- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
OhAi27
tag
na itt is:
a cv-m rendben van. .pdf es .doc formatumban is szoktam csatolni a jelentkezesek melle. Egy hr osztalyon dolgozo ismerosom is atnezte es azt mondta nincs gond vele.
Igen palyakezdo vagyok, viszont 27 eves lehet az eletkorom miatt nem keresnek. A motivacios leveleim sem sablonok, mindegyikre szanok kello mennyisegu idot. Jelentkeztem mar betanitott munkara is de onnan sem valaszoltak...Ugyhogy most orulok ennek a lehetosegnek is.
-
cekkk
veterán
-
djgeg
őstag
-
cekkk
veterán
Jah 6 hónap.
tudom tökéletes nem lesz, de azért vállaltam el , mert ígértek olyan dolgokat amik végül nincsenek is. Szakmailag nem tudtam volna fejlődni.
Parkolást kérdeztem több főnöknél mindenki csak terelt.
Ha vagy az angollom vagy szakmailag tudtam volna fejlődni akkor nem hagyom ott, de egyik sem jött létre, így leépültem volna és végül a főnökök is belátták ezt. -
OhAi27
tag
fenymasolo studioba megyek allasinterjura a napokban (sima ugyfelkiszolgalo allas).
sajna mernoki diplomaval ez az elso allas amire behivtak interjura a masfel ev alatt (kb 1000 kikuldott cv utan).
a hely budapest belvarosaban van, ha fizetesigenyt kernek majd mennyit mondhatok ami meg realis? (tudom, h gyakorlatilag minimalber de hatha van itt olyan aki hasonlo munkakorben dolgozik es attol kicsit elter a fizuja, na meg nem tudom, h bp-n egy ilyen meloert mennyit lehet elvarni.)
-
djgeg
őstag
És miért nem beszélsz valami illetékessel, a parkolás fizetés, "nem is erről volt szó" ügyekről először valami illetékessel ? Hátha legalább a parkolást állnák, addig meg tudsz keresni melót. Normális melót nem egyszerű találni. Olyat ami meg minden téren megfelel (tökéletes) és még ne adj isten szereted is csinálni, azt meg k nehéz...
Ezek mellet, inkább dolgozz és bújd az álláshirdetéseket és ha találsz valamit lépj. Úgy is van még vagy 2-3 hónap próbaidőd?! -
cekkk
veterán
válasz
kraftxld #1892 üzenetére
Tudod az a baj, hogy nincs pénzem arra, hogy a kocsinak pl a parkolását én fizessem, és úgy, hogy csak hazáig jöhetek vele, mert magán célra már nem használhatom. Nem is volt róla, szó, hogy majd én kapok kocsit.
Abból a kis pénzből meg nem a parkolást akarom fizetni, meg ennyi pénzért lesz másik munka is. Mert a bajom az, hogy inkább lefele épülne a tudásom mint fejlődne, és nem is erről volt szó. -
cekkk
veterán
Ezt itthon csinálgatom, van egy naSom azon fut a Linux és a Windowsba most kezdek bele mélyedni, de kevés tapasztalattal nem megyek sokra. Itt ígértét, hogy lesz szerver is de nem lett. Sőt nálam van a céges kocsi a parkolást se akarják kifizetni, szóval holnap búcsút is intek nekik
-
modder
aktív tag
mindenképpen kezdj el tanulni magadtól windows vagy linux server üzemeltetést tisztességesen. feltelepítheted otthon őket magadnak virtuális gépre, hálózatba is kötheted őket, mert szerintem a rendszergazdai olyan munka, ahol nem igazán tudnak várni, hogy beletanulj, mert ált. egy-két rendszergazda van egy cégnél, akik pont el tudják végezni a munkát. ha nulla tudással mész oda, nem sok hasznuk van belőled.
-
cekkk
veterán
válasz
Jhonny06 #1888 üzenetére
Hát az tényleg, fel is mondok szerintem és keresek tovább .
Sőt ügyeletnél ugya az a baj, hogy kipihenni nem tudja az ember magát de azért vezessél haza majd ki és utána vissza. Ennyit nem ér ez a kevés pénz. főleg télen a csúszós utakon.
Programozni nem szeretek, szerveres dolgokat akartam csinálni, de interjún mondták, hogy lesz közben meg nem, valamint az angolt se kell használni én meg nem akarom azt is elfelejteni
-
Jhonny06
veterán
Én még az egyetem elkezdése előtt (szintén mérnök infó) voltam egy banknál a desktop részlegen, de nem is a bank alkalmazottjaként. Külső cég ugye, ment a trükközés, bár akkor nem érdekelt, nem a megélhetésre kellett a pénz.
Nálunk nem igazán volt lépkedési lehetőség, ugye ez a meló olyan, hogy alapból 0 tapasztalattal vettek fel és még így is elég volt hozzá a tudásom. És amit csinálsz, az sem olyan, hogy fejlődni tudsz sajnos.
Amúgy ilyen diplomával nem tudsz programozni vagy valami? Nekem ez egy kicsit putri melónak tűnik, ha már elvégezted.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Engem most felvettek egy multihoz ahol egy multinál csinál Desktop szolgáltatást,mivel friss kezdő vagyok(van egy mérnök infós diplomám) így elvállaltam, de amiket ígértek annak a a fele nem igaz. KB windows és programok telepítése, tuner csere, közben meg azt mondták, hogy szerverekkel is kell foglalkozni de ez sem lett igaz.
Kiderült ügyelet is van kb 30KMre van a hely és elég szívás így ha éjszaka menni kell, utána haza és reggel 7kor meg kezdeni.Szóval szerintetek érdemes ezt erőltetni ha kibírom ott egy évet akkor máshol előre léphetek L2 szintre?
Nagyon csalódott vagyok most
-
Mercutio_
félisten
válasz
aclandiae #1884 üzenetére
Valamire biztos jó, de multinál vagy más olyan helyen ahol ért is a dolgokhoz a szakmai interjuztato 5 perc alatt kideritik, hogy a számukra szükséges tudásod megvan - e.
Egyszerűbb, ha leirod most hol állsz (iskolai végzettség, tapasztalatok, gyakorlat, stb.) és mi a célod, hová szeretnél eljutni, akkor a Szakik majd leirjak a javaslataikat. -
Mawyx
őstag
válasz
aclandiae #1881 üzenetére
Igen, annyi.
Álom kategória. Én se kapok annyit diplomás végzettséggel közalkalmazottkéntPont láttam, hogy rengeteg rendszergazdát keresnek most, de ennyiért nem tudom elvállalni, a bruttó 130-ból se tudok kijönni, nemhogy majd a bruttó 78-ból és mindehhez napi 8 órában bent kell ülni, nincs távmunka, ott kell lenni az a baj, különben bevállalnám, néha délután kinéznék ha végképp összeszakad valami.
Amúgy tanév elején van sok meló, minden gépet fel kell telepiteni a sulihoz szükséges programokkal, oprendszer, office, képszerkesztö,gépirásoktató programok. Az eszközbeszerzéseket (amikre pénz nincs sose) levezényelni. Ha ellopnak egy egeret, megigényelni az újat a megfelelő szervektöl, amihez ezer pecsétet kell szerezni a gazdasági irodából,diritöl,felettes szervektöl...valamint üzemelteted a suli hálózatot. Év elején az elsösöknek kreálsz felhasználónevet, jogosultságokat állitasz a különféle mappákhoz, pl vizsga meg bead mappákhoz irási jog, de ne tudja felülirni, feladat nevü mappához csak olvasási jog stb. Évközben meg ha visitva kopog be hozzád egy infótanár, hogy Vér Istvánt azonnal tiltsad le a netröl, akkor azonnal letiltodValami mindig van, elállítják a programokat a gyerekek, de amit csak lehet fullra összenyomkodnak benne, letörölnek amit csak birnak a gépekröl, összecserélik a billentyűzet gombjait, a legkisebb réseken is bepréselnek rágót vagy valamit.
-
aclandiae
senior tag
Mawyx: tehát egy érettségis kezdő bér 78 bruttó, ami 3 év múlva emelkedik?
Pl. egy nettó 100 az álom kategória ilyen végzettséghez?Mercutio_: pont azért kérdezem mert nem tudom. Akkor egy ilyen állás az kiindulási alapnak jó?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
aclandiae #1876 üzenetére
Iskolában sem akkora rendszerek, se olyan technológiák, se olyan szolgáltatási szint nincs mint a multinál, szóval nem igazán van értelme összehasonlítani
Némi túlzással mintha azt kerdeznéd mi a difi egy albán asztalos és egy japán bútor restaurátor bére, eszközei tudása és képzettsége között.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban olyanoktól kérdezem aki ezt csinálják: mi a különbség ha pl egy iskolában vagy egy multinál rendszergazda valaki? Több/kevesebb munka/bér? Melyiknél mit kell csinálni a 8 órában? Tehát minden más és miben hasonló a kettő?
Ha nincs diploma, csak sok gyakorlat (>5 év), az megmutatkozik a fizetésben?
-
Sziasztok, olyan kérdésem volna, hogy ez BP-n cca. mennyi kezdő lehet nettóban?
24/7 szolgálat, vannak 12-esek, egy hónapban átlagban 155-160 óra, sem a túlóra, sem az éjjelesek, sem pedig az ünnepnapok nincsenek külön fizetve. IT support, pár ügyfélnek csak callcenter vagyunk, párnak meg L1. Kapunk kajajegyet /cca. 20 000 Ft-nyi euró/, és kb. ennyi. Pozsonyban ezzel a munkával nettó 850 € /cca. 170 000 Ft/ kezdtem.
Csak azért kérdem, mert pl. nálunk egy lakás bérlése kb. 40 %-kal drágább, mint BP-n, ahogy néztem, szóval kíváncsi vagyok, arányban vannak-e a fizetések.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szabi325 #1855 üzenetére
Vidéken alig van meló így megtehetik, hogy csak ennyit fizetnek.
Az ismerősöd ha hajlandó költözni nézzen szét pesti melók között, ha piacképes a tudása a dupláját megkapja és a fejlődési lehetőség is nagyobb, akár olyat is megprobalhat, hogy a szerződésben rögzítik évi milyen összegű oktatást biztosít a cég (Ha a munkájához kell akkor ez nyilván a juttatás részeként és nem tanulmányi szerződés részeként)
-
djgeg
őstag
Egyébként, szerintem nagy átlagban képben van ez a HVG-és cikk. Legalább is amiket én láttam. Az már más kérdés, hogy egy egy területen nehéz állást találni, főleg pályakezdőként.
-
M.Úr
tag
válasz
szabi325 #1866 üzenetére
Mihez kéne kinti kapcsolat? Én senkit nem ismertem itt, és lazán találtam munkát. Jelentkezz hirdetésekre, és akkor máris lesz néhány jó "kinti kapcsolatod": a közvetítők. Tőlük lehet kérdezni, ők meg is dolgoznak a pénzükért (amit egyébként nem te fizetsz, hanem a leendő munkaadó), az átlag magyar HR-essel ellentétben.
A mi cégünk például másfél éve keres két fő .net fejlesztőt. Az egyik pozíciót betöltöttem én, a másik meg kemény 4 hónapig volt betöltve. Aztán kírúgták a fickót, mert semmit nem tudott megoldani. Egyszerűen nincs alkalmas ember, mivel itt mindenki Java-s, aki az egyetemről / HTL-ről kikerül. Aki alkalmas lenne, annak meg már van munkája.
Az elinduláshoz kell kb. 2000 euró, kaucióra meg az első havi kajára. -
djgeg
őstag
Nem sima fejlesztőre gondoltam
Egyébként azért ott is ráhasalsz egy SAP stb speckóbb területre és száguld felfelé a fizetési indexed
Ismerős 6 év (releváns) tapasztalat ebből 2 év vezetői(most nem az) . Perfekt német angol... Fél éve van ott és most emelték(szerződésben is így volt neki) 4500 netto-t keres.
Ezek már a határokat feszegető, fizuk és lehetőségek!
Ettől eltekintve 1500-2000-3000 közötti "kezdő" fizus állásokat kint lehet találni. Persze ha valami asap kell akkor az ember nem válogat de 1500 alatt szerintem nincs pályakezdő diplomás infós fizu Németben.Összességében nekem nincs bajom az Osztrákokkal, és személyes ellentétet vagy irányomba érkező rosszindulatot nem éreztem. Csak a munkáltatóm éreztette velem a fizetési papíron minden hónapban
(#1862) doc
Upszui.: Személyemmel egyetlen nagy gond van, hogy nem szeretem a német nyelvet, nem vagyok hajlandó megtanulni, habár már így is ragadt rám elég
Anglia nekem már messze van, rokonok család kötelékeket nehéz azért elvágni : |
-
M.Úr
tag
Ezek szerint ellenkező tapasztalataink vannak. Persze mint mindenhol, itt is cége válogatja... Nálunk egységes bérszintek vannak (kis német vállalat bécsi irodája), a tapasztalat és a munkakör a mérvadó. Csak osztrák kollégáim vannak. Az egyikkel fizetésről is beszéltünk, akkor kezdett a cégnél, amikor én, csak neki 1 évvel kevesebb szakmai tapasztalata van. A fizetése kevesebb vagy 30%-kal, mint az enyém.
Az itteni magyar ismerőseim közül mindenki azt mondja, nem bánnak vele másként, mint az osztrákkal. Direkt meg szoktam kérdezni, mert az otthoniaktól (akik sose dolgoztak még külföldön) rendszeresen hallom, hogy "azok utálják, lenézik, lehúzzák a magyarokat". Elhiszem neked, hogy ismersz negatív példát is (a sajátod), de szerintem inkább a te eseted a kivétel, nem a szabály.
Amúgy biztos nettó fizetésekről beszélsz? Nettó 4-5000 euró már igen kemény manageri fizetés, vagy eléggé speciális területen 5+ év releváns tapasztalattal lehet reális. Itt szinte csak a legjobb szabadúszók keresnek 5000 felett. A német helyzetet nem ismerem, meglepne, ha ilyen jelentős különbség lenne a két ország között.
-
djgeg
őstag
ui.: Dolgoztam Ausztriában. Személyesen ott azt tapasztaltam, hogy egy Magyar sose fog annyit kapni az ugyan olyan munkáért mint a Osztrák, Német állampolgár. Én személy szerint Fele annyit kaptam mint a helyiek. Ismerősök szerint Németeknél északabbra jóval másabb a helyzet. Ott tényleg megfizetik (helyi fizetésekhez képest) a szakmai tudást. Csak tényleg tudjad, mert elég ciki vissza költözni miután kiment az ember
-
djgeg
őstag
Nemrég pályáztam meg egy Hamburgi melót 3 év (releváns) tapasztalat után, igaz maga az állás pályakezdőnek volt hírdetve, de ugye ott volt írva, hogy szakmai tapasztalat előny... (Nem fejlesztői téma, hálózati) 2500 Euro az alap fizu.
Fejvadász szerint 3.000 et is ki tudnék alkudni, ha megfelelek. (hozzáteszem nem beszélek németül!)Diploma, 2-5 éves tapasztalat német nyelvtudás után Németben befigyel a 2500-5000 Eurós fizetés... Csak értsél is hozzá és dolgozzál is, különben rövig ideig élvezheted ezt a fizetést
-
M.Úr
tag
Mindig vannak "jó helyek", de a konkrét, általam személyesen ismert példák többsége valahogy mégis el szokott maradni 20-30%-kal az ilyen "minimumennyitkérjé!" fizetésektől. Nem tudom, ki és hol kap pályakezdőként havi nettó 3000 eurót, de irigylem nagyon. Ausztriában az egy senior fizetés (végzettség + 4-5 év tapasztalat). Persze Európában nem csak Ausztria van, északabbra (Anglia, Skandinávia) elképzelhető.
-
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Frissen végzett mérnök informatikusként (ÓE NIK) , 3 hónapos nagy multinál szerzett fejlesztési tapasztalattal (ok, tudom nem sok... ) mély C# tudással milyen fizetésre számíthatok Budapesten, C# fejlesztő vagy ASP.NET junior fejlesztő pozícióban ? (közép angol, alap német)
Konkrétan még nem jelentkeztem sehova, de 1 ismerősömet vidéken felvették nettó 120 al... és igen hasonló a tudása, én ezen kicsit kiakadtam mert a versenyképes fizetés nálam nem azt jelenti hogy kevesebbet adnak mint egy postásnak illetve nem ezért tanultam 4 évet egy nehezebb egyetemen...
Vagy túl nagyok az elvárásaim? -
-
Sziasztok!
Jelenleg diákmunkásként dolgozom, azonban a szövetkezetből szóltak, hogy a havi maximum ledolgozott óraszám 168 óra, és a júniusi 192 munkaórám már problémás volt.
Elvileg szerepel ilyen a munka törvénykönyvében, habár eddig nem tudom, miért nem szóltak erről, eddig is többet dolgoztam, mint 21 műszak... Tényleg 168 óra a max?
Valamint említett valaki nekem még egy dolgot, hogy nem lehet valaki folyamatosan éjszakás... Van valamilyen megkötés erre is?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
ody42
senior tag
válasz
pokerecske1 #1846 üzenetére
Szia!
Rendszergazda/üzemeltetés irányba szerintem ne indulj el, sok/szívás meló, és a fizetés sem a legjobb, mert rengeteg főiskolás csinálja.
A hálózatbiztonság jó szakirány, én is ott tanultam, a Buttyán Levente jó tanár, és érdekes tantárgyak vannak. Elhelyezkedni nem triviális,de ha sikerül, akkor nem kell a vizsgák árán aggódnod, mert egy normális cég úgyis tovább fog képezni. Akkor javaslom ezt a szakirányt, ha tényleg érdekel a terület, mert munka mellett már csak akkor fogod tudni up-to-date-en tartani magad, ha ez a hobbid is
A CCNA/CCNP vagy egyéb minősítések miatt csak akkor aggódj, ha külföldre akarsz menni, ott mondjuk egy CCNP az +evi 30-40k euro, itthon le se szarjak, hogy van-e, erts hozza... -
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert kicsit tanácstalan vagyok. Jelenleg BME-VIK en tanulok, és most leszek szakirányválasztás előtt. (Szinte biztos, hogy a a hálózati dolgok irányába megyek majd tovább.)
De szeretném, magam sokkal jobban kiképezni, hogy a lehető legjobb legyek míg elvégzem a sulit.-A hálózatépítős dolgok érdekelnek, csak pl. most látom hogy a cisco ccna vizsga is 100k +3év után elévül, és kb. még semmire sem elég az a szint. Viszont a CV-ben csak benne kéne lennie.
-Sima rendszergazda sem lenne rossz, de nem szeretnék havi 150kért dolgozni.
-Hálózatbiztonság is érdekel, de itt megint a cisco vizsgákkal kell majd foglalkozni.
-Illetve még a windowsos szerverüzemeltetés is szóba jöhet (bár ez gondolom a rendszergazda munkába beleillik).Szóval a kérdésem, az lenne hogy ezekből melyikkel lenne érdemes foglalkozni, melyikre van nagyobb kereslet, jobb fizetés.
Köszöm -
Mercutio_
félisten
Szerintem akkor köszönd meg a lehetőséget és maradj a mostani poziban - persze változatlan munkamenyiség mellett. Vagy vállald el és mond azt, hogy a korábbi arc 200k-ját dobják hozzá a mostani pénzedhez, elvégre azt a melót is viszed, ÉS rögzítsétek valamilyen formában, hogy a távozó "sima" kolléga helyére max. 3 hónapon belül szakmailag kompetens személyt vesznek fel, különben a "+200k-t kapsz ezért a pénzért már igazán elvárható, hogy 3 helyett dolgozz" szituációban találhatod magad.
-
-
djgeg
őstag
Folyamatban van az is, csak ifjúkori pénzéhességem közepette nem vágtam bele anno
Mint említettem, 200 k netto-t kap/jelenlegi, úgy, hogy 3 man voltunk és gyakorlatilag csak fél állása volt ez. Heti 2 nap melóért azért jó az.
A helyzet az, hogy a tervek szerint egyedül lennék. Persze azt ők is tudják, hogy akkor több mint 200... Csak még is mennyivel. Képzettségemhez mérten az 500k én sokallom. (Persze elfogadnám
)
-
M.Úr
tag
Azért arra kíváncsi lennék, a 3 év tapasztalattal rendelkező, Magyarországon dolgozó DBA-k hány százaléka kap havi 1 millió bruttót... Néha olyan elszállt bemondások vannak itt, hogy csak röhögök. Ha ez egy "fika összeg", akkor mégis miért vándorolnak ki annyian nyugatra? Mert szeretik a schnitzelt vagy épp a baguette-et?
-
Szerintem a 200k nagyon gyenge. A diploma hiánya fájó pont, úgy azért nagyon topon kell lenned szakmailag, hogy komoly helyre bekerülj.
(#1837) M.Úr Nem írt 3 év tapasztalatot, mint ahogy az említett blogban sem volt ilyen. És igenis el lehet érni ilyen bruttó fizut DB adminként, igaz Oracle-lel könnyebb, mint MSSQL-lel. Francia viszonylatban pedig főleg gyenge összeg, mivel a megélhetés jelentősen drágább, mint itthon.
-
djgeg
őstag
válasz
Mercutio_ #1832 üzenetére
Mint írtam, hárman voltunk, és gyakorlatilag "fél" állás volt, be tudott dolgozni még 2 helyre... kb 3X ennyiért
Azért úgy, hogy Heti 2 napot vagy bent, max a pár projectel foglalkozol az úgy jó ár(#1831) Tapsi
Középszint(Infós, nem mintha sokat érne), MCSA(frissítve server 2012 re 1 vizsgára az MCSE-től), 6 éves normális tapasztalat (nem vezetői), erős angol, szakmai, tárgyalási...
Nem egy hatalmas cég, Legfőképp Könyvelési, és CRM-ek fejlesztése megy és fog menni, Maga az üzemeltetés se nagy szám, de azért összességében egyedül bőven kifogja tölteni a 8-12 munka órát/nap (főleg az időrabló, apróságok, meg csillió jogosultságkiosztás.)
Minden fronton elég alacsonyak a bérek itt... Lehet meg kéne lépnem, hogy ennyi, ha nem akkor, keresetek egyet ennyiért
-
törölt tag
egy kis adalek, ha valakinek megy pl. a francia nyelv:
3 év MSSQL DBA tapasztalattal, egymástól függetlenül 2500-3500 Eurot adtak meg fizetési sávként függően diplomától és a munkahely országon belüli elhelyezkedésétől.
-
djgeg
őstag
válasz
Jhonny06 #1821 üzenetére
Na, nekem is van egy kérdésem már.
Egy cégnél ahol melózom, üresedik a Informatikai vezető hely, rám gondoltak.
Budapest, biztosítós/partnercéges, partnerportál cseszkedés, SAP, CRM, fejlesztések vitele +a 35 fős Head office(+franchise partnerek, stb... 500 fő) üzemeltetése.(Tonnányi jogosultság kiosztás, levelező rendszer stb, szóval minden)
A meló napi 8-12 óra lenne (persze 8-ra bejelentve túlóra nuku, és inkább a 12 felé hajlana a mérleg xD )
Ketten-hárman voltunk ezekre a feladatokra, most már csak egyedül lennék...
( Ez valószínű azért változni fog )Mondjatok egy szerintetek reál Nettó fizetést...
-
Jhonny06
veterán
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Nekem most egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy cégnevem, akkor hogyan tudok utánajárni az adott cégnek? Gondolok itt arra, hogy az mennyire ismert cég, mik a vélemények róla, ilyesmik.
Szeretnék elmenni az egyetem keretein belül kooperatív képzésre, megvannak a lehetséges cégek nevei, illetve, hogy milyen munkatársat keresnek, de ennél többet nem nagyon tudok a cégekről.. ezért kérdezem
-
cucka
addikt
Egy Msc-n sokmindent lehet tanulni, főleg elméleti kérdéseket, amelyek kutatáshoz, vagy akadémiai pályához szükségesek. Az biztos, hogy nem leszel jobb Java fejlesztő egy Msc elvégzésétől.
Szerintem ha könnyen megy a tanulás és érdekelnek az Msc-n tanított elméleti dolgok, akkor bele lehet vágni, de az iparban nagyon kevés az olyan hely, ahol konkrétan profitálnál belőle. Ennek megfelelően, a munkaadóknál sem leszel komoly előnyben a Bsc-vel rendelkező jelöltekkel szemben.Az teljesen egyénfüggő, hogy tudsz-e iskola mellett dolgozni. Nekem pl. beletört ebbe a bicskám, nem is lett diplomám, de ismerek embert, aki munka mellett 5 év alatt elvégezte az ELTE ProgMat-ot. (Ez főállású diákként is komoly teljesítmény volt amúgy)
-
Jim-Y
veterán
Én olyan 80 órákat dolgozom suli mellett, például most a vizsgaidőszakban 77 órát dolgoztam, év közben ez heti 2,3 nap, mellette a suli simán csinálható. Persze ez személyes tapasztalat így illik helyén kezelni, és persze a munkától is függ amit az embernek a munkahelyén végeznie kell. Nekem belefér..
-
Jim-Y
veterán
ELTE-n az msc-sek nagy hányada dolgozik suli mellett, én is, meg haverjaim 100%-a is, és ezt a tanárok is tudják. Gondolom ez a BME-n sincs másképp, tehát az MsC-zés nem egyenlő azzal, hogy nem szerzel munkatapasztalatot, bár az igaz, hogy heti 40 órában sem fogsz tudni dolgozni.
-
djgeg
őstag
Az MSc mindenképpen jó hosszútávon, de ha mellette nem tudsz dolgozni, hogy legalább egy kis tapasztatod legyen, akkor normális melót is nehéz lesz találni ha végeztél. A Meló mellet MSc-vel meg az a baj, hogy olyan embert nem láttam, aki ezt csinálta és ne hagyta volna abba a tanulást... (teljes meló mellet).
Részmunkaidős kezdő java programozó, állás fizetésben meg nem tudok segíteni -
ITmuki
csendes tag
Valamilyen szinten megtehetem és határozottan érdekes dolgokat nyomnak BME-n(Goldschmidt stílusát meg kutya mód komázom),de jó lenne:
1. tényleges gyakorlatra koncentrálni.
2. profitálni az elmúlt évekből $$
3. kézzel fogható tudást szerezni
4. "elindulni" az életbenPersze mehetnék gazd. info-ra vagy műszaki menedzsernek,mert arról azt hallottam,hogy "büfé" és ha csak az MSc papír számít,akkor laza ügy,de "anti-büféista" vagyok.
@syl5 és albiosz: A papír semmit se számít, senkit se érdekel a papír! Csak a tudást nézik! Infosként én is ettől "tartok". Viszont,ha a későbbiekben vezető szerepet szeretnék szerezni vagy akárcsak pozíciót váltani,akkor lehetséges,hogy szükséges feltétel lesz ez a három betű,de legalábbis előny,még ha limonádé szakon is szerzi az ember.
Annak egyáltalán nem látom értelmét,hogy pár év után térjek vissza MSc-zni.
-
albiosz
őstag
Ugyan én nem IT-ban mozgok, de van körülöttem jó pár ember, aki igen. Az én környezetemben azt látom, hogy abszolút nem a papír számít abban a szakmában. Szóval egy bsc-vel és rendes tapasztalattal sokkal sikeresebb lehetsz szerintem, mint msc-vel és kevés/0 tapasztalattal.
-
syl5
őstag
Eszed ágába ne álljon MSC-re menni!
Semmi értelme, felesleges, csak leszívják az agyadat, és egy olyan zombit csinálnak belőled, hogy 1 - 1,5 évig megőrülsz, ha könyvet látsz.
Ha megfelelő tudásod meg van, márpedig ha felvesznek a junior pozícióba és ott szépen magadhoz veszel majd valós, gyakorlati tapasztalatot, tudást, nem hülyeségeket a tanároktól akkor meg lesz, akkor semmi értelme nincs az MSC-nek.
A papír semmit se számít, senkit se érdekel a papír! Csak a tudást nézik!
Hidd el tapasztalatból beszélek. Én megcsináltam a +2 év MSC-t, és utána fogtam a fejemet, hogy elvesztegettem az életemből 2 évet. 2 év mínusz tapasztalat, 2 év plusz csóróság, ennyit értem az MSC-vel, semmit se többet. -
-
ITmuki
csendes tag
Ezen kívül lenne még egy kérdésem:
Az érdekelne,hogy mennyire van értelme java fejlesztői ambíciókkal folytatni a tanulmányaim MSc-n(BME)?
Ez alatt arra gondolok,hogy érdemes-e a +2 évet MSc-n eltölteni,esetleg heti 20 óra munka mellett(ami feltételezem,hogy komoly feladat sulival) vagy inkább vágjak bele a rendes 40 órás főállásba,ahol 2 év tapasztalat azért sokat számít. -
ITmuki
csendes tag
Sziasztok!
BME-s BSc hallgató vagyok.Jövő héten megyek egy interjúra.
Kezdő Java programozói pozícióról lenne szó(egy kis J2EE és SQL tudás elvárt) részmunkaidőben, valószínűleg diákszövetkezeten keresztül.A kérdésem az lenne,hogy ha kérdezik,akkor milyen fizetést érdemes bemondani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Ford topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- További aktív témák...
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest