül ki, mi az ami komfortos és mi az ami nem, szerintem függ tempótol is, nekem van olyan fit ami z1-z2 tekerésnél bármeddig kényelmes, de felette már nem mondanám, ilyenkor jön a próbálgatás, állítgatás.. -
fulton
addikt
válasz
nem könnyű helyzet, én teljesen megértelek. Nem kis pénzt készülsz beletenni, így érthető ha szeretnél jó döntést hozni.
Én azt mondom, pesten vannak bringa boltok (utána kell járni - telózni kérdezgetni) ahol van lehetőség próba körre. Nem kell azt mondani hogy csak megnéznéd, hanem hogy te ilyen bringát szeretnél venni de azért jó lenne kipróbálni előtte. És kipróbálod...
Vagy ott a Merida Store - igaz ki kell csengetni foglalóba az 1 misit, és adnak egy gépet alád 1 napra. Élj vele és képet nyersz nagyjából..
Cube boltok is vannak hazánkban, azt is lehetne próbálni..kutakodni kell..
Ami a ruházatot illeti..sajnos ennek ez a menete. Megveszed, kipróbálod és ha nem jó megy vissza, vállalva az oda vissza utaztatás rizikóját stb..stb. Hosszú procedurás olykor bukós történet, de ha az ember a számára legjobbat keresi akkor az "utóbbi sorokat meg sem lát(hat)od"...de a decathlonban is lehet jó dolgokat venni és ott meg tudod személyesen nézni ha befáradsz.
-
ZolkoW
őstag
válasz
nem mondom, hogy könnyű lehet ma boltosnak lenni, de szerintem csak úgy tudnák tartani a versenyt a webshopokkal, ha pont bevállalnák az ilyesmit, hogy elhozatják neked, megnézheted, esetleg ráülhetsz... ez lenne a nagy előny az offline boltnál. Vagy marad a webshopból rendelés, extrém esetben a vásárlók elfultonosodása.
(amúgy én remek dolgokat tudnék választani apróból minden nap, de lehet hogy más a szakág, amiben keresgélünk)
ja, Decás nyereg: a 3 használatban lévő nyergem közül a legjobban bevált talán az a 10 ezres "60°" névre keresztelt motyó, ami eléggé hajaz a 30 ezres Ergonokra, csak keményebb a párnázása, és kissé nehezebb azoknál. Szóval azt nem nevezném semmiképp rossz ár/érték arányúnak.
-
Ringman
félisten
válasz
Ülést cipőt szintén youtube segitségével vennék mert a boltos nem tudja jó àrba adni mint a webshoppok és ugye készleten nincsen semmi a boltba.
a legkényelmesebb 2 nyergem egy 12 ezres alis karbon csoda és egy 4-5 éve kb ugyanennyiért megvett wtb koda, közben meg 3 drága nyeregtől is meg kéne szabadulnom.
betétes nadrág: ha 1 óránál kevesebbet tekersz, akkro szerintem nem feltétlenül szükséges, de a decásakat ki lehet próbálni (és vissza is lehet vinni), bár ár/érték arányban nem a legjobbak.
divatba szarni bele, gravelt is vagy 1 évig taposóval használtam, tucatnyi spd-s cipő nem lett jó, most shimano szandálba tekerek ("outis" mezzel viccesen néz ki), sokszor meg ingben + farmerben megyek, de nyáron boltba is spd-s szandállal, kényelmesebb.
szerk:
olyan ruhában kell tekerni, amiben jól érzed magad és kényelmes, nem olyanba, ami az elvárt, max már beképzelt pöcs nem int vissza, ha szembe jőve köszönsz neki. -
chubby2o6
senior tag
válasz
Azért ez nem ennyire egyértelmű. Nem kötelező dedikált bringás cuccokban tekerni, szerintem nagyon sokan bringáznak sima tréningruhában, vagy akár utcaiban is. Ahogy nem kötelező "menő" bringán ülni sem, aki nagyon akar sportolni vagy közlekedni, az meg tudja oldani egy olcsóval is. Ha neked ez nem opció, az onnantól kezdve a te döntésed. Ha nem azért bringázol, mert más alternatívád nincs a helyváltoztatásra, akkor ez egy hobbi, és a hobbi meg a racionalitás ritkán járnak kéz a kézben.
A bringaboltosnak meg nyugodtan mondd meg, hozza le a bicajt, aztán ha mégsem kell, majd visszaviszi, az a dolga. Én is mondhatnám, hogy ha veszek egy lottót, akkor jó lenne, ha nyernék is, csak ezt ugye senki sem garantálja. Komolyan mondom, nem is értem, néhányan k.vára fordítva ülnek a lovon ebben a kib...tt országban. Mindjárt egy f.szom eladó fogja eldönteni, megveszel-e valamit vagy sem -
Seep
senior tag
válasz
INTELligent #310466 üzenetére
Koszi, meg a foninek is.
-
INTELligent
senior tag
-
MC Pite
veterán
válasz
mauimagic #310462 üzenetére
Nope, kifelé, de már elállt, szal állítási út végét elértem.
Régebbi váltókon hatos imbuszra ráállítottam oszt cső.
Egyébként a jelenség hogy normálisan vált fel le, sebesség o is ok, de néha ropog. És így, hogy nem mindig, nem könnyű rájönnöm mi a gyík van vele. De szerintem nagy a gap is.
Most itt a 10-51-nél állítólag valami ilyennek kellene lennie, ezek lehetnek a vonalak:
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg #310460 üzenetére
2 dolgot elfelejtettem említeni:
-Van "téligumim", úgyhogy ez csak kb májustól októberig van nyúzva
-Montenbályk felhasználás (azaz max 1% körüli aszfalt) -
MC Pite
veterán
Köszi srácok, megnézem, és keresgélek még 8100-ra 10-51es sorral is.
3mm esélytelen, próbáltam közelebb engedni tekeréskor, de saccra bő egy centinél már végigért a csavar.
Ezt meg nem igazán értem:
MTB 8100/9100 series:
12spd 10-51t: align with line on inside of derailleur cageMás: Babakocsira hol érdemes vadászni normális gumit? Konkrétan fullra kiengedtem a levegőt (egyik eleve defektes volt, észre se vettem), de olyan mocsok merev a külső, hogy szétrázza a gyereket és a kezemet is.
Kellene valami olyan ami 10-14" magasságában nem 800 gramm és 8mm vastagságú, de gyanítom ilyet rohadt nehéz találni. Felénk ha van is aszfalt, az is elég tré, de a legtöbb utca betonozva van (volt, 40 éve, és remek állapotban van). -
mauimagic
senior tag
Az első gumim (Barzo) ≈2 szezon után így néz ki:
Elég alacsony a bütykök magassága alapból is, a legtöbb most már "le van kerekítve".
Nem volt még ilyen alacsony profilú XC gumim...
Mostanában mintha könnyebbe sodródna ki, elég bizonytalan...vagy mégsem, nemtom...Szal dobhatom be a vegyestüzelésűbe, vagy jójez még?
-
Lajmund
őstag
Ha már feljött az àr téma. Tényleg sok minden cucc. Én is kicsit elbizonytalanodtam hogy biztos kell e endurance bico. Ha nem jön be annyira mint amennyire vàrom akkor kidobtam egy csomo pénzt amit senki se fog kifizetni ha eladom. Nyilván használni akarom de mi van ha pàr honap után inkább visszaülök a kényelmes montira? Kiprobàlni még egyet se probàltam. Békés megyében a boltokba még országúti bico sincs. De ha lenne se adnàk oda egy körre mert akkor az màr nem új. (Gondolom én) Egy boltba voltam ami a környéken a legmenőbb de ott is màr magyarázta a faszi hogy ha lehozatja hogy megnézzem akkor jó lenne ha nem maradna rajta mint egy màsik régebben.. Amit megértek de ugye az én szemszögemből erőltetett ennyi erővel haza is rendelhetem egyből mint a cube analog montimat. De így hogy nem is làttam a bicot èlőben ki se probàltam honnan tudjam hogy megveszem e? Fac kivan pedig nincsenek nagy vàgyaim. Cube attain slx 2025 570+ülés pedàl 100+cipő téli nadràg 100 plusz aproságok és rögtön 800K. És még nem is vettem bicos felsőt kesztyűt zoknit világitàst stb. Nagyjából a teli nyari felszereléssel mindenestül 1 millla. És ugye ez semmi extra csak egy kezdő cucc ami vállalható. Használt piac nagyon gyenge ahogy nézem. 1-2 éves nincs jó àrban annyira hogy megérje megvenni az új helyett az 5-10 éves agyonhasznàlt règi technika nem kell akkor se ha akkor az volt a csúcs. Ha mindent leolcsositok akkor 300-400 hasznâlt leherèlt règi bico cipő pedàl ülés vilàgitàs 100. És akkor 4-500-ba van egy olyan szettem ami nem tetszik úgy igazán és nem is az igazi semmilyen szempontból. Szóval csak az új aránylag jó felszerelés maradt ami hirtelen nagy kiadás ebbe a fos esős időben úgy hogy mèg egy métert nem mentem endurance bringával. És utána jön a teljes beállitás full egyedül nullàrol youtube-rol. Ülést cipőt szintén youtube segitségével vennék mert a boltos nem tudja jó àrba adni mint a webshoppok és ugye készleten nincsen semmi a boltba.
És csodàlkozunk hogy kevesen indulnak el ezen a vonalon? Nekem van pénzem akarat erőm mindehez de azért mèg én is elbizonytalanodtam. Akkor egy keveset kereső fiatalabb hogy kezdjen el csalàdi segitség nélkül bringázni? Arról nem is beszélve hogy én is csak hetente egyszer használnám mert heti 5 napot edzek és ebből csak az egyik a bico. 2 napot meg kell pihenni mert a heti 6 nap edzés màr sok volt probàltam.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Hasaggymeg #310439 üzenetére
ezt már buktam
-
MM
őstag
válasz
MC Pite #310449 üzenetére
Csak a váltót kéne még normálisan beállítani, kérdés B csavarnál mekkora táv kell a 12es rendszernél...
Sram nx 11 sebnél végigrágtam pár videót, mire találtam egy megfejtést: ha leváltasz a legnagyobb fogaskerékről eggyel kisebbre, akkor a közelebbi kis váltókerék 3 mm-re legyen a legnagyobb fogaskeréktől. Talán 12 sebnél sem tér el nagyon a matek, amíg találsz pontosabb infót, egy próbát megérhet.
-
MC Pite
veterán
válasz
stickermajom #310451 üzenetére
Lehet, csak nem érdemes
(ex)Cat: Nem a pára az igazi gond, a széndioxid/oxigén arány, simán felküldöd 1000-1500ppm, kisebb lakásba 2000ig a co2-őt!
Edzés elejétől résnyire az ablak, végén kinyit rendesen.
Ha más nincs, 45° takarékos állásba az ablakokat menetközben.
Én spec nem görgőzök, néha futópadozok a garázsban, ott ablakot buktatok közben, a lakásba központi szellőztetőt raktam össze. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
parandroid #310374 üzenetére
Ha már görgőzés, hogy oldjátok meg télen a pára eltüntetését? Persze a szellőztetés oké, de azért ha kint k.hideg van, annyira nem jó dolog 15-20 percet szellőztetni, amíg helyre áll bent a páratartalom.
Én is tervezek venni egy okos görgőt az idén, hátha jobban bejön mint anno a buta, mert arra emlékszem, hogy igen büszke voltam magamra, ha 1 óránál tovább bírtam, pedig próbáltam filmet nézni, zenét hallgatni, de a végén már mindig inkább érfelvágós hangulatba voltam,, csak legyen vége -
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg #310402 üzenetére
Lehet létezni anélkül?
-
Seep
senior tag
Szuper a bicaj, ma mentem egy rövid 19km kört. 15 fok ideális az erdőben. Sramot a schimano után még szokni kell kicsit. Meglepő módon a selle ülés is csak 18km után kezdte törni a seggem. Kérdés, az első teleszkóp becsúszókat mivel szoktatok kezelni? Wd40 ptfe?vagy semmi?
-
MC Pite
veterán
Megvolt az első tubeless szerelésem.
Igaz, már belső nélküli gumi volt rajta, spóroltam tapelést meg szelepcserét, meg össze volt kenve a felni is. De csak felszenvedtem a Rekont a felnire(na az szopás volt), pumpával fújtam (kértem kompresszort kölcsön biztos ami biztos), ripp ropp, és fent van.
Nem hittem hogy menni fog, sks automa fejes a pumpa, akkor zárja le a nem használt lukat a kettőből, ha érez némi ellenállást, nyomás az egyik szelep luknál.
Még megvárom a holnapot azért, de úgy tűnik oké, ezek alapján évekkel korábban is megpróbálhattam volna, max egy kis tej bánja ha nem sikerül.Szerk: Viszont vagy leszokok az alu szelepsapkáról, vagy kap egy pici zsírt a menet, mert elég könnyen elfordulna szelep.
A szikrára meg ráfért a harapósabb első gumi, mert már a másodk körön is mentem vele helyenként gyorsabban, mint a korábbival bármikor
Csak a váltót kéne még normálisan beállítani, kérdés B csavarnál mekkora táv kell a 12es rendszernél...
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic #310446 üzenetére
a kormányvég/dugó legyen függőlegesen (ekkor vízszintes az alsó szakasza), a fvk meg ahogy kényelmes - általában ez a vízszintestől kicsit fentebb van, egyénfüggő, de érdemes abból kiindulni, hogy a tenyered középvonala közel egy tengelybe essen az alkarodéval, ne legyen benne szögtörés
tippek esetleg itt - video 5 Simple Tips to Set Up Your Bicycle Handlebars Correctly
vagy itt:
Handlebar and Hood Positioning 101 -
mauimagic
senior tag
válasz
Mezga Aladár #310443 üzenetére
&Ringman
Ja, most utánaolvastam kicsit és valószínűleg szar az egész, köszi hogy szóltatok...
Valamiért régről az maradt meg, hogy a Hood legyen vízszintesen, a többit leszartam...
Gondolom a drop ezért ennyire használhatatlan nekem.
Van valami kormánybeállítós cikk képekkel esetleg, ami használható? -
MPowerPH
félisten
válasz
Napfénysüti #310403 üzenetére
A 2 millas Pinarellok meg Bianchik azert gyorsan elszivarognak.
Na mindegy am, nem azert akadtam fent. De sokan ennyiert igaz ismertebb markabol, de budget -et vesznek. Legalabbis elnezve a csoportokat, szallingoztak ennyiert az alu vazas bringak nbd apropon, budget hajtassal, kukazni valo kerekekkel.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Mezga Aladár #310443 üzenetére
Hát ha azt vízszintbe rakja, akkor a karokat is feljebb kell rakni, ahhoz meg lehet a bandázst leszedni
-
-
Csápájev
őstag
Városi bringázáshoz kéne nekem hosszú nadrág,ami nem rátapadós, mert nem akarnám mamilként a városban égetni magam
Idén olyan 5-10 fokig bevállalom szerintem a bringázást.
Marad a tréning? Mert az meg kicsit olyan nem is tudom...
Felső ajánlás is jöhet -
Ringman
félisten
válasz
Napfénysüti #310437 üzenetére
ja, karoo2/3 sem jó, mert itt mindenki többet teker, mint azoknak az üzemideje
-
Maximum1
őstag
válasz
Dark Archon #310408 üzenetére
Gyönyörű helyeken tekertél.
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic #310428 üzenetére
akartam már kérdezni, ez milyen koskormány, hogy lecsúszol alul róla? vmi retro példány? a moderneknél kb vízszintesen áll a vége (ha csak nem bandázsolás után jöttél rá, hogy túl lapos szögben áll a fvk)
---
ja, hogy felétek van napsütés! úgy könnyű, itt szerintem csütörtök óta nincs (de lehet szerda, csak akkor meg fújt a szél) -
gabro0
őstag
válasz
lsebestyen #310424 üzenetére
Ennyiért miért nem Aeroad?
-
mauimagic
senior tag
Dark Archon ezt a HSZ-t pörgesse át, ha kérhetem ...
Garmin fanboyok: az utolsó update után (pár napja van fenn) a Climbpro úgy néz ki meghülyült, össze-vissza mutatja a meredekséget, rendszerint alábecsül.Ez másnál is előfordul?
Egyszer volt már egy hasonló hibám, csere lett a vége..
Szerk.: Lehet csak zavaró, de jól mér, mert a mai ride 640m a Garmin szerint, a Strava elevation adjustment után meg 610...akkora gáz nem lehet (természetesen innentől kezdve a Garmin adatai a mérvadók, sok kicsi sokra megy...)
-
rétisün
veterán
válasz
vallas #310426 üzenetére
ránézek majd, ha lesz kedvem szenvedni
viszont ha még nem jártál vorhota-szenterzsébethegyen bringával, ajánlom. nem annyira meredek, de azért emelkedő is van benne oda-vissza, és nem régen aszfaltozhatták, mert tök jó végig
(egerszegen meglepő az ilyen)
#310429A Zéé: nem csodálom, lefelé élmény lehetett azokkal a fékekkel, meg azért a kavics se szerencsés ilyenkor....
de tegnap én nem arra jöttem le, mentem ameddig aszfalt volt, aztán kikötöttem a lőtérnél... -
mauimagic
senior tag
Szétázott az erdő, méltatlan így Bea asszonyhoz, meg az eső is szemetelt délután, így elővettem én is a görgőt:
Lefelé sötétben a pályaszálláshoz vezető szerpentinen azon gondolkodtam, hogy a f.szér sz.patom magam ezzel a hipszter kormánnyal, mikor "gyárilag" flattel jött a gép és 80%-ban XC terepen használom...
De aztán most, a vegán, laktózmentes papayás szakállolajkezelés után a Rapha gravel specifikus fürdőköpenyemben lassan megszépülnek az emlékek -
válasz
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
Ringman #310421 üzenetére
Ezért írtam, hogy szóljatok, ha 50% akció van.
Gondolom sosem lesz.
Másik gondolatom a Rose XLITE 06, múltkor mondjuk azt mondtam nem veszek többet Roset, de ennek nincs rossz híre.
Amúgy rakom a métereket rendesen a jelenlegibe, semmivel nem lett rosszabb a repedés, hajlok arra, hogy a fényezés f0s. Vissza kéne csiszolnom. Tracevelonak volt most egy karbonjavítós videója, semmi furcsa vázhangot nem tapasztaltam, mint amit ő.
-
zsamiatt
őstag
válasz
ZavaBalazs #310416 üzenetére
Mondjuk a fout tenyleg nem egy alom szeru megoldas. De gyanitom vac fele meg maahol is viz alatt van akor. Meg ha iszapos akor csuszik is durvan.
-
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen #310419 üzenetére
addig még várnod kell, az 105-ös szett is drágább még.
-
lsebestyen
addikt
válasz
fulton #310410 üzenetére
Ha mondjuk 1000eur környékén lenne az Ultegra Di2 szett, akkor egy ilyen Winspace Agile vázat bepróbálnék (+ Lún Hyper kerékszett, meg egy integrált kormány). De még úgy is 4300eur körül jönne ki a dolog, bár azért ez már egy komoly gép lenne. Kínai elektromos szettek egyelőre nem győztek meg.
#310418gabro0: azt a vázat én is elfogadnám, csak ne nekem kelljen kifizetni.
-
gabro0
őstag
válasz
lsebestyen #310405 üzenetére
-
Sleek
senior tag
Kipróbáltam a flow smart görgővel az indieVelo alkalmazást. Érdekes mód még a kínai ant jeladóval sem dobta el a jelet ameddig tekertem kb 40 percet. Zwiftnél meg kb 5 percenként vagy még előbb . A márkás ant jeladóval is ezt csinálta mint pár napja írtam. Most még az alkalmazás ingyenes érdemes kipróbálni. Ugye a Zwift egykori agyai dobták össze ezt az alkalmazást is .
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
zsamiatt #310413 üzenetére
dunakeszi főúton ki lehet kerülni, még ha nem is olyan álomszerű megoldás. tippre amúgy csak az a körforgalom utáni lejtős jobbos van víz alatt, és a kukoricamezőtől már száraz (bár gondolom dzsuvás), de ezt csak az "előtte" állapot miatt gondolom.
-
rétisün
veterán
válasz
vallas #310412 üzenetére
ezeket nem ismerem, de majd megnézem. csak az új utat kéne pontosítani, gondolom nem az a neve, hogy új út....
városvégi-->szélhordta(!) utca, a hock jánosról kell felkanyarodni a gabonánál.
a másik kellemes kis utca, ezt tavaly év végén fedeztem fel, a lejtős utca aranyoslapnál. de ezek nem hosszúak.
-
dom1n0
őstag
válasz
MPowerPH #310398 üzenetére
Ahol van asszony, ilyenkor dobja be az ultimate ervet, hogy jon a glamour nap, es kene ra penz, szegeny sporttarsak meg elkotyavetyelik
Viccet felreteve szerintem sokaknak a bicikli is csak egy hobby, gurulnak 3x nyaron, aztan rajonnek ebbe azert nagyobb effortot kell tenni mint egy quadba vagy xboxba es mennek fel sokszor az alig gurult csodak. Sok esetben pont annyiert anennyiert vettek -
zsamiatt
őstag
Sajnos Dunakeszinel meg mindig viu alatt van a bringa ut. Igy nem tudtam Vac fele menni. Ha valaki alja jar akkor tudja hogy meg varni erdemes.
-
rétisün
veterán
válasz
én is ennyit mentem tegnap (ma még ennyit se
) viszont azt hiszem megtaláltam a kis városkánk legmeredekebb utcáját. félúton meg kellett állnom
kiállva se bírtam továbmenni
-
fulton
addikt
válasz
mégse veszel bicót?
-
-
Ringman
félisten
válasz
12 sebiből felnifékes fvk-t láttam csak olcsón, azt hiszem 12-es rendszerben már tényleg minimális (kb 0) a 105 és ultegra közötti különbség, amúgy keverni is lehet mindent.
ill. megpróbálhatod összelegózni is.
-
szuszinho
őstag
Akkor Bike24 közös (bp.-i) rendelésre vannak jelentkezők?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom #310394 üzenetére
Úgy látom nem tanultál semmit az utóbbiból és megint csajozol a hegyen.
#310401Manzi...tulajdonképp mind1 mert a necces szakaszt a Csáknorisz híd és Lupa tó között, mely olyan 2-3 km, simán ki lehet kerülni a gáton tekerve végig a híd után...a Római parton viszont nem tudom mi van, de én azt is kint szoktam kerülni a Királyok útján mintsem kerülgetve a tízezer hekkezőt a parton bosszankodjak.
-
Manzi
friss újonc
Helló Mindenki,
nem tudom mennyire ide illő a kérdésem, de sajnos nagyon nehéz interneten böngészve választ kapnom rá:
A Budapest-Szentendre EV6-on járt valaki az elmúlt két-három napban? Ha igen, milyen állapotban van?
Kedden lehetetlen volt átverekedni magunkat a sáron és iszapon amit az utakra hordott az árvíz, de reméltem, hogy talán mostanra már eltakarítják. Keddre tervezem a túrát megint annak függvényében, hogy valakinek van esetleg pozitív híre. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest