Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Chieftec továbbra sem hanyagolja a klasszikus felépítésű házak piacát
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Nem csak Magyarországon nincsen kávékultúra.
Tavaly 1 hónapot voltam Spanyolországban, legalább száz várost bejártam, napi 1-3 kávét ittam, és ugyan az van mint itthon is. Egyszer se ittam jó kávét, volt olyan hely, hogy ami a doserből kiszóródott azt szépen összesöpörték a pulton, aztán ment vissza a doserba a kenyérmorzsákkal és a kosszal együtt.
Volt ahol előre lefőzött kannás kávé volt mikróban megmelegítve, egyik helyen 3x főztek 1 darálásból. Az szinte biztos volt, hogy 10-ből 3 helyen zaccból főztek. -
Agostino
addikt
ittam nála kávét mert éppen szilveszter volt, más nem volt nyitva, feleségem mantrázta a fázokpisilnikell-et. ittam bent végül egy dohánykávét. fingom nincsen mi volt benne a pláne. egy vizes valamit kaptam. hivatalosan persze: illatában és ízében is szivarra emlékeztető kávé. Füstös és sűrű latin világba repít minket. A nicaraguai dohányleveleket speciális módszerrel lédús alma-reszelékbe áztatjuk, aztán összefőzzük tejszínnel. Így jutunk ahhoz a komplex eszenciához, ami pár pillanat alatt a nyelvünkre csempészi Közép-Amerikát, a színes és zűrzavaros Nicaragua izgalmát. lefordítva: szarrápörköltük az egészet, felcsapjuk tejszínnel. jóleszaz.
-
prandris
tag
Igen a műanyag ház ami engem is bánt. Azért volt kétséges az EVO PID mert, hogy csak a "rugó a pöcökkel" dugaszolja el a fejet. Az elmélet pedig az volt, hogy PID használatkor az ereszthet és a PID megbolondulhat emiatt. Ahogy én értelmeztem
Természetesen akinek van több pénze kávégépre mindenképpen megéri a jobb minőségű gép. De nekem ez az EVO volt (25000-ért vettem) és őszintén nem tervezek új gépet venni, ezért döntöttem így, hogy kimaxolom (kb 30-35000-be került)
Így, hogy teljesen szét van tuningolva még mindig egy alap GC ára alatt vagyok. Kompromisszumokkal persze, de az én igényeimet kielégíti. -
zolnagy
őstag
Igazából én se vagyok már biztos, hogy nem ilyen volt korábban is, lehet csak belemagyarázom.
Attól függetlenül lehet cserélem majd ex5-re. De a szűkítőhöz nincs kedvem most a bojlert szétszedni. Valahova a pumpa nyomóágába kellene betenni, de anno se találtam olyan alkatrészt, amit be lehetne applikálni ide (se expolygon, se danettinél). -
zolnagy
őstag
Lehet az volt a gond, hogy a FOT eldobta a felesleget, ezért a gyári szelepen már nem nyitott (nem érte el a nyitási nyomást) és idővel belevízkövesedett a szelep...
Tágulási szelep? Hmm ennek utánanézek, mert akkor nem is olyan biztos, hogy jó ha kivettem. Bár nem hiszem, hogy nagy kárt okoztam vele, ha nem is nyitott. Most pont az a felállás van, mint a Brasilia Ladynél. Ott sem volt 2 szelep. Egy FOT a pumpa után és ugyanígy belecsatlakozott a bojlerbe.
Na mindegy, azért megpróbálom feltámasztani a gyári szelepet isAmúgy ami miatt eredetileg szétszedtem az a pumpa kicsit furcsa hangja. Holnap este csinálok róla videót. Ez ugyanígy megmaradt a szeleptelenítés után is és egy alapos citromsavazás után is. Lehet kezdi megadni magát? Mondjuk nem olyan nagy tétel, ha cserélni kell.
-
zolnagy
őstag
Az a probléma, hogy a gyári OPV meg se mozdult. Már ilyen volt, amikor elhoztam, de akkor nem foglalkoztam vele, mert beállítottam a FOT-on (ill. ott be is volt állítva, én csak picit lejebb vettem 0,5 bart). Tegnap jött egy vezérhangya és szétkaptam. De így kiszedve se tudom megmozdítani azt a bazi nagy csavart, pedig áztattam citromsavban is, hátha. Satum sajna nincs hozzá, majd ha egyszer faterékhoz elutazunk. Jobb lenne pedig ez a gyári sztem, mert tartósabbnak néz ki, mint a FOT.
A T elem helyett véletlenül volt itthon egy könyök csatlakozó: [link]
-
soldier2
őstag
Soha nem ittam, és nem is tervezem (ha csak nem azt kaptam egyszer kóstolónak Blazetől gyakorolni
), de az órákig tartó keserű utóíz vsz nem normális. Az utóbbi időben a Choko madness volt a legsötétebb pörkölés ami megfordult, illetve a most is épp fogyasztás alatt P&Y Decaf, ami bár jó, de az jelentősen megdobja a kávéfogyasztást, így vsz nem leszek egy rendszeres decaf fogyasztó.
-
mester6
tag
La Spaziale S1 Rossinit használok. Azt hiszem 50 mm-es a vízterítő átmérője. Olvastam a Danettinél , hogy van IMS szűrő is hozzá, de ha jól emlékszem az csak 48,4 mm-es átmérővel rendelkezik. Azt írják , hogy dalla Corte és Spazialehoz jó. [link]
Nem akarok mellé nyúlni , azért érdeklődtem nálad . -
Bazsee71
őstag
Teljesen bele vagyok bukva a hazai/külföldi kávés oldalakba, már-már kórosnak érzem.
Egyelőre jó játék, csak a kidobott kávét sajnálom. Így kicsit gyorsan fogy, ezért is keresem már most a következő alanyt. Tudom azzal is érdemes bátran kísérletezni, ezért ha már itt van helyben, lehet kipróbálok majd egy zöld Brando-t.
-
Bazsee71
őstag
Igyekszem minden szempontból analizálni a csapolásokat, most pont tapasztaltam is, hogy amilyen hőfokon a La Piazza még világosabb cremát produkált, ott a PinUp már túl sötét volt. Ezeket egyébként fel is jegyzem, az a biztos.
Xabi78: akkor jó irányba mozdultam, nálam 93 °C körül jött jól a La Piazza, PinUp-pal most 88-89 °C körül kísérletezek.
-
Upo
addikt
A melótól nem ijedek meg. Gondolom tömítéseket még lehet hozzá keríteni. Vagy ugyanazok mint a GC tömítések?
szszab: 91€ lett a vége + 25€ posta, összesen 116€.
A gép és a daráló üzemképes, szerintem nem olyan rossz ár, pláne hogy egy olyan vacak fiókért is mi pénzt képesek elkérni.
Van egy 2 hónapos CM702-m, az gondolom jobb mint az öreg MDF daráló, úgyhogy a gaggia-t kéne eladni. Pedig szép kis készlet így együtt.
De van egy felszabadult narancs baby millennium világítósom, ahhoz is megy színben, hátha el tudom majd adni készletben. -
Daffni2
addikt
"konkrétan a sejtekbe áramló folyadéktól idővel szétdurran a sejtfal. "
Kérlek szépen, ez akkora baromság,a 21. században még leírni is vétek.
Javaslom az az orvosi élettan,homeosztázis részének elolvasását.Még laikus számára is megérthető.
Erre utaltam amikor az orvos élettan órákról való hiányzását említettem.
-
szszab
csendes tag
Beállítottam én is 78 ig
csak sajna későn nyomtam rá 88 ig tettem volna, de igen benne van, hogy lenyomnak....
Upo: Sajna nem én.....
Viszont amire mégdühösebb vagyok az tegnap egy baby twin valami brutál szép állapotban 27 ezer + postáért ment el, csak tv-ztem és elfelejtettem licitelni,, pedig bent volt a figyelőben ez szűrőkkel , tamperrel ( nekem nagyon jelentős lett volna mert nincs ) tejesbögre....
-
-
-
kaligula
tag
Nem akartam vallási alapokat döntögetni, pusztán feltettem egy kérdést. Azt gondolom, ezért van a fórum. Ha mondjuk semmit nem tudok a PID-ről, csak láttam egy árat, akkor is megkérdeztem volna. De itt valami oknál fogva elbeszéltetek felettem, hogy csináljam olcsóbban, vagy menjek vissza a trollbarlangba. Nem értem, én nem arra kérdeztem rá, hogy miért adja valaki ennyiért vagy annyiért a munkáját. Ha ennek a dolognak van valami háttér története, amiről nem tudok, akkor elnézést. Viszont a kioktató hangnem elszomorított, mert eddig ezt nem tapasztaltam itt.
-
kaligula
tag
ez egy príma és vitakész hozzászólás. Nem, nem csinálom meg, ezek után már csakazért sem (
), de nem is teszek ilyen kijelentéseket, hogy ez ennyi, meg ennyi és slussz passz. Én kizárólag a PID-elésre kérdeztem rá, és semmi másra. Csináltam már, tudom, miről beszélek. Hogy aztán mibe teszed bele, milyen minőségben dolgozol, aranyoztatod-e kívánságra, vagy strasszkövekkel rakod ki, már egészen más vita tárgya.
Hogy át is nézed a gépet, takarítod és/vagy felújítod, az meg már egy harmadik kérdés. A Gaggiáknak van piaca, eladható, van ára. Lehet, egy PID-es Delonghi főzőre már többen rákérdeznének, hogy "mi kerül ezen ennyibe"? -
kaligula
tag
Ok, azért ez egy picit erős nekem. Nem mintha nem arról szólna a fórum, hogy a Gaggia gyárban rosszabbul tudják, hogyan kell kávéfőzőt gyártani, mint a fórumon (tudjuk, joggal). Csupán feltettem egy kérdést. Nem szóltam le senki munkáját (pláne nem fragola munkásságát), egyáltalán nem erről volt szó. Isten bocsássa meg nekem, hogy magamnak nem került egy húszasba a történet.
-
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Na, ezzel a hozzaszolassal a korabbi vaklarmak utan maris mindenki megnyugodott, nincs muloban az elmebaj...
"én továbbra is egyszerűsíteni szeretném az életemet, nem kitanulni 45 tánclépést egy kofihoz. megvolt az a korszakom, már nem érdekel, csak nyűg. a végeredményt szeretem, a gép és a tánclépések egyáltalán nem érdekelnek."
)
-
soldier2
őstag
Nem mélyedtem el benne, és nem is tervezem. Bármilyen hihetetlen, nem jön be a design
nagyon nem. A Pavoni már inkább. A Caravel egyszerűsége fogott meg, de ha nem tudja a Traubis yirgát elkészíteni, akkor nálam esélye sincs
. Lehet, hogy rosszul emlészem, lehet, hogy nem jártam eléggé utána, ki tudja. A cremináról is mondanak sok mindent, de minden különösebb bűvészkedés nélkül viszi szépen az SO és classic cuccokat is de, hogy gyári állapotában hőmérő nélkül hogyan használható elképzelésem sincs (persze lehet, hogy az igényeim alacsonyak).
-
peter.szabo
csendes tag
Igen, ezen én is sokat gondolkoztam.
Anno SiD ezt írta a megkeresésemre: "Olasz kávéra kitűnő a Caravel, de újhullámos kávékból nem biztos, hogy ki tudnád vele hozni a maximumot több okból is. A legfőbb ok a Caravel ideális kávé / víz aránya.
Teli szűrőkosárral működik a legjobban, egy teljes pumpálással. Az alacsony lökethossz miatt ez egy olasz risztrettót jelent kb. Újhullámos kávékhoz szerintem nem passzol ez az arány, két húzással meg már nem csinál jó kávét a gép."Ugyanakkor én jelenleg azt tapasztalom, hogy a gyári szűrővel (amibe belemegy 12-13 g kávé) jól lehet tartani az 1:2 arányt (egy húzással). A fejet is jól át lehet melegíteni, tehát az SO-khoz is elvileg minden feltétel adott. Az első próbálkozásaim alapján is elfogadható volt a végeredmény.
De újra mondom, hogy nagyon az elején vagyok a Caravel kiismerésében.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
Türelmetlenségemből fakadóan elgondolkodtam egy 15k-ért kínált Gaggia Espresson (régi, nem Pure meg nem is színes). Arról már találtam videót neten, hogy előfűtő réz szálat miként lehet beszerelni. Bojleres, gondolom PID-elhető is. Még az is foglalkoztat, hogy magam tuningolom, nyitott vagyok az ilyen dolgokra. Legyek türelmetlen, vagy inkább aludjak még párat? Arról egyébként van valahol jó leírás, hogy mi egy PID beépítésének a menete?
-
Silent 71
csendes tag
Anno ez volt SiD tapasztalata, ezzel kapcsolatban!
Turmix TX10 PID tapasztalatok:
Amit itt leírok az igaz lehet bármilyen nyitott thermoblokkos (QM, Krups stb) konstrukcióra.
A PID-et a kis Turmix esetében 98°C körüli értékre érdemes állítani, ami jó kiindulási pont.
98°C-ig szépen elmegy a PID, be is áll pontosan, de nagyjából ezen a ponton kezd el kifolyni, majd kipárologni a víz a thermoblokkból (ilyenkor hörög, gőzölög a gép, ezt a jelenséget csinálja a QM és a Krups is, a QM a fejen keresztül, a Krups a csepptálca irányába hörög).
Itt jön a probléma, mert a thermoblokkból eltávozó víz miatt megváltozik annak hőátvevő/hőleadó képessége, de ezt a PID nem észleli és ugyanúgy adagolja a fűtést, mint előtte, aminek az lesz az eredménye, hogy pár perc alatt jócskán, akár 8-9°C-kal is túllövi a beállított értéket.
Ilyenkor rövid fejőblítő csapolás után megvárom, hogy ismét beálljon a 98°C és ekkor indítom a csapolást.
Terhát a PID mellett is kell szörfözni, ergo nem olyan egyszerű ez, mint egy zárt, bojleres konstrukció esetében. -
Bazsee71
őstag
Úgy látom akkor ez patthelyzet. Akkor inkább az időigényesebb gépek közül lövök majd valamit, mert egyelőre úgy gondolom, hogy játszanék a hőfokkal. Az esetek 95%-ában nem készítek kettőnél több kávét. Ahogy láttam ezek a gépek tuningolva 70-90k között elérhetőek, ha már feljebb lépnék, gondolom duplázhatom a keretet. Kezdőként pedig lehet nem kéne ekkorát ugrani. Helyes a gondolatmenet?
-
hifis50
csendes tag
A Strietman nyitott tartályába 3,5dl víz fér összesen. Ezért én ezt a kávézás után leeresztem, tehát a gép használaton kívül üres (vízmentes). Nekem RO szűrőm van, ezzel nem gond így használni, Norda vízzel már problémásabb, hacsak a leeresztett vizet, ami persze tiszta, újra fel nem használod.
A kávégép fej kialakítása és szűrőtartója egyedi, mert külső bajonettes. Hogy ez azért van, mert így nincs mély zug a fejben, ezért könnyebb takarítani, vagy azért, mert a gyártó gépparkjába csak ez az egyszerűbben kiforgácsolható megoldás jöhetett szóba, nem tudom. De tény, itt sok kávé nem tud feltapadni, mert nincs hova, és egy ecsettel könnyen takarítharó. Vizet kiereszteni pedig minimálisat kell, ha csak a kávés vizet akarjuk eltávolítani. -
soldier2
őstag
Nem kell vágni, és a kartömítést sem sikálni minden csapolás után, inkább időt és fáradtságot takarítasz meg vele (én mondjuk lemosom, és 2-3x használom, de nem kötelező).
Nem értem a rozsdamentes acél/réz/bronz bojlerben álló víz mitől rosszabb mint a pet palackaban álló? Az íze változhat a forrástól kicspódó sók miatt, de baktérium nem lesz több benne egy szemmel sem. -
3418
csendes tag
-
hifis50
csendes tag
Ebben a konstrukcióban a nagy ötlet az a szelep, ami a dugattyún keresztül vezeti a vizet a kávépogácsára. Így tud egy olyan egyszerű (de nagyszerű) konstrukció összeállni, hogy a fej maga a kazán, (akárcsak a La Marzocco kazánnal egybenövesztett feje), és a fűtőpatronok is ott vannak erre az egyszem univerzális réz csőre ragasztva, a lehető legközelebb a szűrőtartóhoz. Így ha beáll az egyensúly (pid hőmérséklet), a víz annyi fokos, mint a réz fej. Túlmelegedni nem tud. Bekapcsolás után elég gyorsan (kb. 15perc) indítható egy csapolás. Két szimpla közvetlen egymás után is húzható, de ha ezután kipótoljuk a vizet, akkor sem kell 5 percnél több egy újabb menethez. És ez akármeddig ismételhető.
Ami a nyomást illeti, nagyon jól érezhető, mennyire jól lőttük be az őrlemény finomságot, mert nem levegős a vízoszlop a kávépogácsa fölött, tehát kemény, direkt az áttétel, jól detektálható, ha gyors, jó, vagy lassú a kifolyás. Ez a fenti két dolog eltüntet minden bizonytalanság érzetet a használatában, bűvészkedés és trükközés nélkül tudjuk a fő paramétereket kézben tartani.
De persze valamit valamiért. Itt nincs gőz, és igazán max. 35g kávé (vagyis egy egészséges szimpla) nyerhető ki belőle. De az lazán, kisebb hibaszázalékkal. -
Ábi
tag
Egy fórumosnál láttam meg és már többször volt szerencsém inni a produktumát.
Reálisan végiggondolva igazad van, de tudod, nekem az E61 is szerelmem, pedig nem ajánlott.
Ez az én defektem.
A rugo meggátolja a beavatkozást, de kicsit bolondbiztossá is teszi, főleg reggeli ébredésnél.A Strietman lehet egy másik gép, ami vágyálom kat. egyenlőre. Ott már van lehetőség beavatkozni.
A két Gábor éppen a napokban vesézi a témát a másik fórumon.
Érdemes nyomonkövetni. -
Ábi
tag
Írtam: előtte, utána is mértem az őrleményt (nem jött ki több),szinte nulla különbség volt(0,2 g volt egyszer), ezért próbáltam hangosan gondolkodni, hátha van valakinek magyarázata erre a lassúbb lefolyásra.
Ez attól még nem hülyeség, ezotéria és népbutítás.
Én vettem a fárdságot és méricskéltem, bárki megtette azok közül, aki így, vagy úgy reagált?
Szerintem senki...
Egyébként azóta összesen 5 fajta kávén próbáltam, ebből csak 2-nél tapasztaltam azonos paramétereknél lassúbb lefolyást ebből (és nem 1 csepp VS 60 ml víztől) adódóan koncentráltabb ízt.Nem az agyalásban hiszek, hanem a gyakorlatban, a kisérletben.
Agyalásra ott vannak a politikusok, ügyvédek. -
Ábi
tag
Szép dolog a nemes harc, csak közben nem kell azért a lelkes fórumtagság eme részét burkoltan lehülyézni.
Pl.: én sem az ízre tettem a hangsúlyt RDT témában, csak melléksesen, fél mondatban jegyeztem meg, hogy 2 kávénál durvábbra kellett állítani az őrlőt, így ízben is változott a kávé, erre pont Te kerekítetted erre ki a commentemet és még nekem kellett magyarázkodni.
Szóval több tiszteletet, kevesebb hülyézést azért kérhetünk. -
meander
tag
Na, ha már kukacoskodsz, akkor csináld precízen! Hipotézisről ott szó sem volt... azt mondtam, hogy egy tapasztalatot szeretnék megosztani. Abból pedig már egy darab is tapasztalatnak számít. A "megég" pedig egy zárójeles kérdés volt, a megég szó pedig idézőjelben értsd több hőt kap. Ennél már ne kelljen óvatosabban fogalmaznom, mert arra nincsenek írásjeleink.
-
meander
tag
Parci a fülfájásod óta elég morgós vagy
de azzal egyet kell értsek, hogy rézcső nélkül sem keserűek a kávéim a GC-vel. ...meg az is igaz, hogy elég korán el kezd szőkülni, de nekem így is finom.
Egy tapasztalatot még had osszak meg: az utóbbi napokban ittam pár PY Yirgát, majd ma ugyanazt nyitott szűrővel. Nyitottal világosabb lett a krém (a szűrőtartó meg tudná "égetni" a kávét?) és észrevehetően intenzívebb az íz. ...kellemes meglepetés volt. Megint más téma, hogy nem akar összeállni egy sugárba a lefolyás és ugyan nem spriccel, de a csöpögések összekenik a csészétlehet megpróbálom majd ezt a nagyon enyhén tömörítést
-
BlacKSouL
addikt
Még mindig tudományos szemszögből próbálom felfogni
A dobókés egy dinamikus, míg a tamper alapvetően egy statikus igénybevételnek kitett eszköz. Ráadásul a dobókésnél a súlya a lendület és a perdület ideális alakításához szükséges, miközben a mozgás iránya merőleges a gravitációs erőre. Míg a tampernél a gravitáció és a tamperelés iránya vagyis az erő tengelye egybeesik. Tehát amikor már rátettem a kávéra, és épp azért, mert igyekszem minél pontosabban függőlegesen nyomni, hogy ne nyomjam félre, már mindegy, hogy a súlypont hol van. Kvázi statikus erőhatás lesz, vagyis akkor is félre tudom nyomni, ha alul 1 g-os, felül 300, és akkor is, ha alul 300 és felül 1g. Ha nem függőleges az erőhatás, akkor félremegy. De ez nem a súlytól vagy súlyponttól függ.
Ja, feltételezve, hogy a tamper súlya, és a tamperelés ereje nagyságrendben különböznek. Pl. 250-300 g vs. 13 000 g.
-
BlacKSouL
addikt
A súlya hogyan befolyásolja a tamperelés minőségét? Mondjuk egy (hasraütök) 250 g-os tamperrel 13 000 - 15 000 g-nyi erőt kifejtve. A 13 kg-hoz képest számít a 0,25 kg plusz súly?
No nem kötözködök, csak ha már az elektronok rezgését és a napszél hatását is belevettük az eszpresszózás paraméterei közé, akkor tudományos alapra helyezném ezt a részét is
Például egy szerszámacél váz lenne arany maggal, az úgy elég nehéz, ha okosan csinálják esztétikus is és merev, és a talpa meg az éle meg iridium-platina bevonattal lenne. Az úgy elég kopásálló is. Olcsónak nem lenne olcsó, de manapság az arany mint értékálló befektetési eszköz még jól is jöhet.
Egyébként nem tudom mekkora és milyen igénybevételnek vannak kitéve a tamperek, mert fából és műanyagból is vannak azért elég strapabíró anyagok, az alut és az aranyat önállóan kizárnám, az alut duplán, a folyton lecsiszolódó oxidja miatt.
-
paljoc
tag
Nálam ma felszabadult egy kis hely a pulton, elvitték a Butterfly-t. Még szerencse, mert februárban jön vissza a gazdája és szerintem akkor én vettem volna meg ha addig nem viszi el senki, noha amíg a Catler műkszik szükség nem lett volna rá. Remélem nem pont most fog beszarni, mert akkor filterezhetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI NEO drón akkumulátor - új
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Mi9 SE 64GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest