Hirdetés
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
rétisün #321385 üzenetére
ha már bringás kresz, érdekesség hogy ugye buszsávban kerékpárral nem lehet közlekedni csak ha külön engedi tábla felfestés,
viszont ha behajtani tilos tábla van alatta kivéve BKV kiegésztő vagy kivéve taxi tábla, akkor be lehet hajtani -rá lehet menni a sávra kerékpárral is. Ezt sokan nem tudják.
"Ha az (1) bekezdés n) pontjában említett jelzőtábla alatt „Kivéve engedéllyel”, „Kivéve taxi”, vagy „Kivéve ..... (tömegközlekedési vállalat)” feliratú kiegészítő tábla van, az útra engedéllyel rendelkező vagy a kiegészítő táblán feltüntetett járművel, továbbá kerékpárral és állati erővel vont járművel szabad behajtani. "
[link] -
flash-
veterán
válasz
rétisün #321344 üzenetére
csak akkor szabad forgalommal szembe behajtani kerékpárral, ha a kiegészítő tábla engedi.
[link]
egyébként nem is annyira hülyeség mint amennyire elsőnek tünik ugyanis a szemből jővő autóra jobban tudsz figyelni mint ha mögüled jön.ez is pont ennek az oka ahol engedik a bringást szemből.Garmin pánt:
nálam pontos a Garmin hrm dual, nincs ezzel semmi gond,tökéletes.
(a pc blutootha néha szarakodik vele zwift nél de az más tészta,valószinü hogy a zwift a hülye)de a kerékpáros computerekkel tökéletes.
nyálazás helyett ultrahang gél az ajánlott, én ezt használom,nekem bevállt.
meg annyi hogy nem szabad vele a gyerekvédelelmmel ellátott elemet tenni
és frissiteni is lehet az fw-jét ha van Garmin órád. -
Maximum1
őstag
válasz
Én nem tartom be, bemegyek bármelyikbe, néha egy-két helybeli aki komolyan veszi az életet az teszi szóvá, főleg szentendrén.
Pesten nincs az a rendőr aki megmondaná melyikbe mehetek be vagy nem, random jelölgeti ki az önkormányzat meg a főváros, összhangban sincsenek egymással. -
dom1n0
senior tag
válasz
En bicoval (outi alapvetoen) ugyanugy szoktam kozlekedni mint autoval, nyilvan ha valahova tiltva van vele a behajtas akkor nem megyek be, meg az ut oldalso harmadan megyek ha nem katyus nagyon, de ezt leszamitva nem izgulom tul, egyszer szolt a rendor a matraban, hogy menjek a bicikliuton, ha legkozelebb kijutok soha tobbet nem fogok azon menni, inkabb fizetem a birsagot
-
-
attiss66
senior tag
válasz
rétisün #320930 üzenetére
Én örülök a havazásnak, azt várom már mióta/karácsonykor is full hónak kéne lenni a tájon/. Essen vagy fél méter. A hótoló tolja le az utat, de az úton kívül minden tiszta hó legyen és jó hideg, hogy ne olvadjon el. Milyen hóval kapcsolatos kérésem legyen még vajon?!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rétisün #318685 üzenetére
országútisok!
Megszólítva érzem magam.
...az összes gyantás Shimano, bár vizesen az is vinnyog 1-2-t amíg elhallgat, de utána csendben van. Többek közt ezért is szeretem őket, ugyanakkor tény, hogy síkon, aszfalton talán csak pont azt az egyet-kettőt kell néha fékezni nem mint terepen, ahol már egy lejtő elején le is szárad és elhallgat a vizes betét.
dom1n0...versenyeken fémes betéttel nyomják, ott egy sáros durvább meneten elkopna, vagy kiégne a gyantás.
-
RobbyJr
őstag
válasz
rétisün #318312 üzenetére
Nem, csak a logója az. De tapintásra nagyon jó anyag. Nyilván nincs fent hosszú ideje nálam, de ennyit lazán megért.
Így néz ki:
Ez hasonló anyagú, 2db-os kiszerelésben, logó nélküli.dom1n0: Majd beszámolok róla, hogy a benti görgőzést hogy bírta
-
-
fulton
addikt
válasz
rétisün #317771 üzenetére
Pf te is bekaptal egy ágat?
Igen mákom volt..elég vastag erős volt az az ág hogy kárt tegyen (minimum) a küllőben ha rosszul fordul. És ha belegondolok hogy így mentem vagy 10km..+ volt h tempósan is.. 35-37 km/h.. álmomba sem gondoltam hogy ez okozza. Hiaba neztem hatra nem latszott menet közben. Szerencse h megalltam végül.
Ezután minden hangra meg fogok azonnal állni ami rendellenes...rétisün:
Uh..ez durva -
fulton
addikt
válasz
rétisün #316724 üzenetére
En annak orulok ha nincs nedves/jeges aszfalt es ennyi. Szél.. ..az nem tenyező. Jőhet ami van ..minusz..35 fok..40km/h szél...ami közte van..olymind1.
sajat velemenyem: sokkal jobb 0 fokban tekerni mint nyaron a 37 fokban volt +ott vannak a darazsak... + miota megvan a watt merő meg nem hajtom szet magam a szelben. Azert lehet ez mert nem a sebességet nézem -
válasz
rétisün #316220 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés mindenkinek; Egy 8 sebességes octalinkes hajtóműre fel lehet szerelni 10 sebességes lánctányérokat?
A lyukkör és a lyukak száma stimmel (104mm szimmetrikus, 4 karos).
Van más faktor is, amit figyelembe kell venni?
Pl. a tányérok közti távolság egyforma?Köszi!
-
Ringman
nagyúr
válasz
rétisün #316000 üzenetére
ha minden jól megy, nyári szezonban a városi bringa 2x6 sebi lesz
csak a fékkart cseréltem modernre, de vagy a sensah quantum fvk szar, vagy a 30+ éves shimano 600 fékbetétet kell lecserélnem valamire, mert nagyon meg kell tépni, hogy fogjon. (erről nincs fotóm)vagy rárakom szégyenszemre az egyenes kormányt
-
-
válasz
rétisün #315828 üzenetére
A cikkben azt írják, 500$, ahhoz képest alin 300k felett van. Biztos nem ismerik a dollár/HUF árfolyamot
-
-
fulton
addikt
válasz
rétisün #314484 üzenetére
Ez 43e volt azt azt hiszem. Mtbiker röl van.
De itt most ""akciós"". -
fulton
addikt
válasz
rétisün #314160 üzenetére
Egyelőre én is ezen az állásponton vagyok de át fogom nézni a kereket tüzetesen. Nekem is új most ez. Az a baj melós a centir. Mivel Le kell szedni a külsöt, a felniszalagot (ami 10k es csak 4 kerekre elég). + még ha ki is centírozod natur a felnit, miután felraktad a külsőt és nyomásra fújod elhúzhatja valamennyire, után centirozni meg már nem lehet összeszerelve. Nem vennék még egyszer rejtett küllőanyás felnit
bíztam benne nem lesz vele gond de így használva inkább már a Roval felniket vettem volna.. azok külső küllőanyásak..hasonló árban is van.
-
Fall-N
veterán
válasz
rétisün #313655 üzenetére
Ez a teljesen elrejtett kábel baromi jól néz ki a képeken, meg ajeró
, szerelés közben meg plusz kényelmetlenség. Viszont ha nincs gebasz akkor nem túl gyakran kell hozzányúlni, a wireless váltó is hozzátesz, hogy ne kelljen pár évente (évente) váltó kábelezést cserélni. Így annyira nem vész szerintem.
Tárcsaféket szeretem, rejtett kábelezésnél jobb is, mert fékkábelt sem kell x évente cserélni, a hídrós fékcső jó értelemben véve igénytelen. Inkább légtelenít az ember ha kell.
A Di2 helyett meg az AXS szimpatikusabb.
Az ára kevésbé.
-
dom1n0
senior tag
válasz
rétisün #313662 üzenetére
En a gyarirol valtottam integraltra, nem mennek vissza szivesen gyarira. Egyreszt ezeknel az idealis stucniszog ->kormany normalis, mert nincs tores benne, masreszt ha nem katyuzik az ember eppen, sokkal jobb az uterzet szerintem vele.
Intelligent: Poros utakon en is ugy ereztem csuszkal, probaltam tobb fele nyomassal is menni. A Conti Race King elsore stabilabbnak tunt szamomra, de ez persze sok mindentol lehet.
-
Ringman
nagyúr
válasz
rétisün #313662 üzenetére
na igen, ezen felül az *aero* nyeregcsőnek sincs gyak. semmi értelme a vásárló szopatásán kívül (ha mondjuk 3-4 év múlva tönkremegy, túlhúzod véletlenül és megroppan), esetleg offsetes és neked az nem jó, vagy fordítva, kicsi a hátranyúlása.
sima 27.2-es nyeregcsőnél ilyenkor veszel másnap egyet a boltban párezerért, aztán kész, a fenti esetben meg könnyen lőttek a bringának, mert nem kapsz másikat.
átlag bringásnak az integrált kormány és a kormánycsapágyon keresztül vezetett kábelezés is csak szépészeti fejlesztés.
-
gabro0
őstag
válasz
rétisün #313655 üzenetére
Az a nyeregcső minimum érdekes, én is néztem. Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem nem lenne túl megnyugtató úgy ülni, hogy ekkora csavarok ágaskodnak a hátsóm felé
Persze egy mozdulat fűrésszel/flexszel és meg van oldva, csak na. Ennyi pénzért elvárnám erre is figyeljenek... -
Maximum1
őstag
válasz
rétisün #313657 üzenetére
AXS-t kell venni és akkor csak a 1db hátsó fékcső megy a vázban, az első egyből lemegy a villába, no problem.
Színe is jobb, nem az a pávás lángosozos bringa. -
fulton
addikt
válasz
rétisün #313290 üzenetére
Köszönöm örülök h tetszenek a képek.
Igen ez ilyen menet közben bamészkodós megállogatós gyönyörködős ride-ok. Teljesen kikapcsol. Valaki írta itt anno nekem ha meglesz az új bringa a csepelre rá se fogok ülni. így lettde nem adom el a csepelt. Csak saját kezem munkája azon alakultam sok emlék.., es olykor közelre elugrósra felpattanok rá. Posta ez az...
Mikor jöttem hazafele sötétben visszanéztem az zemplénre az volt a nap csúcspontja az a panoráma.., kicsit ott alltam es gyönyörködtem.
Az erdőben óvatosan ereszkedtem lefele ott már elég sötét volt akkor is, +sok kátyús rész.. de nagyon tiszta volt az út gondolom az autók elhordták. Egyébként a bruttó idő 6 óra lett. -
Ringman
nagyúr
válasz
rétisün #312338 üzenetére
igen, de már gyak. minden új bringa átütős és tárcsafékes, ami nem alsópolcos.
gyak. nincs már felnifék, maradt egzotikumnak. (illetve az alsókat. megmaradt, de azok meg jellemzően nem patkófékesek)azt sem tartom kizártnak, hogy a shimano már nem is hoz ki új gen. felnifékes dura ace/ultegra váltószettet.
max valami anniversary editiont mondjuk ezüstszínből - gyűjtőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Alkoholista nevelde
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- GTA V
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek