Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KMan

őstag

Egon,

A masik pedig hogy jelenleg kozszferaban vagy, ami limitalja a beredet 500k-ra, ezt megertem. De a versenyszferban szerintem lehet, sot kell is nagyot mondani, benne van a neveben, verseny. Verseny van a munkaltatok kozott a jo jeloltekert, ha bekerulsz versenyzel a kollegaiddal, konkurens cegekkel. Ha nem teljesitesz, nem hozod a szamokat, kirughatnak... amugy a fejekben is rendet kell tenni szerintem otthon, idovel talan kikopik... de! sokan a mai napig ugy gondolkoznak, hogy a munkaltato tesz szivesseget nekem azzal, hogy alkalmaz... sokan "kolduljak" a munkat es megelegednek sokkal kevessebbel is. Nekem is volt gepeszmernok ismerosom aki br. 180-ert dolgozott vmi tokom tudja mi kis magyar Kft-nel.. mondom ember! gepeszmernoknek a minimum 400k legyen, ne kevesebb!!! ezzel raadasul az en beremet is huzza lefele a piacon, mert van aki kevesebbert is elvallalja a munkat... Mondjuk azt hozza kell tennem, hogy ezt persze videken, ugyanis a magyar az nem nagyon hajlando koltozni. Eleldegel Sajokazan mert ott lakik es Kazincbarcikan egy mernok br. 200k-t kap akkor az ennyi. Fel sem merul emberekben hogy koltozzenek a jobb allas remenyeben. Jo persze, ez nagyon sarkitott pelda es nem lehet mondjuk Amerikaval osszehasonlitani, ahol siman valtanak munkahelyet es koltoznek 2-3000 km-t egy allasert, vagy ingaznak reggel-este 100-150km-t oda vissza, mondjuk ez ott nem tavolsag, de Californiaban is be tud dugulni az a franya 8 savot autopalya a reggeli csucsban. Szerintem az neked nem opcio amit fentebb irtak, hogy LinkedIn-en kapsz nehany jo ajanlot es a fonokkel megbeszeled, hogy ez van, ha tudod match-elni, akkor maradok. Mert a kozszfera nem igy mukodik. Nekem volt olyan kollegam aki oramu pontossaggal ezt minden januarban eljatszotta, bemondta hogy elmegy, es meg is kapta renszeresen a +100k-t mindig, amig a tobbiek csak az inflacio koveto 2-3%-ot, ami 20k volt kb. Egy szo mint szaz, hosszu tavon a versenyszferaban magasabb berezest tudsz elerni es tanulni is tobbet lehet, szerintem.

szerk: mondom en hogy osztom az eszt ;]

Új hozzászólás Aktív témák