Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Fujifilm X
- Hisense LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy az megég. Inkább arra tippelnék, hogy a Reneka szélén nincs lyuk, egy VST-hez képest nagyobb a "keret". Így az a rész csak átázik, de nem kivonatolódik.
(eleve ez a "megég" szó nekem fura. 200 fok körül pörkölik a kávét, utána a 90 fokos víztől megégne?)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
beleriand72
tag
Ez pontosan milyen típus és honnan. Egy ideje VST vásárláson gondolkodom.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
yazoo1
tag
Van benne több is, inkább a nyers ből...a kép nem adja vissza, elég egyenetlen a porkolés.
Persze kiveszem,nem lenne gond az a pár szem...csak nem homogén,mint pl.a pyatz..!! Az nagyon szép porkolesű.es szerintem a pacificafe sem akkora hatalmas cég, hogy ilyesmire ne tudjon oda figyelni. Ízre nekem elég egyszerű , többet vártam tőle- a teszteket olvasva...de még nem akarok pálcát törni, próbálni kell több beállítással. Bízok benne hogy tetszeni fog! -
soldier2
őstag
Másfél adagonként fagyasztva nem vettem észre számottevő minőségromlást 2 hét alatt. Mire az utolsó is elfogy lesz egy hónapos a fagyóban, de attól sem várok romlást. Az utolsó csepp a "zacskós" pohárban a Spicy volt, mikor annak is érezhetően romlott a vége azóta meg sem próbálom a zacskót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, keserű ez a második reccses kolumbia, de perverz módon egész jó!
szemét tavaszi napsütés oldalról úgy világított, hogy szemre sokkal világosabbnak tűnt a kofi, a fülemben meg nem bíztam, hagyni akartam jól kirecsegni magát. a második reccs igazából már a hűtőtálcán jött, hát elég látványos volt, mint valami mexikói gengszerfilmben az esküvői rész, ropogtak a fegyverek.
forza italia!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
Azt nem tudom hogy mi a konszenzus...
Nálam szuperül működik és valódi eszpresszót ad!
A fejegység előmelegítését a használati útmutatóban is írják, de persze erre is van többféle megoldás, szokás.Van aki forró, 100C fokos vizet tölt bele és vár 1-2percet, majd megismétli ugyanezt, majd a harmadik menetben tölt és csapol. Ez szerintem akkor lehet jó ha vízforraló kannát tudunk használni, mert csak akkor van elegendő forróvízünk.
Nálam a következő a menet:
Ibrikbe betöltöm a kb 60ml vizet és felrakom a Renkow mini gáz alá míg forrni kezd. Ez 2perc.
Addig lemérem és leőrlöm a kávét.
A forrás pillanatában felrakom a fejegységet a pontosan illeszkedő ibrik tetejére és lazán ledugaszolom, hogy a gőz nagy része bent maradjon és pontosan 3percig "gőzölöm" a rozsdamentes fejet.
Közben megtöltöm a szűrőkosarat a leőrölt kávéval, tömörítek, majd a mérleget átteszem a Flair alá.
22C szobahőmérsékleten pontosan 3:00 perc gőzölés után lesz 87C fokos a fej, amit gyorsan leveszek és ráhúzok a kávéval már megtöltött szűrőkosárra, majd az ibrikből feltöltöm a fejegységet a jelzésig a forró vízzel (ami így találkozva a már 87C fokra melegített fejjel kb 92-93C fokos csapolási vizet eredményez)majd gyorsan ráteszem a nyomásmérős dugattyút a tetejére a további hővesztés elkerülése érdekében.
Mindezeket kb 5másodperc alatt
Ekkor a ledugózott fejegységet ráteszem a Flair vázra és már csapolok isEz a gőzöléses előmelegítés
[kép] -
Gery0505
aktív tag
Ez jó kérdés, én arra gondoltam, hogy úgy nyomnám ki belőle a vizet, hogy kiürítem a tartályt, és a kávéfőző gombbal megjáratom a szivattyút... De ez biztos nem jó ötlet, mert nem ismerem a felépítését a gépnek. Az viszont tetszik, amit javasolsz, hogy a következő főzés előtt kinyomatni 1-2dl vizet, és kész is. Azért gondoltam kiüríteni a kazánt, hogy ne punnyadjon bele a víz a következő használatig.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
-
SoundON
tag
-
fragola.6035
aktív tag
visít (ige)
1. erőteljes, magas hangot vagy kiáltást hallat (ijedtségében, félelmében vagy meglepődésében); sikít.
Egy disznó visított.Ha visít, akkor szar. És itt a visít-on van a hangsúly, tehát relatív magas, erős hangot ad, mint amikor a disznó megtudja, hogy kolbász akar lenni belőle. Ez rendellenes hang. Ilyenkor csapágyas, vagy a forgórész beleér az állóba, vagy csak szimplán valami szar benne.
Azt adom, hogy daráláskor hangos, hangosabb, mint egy Kony, vagy bármilyen alacsony fordulatú nagy kúpos daráló.
Egy flex pl. visít, az a hang talán megvan minden férfiembernek.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
Graef CM702 őrlés közben (őrlemény finomság valamivel presszó felett)
A mérés mobiltelefonnal készült (KW Schallmessapp), mindkét készülék esetén 30 cm távolságból.
[ Módosította: Parci ]
-
SoundON
tag
Persze nem gondolnám hogy a kúpos szkander függvényében döntenél melyiket is adod el, hiszen ahogy írtad az most inkább számtani kérdés...
Csak arra utaltam vissza hogy egyszer jó lenne össze ereszteni egy Roburt, egy Konyt egy K10et, egy Grafeot és egy Nichet tesztelésre.
Nem is annyira hangtanilag, inkább csak íztanilag -
hogyaza
tag
Ha nem is szó szerint,meg a nem ajánlott kategóriába sem lett sorolva,de burkolt célzásokkal igenis terelgetve vannak az emberek.Nem akarok idézni senkitöl,távol álljon tölem.
De ha pontosabb választ szeretnél (amit nyilván Te is nagyon jól tudsz),kérdezd meg adp kollégát miért cserélte le egy műszakilag egyenértékű classicra.
Szerintem a szóban forgó téma okán.
Remélem nem bántottam meg senkit. -
vendingo
veterán
Elkezdtem erőfeszítéseket tenni a régi megmentésére. Már a 4 fajta tisztítószerrel mosom, áztatom. Még mindig büdös. Most egy nagyon agresszív tisztítószer van benne, amit fel is forraltam. Ha ez se segít, akkor megy a polcra dísznek. A régi jobb, kevesebb víz és kávé kell bele. Amit a régi röhögve lefőzött, annál a román csak a szelepen nyomta ki a gőzt. Kosarat alig lehet kivenni az újból, régiből simán kijött. Anyagminőségre a régi köröket ver erre. Aki nem használt még igazi olasz brikkát, annak ezek nem problémák, de én nem ehhez vagyok szokva.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Könyvajánló
- F-Secure termékek
- Honda topik
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest